Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 8241 - 8260 Napsat příspěvek
Co ještě nebylo zmíněno:

Je třeba zabít Sekala — Viděl jsem to jen jednou, ale pamatuju si, že to ve mně zanechalo hodně silný dojem.

Obecná škola — Nejlepší Svěrák?

Ecce Homo Homolka — Co se týče filmů s neherci, mám to víš než Hoří, má panenko.
823889
Co ještě nebylo zmíněno: [i]Je třeba zabít Sekala[/i] — Viděl jsem to jen jednou, ale pamatuju si, že to ve mně zanechalo hodně silný dojem. [i]Obecná škola[/i] — Nejlepší Svěrák? [i]Ecce Homo Homolka[/i] — Co se týče filmů s neherci, mám to víš než Hoří, má panenko.
3 -2
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Dík za připomenutí, mám to v plánu :+
823878
Dík za připomenutí, mám to v plánu *:+*
823832
2 0
reagovat
reaguje na: pytlik
I... I love you!
823868
I... I love you!
823810
1 -1
reagovat

TOP CZ

Dědictví (:D 8))
Limonádový Joe
Černí baroni 
823852
Dědictví (*:D* *8)*) Limonádový Joe Černí baroni 
TOP CZ
4 0
reagovat
reaguje na: HAL
Asi moc nerozumím tvým kritériím na "skutečnou" satiru - já jí tam vidím dost - ale pokud preferuješ satiru přímočařejší (neříkám lepší ani horší), je tu vždy Bílá paní, která by v téhle debatě určitě také mohla, ne-li měla zaznít. Ostatně, dejte si ji všichni, kdo jste ještě neviděli (je legálně na YT)! :)
823832
Asi moc nerozumím tvým kritériím na "skutečnou" satiru - já jí tam vidím dost - ale pokud preferuješ satiru přímočařejší (neříkám lepší ani horší), je tu vždy Bílá paní, která by v téhle debatě určitě také mohla, ne-li měla zaznít. Ostatně, dejte si ji všichni, kdo jste ještě neviděli (je legálně na YT)! *:)*
823781
6 0
reagují: HAL
reagovat

Proměna

S Pixarem mám poslední roky problém. Buď mě ohlášení jejich nové tvorby znepokojuje kvůli zbytečným sequelům, nebo mě jejich originální projekty zdánlivě nezajímají. Nakonec však na jejich filmy kuknu tak nebo tak.

A dělám dobře, protože Proměna je přesně ten typ "animáku pro děti", na který bych normálně zavadil až v TV, což by byla velká škoda. Sice jsem si od úvodu říkal, že mě to těžce nebude bavit, postupně jsem si ale na potrhlou hlavní hrdinku zvykl a ke konci snad i oblíbil včetně jejích neméně trhlých kamarádek. Fantasy zápletka s proměnou v pandu červenou vlastně není ve své podstatě příliš důležitá, jelikož má jen představovat celkové dospívání (a dětem v Severní Americe připomenout, že ženy menstruují). Takže jsou tu nějaká pravidla, historie, ale zbytek je vám fuk a film se v tom nijak nepárá. Díky tomu uteče 1,5h jako voda, aniž by to začínalo drhnout, což věřím, že pár minut navíc a stalo by se to.

V rámci Pixaru jde o těžký průměr typu Frčíme, na který si lidi budou časem hůře vzpomínat. Jenomže průměr u Pixaru znamená nadprůměr oproti konkurenci. A to nejen díky špičkové animaci (ačkoliv čím dál častěji musí víc chválit jejich globální nasvícení). Zaroveň jsou rovněž asi jediným hollywoodským studiem, které nacpce do originální látky neznámých tvůrců okolo $100 milionů, páč jim věří. A toho si vážím.

