Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Liga spravedlnosti má eRko

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: kfk
Určitě je naprostá ptákovina, aby Bruce asimiloval to, že Luthor o ní mluví křestním jménem, během jedné vypjaté chvíle. Taková asimilace verbálních nebo nonverbálních prvků komunikace bude spíš u lidí, co se znají delší dobu. Vůbec nedává smysl, aby Clark o své adoptivní matce, se kterou roky a roky vyrůstal (pokud nebyl klackovitý teenagerský smrad, tak jí asi těžko říkal jménem), náhle mluvil jako o Marthě.

Ale nakonec to je fuk; proč by nemohl během krizové situace říct něco zvláštního. Stejně tak mohl třeba vykřiknout "burrito", protože deset minut předtím přemýšlel, že by si fakt dal fast food. To nic nemění na tom, že to je dost mizerně napsaná scéna a zadání "Batman, který vnímal Supermana jako nelidskou a nadlidskou hrozbu, jej náhle chápe jako člověka" šlo zpracovat určitě mnohem lépe, lidštěji a hlavně tak, aby to nebylo tolika lidem k smíchu.
779719
Určitě je naprostá ptákovina, aby Bruce asimiloval to, že Luthor o ní mluví křestním jménem, během jedné vypjaté chvíle. Taková asimilace verbálních nebo nonverbálních prvků komunikace bude spíš u lidí, co se znají delší dobu. Vůbec nedává smysl, aby Clark o své adoptivní matce, se kterou roky a roky vyrůstal (pokud nebyl klackovitý teenagerský smrad, tak jí asi těžko říkal jménem), náhle mluvil jako o Marthě. Ale nakonec to je fuk; proč by nemohl během krizové situace říct něco zvláštního. Stejně tak mohl třeba vykřiknout "burrito", protože deset minut předtím přemýšlel, že by si fakt dal fast food. To nic nemění na tom, že to je dost mizerně napsaná scéna a zadání "Batman, který vnímal Supermana jako nelidskou a nadlidskou hrozbu, jej náhle chápe jako člověka" šlo zpracovat určitě mnohem lépe, lidštěji a hlavně tak, aby to nebylo tolika lidem k smíchu.
779713
14 -1
reagovat
reaguje na: kfk
Založ si Discord, lidi tě budou mít radši. 
779716
Založ si Discord, lidi tě budou mít radši. 
779713
7 -1
reagovat
reaguje na: Incitatus
Kluci, píšete toho hodně. nemůžu na všechno reagovat, tak zkusím jen zkráceně.
Incitatus
"If you told me the most rigorous dramaturgical and intellectual product of my life would be superhero movies, I would say you were crazy." Ch. Terrio. Holky si ho chtějí taky pozvat na JusticeCon, ale záleží, jestli bude mít zájem.
"Něco trochu ohýbáš, ale je to pěkně napsané." Díky, ale upřesni, prosím, co ohýbám. Jsem otevřenej diskuzi. Příadně mi to napiš do vzkazů, protože fakt nestíhám a teď tu nemůžu udržovat kontinuální diskuzi.
Kyller
S tím Rickym se omlouvám. Měl jsem to víc rozvést. Ricky mluvil o faktech v rámci toho rozhovoru, a tak to bylo vytržené z kontextu. Použil jsem to jen jako analogii k naší problematice - že lidé nerespektují názor druhých.
Barv666
To ale o tom přece nebylo. Jen jsem ti popsal ty procesy. Jsou filmy, které máme jako oddychovky a nechceme u nich přemýšlet. Pak jsou filmy, které nám toto nabízejí. Navzájem se ale tyto filmy nevylučují.
Fightonidas
"oslovil ji náhle křestním jménem, protože to předtím opakoval Luthor, když neměl situaci v rukou". Občas asimilujeme v rámci konverzace některé aspekty. Až budeš někdy v kritické situaci, tak si povíme, jak se budeš či nebudeš chovat dle svého racionálního uvážení a očekávání;)
779713
Kluci, píšete toho hodně. nemůžu na všechno reagovat, tak zkusím jen zkráceně. [b]Incitatus[/b] "If you told me the most rigorous dramaturgical and intellectual product of my life would be superhero movies, I would say you were crazy." Ch. Terrio. Holky si ho chtějí taky pozvat na JusticeCon, ale záleží, jestli bude mít zájem. "Něco trochu ohýbáš, ale je to pěkně napsané." Díky, ale upřesni, prosím, co ohýbám. Jsem otevřenej diskuzi. Příadně mi to napiš do vzkazů, protože fakt nestíhám a teď tu nemůžu udržovat kontinuální diskuzi. [b]Kyller[/b] S tím Rickym se omlouvám. Měl jsem to víc rozvést. Ricky mluvil o faktech v rámci toho rozhovoru, a tak to bylo vytržené z kontextu. Použil jsem to jen jako analogii k naší problematice - že lidé nerespektují názor druhých. [b]Barv666[/b] To ale o tom přece nebylo. Jen jsem ti popsal ty procesy. Jsou filmy, které máme jako oddychovky a nechceme u nich přemýšlet. Pak jsou filmy, které nám toto nabízejí. Navzájem se ale tyto filmy nevylučují. [b]Fightonidas[/b] "oslovil ji náhle křestním jménem, protože to předtím opakoval Luthor, když neměl situaci v rukou". Občas asimilujeme v rámci konverzace některé aspekty. Až budeš někdy v kritické situaci, tak si povíme, jak se budeš či nebudeš chovat dle svého racionálního uvážení a očekávání;)
779675
2 -10
reagovat
reaguje na: kfk
Popis, který zdánlivě prokazuje hloubku filmu, a je třeba říct, že pěkně napsaný, ale má dvě zásadně kulhající nohy: 1) většina těch motivů pochází ze zdrojových materiálů (komiksů a asi i animovaných filmů), není to novum BvS; 2) je to tak trochu nadinterpretace, protože podobně "hloubkově" psychologicky by šel "rozebrat" snad každý film (namátkou jsem si vzpomněl na bizarní rozbor Mrazíka, ale ona se nějaká ta psychologie dá vnutit skoro čemukoliv).

