Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 31461 - 31480 Napsat příspěvek
WTF? Ty si fakt troll:)
O tom ci sa ti to "libi" alebo nie nepadlo ani slovo.

Pritomnost Varysa na tej lodi hovori divakovi o tom, kolko casu ubehlo od sceny v Dorne a je to potvrdenie isteho casoveho skoku.

Niekto to zase vnima tak, ze medzi tymi dvoma scenami ubehlo len par dni, lebo tam bola stmievacka a nejaka ina kratka scena a tym padom jeho pritomnost na lodi je rezisersko-scenaristicky fail a "teleport".

Ty si vyber verziu aku chces. Ak sa ta dotklo, ze niekto to vidi inak, je mi to fuk:)
651506
WTF? Ty si fakt troll:) O tom ci sa ti to "libi" alebo nie nepadlo ani slovo. Pritomnost Varysa na tej lodi hovori divakovi o tom, kolko casu ubehlo od sceny v Dorne a je to potvrdenie isteho casoveho skoku. Niekto to zase vnima tak, ze medzi tymi dvoma scenami ubehlo len par dni, lebo tam bola stmievacka a nejaka ina kratka scena a tym padom jeho pritomnost na lodi je rezisersko-scenaristicky fail a "teleport". Ty si vyber verziu aku chces. Ak sa ta dotklo, ze niekto to vidi inak, je mi to fuk:)
0 0
reagovat
jj komu se to nelíbí, ten je inteligentní a nepochopil to, to jsem četl naposledy u Dawn of Justice. ;)
651505
jj komu se to nelíbí, ten je inteligentní a nepochopil to, to jsem četl naposledy u Dawn of Justice. *;)*
0 0
reagovat

Tony

Ziadny "strawman", proste len pejorativnejsi popis toho, ze reziser nepotrebuje divakovi vsetko ukazane doslovne aj s tym ako chodia na zachod (okrem sceny s Tywinom:) a ze si vela veci vie doMYSLIET. To len ty tam zase vidis nejaky utok na prepytujem inteligenciu.

Alebo je to "samozřejmě nesmysl", lebo TonyClifton tak povedal8)
651504
Ziadny "strawman", proste len pejorativnejsi popis toho, ze reziser nepotrebuje divakovi vsetko ukazane doslovne aj s tym ako chodia na zachod (okrem sceny s Tywinom:) a ze si vela veci vie do[b]MYSLIET[/b]. To len ty tam zase vidis nejaky utok na prepytujem inteligenciu. Alebo je to "samozřejmě nesmysl", lebo TonyClifton tak povedal*8)*
Tony
0 0
reagovat

speta.jr

Druhá řada těžila hlavně z Punishera. Osobně mi přišlo, že to šlo kvalitou silně dolů, když tam přestal být. Ninjové byli směšní, jejich masivní útok na jedoucí auto ve městě byl vyloženě jako z Arrowa (to myslím vážně, ne jako přehánění) a obecně i akční scéna na schodišti a s Punisherem ve vězení byla jako z jiného seriálu, co se týče akce ve zbytku, nedejbože ve finále na střeše (které naštěstí zachránil sniper - protože to trapné plácání se přerušil pár výstřely, čímž si vytřel zadek s celým "kungfu masters don't need guns" přístupem zbytku seriálu).
651503
Druhá řada těžila hlavně z Punishera. Osobně mi přišlo, že to šlo kvalitou silně dolů, když tam přestal být. Ninjové byli směšní, jejich masivní útok na jedoucí auto ve městě byl vyloženě jako z Arrowa (to myslím vážně, ne jako přehánění) a obecně i akční scéna na schodišti a s Punisherem ve vězení byla jako z jiného seriálu, co se týče akce ve zbytku, nedejbože ve finále na střeše (které naštěstí zachránil sniper - protože to trapné plácání se přerušil pár výstřely, čímž si vytřel zadek s celým "kungfu masters don't need guns" přístupem zbytku seriálu).
speta.jr
0 0
reagovat
Souhlasím s tím, že to dějově sedí. Vidím eunucha jak jde "něco zařídit", pak vidím jak mluví s těma ženskýma a pak vidím, jak jede na lodích do bitvy. Nevím co by mi na tom mělo vadit či chybět. Linky se dějí samostatně a chronologicky a když se spojí, tak zase chronologicky.
651502
Souhlasím s tím, že to dějově sedí. Vidím eunucha jak jde "něco zařídit", pak vidím jak mluví s těma ženskýma a pak vidím, jak jede na lodích do bitvy. Nevím co by mi na tom mělo vadit či chybět. Linky se dějí samostatně a chronologicky a když se spojí, tak zase chronologicky.
0 0
reagovat
To je samozřejmě nesmysl. :)
Tady to spíš bylo účelové rozhodnutí, aby to šokovalo u Aryiny linky(+- funguje) a u zbytku bud také (což nefunguje) nebo to utrpělo ve střižně.
651501
To je samozřejmě nesmysl. *:)* Tady to spíš bylo účelové rozhodnutí, aby to šokovalo u Aryiny linky(+- funguje) a u zbytku bud také (což nefunguje) nebo to utrpělo ve střižně.
0 0
reagovat

Daredevil 2

Tak jsem po statnicich pokracoval 4. dilem (predtim jsem tu porklamoval, ze me to vubec nebavi) a bylo to hrozne super... asi do 9. dilu, pak je to zas v kopru. Ja vam nevim, ale ninjove jsou tak strasne cheesy zaporaci, ze se to do toho ultra drsneho skoro realneho sveta nehodi. Kdyby ta linie aspon nekam vedla, ale to teasovani tajemna bylo horci jak v prvni rade LOSTu... a vim stejne hovno. Nejlepsi na cele rade, tak byly obcasne zablesky scenaristicke geniality, par peknych bitek a... zakonceni prvniho rande M+K... lip natocenou vzajemnou touhu jsem uz dlouho nevidel (mozna nikdy...). Celkove horsi jak prvni rada, o dost. 7/10.
651500
Tak jsem po statnicich pokracoval 4. dilem (predtim jsem tu porklamoval, ze me to vubec nebavi) a bylo to hrozne super... asi do 9. dilu, pak je to zas v kopru. Ja vam nevim, ale ninjove jsou tak strasne cheesy zaporaci, ze se to do toho ultra drsneho skoro realneho sveta nehodi. Kdyby ta linie aspon nekam vedla, ale to teasovani tajemna bylo horci jak v prvni rade LOSTu... a vim stejne hovno. Nejlepsi na cele rade, tak byly obcasne zablesky scenaristicke geniality, par peknych bitek a... zakonceni prvniho rande M+K... lip natocenou vzajemnou touhu jsem uz dlouho nevidel (mozna nikdy...). Celkove horsi jak prvni rada, o dost. 7/10.
Daredevil 2
0 0
reagovat
vzhledem k tomu, ze jsem se kdysi o neco takoveho jako scenar se tremi dejovymi liniemi pokousel si nedokazu predstavit, ze by byl nekdo schopny napsat 10 linii tak, aby se casove kryly... to nejde.
651499
vzhledem k tomu, ze jsem se kdysi o neco takoveho jako scenar se tremi dejovymi liniemi pokousel si nedokazu predstavit, ze by byl nekdo schopny napsat 10 linii tak, aby se casove kryly... to nejde.
0 0
reagovat
Ja bych se vazne chtel dockat happy endingu v pribehu velke lasky Cersei a Jamieho. Uz by si taky zaslouzili trochu toho stesticka, kdyz uz od prvniho dilu pro tu lasku tolik delaji...
651498
Ja bych se vazne chtel dockat happy endingu v pribehu velke lasky Cersei a Jamieho. Uz by si taky zaslouzili trochu toho stesticka, kdyz uz od prvniho dilu pro tu lasku tolik delaji...
0 0
reagovat
Ne ne, to není o inteligenci diváka (mimochodem hezký strawman...), i když to všechno člověk pochopí, vnímá, pamatuje si, tak to hrozně posere jeho vztahs osudem děje a hlavních postav. S tímhle už mají problém ve vytahování 4 roky starých postav, ukončování x let starých linek apod.

651497
Ne ne, to není o inteligenci diváka (mimochodem hezký strawman...), i když to všechno člověk pochopí, vnímá, pamatuje si, tak to hrozně posere jeho vztahs osudem děje a hlavních postav. S tímhle už mají problém ve vytahování 4 roky starých postav, ukončování x let starých linek apod.
0 0
reagovat
Stejně když to člověk všechno promyslí a seskládá tak mu výjde že je Cersei královnou s naprosto nulovou možností dlouhodobějšího přežití. Skoro žádná armáda bez schopných velitelů (Jaime je asi vyjímka, ale předpokládám že naplní zde proklamované proroctví), město bez výrazného zásobování (dlouhodobě ho zásobovala Vysoká Zahrada) takže hladomor na pochodu, bez loďstva. K tomu pokud za ní někdo bude při obléhání náhodou bojovat, tak bude vědět že má Cersei prs(t) na spoušti a kdyžtak odpálí zbytek města (tedy jestli už opravdu nejsou všechny zásoby zeleného ohně vyplácány) a to asi nikomu na hrdinství a odvaze napřidá. Stačí jeden záchvěv a jde z kola ven...tedy pokud se někdo nedobéře na konec seznamu a elegantně tento problém nevyřeší.
651496
Stejně když to člověk všechno promyslí a seskládá tak mu výjde že je Cersei královnou s naprosto nulovou možností dlouhodobějšího přežití. Skoro žádná armáda bez schopných velitelů (Jaime je asi vyjímka, ale předpokládám že naplní zde proklamované proroctví), město bez výrazného zásobování (dlouhodobě ho zásobovala Vysoká Zahrada) takže hladomor na pochodu, bez loďstva. K tomu pokud za ní někdo bude při obléhání náhodou bojovat, tak bude vědět že má Cersei prs(t) na spoušti a kdyžtak odpálí zbytek města (tedy jestli už opravdu nejsou všechny zásoby zeleného ohně vyplácány) a to asi nikomu na hrdinství a odvaze napřidá. Stačí jeden záchvěv a jde z kola ven...tedy pokud se někdo nedobéře na konec seznamu a elegantně tento problém nevyřeší.
0 0
reagovat
Podla mna to chyba v "dejove kompozici" nie je a ani nemoze. Skratka neda sa ukazat vsetko a treba sa spoliehat na inteligenciu divaka, ze si skratka domysli, ze jednotlive sceny su bud za sebou radene z hladiska budovania nejakeho sujetu a ze nejde o chronologicke prerozpravanie udalosti.

Schvalne som spomenul Aryu a Varysa, kedze oni sa udavaju ako priklad tej teleportacie ci nenavaznosti. Arya by za prve bez toho prekvapenia nefungovala a za druhe, nevidim v tom nic nelogicke, kedze netusime, kedy sa jej pribeh v Bravose presne odohraval vo vztahu k inym postavam. Iste, dal by sa povedzme prerozpravat hned na zaciatku serie, aby jej "cesta" posobila uveritelnejsie, ale pre divaka je jej rozkuskovanie zaujimavejsie.

Varys uz bol spomenuty, to ze je na lodi v zavere je viacmenej logicke, kedze je tam s nim aj cela armada Martellovcov (Olenna Martell je v scene predtym uz v ciernom, takze ta chronologia je jasna), s ktorymi sa evidentne preplavil. Pripadne sa ich lodstvo stretlo niekde po ceste, nemuseli sa z Dornu plavit do Mereenu a zase spat. A tam sa stretli s Varysom. Ziadna logicka ekvilibristika tu nie je potrebna. Imho sa tvorcovia s tou spletou postav, dejov a ich spolocnym vyustenim aby sme pred novou seriou mali cisty stol, vysporiadali velmi dobre.

To ze bola posledna scena s lodami klise a predvidatelna samozrejme suhlasim, ale nevadi mi to. Chcel som to vidiet a mysim ze divaci na to dlho cakali.
651495
Podla mna to chyba v "dejove kompozici" nie je a ani nemoze. Skratka neda sa ukazat vsetko a treba sa spoliehat na inteligenciu divaka, ze si skratka domysli, ze jednotlive sceny su bud za sebou radene z hladiska budovania nejakeho sujetu a ze nejde o chronologicke prerozpravanie udalosti. Schvalne som spomenul Aryu a Varysa, kedze oni sa udavaju ako priklad tej teleportacie ci nenavaznosti. Arya by za prve bez toho prekvapenia nefungovala a za druhe, nevidim v tom nic nelogicke, kedze netusime, kedy sa jej pribeh v Bravose presne odohraval vo vztahu k inym postavam. Iste, dal by sa povedzme prerozpravat hned na zaciatku serie, aby jej "cesta" posobila uveritelnejsie, ale pre divaka je jej rozkuskovanie zaujimavejsie. Varys uz bol spomenuty, to ze je na lodi v zavere je viacmenej logicke, kedze je tam s nim aj cela armada Martellovcov (Olenna Martell je v scene predtym uz v ciernom, takze ta chronologia je jasna), s ktorymi sa evidentne preplavil. Pripadne sa ich lodstvo stretlo niekde po ceste, nemuseli sa z Dornu plavit do Mereenu a zase spat. A tam sa stretli s Varysom. Ziadna logicka ekvilibristika tu nie je potrebna. Imho sa tvorcovia s tou spletou postav, dejov a ich spolocnym vyustenim aby sme pred novou seriou mali cisty stol, vysporiadali velmi dobre. To ze bola posledna scena s lodami klise a predvidatelna samozrejme suhlasim, ale nevadi mi to. Chcel som to vidiet a mysim ze divaci na to dlho cakali.
0 0
reagovat
Není to v žádném případě chyba v logice, ale v dějové kompozici, která je takhle prostě jako celek nefunkční. Prostě tam z mého pohledu nejde něco nějakým stylem budovat a doplňovat to něčím, co se tam časovými rovinami střílí, jak scénáristi potřebují. To je pro ně bohužel taková levnější berlička a moc to na mne nefunguje.
651492
Není to v žádném případě chyba v logice, ale v dějové kompozici, která je takhle prostě jako celek nefunkční. Prostě tam z mého pohledu nejde něco nějakým stylem budovat a doplňovat to něčím, co se tam časovými rovinami střílí, jak scénáristi potřebují. To je pro ně bohužel taková levnější berlička a moc to na mne nefunguje.
0 0
reagovat

Gorecki

Asi tak, musíte počítat s mnoha měsíci off screen událostí...
651491
Asi tak, musíte počítat s mnoha měsíci off screen událostí...
Gorecki
0 0
reagovat
Ja len nechapem to neustale rypanie do nejakej "teleportacie" a pod. Pribeh Aryi je predsa casovo nenaviazany na ostatne udalosti, okrem toho zaveru a z Bravosu tam nie je az tak daleko.
A ad Varys. To akoze nalodenie tisicov vojakov, koni, materialu, zasobovania a logistiky na ultimatnu vojnovu vypravu, navyse so zladenim vojska Tyrellovcov a Martellovcov (ked sa tam dostali oni, prisiel s nimi aj Varys) si predstavujete za aky cas? To ze sa niektore dejove linie odohravaju subezne a medzi niektorymi je zase velky casovy skok beriem ako fakt, nie objektivnu chybu serialu.
651490
Ja len nechapem to neustale rypanie do nejakej "teleportacie" a pod. Pribeh Aryi je predsa casovo nenaviazany na ostatne udalosti, okrem toho zaveru a z Bravosu tam nie je az tak daleko. A ad Varys. To akoze nalodenie tisicov vojakov, koni, materialu, zasobovania a logistiky na ultimatnu vojnovu vypravu, navyse so zladenim vojska Tyrellovcov a Martellovcov ([b]ked sa tam dostali oni, prisiel s nimi aj Varys[/b]) si predstavujete za aky cas? To ze sa niektore dejove linie odohravaju subezne a medzi niektorymi je zase velky casovy skok beriem ako fakt, nie objektivnu chybu serialu.
0 0
reagovat

TonyClifton

Ale toto je uz davno stary znamy fakt. :D
651488
Ale toto je uz davno stary znamy fakt. *:D*
TonyClifton
0 0
reagovat

GOT

Budu za kacíře, ale jsem zklamaný, vážně...
Zdánlivě a na první pohled to bylo super, ale...

Ten seriál už před nějakým časem rezignoval na výstavbu a vývoj děje a staví na z jedné strany překvapivých twistech a z druhé strany na předvidatelných.

A vážně bych brečel z toho, jak byl poslední záběr předvidatelný, teleportace a bordel v časových rovinách no comment, to je seriálový amaterismus a mrzí mne, že si toho nevšímá víc lidí, protože mají zacpanou hubu rádoby cool twisty :)
651487
Budu za kacíře, ale jsem zklamaný, vážně... Zdánlivě a na první pohled to bylo super, ale... Ten seriál už před nějakým časem rezignoval na výstavbu a vývoj děje a staví na z jedné strany překvapivých twistech a z druhé strany na předvidatelných. A vážně bych brečel z toho, jak byl poslední záběr předvidatelný, teleportace a bordel v časových rovinách no comment, to je seriálový amaterismus a mrzí mne, že si toho nevšímá víc lidí, protože mají zacpanou hubu rádoby cool twisty *:)*
GOT
0 0
reagovat

Hra o trůny

Páni! Bravurní od začátku emoce. Vede hlavně formální stránka. První půlhodina má naprosto precizní střih, Ramin Djawadi se s hudbou neuvěřitelně vytáhnul a vyždímal ze mě maximum emocí. A vede scénář, to je doslova koncert. A team Cersei, protože takhle elegantně řešit svoje problémy bych chtěl umět taky. :D

Winter is here.
651485
Páni! Bravurní od začátku emoce. Vede hlavně formální stránka. První půlhodina má naprosto precizní střih, Ramin Djawadi se s hudbou neuvěřitelně vytáhnul a vyždímal ze mě maximum emocí. A vede scénář, to je doslova koncert. A team Cersei, protože takhle elegantně řešit svoje problémy bych chtěl umět taky. *:D* Winter is here.
Hra o trůny
0 0
reagovat
K tej "teportacii", medzi scénami nie je nejak fixne vystavana časová línia. Viď príchod Jamieho prakticky na konci dňa výbuchu v zavere dielu.
651484
K tej "teportacii", medzi [spoiler] scénami nie je nejak fixne vystavana časová línia. Viď príchod Jamieho prakticky na konci dňa výbuchu v zavere dielu. [/spoiler]
0 0
reagovat

GoT

Inak karty ešte môže zamiešať strýko utopenec. Čakám od neho v úvode útok na lode.
651483
Inak karty ešte môže zamiešať [spoiler] strýko utopenec. Čakám od neho v úvode útok na lode. [/spoiler]
GoT
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se