7/10
823828
S Pixarem mám poslední roky problém. Buď mě ohlášení jejich nové tvorby znepokojuje kvůli zbytečným sequelům, nebo mě jejich originální projekty zdánlivě nezajímají. Nakonec však na jejich filmy kuknu tak nebo tak. A dělám dobře, protože [i]Proměna [/i]je přesně ten typ "animáku pro děti", na který bych normálně zavadil až v TV, což by byla velká škoda. Sice jsem si od úvodu říkal, že mě to těžce nebude bavit, postupně jsem si ale na potrhlou hlavní hrdinku zvykl a ke konci snad i oblíbil včetně jejích neméně trhlých kamarádek. Fantasy zápletka s proměnou v pandu červenou vlastně není ve své podstatě příliš důležitá, jelikož má jen představovat celkové dospívání (a dětem v Severní Americe připomenout, že ženy menstruují). Takže jsou tu nějaká pravidla, historie, ale zbytek je vám fuk a film se v tom nijak nepárá. Díky tomu uteče 1,5h jako voda, aniž by to začínalo drhnout, což věřím, že pár minut navíc a stalo by se to. V rámci Pixaru jde o těžký průměr typu [i]Frčíme[/i], na který si lidi budou časem hůře vzpomínat. Jenomže průměr u Pixaru znamená nadprůměr oproti konkurenci. A to nejen díky špičkové animaci (ačkoliv čím dál častěji musí víc chválit jejich globální nasvícení). Zaroveň jsou rovněž asi jediným hollywoodským studiem, které nacpce do originální látky neznámých tvůrců okolo $100 milionů, páč jim věří. A toho si vážím. [b]7/10[/b]
Proměna
4 0
reagovat
Za mě nejlepší jsou určitě Všichni dobří rodáci a Vyšší princip, z odlehčenějších Postřižiny a Tři veteráni. Za poslední roky bych asi taky dal Karamazovi :+

Připomenul bych taky slovenský film a Slnko v sieti, které mě před lety nadchlo na LFŠ :+
823827
Za mě nejlepší jsou určitě Všichni dobří rodáci a Vyšší princip, z odlehčenějších Postřižiny a Tři veteráni. Za poslední roky bych asi taky dal Karamazovi *:+* Připomenul bych taky slovenský film a Slnko v sieti, které mě před lety nadchlo na LFŠ *:+*
4 0
reagovat

Poslední závod

Hodně povedený film. Po technické stránce jsem jen zíral. Takhle hezky natočený český film jsem dlouho neviděl a to tady byl minulý rok Zátopek. Film hodně dobře šlape a sedli mi obě dějové linky, herecky je to bezchybné. Největší nedostatek vidím v tom, že se o hlavní dvojici - Hanče a Vrbata skoro nic nedozvíme, nejsou dost vykreslený a ta motivace proč to všechno dělají nefunguje, tak jak by mohla a měla. Na druhou stranu Rath a správce boudy jsou vykreslený až dost a dá se na nich stavět. Sedlo mi to a je to velmi kvalitní film. 8/10
823823
Hodně povedený film. Po technické stránce jsem jen zíral. Takhle hezky natočený český film jsem dlouho neviděl a to tady byl minulý rok Zátopek. Film hodně dobře šlape a sedli mi obě dějové linky, herecky je to bezchybné. Největší nedostatek vidím v tom, že se o hlavní dvojici - Hanče a Vrbata skoro nic nedozvíme, nejsou dost vykreslený a ta motivace proč to všechno dělají nefunguje, tak jak by mohla a měla. Na druhou stranu Rath a správce boudy jsou vykreslený až dost a dá se na nich stavět. Sedlo mi to a je to velmi kvalitní film. [b]8/10[/b]
Poslední závod
3 -1
reagovat
Za posledních 20 let Karamazovi :+
823810
Za posledních 20 let Karamazovi *:+*
5 -2
reagují: Barv666
reagovat
Imo je nemozne vybrat jen ten jeden nejlepsi vubec. Spis by mohlo byt zajimavejsi "za poslednich 20 let, respektive od Samotaru" - tam bych urcite volil Rok dabla. :)
823806
Imo je nemozne vybrat jen ten jeden nejlepsi vubec. Spis by mohlo byt zajimavejsi "za poslednich 20 let, respektive od Samotaru" - tam bych urcite volil Rok dabla. :)
1 -1
reagovat
Já bych doplnil mé oblíbené Slavnosti sněženek a Hoří, má panenko.
823792
Já bych doplnil mé oblíbené Slavnosti sněženek a Hoří, má panenko.
5 0
reagovat
Z toho co tu nepadlo tak Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela :+ Z Buriana bych si vybral Ducháček to zařídí a Světáci by v mé topce taky určitě nechyběli 8)
823791
Z toho co tu nepadlo tak Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela *:+* Z Buriana bych si vybral Ducháček to zařídí a Světáci by v mé topce taky určitě nechyběli *8)*
2 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak asi předloni no, to jsem to viděl poprvé. A fakt nope, jakkoli ty herce mám jinak hrozně rád. Příliš mnoho trapnosti, příliš málo skutečné satiry.
823781
Tak asi předloni no, to jsem to viděl poprvé. A fakt nope, jakkoli ty herce mám jinak hrozně rád. Příliš mnoho trapnosti, příliš málo skutečné satiry.
823776
2 -2
reagují: SeldomSeen
reagovat
Vesničko, Na samotě, Marečku, Vrchní...to je všechno vlastně takový český Shawshank, který se dá opakovat do zblbnutí a pořád z nich budu víc nažraný, než z většiny dnešních filmů včetně současných Svěráků samotných.