Zejména ta část s Marthou, to se, prosím, nezlob, ale nejde obhájit žádným pokrouceným "oslovil ji náhle křestním jménem, protože to předtím opakoval Luthor, když neměl situaci v rukou". To už je tak přitažené za vlasy, jako bych usilovně analyzoval Slunce, seno ve stylu "Škopková všechny fackuje, protože je to parafráze na studenou válku". Celá "Martha" scéna je prostě příkladem špatného psaní. Ať mi nikdo netvrdí, že nešlo lépe odvyprávět moment, ve kterém si Bruce uvědomí, že jím vnímané "božské nebezpečí" je vlastně také člověkem jako on. Přinejlepším to šlo napsat tak, aby to nebylo k smíchu.

A všeobecně na špatný scénář (plus pár nedotažených triků a místy divné barvy, ale to by šlo úplně v klidu odpustit) BvS (který jinak obsahuje celou řadu dobrých scén) doplácí zejména, a pro JL to platí taky. A to je taky důvod, proč nevěřím nějakému Snyder Cutu. Spousta věcí se dá předělat, ale příběh asi jen do určité míry. Z mého pohledu by bylo kdysi nejlepší, kdyby DC filmy jely po sólovkách, protože kupř. Man of Steel je (napříč pár logickým blbostem) z mého pohledu naprosto skvělý. Jenže zvítězil mamon a touha po týmovkách, takže zbytek je historie.

Jak tu již zaznělo o něco níž: režisérské verze mohou výborný film pozvednou na dílo pro fajnšmekry (jako o Blade Runneru, LOTRa nebo v příp. Snydera u Watchmenů, byť tam kupř. ty animované pasáže už byly taky navíc). Ale z plytké zápletky, násilně napasovaných rychlokvaškových charakterů a generických nepřátel asi nic moc dobrého už nevznikne, i kdyby se tam přidal milión vedlejších linek, pochmurného Affleckova koukání apod.
779707
Popis, který zdánlivě prokazuje hloubku filmu, a je třeba říct, že pěkně napsaný, ale má dvě zásadně kulhající nohy: 1) většina těch motivů pochází ze zdrojových materiálů (komiksů a asi i animovaných filmů), není to novum BvS; 2) je to tak trochu nadinterpretace, protože podobně "hloubkově" psychologicky by šel "rozebrat" snad každý film (namátkou jsem si vzpomněl na bizarní [url=http://ografologii.blogspot.com/2007/12/mrazik-psychoanalyticka-interpretace.html]rozbor Mrazíka[/url], ale ona se nějaká ta psychologie dá vnutit skoro čemukoliv). Zejména ta část s Marthou, to se, prosím, nezlob, ale nejde obhájit žádným pokrouceným "oslovil ji náhle křestním jménem, protože to předtím opakoval Luthor, když neměl situaci v rukou". To už je tak přitažené za vlasy, jako bych usilovně analyzoval Slunce, seno ve stylu "Škopková všechny fackuje, protože je to parafráze na studenou válku". Celá "Martha" scéna je prostě příkladem špatného psaní. Ať mi nikdo netvrdí, že nešlo lépe odvyprávět moment, ve kterém si Bruce uvědomí, že jím vnímané "božské nebezpečí" je vlastně také člověkem jako on. Přinejlepším to šlo napsat tak, aby to nebylo k smíchu. A všeobecně na špatný scénář (plus pár nedotažených triků a místy divné barvy, ale to by šlo úplně v klidu odpustit) BvS (který jinak obsahuje celou řadu dobrých scén) doplácí zejména, a pro JL to platí taky. A to je taky důvod, proč nevěřím nějakému Snyder Cutu. Spousta věcí se dá předělat, ale příběh asi jen do určité míry. Z mého pohledu by bylo kdysi nejlepší, kdyby DC filmy jely po sólovkách, protože kupř. Man of Steel je (napříč pár logickým blbostem) z mého pohledu naprosto skvělý. Jenže zvítězil mamon a touha po týmovkách, takže zbytek je historie. Jak tu již zaznělo o něco níž: režisérské verze mohou výborný film pozvednou na dílo pro fajnšmekry (jako o Blade Runneru, LOTRa nebo v příp. Snydera u Watchmenů, byť tam kupř. ty animované pasáže už byly taky navíc). Ale z plytké zápletky, násilně napasovaných rychlokvaškových charakterů a generických nepřátel asi nic moc dobrého už nevznikne, i kdyby se tam přidal milión vedlejších linek, pochmurného Affleckova koukání apod.
779648
12 -1
reagovat
reaguje na: kfk
Jako super, jenže to má jednu takovou drobnou chybu - kolik lidí v kině tohle asi vědělo? Naprostá většina prostě viděla celkem směšnou WTF scénu, sorry jako.
779699
Jako super, jenže to má jednu takovou drobnou chybu - kolik lidí v kině tohle asi vědělo? Naprostá většina prostě viděla celkem směšnou WTF scénu, sorry jako.
779648
11 0
reagovat
reaguje na: mapar
Tam je klíčová postava Daniela Brühla/Zema - hlavního hybatele děje - který tu velice dobře funguje a z lidského hlediska vzbuzuje velké pochopení a soucit. Není to "zlý záporák" stejně jako jím není Cap nebo Stark, všichni mají své stanoviska se kterými se dá souhlasit a která jsou vzájemně neslučitelná. Není možné aby si během toho souboje prostě sedli a vyříkali si to, na což právě BvS tak moc dojíždí se svým lazy writingem, kde tolikrát přímo bije do očí že stačilo aby si postavy zavolaly a prohodily pár slov (úplně kouzelný je moment kdy Lois tlačí na to aby se vydaly celé noviny s jejím článkem aby si to pak Superman mohl přečíst, místo aby mu prostě jako svému příteli zatelefonovala)
Oproti tomu Lex je prostě jen magor který chce zničit superhrdiny a lidstvo. Ha! Zlo!

