Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 4001 - 4020 Napsat příspěvek

Ronja, dcera loupežníka

Po Ztracených jsem potřeboval absolutně odlišnou seriálovou látku a volba padla na legendární klasiku Astrid Lindgrenové. Filmovou verzi z 80. let minulého století zná prakticky každý český mileniál, takže mi bylo jasné, že nová seriálová verze to nebude mít vůbec jednoduché. Po prvních třech dílech ale můžu s klidem konstatovat spokojenost. Skvělé úvodní titulky, krásná hudba, nádherná příroda, herečtí protagonisté v rolích Ronji a Birka absolutně v pohodě... za mě to tam je. Navíc je mi sympatická zcela vážná rovina, je tu i několik lehce hororových scén, které by pro starší děti neměly být žádný problém. Díky seriálovému konceptu je tu prostor pro pořádné představení většiny postav a mezi představiteli Ronji a Birka vzniká pečlivě budovaná chemie. Jsem zvědavý, jak se bude seriál vyvíjet nadále. :+
924135
Po Ztracených jsem potřeboval absolutně odlišnou seriálovou látku a volba padla na legendární klasiku Astrid Lindgrenové. Filmovou verzi z 80. let minulého století zná prakticky každý český mileniál, takže mi bylo jasné, že nová seriálová verze to nebude mít vůbec jednoduché. Po prvních třech dílech ale můžu s klidem konstatovat spokojenost. Skvělé úvodní titulky, krásná hudba, nádherná příroda, herečtí protagonisté v rolích Ronji a Birka absolutně v pohodě... za mě to tam je. Navíc je mi sympatická zcela vážná rovina, je tu i několik lehce hororových scén, které by pro starší děti neměly být žádný problém. Díky seriálovému konceptu je tu prostor pro pořádné představení většiny postav a mezi představiteli Ronji a Birka vzniká pečlivě budovaná chemie. Jsem zvědavý, jak se bude seriál vyvíjet nadále. *:+*
Ronja, dcera loupežníka
2 0
reagovat
A čím pro nás tolik zestárli Friends ? Nějaká woke kritika je mi volná. Ale dívat se na to moc nedalo když jsem to zkoušel jako pozadí. Vyvíjí se humor a aktuální reference ? V tom případě nechápu, že britský Office skončil rok před nimi a americký začal pár měsíců po konci Přátel.

Mash nezestárne nikdy, to je tam nesmazatelná patina ? 

Teď o tom mluvilo několik herců z původního castu Office UK, ale je to pořád a pořád populárnější, daleko víc než při premiéře. Hlavně kvůli sockám a reelům.
Podobně na mne působí Modern Family, které nikdy nelakalo, ale ty reely jsou fakt vtipný...
924131
A čím pro nás tolik zestárli Friends ? Nějaká woke kritika je mi volná. Ale dívat se na to moc nedalo když jsem to zkoušel jako pozadí. Vyvíjí se humor a aktuální reference ? V tom případě nechápu, že britský Office skončil rok před nimi a americký začal pár měsíců po konci Přátel. Mash nezestárne nikdy, to je tam nesmazatelná patina ?  Teď o tom mluvilo několik herců z původního castu Office UK, ale je to pořád a pořád populárnější, daleko víc než při premiéře. Hlavně kvůli sockám a reelům. Podobně na mne působí Modern Family, které nikdy nelakalo, ale ty reely jsou fakt vtipný...
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Ravenhorn
O stavu sci-fi serialu by se mohli psat disertacky... Discovery jsem nevidel a nikdy neuvidim.
924130
O stavu sci-fi serialu by se mohli psat disertacky... Discovery jsem nevidel a nikdy neuvidim.
924129
0 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Zajímavé, přitom jeden z nejlepších scifi seriálů posledních let a lepší jak Discovery. :D
924129
Zajímavé, přitom jeden z nejlepších scifi seriálů posledních let a lepší jak Discovery. *:D*
924128
0 0
reagují: speta.jr
reagovat