Co nezaznělo: Dr. Mráček (asi nejlepší český "blockbuster"), Postřižiny (pivo a kozy), Jáchyme (Sobota jako Jim Carrey), Byl jednou jeden král (imho nej. česká pohádka, ačkoliv vím, že někdo vzápětí namítne Čerty :D)
823779
[i]Vesničko, Na samotě, Marečku, Vrchní[/i]...to je všechno vlastně takový český Shawshank, který se dá opakovat do zblbnutí a pořád z nich budu víc nažraný, než z většiny dnešních filmů včetně současných Svěráků samotných. Co nezaznělo: [i]Dr. Mráček[/i] (asi nejlepší český "blockbuster"), [i]Postřižiny [/i](pivo a kozy), [i]Jáchyme [/i](Sobota jako Jim Carrey), [i]Byl jednou jeden král[/i] (imho nej. česká pohádka, ačkoliv vím, že někdo vzápětí namítne Čerty *:D*)
2 -3
reagovat
reaguje na: HAL
Tobe se nelibi Svetaci? Kdy si vstoupil do ISIS?
823776
Tobe se nelibi Svetaci? Kdy si vstoupil do ISIS?
823772
6 -2
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ako úplná zhoda. :D A ešte by som asi dal Marečku, podejte mi pero.:)
823774
Ako úplná zhoda. *:D* A ešte by som asi dal Marečku, podejte mi pero.*:)*
823773
5 0
reagovat
Vesničko má středisková, Pelíšky a Dědictví8)
Ale mládí mi nejvíc ovlivnili Samotáři.
823773
Vesničko má středisková, Pelíšky a Dědictví*8)* Ale mládí mi nejvíc ovlivnili Samotáři.
3 -1
reagují: slord
reagovat
reaguje na: verbst
Jakýkoli výběr ve kterém jsou Světáci je úplně špatně.
823772
Jakýkoli výběr ve kterém jsou Světáci je úplně špatně.
823769
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Happy End
Někdo ho tu nedávno zmiňoval, což mi udělalo radost. :+
823771
Happy End Někdo ho tu nedávno zmiňoval, což mi udělalo radost. *:+*
823756
6 0
reagovat
Spalovač je strašnej. 8)
Obchod na Korze je top. 

A Tedův výběr vás strká do kapsy. 
823769
Spalovač je strašnej. *8)* Obchod na Korze je top.  A Tedův výběr vás strká do kapsy. 
4 -4
reagují: HAL
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se