A hlavně - Civil War je o konci přátelství, ne o jeho začátku. Je to rozkol nejen na základě nějakého dezinformování, ale hlavně kvůli dlouhodobě rozdílné filosofii a přístupu ke světu a k životu, a ve finále i kvůli zločinu z dávné minulosti. A ten rozkol se ani po skončení souboje zázračně a navzdory přesvědčení postav nepřekoná, nezahojí se úplně.

Ale nechci dělat z Civil War nějaký vrchol kinematografie, to jen vrchol Marvel filmů, které jinak nasazují laťku obvykle dost nízko. Nesmyslné momenty se mu taky nevyhýbají, ale tam mu pomáhá výrazně větší "nevážnost" a komediálnost celého toho světa, Snyder oproti tomu tlačí na super-deadly-serious notu, a to sebou nese větší tlak na tu uvěřitelnost děje.

Btw já jsem rozhodně tábor DC ;) Sice samozřejmě uctívám hlavně Vertigo, ale i mezi klasickými pláštěnkářskými komiksy, co jsem četl, toho bylo mezi těmi od DC mnoho mnohem lepšího, než blaf co obvykle produkuje Marvel. Nedávno mi tu třeba někdo doporučoval Eternals které pro Marvel napsal Gaiman - tak jsem se na ně natěšeně vrhnul... a zaplakal. Je to taky docela bída nevybočující z průměru. Přitom jeho příspěvek do Batmaního univerza byl velmi zajímavý.
A co se týče filmů - tam snad vůbec není o čem, Batmani od Burtona, Joker, i ten Nolanův Dark Knight, všechno úchvatné filmy.
779693
Tam je klíčová postava Daniela Brühla/Zema - hlavního hybatele děje - který tu velice dobře funguje a z lidského hlediska vzbuzuje velké pochopení a soucit. Není to "zlý záporák" stejně jako jím není Cap nebo Stark, všichni mají své stanoviska se kterými se dá souhlasit a která jsou vzájemně neslučitelná. Není možné aby si během toho souboje prostě sedli a vyříkali si to, na což právě BvS tak moc dojíždí se svým lazy writingem, kde tolikrát přímo bije do očí že stačilo aby si postavy zavolaly a prohodily pár slov [spoiler](úplně kouzelný je moment kdy Lois tlačí na to aby se vydaly celé noviny s jejím článkem aby si to pak Superman mohl přečíst, místo aby mu prostě jako svému příteli zatelefonovala) [/spoiler]Oproti tomu Lex je prostě jen magor který chce zničit superhrdiny a lidstvo. Ha! Zlo! A hlavně - Civil War je o konci přátelství, ne o jeho začátku. Je to rozkol nejen na základě nějakého dezinformování, ale hlavně kvůli dlouhodobě rozdílné filosofii a přístupu ke světu a k životu, a ve finále i kvůli zločinu z dávné minulosti. A ten rozkol se ani po skončení souboje zázračně a navzdory přesvědčení postav nepřekoná, nezahojí se úplně. Ale nechci dělat z Civil War nějaký vrchol kinematografie, to jen vrchol Marvel filmů, které jinak nasazují laťku obvykle dost nízko. Nesmyslné momenty se mu taky nevyhýbají, ale tam mu pomáhá výrazně větší "nevážnost" a komediálnost celého toho světa, Snyder oproti tomu tlačí na super-deadly-serious notu, a to sebou nese větší tlak na tu uvěřitelnost děje. Btw já jsem rozhodně tábor DC *;)* Sice samozřejmě uctívám hlavně Vertigo, ale i mezi klasickými pláštěnkářskými komiksy, co jsem četl, toho bylo mezi těmi od DC mnoho mnohem lepšího, než blaf co obvykle produkuje Marvel. Nedávno mi tu třeba někdo doporučoval Eternals které pro Marvel napsal Gaiman - tak jsem se na ně natěšeně vrhnul... a zaplakal. Je to taky docela bída nevybočující z průměru. Přitom jeho příspěvek do Batmaního univerza byl velmi zajímavý. A co se týče filmů - tam snad vůbec není o čem, Batmani od Burtona, Joker, i ten Nolanův Dark Knight, všechno úchvatné filmy.
779681
7 0
reagovat
reaguje na: mapar
Tak souhlasil bych, ze Civil War sli kritici az moc na ruku, u BvS zase prave naopak, ale ve vysledku si oba tak leda muzou potrast rukou - 2-3 filmy nacpany do jednoho se spoustou wtf momentu a "logiky".
779684
Tak souhlasil bych, ze Civil War sli kritici az moc na ruku, u BvS zase prave naopak, ale ve vysledku si oba tak leda muzou potrast rukou - 2-3 filmy nacpany do jednoho se spoustou wtf momentu a "logiky".
779681
3 -7
reagovat
reaguje na: HAL
Dost mne zaujala tahle část tvého příspěvku ... "Na druhou stranu - film šel tehdy do kin dva měsíce před velmi podobnou Civil War, která s
ním příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně
vytírá podlahu."

Pro mne byl Marvelácký CivilWar právě ten moment, kdy jsem začal vnímat posuzování DC/Marvel filmů jako velmi nevyvážené.

Zvrat v Civil War je tak debilní oslí můstek pro závěrečnou bitku, že po té, co jsem se v kině vzpamatoval z gigantického facepalmu, jsem se jen těšil, že se BvS haterům konečně sklapne za "Marthu".

