Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 27561 - 27580 Napsat příspěvek

Gorecki, Karlos, Gonzi

Tak co se týče právního znění tak je asi takové:
Dle ustanovení § 43 odst. 3 autorského zákona se účinnými technickými prostředky rozumí „jakákoli technologie, zařízení nebo součástka, která je při své obvyklé funkci určena k tomu, aby zabraňovala nebo omezovala takové úkony ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění, jestliže užití díla může autor kontrolovat uplatněním kontroly přístupu nebo ochranného procesu jako je šifrování, kódování nebo jiná úprava díla nebo uplatněním kontrolního mechanismu rozmnožování.“ Pod tento pojem tedy spadají např. technické prostředky pro nosiče DVD - regionální omezení, Content Scrambling System, Macrovision apod.

A tudíž:
odst. 1 „do práva autorského neoprávněně zasahuje ten, kdo obchází účinné technické prostředky ochrany práv podle tohoto zákona.“

Což sice "trochu" odporuje vyjímce v autorském právu a to volnému užití, ustanovení § 30.(což je právě ta "jedna" kopie z vlastněného díla, protože občas člověk musel nějakou ochranu na vlastněném CD prolomit aby si mohl udělat kopii např. do auta). Ale to stejně není náš případ. Čistě v právní rovině se tedy VPN/účet v jiné zemi atd. dá interpretovat jako protiprávní jednání, jelikož obcházíme technické prostředky ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění (Netflix Vám dal např. práva k tomu aby jste se na území US mohli dívat na jejich seriál, ale vy na něj koukáte v ČR kde na něj má koupená práva např. Nova).

I tak nečekám, že by Vám kvůli tomu domů vtrhla zásahovka a hlavně by mě pak zajímalo soudní řízení.

PS: Kdysi dávno když u nás ještě nefungoval český ITunes, tak musel člověk zadat do jejich systému americkou, nebo britskou adresu, včetně vymyšlené kreditní karty aby mohl vůbec používat software pro správu obsahu. Tzn. já jsem si koupil Ipod, ale musel jsem ho používat v nesouladu s právním řádem protože jinak bych si do něj nemohl nahrát žádný obsah.
639034
Tak co se týče právního znění tak je asi takové: Dle ustanovení § 43 odst. 3 autorského zákona se účinnými technickými prostředky rozumí „jakákoli technologie, zařízení nebo součástka, která je při své obvyklé funkci určena k tomu, aby zabraňovala nebo omezovala takové úkony ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění, jestliže užití díla může autor kontrolovat uplatněním kontroly přístupu nebo ochranného procesu jako je šifrování, kódování nebo jiná úprava díla nebo uplatněním kontrolního mechanismu rozmnožování.“ Pod tento pojem tedy spadají např. technické prostředky pro nosiče DVD - [b]regionální omezení[/b], Content Scrambling System, Macrovision apod. A tudíž: odst. 1 „do práva autorského neoprávněně zasahuje ten, kdo obchází účinné technické prostředky ochrany práv podle tohoto zákona.“ Což sice "trochu" odporuje vyjímce v autorském právu a to volnému užití, ustanovení § 30.(což je právě ta "jedna" kopie z vlastněného díla, protože občas člověk musel nějakou ochranu na vlastněném CD prolomit aby si mohl udělat kopii např. do auta). Ale to stejně není náš případ. Čistě v právní rovině se tedy VPN/účet v jiné zemi atd. dá interpretovat jako protiprávní jednání, jelikož obcházíme technické prostředky ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění (Netflix Vám dal např. práva k tomu aby jste se na území US mohli dívat na jejich seriál, ale vy na něj koukáte v ČR kde na něj má koupená práva např. Nova). I tak nečekám, že by Vám kvůli tomu domů vtrhla zásahovka a hlavně by mě pak zajímalo soudní řízení. PS: Kdysi dávno když u nás ještě nefungoval český ITunes, tak musel člověk zadat do jejich systému americkou, nebo britskou adresu, včetně vymyšlené kreditní karty aby mohl vůbec používat software pro správu obsahu. Tzn. já jsem si koupil Ipod, ale musel jsem ho používat v nesouladu s právním řádem protože jinak bych si do něj nemohl nahrát žádný obsah.
Gorecki, Karlos, Gonzi
0 0
reagovat

