Tak i ten talentovanej člověk musí týdně strávit desítky hodin tréningem a studiem. Ale máš pravdu. Kdysi mne tohle napadlo a koukal jsem na nějakou studii, kde zanalyzovali data od top šachistů a bylo tam krásně vidět, kde se v týdenním čase oddělovalo zrno od plev a máš pravdu, že z toho vyšel lépe talent. Ale pořád se bavíme o menších desítkách hodin vs. větších desitkách hodin.
A Mary Sue je v podstatě pravý opak, člověk který nic takového v podstatě dělat nemusí. A škoda že tam ta linka s učením a padáním na držku při dalším levlu nebyla prakticky nebo byla ale málo. Je to dlouho, tak se omlouvám za neurčitou fabulaci, ale kdysi jsem četl o jednom z těch slavných ruských šachistů a ten si tímhle doslova prošel. Megatalent, co na regionální úrovni všechny porážel jako kluk poslepu, pak šel výše a deprese z toho že dostával na zadek, tak si musel sednout na prdel a začít se učit.
reaguje na:
Memphis
|
reagovat
|

A za tu cenu nemusí být člověku líto ani těch peněz (i kdyby si z toho měl přečíst třeba jen jedinou povídku).
Ale nechci dělat ďáblova advokáta, zvláště když sám mám s "udržitelným" nákupem knih notné potíže...