Říkal jsem si tehdy, že to, že mě přijde zvrat v BvS velmi dobře vybudovaný a nemám s ním sebemenší problém, je prostě tím, že BvS mnohem víc (ke své škodě) spoléhá na to, že diváci mají DC načteno. Ale poté, co jsem zjistil, že o mnohem plytčejší zvrat v CivilWar naopak někteří považují za ... opět cituji " příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně
vytírá podlahu." Shodnotil jsem, že oba filmy jsou nejspíš stejně tupé a jejich hodnocení je prostě závislé jen na tom ve kterém táboru pisatel zrovna je.
779681
Dost mne zaujala tahle část tvého příspěvku ... "Na druhou stranu - film šel tehdy do kin dva měsíce před velmi podobnou Civil War, která s ním příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně vytírá podlahu." Pro mne byl Marvelácký CivilWar právě ten moment, kdy jsem začal vnímat posuzování DC/Marvel filmů jako velmi nevyvážené. Zvrat v Civil War je tak debilní oslí můstek pro závěrečnou bitku, že po té, co jsem se v kině vzpamatoval z gigantického facepalmu, jsem se jen těšil, že se BvS haterům konečně sklapne za "Marthu". Říkal jsem si tehdy, že to, že mě přijde zvrat v BvS velmi dobře vybudovaný a nemám s ním sebemenší problém, je prostě tím, že BvS mnohem víc (ke své škodě) spoléhá na to, že diváci mají DC načteno. Ale poté, co jsem zjistil, že o mnohem plytčejší zvrat v CivilWar naopak někteří považují za ... opět cituji " příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně vytírá podlahu." Shodnotil jsem, že oba filmy jsou nejspíš stejně tupé a jejich hodnocení je prostě závislé jen na tom ve kterém táboru pisatel zrovna je.
779674
4 -9
reagují: HAL, The Joker
reagovat
reaguje na: do_Od
Omlouvám se za nevhodnou formulaci. Slovem "autor" jsem měl spíš na mysli Moviezone, která je notoricky známá podhodnocováním DC filmů
779677
Omlouvám se za nevhodnou formulaci. Slovem "autor" jsem měl spíš na mysli Moviezone, která je notoricky známá podhodnocováním DC filmů
779486
2 -7
reagovat
reaguje na: kfk
Něco trochu ohýbáš, ale je to pěkně napsané. Pořád nechápu proč lidi řeší (včetně tebe), že Superman řekl Martha, snad je logické, že cizímu člověku řekne jméno a ne "mámu" a nemusíme přicházet se složitými psychologickými teoriemi :D Batman si prostě uvědomil, že se stává tím, čím byl vrah jeho rodičů, ale tvůj rozbor je dobrý až na to, že jakmile tam přišla Lois, tak už bylo po "katarzní scéně" a Batman už jen zahodil své kopí. Škoda, že Superman neřekl, že je to jeho matka hned poté, co se ho Batman zeptal "Co to znamená?" lidé by to pak lépe pochopili, i když asi i tak by to nic nezměnilo, protože lidi, kterým se to nelíbilo, to prostě nebavilo a mě taky některé filmy nebaví navzdory tomu, že dávají smysl a také je někdy až zbytečně kritizuji. 
Ale 90%-95% z toho co si napsal je myslím pravda nebo tak to aspoň potvrzoval Snyder na streamu při sledování BvS, z kterého určitě vycházíš

Terrio říkal něco o rigorózní práci?
779675
Něco trochu ohýbáš, ale je to pěkně napsané. Pořád nechápu proč lidi řeší (včetně tebe), že Superman řekl Martha, snad je logické, že cizímu člověku řekne jméno a ne "mámu" a nemusíme přicházet se složitými psychologickými teoriemi *:D* Batman si prostě uvědomil, že se stává tím, čím byl vrah jeho rodičů, ale tvůj rozbor je dobrý až na to, že jakmile tam přišla Lois, tak už bylo po "katarzní scéně" a Batman už jen zahodil své kopí. Škoda, že Superman neřekl, že je to jeho matka hned poté, co se ho Batman zeptal "Co to znamená?" lidé by to pak lépe pochopili, i když asi i tak by to nic nezměnilo, protože lidi, kterým se to nelíbilo, to prostě nebavilo a mě taky některé filmy nebaví navzdory tomu, že dávají smysl a také je někdy až zbytečně kritizuji.  Ale 90%-95% z toho co si napsal je myslím pravda nebo tak to aspoň potvrzoval Snyder na streamu při sledování BvS, z kterého určitě vycházíš Terrio říkal něco o rigorózní práci?
779648
2 -7
reagují: kfk
reagovat

Batman v Superman - druhý pokus

Z BvS jsem si toho pamatoval už jen velmi málo a pro oživení před ZSJL, a i kvůli dojmům z této diskuze, jsem si ho včera zopakoval (poprvé jsem teď viděl ultimate cut, ale co přesně se změnilo tou přidanou půlhodinou nemám tušení).

No kdyby to byl film "jen špatný", tak mě to asi ani tolik neštve - ale ono je vidět že ty nápady a dobré momenty tam jsou, že to povedený film být mohl... kdyby tam nebyly i ty hromady podřadné šmíry a ty dobré nápady zpracoval někdo jiný, a nebo aspoň Snyderovi hodně dupal po krku...

