Mně naopak hrdinka přišla jako ukázková ne Mary Sue. Má obrovský talent na šachy? Ano. Vyniká v něčem dalším? Ne (pokud nepočítáme, že chlastá první ligu). Stačil by jí jen talent? Ne. Nějakou dobu jí trvá než porazí svého prvního učitele. A i když do světa šachů pronikne, pořád naráží na silné protivníky (kovboj i Rus). A ona šachům obětuje veškerý svůj život a volný čas. Studuje předchozí hry, odbornou literaturu, terminologii i veškerou taktiku. Skoro nedá knihy z ruky. A skoro jeden díl je věnovaný tomu, že musí vyrůst, že nestačí ten dar, který získala. A navíc ten dar není samospásný, alkoholový démon jí přemůže. A to je další argument proti Mary Sue, ta by měla být dokonalá ve všech ohledech. A to není. Její chování a přístup k ostatním je přinejmenším na pováženou. A to z ní nedělá jednolitou postavu.
EDIT: A navíc potřebuje pomoc okolí (na šachy i alkohol). Nezvládla by to sama, není nějaká vyvolená, které se všichni klaní.
|
reagovat
|
Tenhle seriál mě vůbec nezajímal, ale teď jste mě přesvědčili, že se na něj někdy podívám.