Mindhunter S2
Jsem dva díly před koncem a přijde mi to minimálně o stupeň slabší než první série (kterou adoruju a mám ji v TOP 5 nej seriálů). Holden nemá moc co na práci a je z nějakého důvodu vedením FBI prezentován jako skoro jasnovidec a případ vražd děti v Atlantě prostě není tak nosná linka jako cool koncept vyslýchání uvězněných vrahů v první sérii. Dost mi tu nesedí vedlejší linky - lesbická romantika Dr. Carrové mi přijde úplně mimo a ani náhodou nekoresponduje s hlavním příběhem jako Holdenův vztah minule. A Terchova linka se synem je sice znepokojivá, ale je na ní něco příliš filmově vyhroceného, až komiksového (něco takového bylo třeba v Batman: Black Mirror) a trochu se to bije s věcností té látky, která se jinak víceméně drží skutečných událostí. Já to mám ještě umocněné tím, že mám momentálně tu Douglasovu knížku konečně rozečtenou a ty události jsou zajímavé samy o sobě, nepotřebují hollywoodsky zveličovat. A trochu mě zklamal i Fincher, až na geniální nápad s výslechem v autě ve druhém díle se tentokrát kdovíjak nepředvedl.
|
reagují:
(=LIFTY=)
|
reagovat
|
Zdálo se mi to, nebo tam v jednom záběru mrká na Gwyneth Paltrow naše Martina Navrátilová?