Aniž bych to věděl, tak se mi podařilo oslavit deset let od konce Pottera komplet opáčkem. A jo, furt to na mě funguje.Kámen mudrců
Krásný. Williams, neotravný děcka, pohádkový Bradavice. Atmoška všeho až na půdu. Famfrpál. A děsivej Voldemort na konci.
10/10
Tajemná komnata
More of the same. Geniální Lockhart, geniální Williams, přesná režie, EMOCE (Hagridův návrat = slzičky i teď ve dvaatřiceti).
10/10
Vězeň z Azkabanu
Ježišmarja, já úplně zapomněl jak moc je to... Ech, geniální. Williams v naprosté a totální životní formě. Ztemnění zápletky a celýho pohádkovýho barevnýho světa na jedničku a vůbec to nebylo k smíchu, jako když se o "vážnost" snaží jiní.
10/10
Ohnivý pohár
Tohle pro mě navžycky zůstane srdcovka. Nevím přesně proč, ale je to tak. Je to celý jiný, najednou dospělejší. Dechberoucí a děsivej Fiennes, funkční emoce, začínající pubertální struggle a celkově zase něco jinýho.
Ovšem suverénně nejhorší performance od Watson a od tohodle dílu už to šlo jen z kopce až skoro do konce. WTF, to její "hraní" obočím...
Jak kdysi v Sestře v Akci 2 - pro mě osobně ne nejlepší, ale zvláštní cenu poroty si to zaslouží.
10/10
Fénixův řád
NEJLEPŠÍ POTTER! NEJLEPŠÍ HUDBA! NEJVĚTŠÍ EMOCE!
Zopakuju svoji mantru, že prospěl odchod Klovese a dosmrti mě bude zajímat, jak by dopadl zbytek filmů, kdyby na nich scénář dělal Goldenberg. Podle mě si s Yatesem sedl mnohem líp, než Kloves a jde to poznat.
Druhej nejlepší Potter soundtrack, skvěle převedená knížka na plátno, neuvěřitelně vtahující začátek, Imelda, frustrace, Snape, bitka na Ministerstvu a shape of things to come.
Pro mě osobně opravdu favorit.
100/10 (no typo)
Princ dvojí krve
Po letech jsem to vzal na milost a opravdu si to užil. Double feature s Fénixem to asi funguje nejlíp a dost tomu filmu pomáhá, že jsem to vlastně bingeoval. Skvělej soundtrack, zadostiučení v Brumbálovi po pětce, mládežníci super a je strašně moc poznat, že to společný dospívání není jenom hraní. Celkově tísnívá atmoška taky super.
8/10
Deathly Hallows
Nebudu to dělit, protože jsem to dal za jedno odpoledne. A jako jo. End of an era jaxviň. Vymotali se ze všecho krásně a za mě si spousta finále o tomhle může nechat jenom zdát (wink, wink poslední Star Wars).
Ta první část se trošku hledala, ale sedlo si to v druhé půlce krásně a druhá část (OMG, já ji viděl poprvé za těch deset let od kina!!) byla dechberoucí. Ani na chvíli se to nezastavilo, Courtyard Apocalypse narvaná emocema a co jsem si teda uvědomil, že se ta druhá část vlastně odehrává během jednoho dne. Zužitkovali tady celej ten build up za těch osm filmů, těm děckám věříte naprosto všechno a je vidět, že do toho šli všichni naplno.
Jen teda ta hudba suverénně nejslabší.
Ale jo, s tímhle jsem vyrůstal a dospíval. A to se nezapomíná.
8/10
Zbytek povídání jindy, protože tohle se fakt protáhlo.
#sorrynotsorry

) a vedlejší linka s 
Jinak čtyřka se bude jmenovat The Matrix: Resurrections, kdyby někdo nevěděl.