Kéž by jediným problémem byla Martha, jeden z nejstupidnějších zvratů v dějinách filmů a můj oblíbený zdroj humoru a memů. Plot-holes o velikosti pyramid v Gize tu jsou rozeseté od začátku do konce a dělají z filmu velmi hloupou podívanou, kterou navíc ultimate cut zbytečně protahuje a ještě víc se tou délkou zdůrazňuje jaký nefunkční kočkopes tohle je. Problémem Snydera, Goyera a Chrise Terria a je nestřídmost, a lékem mělo být už v preprodukční fázi pročištění scénáře, ne naopak postprodukční prodlužování. Jsem fakt zvědavý jak dopadne čtyřhodinové JL bez kontroly ze strany studia, doufám že překvapí ale důvěru mám minimální - na JL se sice celoživotní packal Goyer už nepodílel, ale Terrio, který zavraždil i SW: Rise of Skywalker, tu bohužel zůstal - a mizerný scénář byl vždycky zásadní problém Snyderových filmů. Proto jeho nejlepšími filmy jsou Úsvit mrtvých, který psal James Gunn, a Watchmeni, které psal Alan Moore a dojebali mu je jen trochu.

Ad Martha - kfk tu obšírně popisuje hrozně obvious věci, které ale s vysvětlením vůbec nepomáhají - Batmanova motivace k antipatii k Supermanovi se v rámci celého filmu buduje na velmi racionálních základech a je to překvapivě velice povedená složka filmu, když pak takhle absolutně přepne a své přesvědčení zahodí během pár vteřin, tak je to nejen směšné, ale dělá to z něj amorálního sociopata čímž se ta postava a celý film kolem ní postavený devalvuje. Ale i kdyby a opravdu bylo cílem aby jsme ho přestali brát vážně, ono je to hlavně fakt tragicky natočené. Na tom záleží - důležité a zásadní zvraty je nezbytné dobře prodat, a tady se to Snyderovi vůbec nepovedlo. Kdyby takhle hloupě odhalil Vader své otcovství, taky to ty Star Wars shodí.

Což je škoda obzvlášť proto že jak Batman přeskočí do módu "Superman je kámoš, ne žrádlo", tak následuje asi nejlépe natočená akční scéna celého filmu, kdy brutálně pozabíjí stráže kolem Supovy mámy. V kině jsem si to tehdy neužíval protože jsem ještě během ní pořád facepalmoval, tady jsem se po tom parodickém momentu zasmál, od filmu si na hodinku odpočinul, a až pak v jiném rozpoložení pokračoval.

A hlavně je škoda že tímto film neskončí, protože pak následuje úplně zbytečná hodinka průměrného mlácení digitálního bordelu, která neukazuje ani z akčního hlediska nic zajímavého, a která nemá nejmenší důvod tu existovat krom toho že Snyder chtěl ukázat že Bruce, díky tomu mu připomněl že má mámu, Supermanovi odpustil jeho božství a možnost že zotročí lidstvo už mu vůbec nevadí, že Wonderka se vedle nich bude bít a má super bič, a že Superman "umře", čemuž nikdo nevěřil ani na pikosekundu. Prostě jen set-up na Justice League, který v tomhle filmu jinak nemá co dělat. Celou tu poslední hodinu bych nejradši ustřihnul a spálil.

Z filmu mám teď lepší pocit než tehdy v kině, byť mi na něm pořád vadí v podstatě to samé, ale teď tomu pomáhají hlavně věci za které film samotný nemůže - odstup od zajímavě působících trailerů a smíření se s příběhem je samozřejmě to hlavní, stejně tak nesrovnávat s TDKR komiksem který vše kolem té rivality superhrdinů a jejich souboje zvládá nekonečně líp, ale fakt že originy Wonder Woman a Aquamana už jsou teď venku (a jsou to lepší filmy) také velmi pomáhá, ty postavy v BvS samotném fakt nejsou uvedené moc dobře. A konečně kouskovat si to po částech je také dobré, na jeden zátah v kině to byla ke konci hodně ubíjející nuda.

Na druhou stranu - film šel tehdy do kin dva měsíce před velmi podobnou Civil War, která s ním příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně vytírá podlahu. Bez toho náskoku by přijetí BvS bylo ještě mnohem tragičtější (a tohle píšu jako známý Marvel-hater)