Gonzi

Ako som povedal, "ked clovek velmi chce".
Je to asi o tom vnutornom nastaveni, co som ochotny podstupit pre user friendly pristup k VOD so zmysluplnou ponukou a pocitom, ze nechcem na drzovku tie veci stahovat zdarma. Aspon mam ten pocit, ze som tomu "autorovi" za to zaplatil. Vycitky ze obchadzam lokalneho distributora nemam, kedze on mi ten tovar neposkytuje (nevie/nechce), resp. nevyuzivam jeho distributorske sluzby.
A oznacenie za pirata sa mi laicky uz zda uplne pritiahnute za vlasy, dokonca aj povedzme z toho cisto pravneho hladiska (nikomu ten obsah dalej neposkytujem). Ale zdoraznujem to "laicky" a najma "hypoteticky", ja som trpezlivy a vacsinu volneho casu aj tak venujem dcere:)
639031
Ako som povedal, "ked clovek velmi chce". Je to asi o tom vnutornom nastaveni, co som ochotny podstupit pre user friendly pristup k VOD so zmysluplnou ponukou a pocitom, ze nechcem na drzovku tie veci stahovat zdarma. Aspon mam ten pocit, ze som tomu "autorovi" za to zaplatil. Vycitky ze obchadzam lokalneho distributora nemam, kedze on mi ten tovar neposkytuje (nevie/nechce), resp. nevyuzivam jeho distributorske sluzby. A oznacenie za pirata sa mi laicky uz zda uplne pritiahnute za vlasy, dokonca aj povedzme z toho cisto pravneho hladiska (nikomu ten obsah dalej neposkytujem). Ale zdoraznujem to "laicky" a najma "hypoteticky", ja som trpezlivy a vacsinu volneho casu aj tak venujem dcere:)
Gonzi
0 0
reagovat

Vincent

ale ty jsi v USA ne?
Jinak problém je v tom, že u nás je třeba jeden výhradní distributor a tím, že to nebereš od něj jej IMHO okrádáš o úplně stejný ušlý zisk, jako jinými způsoby. A tohle stranou, obcházíš (a to přímo ty sám, né zprostředkovaně) něčí zabezpečení. Oni ti ty věci prodávat nechtějí (bo bagr) ale ty jim jejich zámky obcházíš aby sis to stejně vzal. Je to jakobych se ti vloupal do bytu, vzal ti mobil a nechal ti tam za něj peníze... pořád jsem se tam vloupal, pořád jsi mi to nechtěl prodat.
IANAL, ale ty problémy v tom vidím celkem jasně, byť neznám konkrétní právní kličky.
639030
ale ty jsi v USA ne? Jinak problém je v tom, že u nás je třeba jeden výhradní distributor a tím, že to nebereš od něj jej IMHO okrádáš o úplně stejný ušlý zisk, jako jinými způsoby. A tohle stranou, obcházíš (a to přímo ty sám, né zprostředkovaně) něčí zabezpečení. Oni ti ty věci prodávat nechtějí (bo bagr) ale ty jim jejich zámky obcházíš aby sis to stejně vzal. Je to jakobych se ti vloupal do bytu, vzal ti mobil a nechal ti tam za něj peníze... pořád jsem se tam vloupal, pořád jsi mi to nechtěl prodat. IANAL, ale ty problémy v tom vidím celkem jasně, byť neznám konkrétní právní kličky.
Vincent
0 0
reagovat
Gorecki, Karlos, Gonzi
Apple TV vcetne vsech aplikaci pouzivam uz nejakou dobu (vcetne iTunes), jedu klasiku Netflix, Hulu, Showtime, HBO, ESPN, FX, v podstate vsechno co je dostupny na tom, vsechno to je samozrejme pres Americky platebni karty, ucty atd, neprijde mi, ze bych byl nejakej pirat, kdybych tyhle sluzby pouzival nekde jinde na svete, kdyz za ne poctive platim. Jak daval Gorecki ten odkaz, ten jsem uz jednou kdysi cetl, zni to celkem rozumne.
639029
[b]Gorecki, Karlos, Gonzi[/b] Apple TV vcetne vsech aplikaci pouzivam uz nejakou dobu (vcetne iTunes), jedu klasiku Netflix, Hulu, Showtime, HBO, ESPN, FX, v podstate vsechno co je dostupny na tom, vsechno to je samozrejme pres Americky platebni karty, ucty atd, neprijde mi, ze bych byl nejakej pirat, kdybych tyhle sluzby pouzival nekde jinde na svete, kdyz za ne poctive platim. Jak daval Gorecki ten odkaz, ten jsem uz jednou kdysi cetl, zni to celkem rozumne.
0 0
reagovat

SteKi

Priepasť si daj DC ak si nevidel
639028
Priepasť si daj DC ak si nevidel
SteKi
0 0
reagovat

