S finále jsem taky hodně spokojený. Ta epizoda asi dostane taky hate, ale ja to beru jako samostatnou epizodu, která zakončuje celou ságu a linie, které měly rozvětvit a více se jim věnovat předchozí epizody. Proto mi nevadí pomalé tempo, žádné nečekané zvraty (ze Daenerys zemře bylo jasné, a jmenování Brana bylo celkem logické. Snad jen Sansa měla drzost přede všemi říct, že Branovo náčiní nefunguje :D a před princem z Dorne říct, že chce Independent North. Trochu nebezpečný precedens.)
Pro mne opravdu hořkosladké rozloučení. Postavy, které byly na začátku rozděleny a my doufali v průběhu sezón, že se opět sheldají se uskutečnilo, ale aby vzápětí se opět každý vydal svoji cestou.
Jelikož jsem s GoT byl od samého začátku a četl knihy, tak k tomu asi přistupuji jinak, než lidi, kteří "jumped on a bandwagon" někdy v půlce nebo před koncem.
Dám tomu delší pauzu a někdy za rok, dva tři, uvidím, se na to podívám znovu. S tím , že člověk ví, jak to dopadne mi umožní sledovat a zachytit určité náznaky, které když člověk viděl před několika lety už zapomněl.
Jinak mne mrzí, že pár věcí vyšumělo do ztracena jako např. Azor Ahai, ikdyž možná i to se splnilo link
Jinak jsem doufal, že název poslední epizody bude A Dream of Spring, když už použili názvy knih A Dance With Dragons a The Winds Of Winter. To slovní spojení se mi hodně líbí, ale The Iron Throne k tomu sedí více, protože zima nakonec nebyla ten úhlavní nepřítel. Ale i tak když Jon v poslední scéně vede lidi za Zeď, tak je krátký záběr na malou zelenou rostlinu vyrůstající ze sněhu, naznačující, že Global Warming přichází i za Zeď.
GoT
|
reagují:
Gorecki
|
reagovat
|

S touto scénou jsem neměl jediný problém.