Star Trek: Strange New Worlds

OK na popud ze mam vydrzet, jsem to dal az do 4. dilu, ale uz od pulky jsem ho musel proklikat do konce. Bohuzel i z tohoto vlaku vystupuji.  Ac 2. a 3. dily rekneme zabavily nadstandardne, stale tam bylo spoustu scenaristickych obezlicek na obraceni oci v sloup. 4. dil je ale strasna zumpa. Kdyz k tomu pridam, ze a) ve Flotile by meli byt spis dokonali arijci vsech ras a misto toho tady jsou doslova vsichni bud na pokraji zhrouceni, nebo k tomu minimalne v minulosti meli blizko a ted se to bude v jednotlivych dilech probirat. b) uz takto unifikovane postavy jeste hraji necharismaticti herci v cele s botoxovou Rebeccou Romijn c) ze vsech vycnivaj Pike se Spockem, ale tenhle cast udelali uz tvurci Discovery... tak si asi usetrim cas a zkusim ten Shield (Amazon prime kvuli vanocum :-))
924128
OK na popud ze mam vydrzet, jsem to dal az do 4. dilu, ale uz od pulky jsem ho musel proklikat do konce. Bohuzel i z tohoto vlaku vystupuji.  Ac 2. a 3. dily rekneme zabavily nadstandardne, stale tam bylo spoustu scenaristickych obezlicek na obraceni oci v sloup. 4. dil je ale strasna zumpa. Kdyz k tomu pridam, ze a) ve Flotile by meli byt spis dokonali arijci vsech ras a misto toho tady jsou doslova vsichni bud na pokraji zhrouceni, nebo k tomu minimalne v minulosti meli blizko a ted se to bude v jednotlivych dilech probirat. b) uz takto unifikovane postavy jeste hraji necharismaticti herci v cele s botoxovou Rebeccou Romijn c) ze vsech vycnivaj Pike se Spockem, ale tenhle cast udelali uz tvurci Discovery... tak si asi usetrim cas a zkusim ten Shield (Amazon prime kvuli vanocum :-))
Star Trek: Strange New Worlds
1 -6
reagují: DarkSith, Ravenhorn
reagovat
reaguje na: The Joker
mňa to bavilo dosť. Prvý raz som to videl, keď to končilo, 2014. Druhýkrát v 2017. Oba razy spokojnosť, no je pravda, že časom sa objavuje viac a viac nedostatkov. Dnes už by som si to asi celé nepúšťal, iba náhmatkovo niektoré diely. Som zvedavý, ako to ocením po toľkom čase :).

