Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Liga spravedlnosti má eRko


ikona
do_Od
AyerCutHBO MaxLiga spravedlnostiratingsestřihSnyderCutZack Snyder
 

Tak jo, tak si teda dáme ještě jednu – doufejme už poslední – novinku o SnyderCutu předtím, než film konečně uvidíme. A když píšu uvidíme, myslím tím doslova nás všechny, protože v tuhle chvíli nemám pochyb o tom, že se na výsledný film bude minimálně ze zvědavosti chtít podívat úplně každý. I když v tomhle případě asi platí, že se většina těší čistě proto, že už následně o filmu nikdy neuslyší (nebo aspoň do té doby, než mu odklepnou nečekanou dvojku, hehe). Tak či tak, 18. březen se blíží a nyní jsme se navíc dozvěděli, že kromě 240minutové stopáže nás navíc čeká ničím neředěné eRko.

Zpráva, že film dostaneme v celistvé doslova čtyřhodinové podobě namísto dříve naznačované minisérie už je pár dní stará, novinkou je ovšem ten mládeži nepřístupný rating. Verze, která šla do kin, pochopitelně dostala standardní komiksový rating PG-13 a pokud si film pamatujete (a fakt bych se vám nedivil, kdyby už raději ne), Whedon jej ani nezkoušel příliš ohýbat. Jedná se tak o další velkou změnu, kterou se teď může SnyderCut oproti kinoverzi chlubit. Důvodem přísnějšího ratingu pak byla prý velká míra násilí a taky pár sprostších slovíček. Bude Batman f*ckovat? Kdo ví, co si ale matně vybavuji, tak eRkova Ultimate Edition Batman vs. Superman nebyla o moc temnější a násilnější než původní verze, co šla do kin, a jestli tam jednou někdo zaklel, tak to možná bylo hodně. Jinými slovy nedělejme si iluze, že by tady eRko znamenalo něco zásadního. I tak to ale fanoušci ocení.

Každopádně poslední zprávy tvrdí, že Snyder nakonec dostal na dokončení své původní vize sedmdesát milionů dolarů – což není zrovna malá částka, ať už tedy na SnyderCut pohlížíte jakkoli, rozhodně se jedna v tomhle ohledu o menší filmový milník. A kdo ví, jestli případný úspěch filmu nespustí rovnou celý trend „remasterování“ starých filmů, minimálně u Warner Bros. jsou už zjevně schopni všeho, takže bych se vůbec nedivil, kdyby tady do pár let přistál AyerCut Sebevražedného oddílu nebo CathyYanCut Birds of Prey, kde se režisérka taky čerstvě nechala slyšet, že by si tehdy při natáčení přála o něco větší svobodu. Přitom zrovna to je film, kde mám pocit, že do toho Margot s Yan vůbec nikdo nekecal, ačkoliv to potom přímo volalo. Ale to je nejspíš na delší povídání, ke kterému v diskusi pod tímto článkem nepochybně dojde. Tak to hlavně udržujte civilní.

- - -

Vytáhni v hospodě: Máte v životě málo Batmana a spol.? Tak to máte kliku, HBO Max totiž oznámila nový komediální podcast Batman: The Audio Adventures, ve kterém Batmana namluví Jeffrey Wright a kromě něj postavám propůjčí své hlasy ještě kupa hvězd ze Saturday Night Live. Snad jste nečekali něco smysluplného ze světa DC.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (139)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace