Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 26241 - 26260 Napsat příspěvek

xxendxx

Sorry, ale to je blbost. Dabing je z principu skratka vzdy horsi ako povodne znenie. Nie kvoli tomu, ze "maju" rozpravat anglicky, ale preto, ze ide o neoddelitelnu sucast umeleckeho diela a hereckeho prejavu. To je to iste, ako keby si si kupil Van Goghove Slnecnice, ale potom by si si ich premaloval na oranzove, lebo tebe sa to tak viac paci. Ide skratka o filozofiu. Dabing vzdy bol a vzdy bude v PRVOM RADE ekonomicka ulitba a prisposobenie sa lokalnemu trhu, nikdy nie snaha o "povysenie diela". Nehovorim, ze niekedy sa to z cisto subjektivnych dovodov tak moze zdat (ako spomina Tony), ale to nic nemeni na veci, ze ide o umely zasah do autorskeho diela.
Ad Disneyovky, reziser robi casting podla "svojich" hercov, sije sa im na telo, upravuju sa dialogy, ich animacia sa coraz viac prisposobuje ich mimike, prejavu. Ano, na dabingu si nasledne davaju prikladne zalezat, ale je to skratka "second best thing". Aj ked sa to tebe povedzme paci viac.

P.S.: zvlastny priklad s Forrestom Gumpom, osobne ten dabing povazujem za vyslovene odporny a neznesitelny. Co ma tiez len vedie k neobjavnej uvahe, ze vacsina pozitivnych nazorov na nejaky dabing vychadza najma bud z nostalgie alebo zvyku.
645231
Sorry, ale to je blbost. Dabing je z principu skratka vzdy horsi ako povodne znenie. Nie kvoli tomu, ze "maju" rozpravat anglicky, ale preto, ze ide o neoddelitelnu sucast umeleckeho diela a hereckeho prejavu. To je to iste, ako keby si si kupil Van Goghove Slnecnice, ale potom by si si ich premaloval na oranzove, lebo tebe sa to tak viac paci. Ide skratka o filozofiu. Dabing vzdy bol a vzdy bude v PRVOM RADE ekonomicka ulitba a prisposobenie sa lokalnemu trhu, nikdy nie snaha o "povysenie diela". Nehovorim, ze niekedy sa to z cisto subjektivnych dovodov tak moze zdat (ako spomina Tony), ale to nic nemeni na veci, ze ide o umely zasah do autorskeho diela. Ad Disneyovky, reziser robi casting podla "svojich" hercov, sije sa im na telo, upravuju sa dialogy, ich animacia sa coraz viac prisposobuje ich mimike, prejavu. Ano, na dabingu si nasledne davaju prikladne zalezat, ale je to skratka "second best thing". Aj ked sa to tebe povedzme paci viac. P.S.: zvlastny priklad s Forrestom Gumpom, osobne ten dabing povazujem za vyslovene odporny a neznesitelny. Co ma tiez len vedie k neobjavnej uvahe, ze vacsina pozitivnych nazorov na nejaky dabing vychadza najma bud z nostalgie alebo zvyku.
xxendxx
0 0
reagovat

Blue Mountain State - The Rise Of Thadland

Tak nevim... pro fanousky serialu je to asi tak jako tak povinnost, ale jako by to byl slepenec dvou filmu, z nichz v jednom jsou regulerni zablesky nejlepsich momentu serialu (parodovani ruznych zanrovych pristupu), zatimco ten druhy je regulerni bud vylozene zumpa a nebo minimalne nezajimava nuda. Na pilu se tlaci v momentech, kterych se melo spis ubirat a hlavne pribehove to je cele strasne divne.

Tim nemyslim premisu jako takovou, jejiz stupidita je bez problemu prijatelna a naprosto v duchu serialu, ale to, jak jsou ruzne sceny slepene dohromady, mnohdy ztracejici kontinuitu nebo postradajici vyznam....

