A přikovalo mě to k obrazovce - jak už bylo řečeno mockrát, oba hlavní vyšetřovatelé jsou skvostní, dialogy výborné a velmi mě zajímá kam to celé bude pokračovat.
Jako bonus je to celé sympaticky evropské - interiéry (nemocnice, policejní stanice) i vedlejší postavy působí neuvěřitelně civilně a reálně. Ať už je to nepořádek na stolech, ruch v pozadí v podobě detektivů, kteří neřeší "náš" případ, ale mají své záležitosti, pitevna, kompletně převlečený patolog (tj. ne v plášti přehozeném přes normální oblečení), dokonce i sestřičky mající asi 3-sekundový záběr mi připadají, že vědí jak vypadá a funguje skutečná sestra a zahrají to naprosto přesně. (Jako vážně. Tady by mě zajímalo jestli i někdo jiný měl podobné pocity, nebo je to jenom moje deformace.)
Plus samozřejmě i scéna v pitevně, kdy se kamera nebojí mrtvého těla ale ani ho neukazuje jako něco šokujícího. Saga prostě zběžně, civilně prohlédne ostatky, žádná senzace. Vynikající.
Hádat pachatele bych si teď netroufnul, ale vlastně ani nemůžu vědět, jestli už vůbec v 1. díl byl ukázaný... (tohle nekomentovat).
Je to super