Terminator jedna a dva

Akoze ta jednotka je fajn. Ako na tu dobu fakt pecka a stale to ma nieco doseba. Az na tu prisernu otrasnu a otravnu hudbu :D Ale ta dvojka...to je umelecke dielo. Ukazkova dokonalost. Ja na ten film nedam dopustit. Sice si to nedavam nejak pravidelne a casto, ale vzdy ma ten druhy diel dokaze prekvapit, ze aky je dokonaly. Ja nemozem uverit, ze to vzniklo v 91 a stale to funguje aj po tych rokoch tak isto ako ked som na to cumel ako sopliak z vhsky. A ked si uvedomim, ze sa Cameron zameral na 15 pokracovani Avatara...ano Avatar je fajn, ale aj tak je mi do placu z toho

A uvedomil som si teraz, ze ako dlho som nevidel Priepast. Aspon viem co pozeram zajtra :)
639027
Akoze ta jednotka je fajn. Ako na tu dobu fakt pecka a stale to ma nieco doseba. Az na tu prisernu otrasnu a otravnu hudbu :D Ale ta dvojka...to je umelecke dielo. Ukazkova dokonalost. Ja na ten film nedam dopustit. Sice si to nedavam nejak pravidelne a casto, ale vzdy ma ten druhy diel dokaze prekvapit, ze aky je dokonaly. Ja nemozem uverit, ze to vzniklo v 91 a stale to funguje aj po tych rokoch tak isto ako ked som na to cumel ako sopliak z vhsky. A ked si uvedomim, ze sa Cameron zameral na 15 pokracovani Avatara...ano Avatar je fajn, ale aj tak je mi do placu z toho A uvedomil som si teraz, ze ako dlho som nevidel Priepast. Aspon viem co pozeram zajtra *:)*
Terminator jedna a dva
0 0
reagovat

Vampyr - Der Traum des Allan Grey (1932)

Boli časy, keď nemci vedeli točiť filmy. Atmosféra je parádna, filmársky je to super ale bohužiaľ dejovo je to na mňa až príliš prázdne. Ako nemý kraťas by to bolo dokonalé, takto je to hlavne zaujímavé ( vtom dobrom slova zmysle). Pekný kus filmovej histórie. 8/10
639026
Boli časy, keď nemci vedeli točiť filmy. Atmosféra je parádna, filmársky je to super ale bohužiaľ dejovo je to na mňa až príliš prázdne. Ako nemý kraťas by to bolo dokonalé, takto je to hlavne zaujímavé ( vtom dobrom slova zmysle). Pekný kus filmovej histórie. 8/10
Vampyr - Der Traum des Allan Grey (1932)
0 0
reagovat

Gonzi

Do jedné diskuze psal jistý podezřele dobře informovaný člověk ať na tohle obcházení za účelem placení z jiného regionu lidi kašlou, postih prý uplně stejný jako při klasickém pirátění. Pravděpodobnost detekce resp. odchycení prý několikanásobně vyšší...
639025
Do jedné diskuze psal jistý podezřele dobře informovaný člověk ať na tohle obcházení za účelem placení z jiného regionu lidi kašlou, postih prý uplně stejný jako při klasickém pirátění. Pravděpodobnost detekce resp. odchycení prý několikanásobně vyšší...
Gonzi
0 0
reagovat
Vincent: Imho si myslím, že to bude jak u DVD/BD přehrávačů - v jakém regioně si přístroj koupíš, tak takový máš "natvrdo" nastavený. Že to jde obejít je jasné. Ale teď se bavíme čistě v rámci AppleTV a pokud vím, pak obsah pro ni je u US, nehledě příznivějších cen a u nás, i když bys na tom u nás dostupné iTunes filmy možná pustil, pak to nerozjedeš, protože stroj samotný bude vyžadovat tak jako tak US účet a linku...
Možná plácám kraviny, jednak tu TV sem "v ruce" nikdy neměl a pak s Applem a iTunes mám velmi malé zkušenosti, ale imho to nebude daleko od pravdy... Takhle fungují všechny bazmeky od dob VHSek a TV vysílání všeobecně...
639023
Vincent: Imho si myslím, že to bude jak u DVD/BD přehrávačů - v jakém regioně si přístroj koupíš, tak takový máš "natvrdo" nastavený. Že to jde obejít je jasné. Ale teď se bavíme čistě v rámci AppleTV a pokud vím, pak obsah pro ni je u US, nehledě příznivějších cen a u nás, i když bys na tom u nás dostupné iTunes filmy možná pustil, pak to nerozjedeš, protože stroj samotný bude vyžadovat tak jako tak US účet a linku... Možná plácám kraviny, jednak tu TV sem "v ruce" nikdy neměl a pak s Applem a iTunes mám velmi malé zkušenosti, ale imho to nebude daleko od pravdy... Takhle fungují všechny bazmeky od dob VHSek a TV vysílání všeobecně...
0 0
reagovat