PS: Omlouvám se za délku postu, měl jsem to trochu zkrátit. Ach jo, jsem jako ten Snyder :(
779674
Z BvS jsem si toho pamatoval už jen velmi málo a pro oživení před ZSJL, a i kvůli dojmům z této diskuze, jsem si ho včera zopakoval (poprvé jsem teď viděl ultimate cut, ale co přesně se změnilo tou přidanou půlhodinou nemám tušení). No kdyby to byl film "jen špatný", tak mě to asi ani tolik neštve - ale ono je vidět že ty nápady a dobré momenty tam jsou, že to povedený film být mohl... kdyby tam nebyly i ty hromady podřadné šmíry a ty dobré nápady zpracoval někdo jiný, a nebo aspoň Snyderovi hodně dupal po krku... Kéž by jediným problémem byla Martha, jeden z nejstupidnějších zvratů v dějinách filmů a můj oblíbený zdroj humoru a memů. Plot-holes o velikosti pyramid v Gize tu jsou rozeseté od začátku do konce a dělají z filmu velmi hloupou podívanou, kterou navíc ultimate cut zbytečně protahuje a ještě víc se tou délkou zdůrazňuje jaký nefunkční kočkopes tohle je. Problémem Snydera, Goyera a Chrise Terria a je nestřídmost, a lékem mělo být už v preprodukční fázi pročištění scénáře, ne naopak postprodukční prodlužování. Jsem fakt zvědavý jak dopadne čtyřhodinové JL bez kontroly ze strany studia, doufám že překvapí ale důvěru mám minimální - na JL se sice celoživotní packal Goyer už nepodílel, ale Terrio, který zavraždil i SW: Rise of Skywalker, tu bohužel zůstal - a mizerný scénář byl vždycky zásadní problém Snyderových filmů. Proto jeho nejlepšími filmy jsou Úsvit mrtvých, který psal James Gunn, a Watchmeni, které psal Alan Moore a dojebali mu je jen trochu. Ad Martha - kfk tu obšírně popisuje hrozně obvious věci, které ale s vysvětlením vůbec nepomáhají - Batmanova motivace k antipatii k Supermanovi se v rámci celého filmu buduje na velmi racionálních základech a je to překvapivě velice povedená složka filmu, když pak takhle absolutně přepne a své přesvědčení zahodí během pár vteřin, tak je to nejen směšné, ale dělá to z něj amorálního sociopata čímž se ta postava a celý film kolem ní postavený devalvuje. Ale i kdyby a opravdu bylo cílem aby jsme ho přestali brát vážně, ono je to hlavně fakt tragicky natočené. Na tom záleží - důležité a zásadní zvraty je nezbytné dobře prodat, a tady se to Snyderovi vůbec nepovedlo. Kdyby takhle hloupě odhalil Vader své otcovství, taky to ty Star Wars shodí. Což je škoda obzvlášť proto že jak Batman přeskočí do módu "Superman je kámoš, ne žrádlo", tak následuje asi nejlépe natočená akční scéna celého filmu, kdy brutálně pozabíjí stráže kolem Supovy mámy. V kině jsem si to tehdy neužíval protože jsem ještě během ní pořád facepalmoval, tady jsem se po tom parodickém momentu zasmál, od filmu si na hodinku odpočinul, a až pak v jiném rozpoložení pokračoval. A hlavně je škoda že tímto film neskončí, protože pak následuje úplně zbytečná hodinka průměrného mlácení digitálního bordelu, která neukazuje ani z akčního hlediska nic zajímavého, a která nemá nejmenší důvod tu existovat krom toho že Snyder chtěl ukázat že Bruce, díky tomu mu připomněl že má mámu, Supermanovi odpustil jeho božství a možnost že zotročí lidstvo už mu vůbec nevadí, že Wonderka se vedle nich bude bít a má super bič, a že Superman "umře", čemuž nikdo nevěřil ani na pikosekundu. Prostě jen set-up na Justice League, který v tomhle filmu jinak nemá co dělat. Celou tu poslední hodinu bych nejradši ustřihnul a spálil. Z filmu mám teď lepší pocit než tehdy v kině, byť mi na něm pořád vadí v podstatě to samé, ale teď tomu pomáhají hlavně věci za které film samotný nemůže - odstup od zajímavě působících trailerů a smíření se s příběhem je samozřejmě to hlavní, stejně tak nesrovnávat s TDKR komiksem který vše kolem té rivality superhrdinů a jejich souboje zvládá nekonečně líp, ale fakt že originy Wonder Woman a Aquamana už jsou teď venku (a jsou to lepší filmy) také velmi pomáhá, ty postavy v BvS samotném fakt nejsou uvedené moc dobře. A konečně kouskovat si to po částech je také dobré, na jeden zátah v kině to byla ke konci hodně ubíjející nuda. Na druhou stranu - film šel tehdy do kin dva měsíce před velmi podobnou Civil War, která s ním příběhem, i hloubkou a uvěřitelnou motivací charakterů, solidně vytírá podlahu. Bez toho náskoku by přijetí BvS bylo ještě mnohem tragičtější (a tohle píšu jako známý Marvel-hater) PS: Omlouvám se za délku postu, měl jsem to trochu zkrátit. Ach jo, jsem jako ten Snyder :(
Batman v Superman - druhý pokus
13 -3
reagují: mapar
reagovat
reaguje na: hanak_v_exilu
To je ale jen tvůj názor, ne objektivní fakt, proč se to děje. Hlavní důvod spočívá v tom, že jsou někteří lidé přesvědčeni, že BvS je "objektivně" špatný film, přitom objektivita u filmu neexistuje. Nemluvě o tom, že asi 50% lidí se ten film líbil a z toho minimálně 15% lidí se do toho filmu zamilovala nebo se jim aspoň líbil tak, že mu dali 9/10 nebo 10/10 a právě kvůli tomu se ZSJL udělalo, protože je tu silná skupina lidí, která je schopná si kvůli tomu HBO Max předplatit a těch zbylých 35% by se na to mohlo taky chtít podívat  + to může zaujmout i další lidi a když to bude dobře přijaté, tak to tím o to víc se zvedne zájem o Snyder sérii. 
Čísla beru z IMDB link a o něco jsem je podhodnotil. 
"Zamilovaní" představují 9 a 10/10 hodnocení a těch 35 procent 7/10, a více, hodnocení.  Ale u obou kategorií jsem ubral - 6+% 
Důležité je se taky podívat do komentářů na imdb, kde se komentáře hodnotí podlet oho, jak je kdo shledal "nápomocnými" a řekněme, že se to tam bije 50 na 50, takže ať hledám co hledám a snažím se brát v potaz všechny názory, stále to vychází na rozporuplný film a ne na obecně špatně přijímaný film. Stačí si zadat na twitteru zadat r rated justic league a uvidíte, že se to tam taky bije 50 na 50. 
Upřímně netuším, který tábor převažuje. ze statistik ten "pro," ale uznávám vliv některých fanboyů, kteří můžou některá hodnocení na fejkovat. Každopádně oba tábory by se i v konečném číslu museli pohybovat kolem 50% vzhledem k diskuzím, takže by to na faktu, že je to rozporuplný film nic nezměnilo a pořád je nesmyslné shazovat opačné názory a to by bylo i v případě, že by ten film nikdo neměl rád, jenže v takovém případě bychom tu nebyli, protože by žádná ZSJL nevznikala. Vzniká právě proto, že je tu dost velká fanouškovská základna a ten film je obecně rozporuplný, ne špatný, jak se někteří snaží dokazovat a moc nezáleží na tom jestli je to např. 48 na 52 nebo 52 na 48. 
Mně to hrozně připomíná prezidentské volby. Stejně jako tam jsou tady dva tábory s podobným počtem podporovatelů a z toho nejvíc jdou slyšet ti "největší fanatici" (u filmů na tom není nic špatného, když je to s mírou) mezi které tak trochu patřím (jinak bych tohle nepsal), ale myslím že jsem rozumný fanatik. :D
779673