Pres vsechny ty zapory bylo celkem fajn vratit se ke stare parte, ale fakt je to docela spatne a nefanouskum serialu by z toho mohla vylozene prasknout cevka.
645228
Tak nevim... pro fanousky serialu je to asi tak jako tak povinnost, ale jako by to byl slepenec dvou filmu, z nichz v jednom jsou regulerni zablesky nejlepsich momentu serialu (parodovani ruznych zanrovych pristupu), zatimco ten druhy je regulerni bud vylozene zumpa a nebo minimalne nezajimava nuda. Na pilu se tlaci v momentech, kterych se melo spis ubirat a hlavne pribehove to je cele strasne divne. Tim nemyslim premisu jako takovou, jejiz stupidita je bez problemu prijatelna a naprosto v duchu serialu, ale to, jak jsou ruzne sceny slepene dohromady, mnohdy ztracejici kontinuitu nebo postradajici vyznam.... Pres vsechny ty zapory bylo celkem fajn vratit se ke stare parte, ale fakt je to docela spatne a nefanouskum serialu by z toho mohla vylozene prasknout cevka.
Blue Mountain State - The Rise Of Thadland
0 0
reagovat

studo

vseobecne je mi dabing tak nejak ukradenej, jen si proste myslim, ze v par vyjimkach se diky dabingu povedlo z dobry veci udelat vec jeste lepsi, pripadne stejne dobrou (Dr. House ma napriklad paradni dabing, kterej se originalu vyrovna).

Gump a hlavně Red dwarf se staly diky dabingu u nas daleko vetsim fenomenem, nez originalni verze v krajine puvodu.

Tenhle global hate vudci dabingu vseobecne me bavi. Lidi si nasadej brejle "dabing sux, kazdej, vzdy a vsude" a nejsou schopny argumentovat jinak, nez "takhle to byt nemelo, zamer byl aby mluvili anglicky, takze tohle bude vzdycky to spatny".... to je jako uvarit neco podle kucharky, dat to ochutnat rodine a tvrdit, ze takhle je to ta nejlepsi basta na svete, protoze to proste ma bejt studeny a malo slany. Tim ze si to ohrejete a osolite jste to zkurvili, protoze tak to podle receptu byt nema. No a co, ze takhle vam to chutna, jste debilove!!
8)
645227
vseobecne je mi dabing tak nejak ukradenej, jen si proste myslim, ze v par vyjimkach se diky dabingu povedlo z dobry veci udelat vec jeste lepsi, pripadne stejne dobrou (Dr. House ma napriklad paradni dabing, kterej se originalu vyrovna). Gump a hlavně Red dwarf se staly diky dabingu u nas daleko vetsim fenomenem, nez originalni verze v krajine puvodu. Tenhle global hate vudci dabingu vseobecne me bavi. Lidi si nasadej brejle "dabing sux, kazdej, vzdy a vsude" a nejsou schopny argumentovat jinak, nez "takhle to byt nemelo, zamer byl aby mluvili anglicky, takze tohle bude vzdycky to spatny".... to je jako uvarit neco podle kucharky, dat to ochutnat rodine a tvrdit, ze takhle je to ta nejlepsi basta na svete, protoze to proste ma bejt studeny a malo slany. Tim ze si to ohrejete a osolite jste to zkurvili, protoze tak to podle receptu byt nema. No a co, ze takhle vam to chutna, jste debilove!! *8)*
studo
0 0
reagovat

xxendxx

Dabing pri hocičom zabíja originál. A keď už spomínaš red dwarf, tak komédie dupľovane...

Nechápem načo vôbec nejak obraňuješ dabing, ako vásnivý titulkár :D
645222
Dabing pri hocičom zabíja originál. A keď už spomínaš red dwarf, tak komédie dupľovane... Nechápem načo vôbec nejak obraňuješ dabing, ako vásnivý titulkár *:D*
xxendxx
0 0
reagovat

