První půlka prvního dílu super, pak díl a půl spíš kontraproduktivní, pak docela super pro poslední dva díly. Zároveň to ale nemělo zas takovou přidanou hodnotu, když to byly "dvě postavy v místnosti/autě" a svým způsobem bych i ocenil, kdyby například ten "emotivní výbuch" klučiny natočili na "20" pokusů a vybrali ten nejlepší.
Obsah
Celkově super, 2. díl slabší ale jako "character study" docela parádička a jako celek to hodnotím hodně vysoko a doporučuji každému.
Zpětně mi dost vadí, jak si to ohřívá nějakou imaginární politickou polívčičku (může se to stát i ve slušné rodině - i vám
), což je sice pravda, ale realita útoků, na které seriál upozorňuje, je statisticky někde úplně jinde (gangy, děti z rozvrácených rodin, imigranti, nebo jejich špatná integrace a pak jejich radikalizovaná první britská generace...).Podle mě pak tahle fabulace je a) strašně naivní b) narušuje i seriál samotný: Klučinovo chování lze velmi těžce přijmout vzhledem k zázemí, které má. Buď to byl jeho první projev naprosté psychopatie - ehm, nebo si jeho normální fungující rodina nikdy nevšimla, že po večerech "mučí žáby" - ehm.A tak si divák může vybrat své ehm, které musí přehlížet, aby celek fungoval. Ehm.

A to vše jen protože nechceme na plnou hubu říct "Autoři nové zprávy, ze které citoval týdeník Focus, nezakrývají, že existuje přímá souvislost s neutuchajícím přílivem migrantů, kteří se na zločinech významnou měrou podílejí.", což na mě náhodou vyskočilo hned po shlédnutí

.

(plus pak pochopitelně všechny ty další faktory, včetně těch, o nichž píše Gonzi dále...)
Naopak. Já jsem za to rád.

A po té vyjebávce u Sola i režisérům.