To je ale jen tvůj názor, ne objektivní fakt, proč se to děje. Hlavní důvod spočívá v tom, že jsou někteří lidé přesvědčeni, že BvS je "objektivně" špatný film, přitom objektivita u filmu neexistuje. Nemluvě o tom, že asi 50% lidí se ten film líbil a z toho minimálně 15% lidí se do toho filmu zamilovala nebo se jim aspoň líbil tak, že mu dali 9/10 nebo 10/10 a právě kvůli tomu se ZSJL udělalo, protože je tu silná skupina lidí, která je schopná si kvůli tomu HBO Max předplatit a těch zbylých 35% by se na to mohlo taky chtít podívat  + to může zaujmout i další lidi a když to bude dobře přijaté, tak to tím o to víc se zvedne zájem o Snyder sérii.  Čísla beru z IMDB https://www.imdb.com/title/tt2975590/ratings?ref_=tturv_ql_4 a o něco jsem je podhodnotil.  "Zamilovaní" představují 9 a 10/10 hodnocení a těch 35 procent 7/10, a více, hodnocení.  Ale u obou kategorií jsem ubral - 6+%  Důležité je se taky podívat do komentářů na imdb, kde se komentáře hodnotí podlet oho, jak je kdo shledal "nápomocnými" a řekněme, že se to tam bije 50 na 50, takže ať hledám co hledám a snažím se brát v potaz všechny názory, stále to vychází na rozporuplný film a ne na obecně špatně přijímaný film. Stačí si zadat na twitteru zadat r rated justic league a uvidíte, že se to tam taky bije 50 na 50.  Upřímně netuším, který tábor převažuje. ze statistik ten "pro," ale uznávám vliv některých fanboyů, kteří můžou některá hodnocení na fejkovat. Každopádně oba tábory by se i v konečném číslu museli pohybovat kolem 50% vzhledem k diskuzím, takže by to na faktu, že je to rozporuplný film nic nezměnilo a pořád je nesmyslné shazovat opačné názory a to by bylo i v případě, že by ten film nikdo neměl rád, jenže v takovém případě bychom tu nebyli, protože by žádná ZSJL nevznikala. Vzniká právě proto, že je tu dost velká fanouškovská základna a ten film je obecně rozporuplný, ne špatný, jak se někteří snaží dokazovat a moc nezáleží na tom jestli je to např. 48 na 52 nebo 52 na 48.  Mně to hrozně připomíná prezidentské volby. Stejně jako tam jsou tady dva tábory s podobným počtem podporovatelů a z toho nejvíc jdou slyšet ti "největší fanatici" (u filmů na tom není nic špatného, když je to s mírou) mezi které tak trochu patřím (jinak bych tohle nepsal), ale myslím že jsem rozumný fanatik. *:D*
779621
2 -10
reagují: hanak_v_exilu
reagovat
reaguje na: kfk
ad Ricky a opinion>fact. Tie spomínané Dark Ages už žijeme a dôvodom je rozšírenie internetu a sociálnych sietí do rúk/mobilov každého plebu, ktorý má potrebu každodenne ventilovať svoje názory na všetko možné aj nemožné. Osobne si ale myslím, že názory mali vždy väčšiu hodnotu ako fakty, pretože realita sa málokedy zhoduje s našimi predstavami a väčšina sa s tým nikdy nedokáže stotožniť, preto si realitu snažia prekrútiť podľa seba. Len pred internetovou dobou sa tie názory držali vždy lokálne a nebolo to tak počuť. Teraz stačí, že jedna baba povedala a keď sa to trafí do názoru dostatočného počtu ľudí, tak osoba je zdiskreditovaná celosvetovo zo dna na deň bez predloženia jediného faktu/dôkazu, viz. cancel culture. Rovnako to funguje aj opačne. Keď sa predloží nejaký fakt a dostatočné množstvo ľudí to zneguje/hejtuje, tak je to automaticky vnímané ako výmysel. V podstate toto tu bolo vždy už od praveku, len dnes sa to dá robiť globálne v reálnom čase, takže je takmer nemožné s tým bojovať. Jediné čo môžeme je veriť v ľudí, že sa nedajú tak ľahko oklamať/oblbnúť, lenže ako všetci vieme... to je cesta do pekla. :)
779672
ad Ricky a opinion>fact. Tie spomínané Dark Ages už žijeme a dôvodom je rozšírenie internetu a sociálnych sietí do rúk/mobilov každého plebu, ktorý má potrebu každodenne ventilovať svoje názory na všetko možné aj nemožné. Osobne si ale myslím, že názory mali vždy väčšiu hodnotu ako fakty, pretože realita sa málokedy zhoduje s našimi predstavami a väčšina sa s tým nikdy nedokáže stotožniť, preto si realitu snažia prekrútiť podľa seba. Len pred internetovou dobou sa tie názory držali vždy lokálne a nebolo to tak počuť. Teraz stačí, že jedna baba povedala a keď sa to trafí do názoru dostatočného počtu ľudí, tak osoba je zdiskreditovaná celosvetovo zo dna na deň bez predloženia jediného faktu/dôkazu, viz. cancel culture. Rovnako to funguje aj opačne. Keď sa predloží nejaký fakt a dostatočné množstvo ľudí to zneguje/hejtuje, tak je to automaticky vnímané ako výmysel. V podstate toto tu bolo vždy už od praveku, len dnes sa to dá robiť globálne v reálnom čase, takže je takmer nemožné s tým bojovať. Jediné čo môžeme je veriť v ľudí, že sa nedajú tak ľahko oklamať/oblbnúť, lenže ako všetci vieme... to je cesta do pekla. *:)*
779664
2 -1
reagovat
reaguje na: kfk
A mam tam chybu.
Psychodynamika nemuze byt kratka. Pardon. Nechci vas uvest v omyl. Myslel jsem na to, ze popsat jeho psychodynamicke procesy, respektive traumaticke okolnosti, by bylo casove uspornejsi. Proto jsem napsal tuhle kravinu. Utekly mi myslenky.
779668
A mam tam chybu. Psychodynamika nemuze byt kratka. Pardon. Nechci vas uvest v omyl. Myslel jsem na to, ze popsat jeho psychodynamicke procesy, respektive traumaticke okolnosti, by bylo casove uspornejsi. Proto jsem napsal tuhle kravinu. Utekly mi myslenky.
779648
2 -8
reagovat
reaguje na: kfk
jj tohle pouštěj hlavně tomu sympaťákovi u sebe v zrcadle. Protože jsi mistr světa v tom předkládat libovolné drby a odkazy jako fakta a tvářit se objektivně. ;)
779666
jj tohle pouštěj hlavně tomu sympaťákovi u sebe v zrcadle. Protože jsi mistr světa v tom předkládat libovolné drby a odkazy jako fakta a tvářit se objektivně. *;)*
779664
13 -2
reagovat
reaguje na: Incitatus
Nádhera;)
A důvod? Protože tohle. Protože někteří lidé mají jen a jen tu svou pravdu. Protože někteří lidé implikují svůj názor jako fakt, globální fakt. Protože kdyby nedrželi otěže pevně v rukou, mohlo by to narušit jejich vnímaní reality. Takže nic jiného neexistuje a pokud tu pravdu se mnou nesdílíš, jsi můj nepřítel, ke kterému se budu chovat s despektem a častovat tě uštěpačnýma poznámkama;) A tohle se děje napříč všemi spektry. I mezi intelektuály a akademiky. Protože vysoká inteligence se nerovná moudrost ... a už vůbec ne duševní vyrovnanost.
779664
Nádhera;) A důvod? Protože [url=https://m.facebook.com/watch/?v=10155813779213884&_rdr]tohle[/url]. Protože někteří lidé mají jen a jen tu svou pravdu. Protože někteří lidé implikují svůj názor jako fakt, globální fakt. Protože kdyby nedrželi otěže pevně v rukou, mohlo by to narušit jejich vnímaní reality. Takže nic jiného neexistuje a pokud tu pravdu se mnou nesdílíš, jsi můj nepřítel, ke kterému se budu chovat s despektem a častovat tě uštěpačnýma poznámkama;) A tohle se děje napříč všemi spektry. I mezi intelektuály a akademiky. Protože vysoká inteligence se nerovná moudrost ... a už vůbec ne duševní vyrovnanost.
779608
3 -10
reagují: kyller, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: SHUTTER
Děkuju.
Je tam toho samozřejmě mnohem více, a to i ze strany Bruce. Už jsem to ale musel dopsat a navíc jsem neměl v plánu se takhle rozepsat (teď musím dodělat vlastní resty).
Myslím, že proto říkal Terrio, že se jedná vlastně o rigorózní práci. Nejde jen o psychodynamiku charakterů, ale o alegorický, religionistický a metaforický motivy. Samotný Luthor a jeho Doomsday, který je manifestem jeho vlastního hněvu / vztahu s otcem / id / představě o světě, vydá na samotnou disertačku (nadneseně) a přitom je BvS - dle mě - kohesivní filmový konstrukt.
779660
Děkuju. Je tam toho samozřejmě mnohem více, a to i ze strany Bruce. Už jsem to ale musel dopsat a navíc jsem neměl v plánu se takhle rozepsat (teď musím dodělat vlastní resty). Myslím, že proto říkal Terrio, že se jedná vlastně o rigorózní práci. Nejde jen o psychodynamiku charakterů, ale o alegorický, religionistický a metaforický motivy. Samotný [url=https://pbs.twimg.com/tweet_video_thumb/DZjQgHtX4AAhFcJ.jpg]Luthor a jeho Doomsday[/url], který je manifestem jeho vlastního hněvu / vztahu s otcem / id / představě o světě, vydá na samotnou disertačku (nadneseně) a přitom je BvS - dle mě - kohesivní filmový konstrukt.
779651
3 -9
reagovat
Taky se těšim , už aby to bylo venku . Konečně bude mít MoS a BvS pořádný zakončení . :+