Brooklyn 99 je za mňa príkladom, kedy by to kľudne znieslo ďalšie série, resp. iné formy pokračovania. Napadlo mi, že najlepšie by bolo každý rok vydať TV špeciál v rozmedzí 3 až 5 častí (60-100 min.), ktorý by sa točil okolo ich výročnej lúpeže. Tam by sme sa vždy dozvedeli, ako sa za ten rok ich životy zmenili a posunuli, zároveň tie lúpeže sú živnou pôdou pre scenáristickú kreativitu. Rád by som tú partičku ešte vídaval. Bohužiaľ, pred rokom nás navždy opustil André Braugher, a bez neho to akosi nemá cenu, iba ak by jeho skon reflektovali v deji - a to by redefinovalo celú esenciu toho sitcomu. Škoda, ale tých 8 sezón mi už nikto nevezme :)
924124
mňa to bavilo dosť. Prvý raz som to videl, keď to končilo, 2014. Druhýkrát v 2017. Oba razy spokojnosť, no je pravda, že časom sa objavuje viac a viac nedostatkov. Dnes už by som si to asi celé nepúšťal, iba náhmatkovo niektoré diely. Som zvedavý, ako to ocením po toľkom čase *:)*. Brooklyn 99 je za mňa príkladom, kedy by to kľudne znieslo ďalšie série, resp. iné formy pokračovania. Napadlo mi, že najlepšie by bolo každý rok vydať TV špeciál v rozmedzí 3 až 5 častí (60-100 min.), ktorý by sa točil okolo ich výročnej lúpeže. Tam by sme sa vždy dozvedeli, ako sa za ten rok ich životy zmenili a posunuli, zároveň tie lúpeže sú živnou pôdou pre scenáristickú kreativitu. Rád by som tú partičku ešte vídaval. Bohužiaľ, pred rokom nás navždy opustil André Braugher, a bez neho to akosi nemá cenu, iba ak by jeho skon reflektovali v deji - a to by redefinovalo celú esenciu toho sitcomu. Škoda, ale tých 8 sezón mi už nikto nevezme *:)*
924123
1 0
reagovat
reaguje na: Ravenous
Himym je dobrej tematicky a v momentech, ale osobne bych se k tomu uz nevracel, no. K nicemu z tech klasik. Navic vsechno tohle melo koncit po 4-5 radach, v tom nejlepsim moznym pripade. Casteji tak po 3. ?)
924123
Himym je dobrej tematicky a v momentech, ale osobne bych se k tomu uz nevracel, no. K nicemu z tech klasik. Navic vsechno tohle melo koncit po 4-5 radach, v tom nejlepsim moznym pripade. Casteji tak po 3. *?)*
924120
0 0
reagují: Ravenous
reagovat
reaguje na: The Joker
ja už si asi konečne dám opáčko HIMYM, aby som sa bavil najmä nad tým, aké veci by dnes pri tvorbe určite neprešli, inak cancel jak sviň. Najmä teda všetko okolo Barneyho, ale aj plno vecí, ktoré robí Ted napr. :D
924120
ja už si asi konečne dám opáčko HIMYM, aby som sa bavil najmä nad tým, aké veci by dnes pri tvorbe určite neprešli, inak cancel jak sviň. Najmä teda všetko okolo Barneyho, ale aj plno vecí, ktoré robí Ted napr. *:D*
924119
0 0
reagují: The Joker
reagovat
Imo zadnej z tech sitcomu fakt nestarne dobre a spis funguji na bazi "stroje casu". Imo je nejvetsi drzak, u tech 30min veci, Entourage. Zvlast ty prvni ctyri rady, pet. ?)
924119
Imo zadnej z tech sitcomu fakt nestarne dobre a spis funguji na bazi "stroje casu". Imo je nejvetsi drzak, u tech 30min veci, Entourage. Zvlast ty prvni ctyri rady, pet. *?)*
0 0
reagují: Ravenous
reagovat
Marvin má pravdu. Drtivá většina US sitcomů má pár vtipů, co scénáristi točí x řad za sebou. 

Oproti tomu jsou pak britské experimentálnější věci typu Spaced, Extras úplně jiný žánr...
924116
Marvin má pravdu. Drtivá většina US sitcomů má pár vtipů, co scénáristi točí x řad za sebou.  Oproti tomu jsou pak britské experimentálnější věci typu Spaced, Extras úplně jiný žánr...
2 0
reagovat
reaguje na: MarvinP
nejde o názor ako taký, ale o formu. bolo to snobské, ale kľud, ja to nijak neprežívam, len ma takéto komenty vždy pobavia. :)
924105
nejde o názor ako taký, ale o formu. bolo to snobské, ale kľud, ja to nijak neprežívam, len ma takéto komenty vždy pobavia. *:)*
924086
6 0
reagovat

