Jasně, má to trademarkovský srandičky (ale funkční) a možná i víc než Infinity War. Ano, dá se říct že to prostě nemusí sednout každýmu a teoreticky byl vrchol právě v Infinity War...
Ale dohromady to má prostě všechno, co bych si tak nějak jako představoval od kulminace víc než deseti předchozích let. Dohromady to prostě funguje jako celek neuvěřitelně. To, že to funguje i separe samo o sobě je hezkej bonus navíc.
Time Heist perfektní (New York a Hulk s Tildou), pro mě s malým zaškobrtnutím na Vormiru (prostě to na mě nefunguje jako v IW)...
Od Hulkova lusknutí prostě dycky nastoupí až dětská radost z toho všeho co se tam děje a už si to jenom užívám. Od chvíle, kdy Cap zvedne Mjolnir slzy na krajíčku a od "On your left.../Avengers... Assemble." husina a slzy štěstí/smutku až do konce. Konce.
Závěrečný titulky jsou už jen třešnička na dortu. The OG Six to uzavřeli vskutku na jedničku.
Dojemný. Funkční. Vysoká škola (nejen komiksovejch) blockbusterů.
10/10
Co to má ještě navíc, a je to s přibejvajícíma rokama víc a víc zřetelný - ten příslib pokračování do "budoucna". A ta strašná pachuť, kam jsme se dostali...
Ten Thor mohl bejt tak super dohromady s Guardians.
Sam (a Bucky) mohli fungovat a dopadnout úplně jinak.
Ant-Man mohl pokračovat jako takový to srdíčko po "Capovi", Spidey mohl bejt novej Tony...
Strange jako mentorská postava. Nejen pro ty dva předchozí, ale pro nově příchozí Avengers jako Shang-Chi a spol.
A Hulk! Ten měl našlápnuto taky...
Věčná škoda Chadwicka (RIP!)
Prostě mě to po letech sere čím dál tím víc; to kam jsme se dostali. Podobně, jako když si pustím Man of Steel (potažmo BvS). Ten promarněnej potenciál.
Ty sračky typu Quantumania, Secret Invasion, She-Hulk a Thor 4 s podprůměrnejma nudama jako Strange, Black Panther 2 (Iron Heart bleh), WandaVision, Loki apod. který s dalšíma shlídnutíma jen a jen ztrácej. To je prostě naprostej opak toho, jak to fungovalo těch prvních deset jedenáct let.
No nic, to jsem se zase rozčílil.
Jdu se uklidnit.