Gorecki

Could I? Yes. Should I? NO!
V konečném důsledku budu pirát a dokonce budu obcházet jejich antipirátskou ochranu. Ten fakt, že budu složitě zařizovat tok přes vzdálené VPN/DNS a ještě za to platit, abych měl stabilně horší internet a teprve si mohl "krást ale za peníze" obsah z Apple TV... smutný to příběh.
639022
Could I? Yes. Should I? NO! V konečném důsledku budu pirát a dokonce budu obcházet jejich antipirátskou ochranu. Ten fakt, že budu složitě zařizovat tok přes vzdálené VPN/DNS a ještě za to platit, abych měl stabilně horší internet a teprve si mohl "krást ale za peníze" obsah z Apple TV... smutný to příběh.
Gorecki
0 0
reagovat
Je to trochu komplikovane, ale ked clovek velmi chce, da sa to obist.
Na webe je kopa roznych navodov, napr. Odporucam pozriet aj diskusiu.
639016
Je to trochu komplikovane, ale ked clovek velmi chce, da sa to obist. Na webe je kopa roznych navodov, [link="http://www.appletvhacks.net/2014/03/20/how-to-watch-netflix-hulu-on-apple-tv-outside-us-tutorial/#.Vgrd39SguK0"]napr.[/link] Odporucam pozriet aj diskusiu.
0 0
reagovat
Karlos: Regionalne kodovana je v tom smyslu, ze si v nastaveni nastavis vlastni region. Predpokladam, ze kdyz nastavis USA region a ses v CR, tak ti zacnou aplikace hlasit, ze nejsou dostupne v teto zemi.
639015
Karlos: Regionalne kodovana je v tom smyslu, ze si v nastaveni nastavis vlastni region. Predpokladam, ze kdyz nastavis USA region a ses v CR, tak ti zacnou aplikace hlasit, ze nejsou dostupne v teto zemi.
0 0
reagovat
Vincent: Teoreticky jo, ale pokud je iTunes u nás v takové podobě, v jaké je, pak je vůbec otázka, proč do toho jít. A další věc je, jestli AppleTV není regionálně kódovaná a v jiných regionech se ti ani nepřipojí. COž je dost pravděpodobné...
639013
Vincent: Teoreticky jo, ale pokud je iTunes u nás v takové podobě, v jaké je, pak je vůbec otázka, proč do toho jít. A další věc je, jestli AppleTV není regionálně kódovaná a v jiných regionech se ti ani nepřipojí. COž je dost pravděpodobné...
0 0
reagovat

New Nightmare (1994)

Veľmi originálne ale nie úplne zvládnuté zakončenie série. Ten nápad mal na oveľa, oveľa viac. 6/10
639012
Veľmi originálne ale nie úplne zvládnuté zakončenie série. Ten nápad mal na oveľa, oveľa viac. 6/10
New Nightmare (1994)
0 0
reagovat
Karlos: Teoreticky by ale Apple TV mela fungovat po celym svete. Naprilklad, kdyz si ji zapojis v UK, tak misto Americkyho Netflixu budes sledovat Britskou verzi a stim spojenou nabidku programovou. To samy asi plati s iTunes, ze ano?
639009
Karlos: Teoreticky by ale Apple TV mela fungovat po celym svete. Naprilklad, kdyz si ji zapojis v UK, tak misto Americkyho Netflixu budes sledovat Britskou verzi a stim spojenou nabidku programovou. To samy asi plati s iTunes, ze ano?
0 0
reagovat
Vincent: Ne, ne (pokud tím samozřejmě nemyslíš SmartTV) a ne. A nikdo neříká, že ve státech VOD není za hubičku. Ale kdybys viděl ty ceny tady, padl bys do kolen a o slevových akcích si můžeme jen zdát...
639007
Vincent: Ne, ne (pokud tím samozřejmě nemyslíš SmartTV) a ne. A nikdo neříká, že ve státech VOD není za hubičku. Ale kdybys viděl ty ceny tady, padl bys do kolen a o slevových akcích si můžeme jen zdát...
0 0
reagovat
iTunes ma kazdej tejden "movie of the week" za 99 centu - ted tam je "A Most Violent Year". Taky maj celkem dobry bundles - Matrix, Dark Knight Trilogy, Godfather, atd, kde to vyjde celkem rozumne. Vyplati se sledovat ceny, protoze cas od casu jsou tyhle bundly ve sleve.