Pokud film bude mít úspěch tak bych se pokračování nebál . Minimalně pro HBO Max se tím do budoucn otevírají neskutečné možnosti ve formě filmů a miniserii 8)
779656
Taky se těšim , už aby to bylo venku . Konečně bude mít MoS a BvS pořádný zakončení . *:+* Pokud film bude mít úspěch tak bych se pokračování nebál . Minimalně pro HBO Max se tím do budoucn otevírají neskutečné možnosti ve formě filmů a miniserii *8)*
2 -2
reagovat
Ja sa už neviem dočkať toho, keď za pár mesiacov Warneri oficiálne ohlásia návrat Snydera k DCEU a potvrdia tie rumours okolo dvojky MoS. Imho po tých minuloročných sračkách WW84 a Birds of Prey by to všetci brali všetkými desiatimi.
779655
Ja sa už neviem dočkať toho, keď za pár mesiacov Warneri oficiálne ohlásia návrat Snydera k DCEU a potvrdia tie rumours okolo dvojky MoS. Imho po tých minuloročných sračkách WW84 a Birds of Prey by to všetci brali všetkými desiatimi.
3 -5
reagovat
reaguje na: kfk
Krásne napísané link
779651
Krásne napísané https://giphy.com/gifs/oscars-academy-awards-oscars1990-l3q2XhfQ8oCkm1Ts4
779648
4 -7
reagují: kfk
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se