BBT

Kdyz to bezelo premierove tak jsem vydrzel asi 3 rady, pac "to bylo o nas" jenze oni byly i tak o nekolik let dopredu takze ty osobni linky jsem docenil vlastne az ted kdy to davam i v tom strasnym dabingu (neni tak strasny, kdyz po 10 letech nemam srovnani). Nevidel jsem vsechny dily (davaj 4 za den, nektery vynecham uplne, bo mam zivot, nekdy vidim 2 nebo 3 dily), ano clovek se uz nelame jak prvni dve rady, ale je to srovnatelne s Friends (ktere ma taky nektere linky ci rady tragicke) uplne v pohode. Ted davaj 11 predposledni radu a oproti Meeeeeen, Broke girls  a podobnym americkym "sulinovinam" je to nebe a dudy.
924101
Kdyz to bezelo premierove tak jsem vydrzel asi 3 rady, pac "to bylo o nas" jenze oni byly i tak o nekolik let dopredu takze ty osobni linky jsem docenil vlastne az ted kdy to davam i v tom strasnym dabingu (neni tak strasny, kdyz po 10 letech nemam srovnani). Nevidel jsem vsechny dily (davaj 4 za den, nektery vynecham uplne, bo mam zivot, nekdy vidim 2 nebo 3 dily), ano clovek se uz nelame jak prvni dve rady, ale je to srovnatelne s Friends (ktere ma taky nektere linky ci rady tragicke) uplne v pohode. Ted davaj 11 predposledni radu a oproti Meeeeeen, Broke girls  a podobnym americkym "sulinovinam" je to nebe a dudy.
BBT
1 0
reagovat
MarvinP: ‘.Kdybych byl skutečný snob, tak tu osočuju konkrétní lidi…’

Also MarvinP one post below: ‘… pak chvíli  nic, pak Red dwarf, pak dlouho nic a pak ty vaše americký šulinoviny co jedou 100 sezón furt 3 stejný vtipy.’

Hmmm ?)

Edit: vidim ze Gonzi s pouzitim polky mozgovej kapacity uz Marvina tiez upratal
924098
MarvinP: ‘.Kdybych byl skutečný snob, tak tu osočuju konkrétní lidi…’ Also MarvinP one post below: ‘… pak chvíli  nic, pak Red dwarf, pak dlouho nic a [b]pak ty vaše[/b] americký šulinoviny co jedou 100 sezón furt 3 stejný vtipy.’ Hmmm *?)* Edit: vidim ze Gonzi s pouzitim polky mozgovej kapacity uz Marvina tiez upratal
924086
7 0
reagují: MarvinP
reagovat
Asi chápu, co tím chceš říct, ale IMHO opravdu strkáš vše do jednoho pytle (plus tomu nadáváš). A tak, jak to chápu u big bangu, tak zároveň dodávám, že je to obecně vnímané spíše jako špatný seriál a třeba na takové HIMYM se to nehodí.

Nemluvě o tom, že vyzdvihuješ červeného trpaslíka, jehož nejznámější scéna je "všichni jsou mrtví Dejve" x 20 a zbytek těží z "tak trapné, až je to vtipné" humoru, takže to povznášení se nad americkou produkci fakt nechápu.

A že máš jako první "have you tried to turn it off and on again" už radši ani nekomentuju, každopádně mám osobně MNOHEM radši Silicon Valley, už protože to nemá jako zápletku "IT lidi jsou sociální retardi, hehe", ale relativně normální a zajímavé linky z IT prostředí.

americký šulinoviny my ass.
924096
Asi chápu, co tím chceš říct, ale IMHO opravdu strkáš vše do jednoho pytle (plus tomu nadáváš). A tak, jak to chápu u big bangu, tak zároveň dodávám, že je to obecně vnímané spíše jako špatný seriál a třeba na takové HIMYM se to nehodí. Nemluvě o tom, že vyzdvihuješ červeného trpaslíka, jehož nejznámější scéna je "všichni jsou mrtví Dejve" x 20 a zbytek těží z "tak trapné, až je to vtipné" humoru, takže to povznášení se nad americkou produkci fakt nechápu. A že máš jako první "have you tried to turn it off and on again" už radši ani nekomentuju, každopádně mám osobně MNOHEM radši Silicon Valley, už protože to nemá jako zápletku "IT lidi jsou sociální retardi, hehe", ale relativně normální a zajímavé linky z IT prostředí. americký šulinoviny my ass.
924087
7 -1
reagovat
Jaký máte vlastně názor na Malou Velkou Británii? Já se na začátku moc nebavil, ale postupem času jsem si ty postavy zamiloval a smál se tomu jak blbec, i když ta pointa byla víceméně u každého skeču stejná.
Jen to uměli tak skvěle zahrát a vygradovat, navíc i český dabing je povedený.

