Fantasy a sci-fi? Uff.
Sci-fi u Lostů ještě beru, pořád to ale bylo v první řadě drama postavený na postavách, a jak se vyrovnávají s tím, co zažívají. O tom, jestli svět okolo fungoval, nebo ne, bychom mohli polemizovat, nicméně si myslím, že po těch letech je celkem patrný, že se v téhle otázce diváci rozdělují na dva tábory a nemá už moc smysl zkoušet jeden druhýho přesvědčovat.
Leftovers pak nebylo ani jedno (to že se tam stala nevysvětlitelná věc není dostatečný důvod, aby se to dalo označit za sci-fi, už u těch Lostů je to velmi na hraně)
A Watchmeni jsou pak komiks odehrávající se v alternativní historii. Navíc je venku doslova jeden díl, snad mi nechce nikdo tvrdit, že po jedné epizodě mělo být všechno okamžitě jasný? Nemá tudíž cenu v tuhle chvíli soudit world building a jak co dává smysl.
reaguje na:
Gonzi
|
reagovat
|
a Tom Cruise jak prase, chvilema jsem uz myslel, ze je to deepfake 

Já osobně ho z těch debat o nejlepších režisérech nevynechával, právě kvůli té univerzalitě - ta série z počátku tvorby nemá co do kombinace kvality a žánrové rozmanitosti v podstatě snad obdoby (nestárnoucí pecka vedle nestárnoucí pecky!). Harryho se Sally jsem si opakoval zrovna před pár týdny v rámci své tradiční podzimní newyorské nostalgie a byť ten film znám de facto nazpaměť, stejně si ho vždycky strašně užiju... Moc smutné