Prodava se v CR vubec Apple TV, Chrome TV, nebo Amazon Fire TV?
639001
iTunes ma kazdej tejden "movie of the week" za 99 centu - ted tam je "A Most Violent Year". Taky maj celkem dobry bundles - Matrix, Dark Knight Trilogy, Godfather, atd, kde to vyjde celkem rozumne. Vyplati se sledovat ceny, protoze cas od casu jsou tyhle bundly ve sleve. Prodava se v CR vubec Apple TV, Chrome TV, nebo Amazon Fire TV?
0 0
reagovat

VOD

Tak jsem pro úplnost zkusil Google Play i iTunes... Google mi naúčtoval jeden film v SD za 82,- a druhý v HD za 79,-, oba 10-12 let staré kousky. SD vypadal zoufale i na mém čínském tabletu, na tož na počítači. A HD... no, to snad nemyslí vážně. Dalším mínusem může být pro někoho absence české podpory. iTunes už je na tom s kvalitou mnohem lépe, ale opět chybí česká podpora a cena činí 100,- Kč za HD a 75,- Kč za SD u filmu starého víc jak čtvrt století. Nevím. Když jsem chodil do půjčovny pro fyzické disky, kde byl film v jedné, maximálně dvou kopiích, tak mě vyšla čtyři DVD na 117,- Kč za celý víkend. Tady je online půjčovna, kdy si každý snímek může naráz půjčit x tisíc lidí, ale mám za to platit skoro třikrát tolik než v době, kdy jsem si mohl zajít pro fyzický disk? Nějak to nechápu. A při releasu filmů jako Avengers nebo Mad Max 4-5 měsíce po kino-premiéře to nemůžu považovat ani za alternativu k ceně lístků.
638967
Tak jsem pro úplnost zkusil Google Play i iTunes... Google mi naúčtoval jeden film v SD za 82,- a druhý v HD za 79,-, oba 10-12 let staré kousky. SD vypadal zoufale i na mém čínském tabletu, na tož na počítači. A HD... no, to snad nemyslí vážně. Dalším mínusem může být pro někoho absence české podpory. iTunes už je na tom s kvalitou mnohem lépe, ale opět chybí česká podpora a cena činí 100,- Kč za HD a 75,- Kč za SD u filmu starého víc jak čtvrt století. Nevím. Když jsem chodil do půjčovny pro fyzické disky, kde byl film v jedné, maximálně dvou kopiích, tak mě vyšla čtyři DVD na 117,- Kč za celý víkend. Tady je online půjčovna, kdy si každý snímek může naráz půjčit x tisíc lidí, ale mám za to platit skoro třikrát tolik než v době, kdy jsem si mohl zajít pro fyzický disk? Nějak to nechápu. A při releasu filmů jako Avengers nebo Mad Max 4-5 měsíce po kino-premiéře to nemůžu považovat ani za alternativu k ceně lístků.
VOD
0 0
reagovat

TonyClifton

Všechny Návraty jsou pro mě v dabingu k nepřežití, Martyho a Docův hlas je nenapodobitelnej.
638956
Všechny Návraty jsou pro mě v dabingu k nepřežití, [link="https://youtu.be/Psxktpxkc6o?t=3m"]Martyho a Docův hlas je nenapodobitelnej[/link].
TonyClifton
0 0
reagovat
Jinak jsem přesvědčený, že jsem to jako dítě viděl v tomto dabingu link link který měl běžet jenom v kině a vkině jsem na tom opravdu nebyl. Je mi jedno, že jsou v tom chyby, ale měl pro mne stejné kouzlo, jako dabingové skvosty typu Sám Doma nebo Honba za diamantem.
Tohle někdo prodávat v plné verzi, tak platím zlatem....
638954
Jinak jsem přesvědčený, že jsem to jako dítě viděl v tomto dabingu http://www.vii.sk/video/yivbs6k37b/navrat-do-budoucnosti-i-kinoverze/ http://www.vii.sk/video/gwwaxehrs/navrat-do-budoucnosti-ii-kinoverze/, který měl běžet jenom v kině a vkině jsem na tom opravdu nebyl. Je mi jedno, že jsou v tom chyby, ale měl pro mne stejné kouzlo, jako dabingové skvosty typu Sám Doma nebo Honba za diamantem. Tohle někdo prodávat v plné verzi, tak platím zlatem....
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se