Jo a IT Crowd je za mě nejvtipnější britský seriál. A to mám Červeného trpaslíka rád. Některé díly jsou geniální. Peter File FTW:+
924092
Jaký máte vlastně názor na Malou Velkou Británii? Já se na začátku moc nebavil, ale postupem času jsem si ty postavy zamiloval a smál se tomu jak blbec, i když ta pointa byla víceméně u každého skeču stejná. Jen to uměli tak skvěle zahrát a vygradovat, navíc i český dabing je povedený. Jo a IT Crowd je za mě nejvtipnější britský seriál. A to mám Červeného trpaslíka rád. Některé díly jsou geniální. Peter File FTW*:+*
1 0
reagovat
Promiň, když chceš nějak "nazvat" proble., kterej se snažíš popsat, tak obvykle hledáš nějaký hodně přestřelený, blatantní příklad. A Brooklin 99 je zrovna sitcom, kterého jsem viděl jen pár epizod a nesmál jsem se. Takže neznám a nemohu sloužit. Možná, kdybych vydržel déle, miloval bych to. 
924091
Promiň, když chceš nějak "nazvat" proble., kterej se snažíš popsat, tak obvykle hledáš nějaký hodně přestřelený, blatantní příklad. A Brooklin 99 je zrovna sitcom, kterého jsem viděl jen pár epizod a nesmál jsem se. Takže neznám a nemohu sloužit. Možná, kdybych vydržel déle, miloval bych to. 
0 0
reagovat
Hele, že vezmeš zrovna tragickou Teorii velkého třesku a skrz průměrný "running joke" definuješ všechny sitcomy, to je na mě teda silná káva:D řekni mi jeden špatný a omílaný joke třeba z té 99
924089
Hele, že vezmeš zrovna tragickou Teorii velkého třesku a skrz průměrný "running joke" definuješ všechny sitcomy, to je na mě teda silná káva*:D* řekni mi jeden špatný a omílaný joke třeba z té 99
924087
2 0
reagovat
Jinak fakt prostě je, že drtivá většina US sitcomu (a i některý britský, včetně toho Red Dwarfa ve slabších seriich) trpí tímhle, "Bazinga" problémem, kdy prostě těźí popularitu a natahujou délku omíláním stejně postavených předvídatelných vtipů a na mě z toho padá úzkost spíš než abych se smál. U většiny těch zmiňovaných seriálů mě bavilo prvních několik epizod, než jsem začal mít pocit, že sleduju prefabrikáty padající z jedoucího pásu. 
924087
Jinak fakt prostě je, že drtivá většina US sitcomu (a i některý britský, včetně toho Red Dwarfa ve slabších seriich) trpí tímhle, "Bazinga" problémem, kdy prostě těźí popularitu a natahujou délku omíláním stejně postavených předvídatelných vtipů a na mě z toho padá úzkost spíš než abych se smál. U většiny těch zmiňovaných seriálů mě bavilo prvních několik epizod, než jsem začal mít pocit, že sleduju prefabrikáty padající z jedoucího pásu. 
0 -1
reagují: Gonzi, Leefko
reagovat
reaguje na: Ravenous
Na tom, že mám jinak seřazený žebříček a třeba mi i vaděj trochu jiný věci, není nic snobského.Kdybych byl skutečný snob, tak tu osočuju konkrétní lidi a hodnotím jejich povahy na základě postů o seriálech. Což nedělám. A ty? 
924086
Na tom, že mám jinak seřazený žebříček a třeba mi i vaděj trochu jiný věci, není nic snobského.Kdybych byl skutečný snob, tak tu osočuju konkrétní lidi a hodnotím jejich povahy na základě postů o seriálech. Což nedělám. A ty? 
924085
2 -1
reagují: Ravenous, studo
reagovat
bože, milujem takýchto snobov. už chýba iba povestné meme s Michaelom Sheenom :D:D
924085
bože, milujem takýchto snobov. už chýba iba povestné meme s Michaelom Sheenom *:D**:D*. 
924084
1 -1
reagují: MarvinP
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se