xxendxx

ach by si sa divil...
645221
ach by si sa divil...
xxendxx
0 0
reagovat

Gonzi

Jasně, ale zase ti dabing odstraňuje problém, kdy lidi visí očima na 15% kousku obrazovky, kde se nic neděje. Což z filmařského hlediska taky neni uplně OK a vsadím se, že vím jaký bude názor kameramanů na titulky.... Zase se vrátím k Virginii Wolfové, tam jsou dialogy s kadencí kulometu a na titulkách musí opravdu vyset, ale vynechat kvůli tomu pohledy Taylorové a Burtona, které po sobě hází? Nehorázná škoda. :)
S 9/10 nepovedeného dabingu naprosto souhlasím, bohužel a přijde mi to obrovská škoda.
Všechno má svá pro a proti, my máme tu výhodu, že jsme v neanglicky mluvící zemi, ale zase tu anglicky dost lidí mluví skvěle a dabing tu svého času po světě těžko hledal konkurenci. Prakticky kdekoliv jinde by tahle debata neměla smysl a od začátku bych prohrával...
645217
Jasně, ale zase ti dabing odstraňuje problém, kdy lidi visí očima na 15% kousku obrazovky, kde se nic neděje. Což z filmařského hlediska taky neni uplně OK a vsadím se, že vím jaký bude názor kameramanů na titulky.... Zase se vrátím k Virginii Wolfové, tam jsou dialogy s kadencí kulometu a na titulkách musí opravdu vyset, ale vynechat kvůli tomu pohledy Taylorové a Burtona, které po sobě hází? Nehorázná škoda. *:)* S 9/10 nepovedeného dabingu naprosto souhlasím, bohužel a přijde mi to obrovská škoda. Všechno má svá pro a proti, my máme tu výhodu, že jsme v neanglicky mluvící zemi, ale zase tu anglicky dost lidí mluví skvěle a dabing tu svého času po světě těžko hledal konkurenci. Prakticky kdekoliv jinde by tahle debata neměla smysl a od začátku bych prohrával...
Gonzi
0 0
reagovat

TonyClifton

Celá pointa dabingu je přiblížit lidem zážitek bez nutnosti znalosti původního znění. Ztrácíš tím ale:
- Původní herecký projev
- Návaznost zvuku na pohyb rtů
- Hrátky s jazykem, slovní obraty, mnohoznačná slova, idiomy...

Sebelepší dabing s tím nic neudělá. Pokud se bude dabing hodně snažit, tak to může solidně kompenzovat a někdy zase nahradit jinde, ale v 9/10 příkladů to bude horší než originál a budeme jen polemizovat nad tím jak až moc horší to je. Pokud člověk daným jazykem nemluví, tak mu nic jiného nezbývá - a ano, pak se dá mluvit i o tom, že je dabing lepší než čtení titulků. Pokud se ale bavíme o angličtině, tak by možná bylo lepší, kdyby se ji lidi spíše naučili (a to rozhodně nejen kvůli filmům) a titulky používali jen když se zrovna ztrácí.
645214
Celá pointa dabingu je přiblížit lidem zážitek bez nutnosti znalosti původního znění. Ztrácíš tím ale: - Původní herecký projev - Návaznost zvuku na pohyb rtů - Hrátky s jazykem, slovní obraty, mnohoznačná slova, idiomy... Sebelepší dabing s tím nic neudělá. Pokud se bude dabing hodně snažit, tak to může solidně kompenzovat a někdy zase nahradit jinde, ale v 9/10 příkladů to bude horší než originál a budeme jen polemizovat nad tím jak až moc horší to je. Pokud člověk daným jazykem nemluví, tak mu nic jiného nezbývá - a ano, pak se dá mluvit i o tom, že je dabing lepší než čtení titulků. Pokud se ale bavíme o angličtině, tak by možná bylo lepší, kdyby se ji lidi spíše naučili (a to rozhodně nejen kvůli filmům) a titulky používali jen když se zrovna ztrácí.
TonyClifton
0 0
reagovat

The Room

Moc dobré. Nejlepší je o tom filmu absolutně nic nevědět předem a pak je to teprve nervák.
Každopádně jsem měl ale jeden velký problém... Celou dobu jsem si myslel, že matce hrabe, protože ze své holčičky dělá chlapečka... Až když jsem si toho herce našel, tak jsem tomu uvěřil... Vždyť je to jasná holka! Pak jsem se bohužel musel smát při každé scéně, kdy nastoupil na scénu náhradní dědeček - vypadá přesně jak Genzer.:D
645212
Moc dobré. Nejlepší je o tom filmu absolutně nic nevědět předem a pak je to teprve nervák. Každopádně jsem měl ale jeden velký problém... Celou dobu jsem si myslel, že matce hrabe, protože ze své holčičky dělá chlapečka... Až když jsem si toho herce našel, tak jsem tomu uvěřil... Vždyť je to jasná holka! Pak jsem se bohužel musel smát při každé scéně, kdy nastoupil na scénu náhradní dědeček - vypadá přesně jak Genzer.*:D*
The Room
0 0
reagovat

Young Adult (2011)

Jaktože to nedostalo nejen Oscara, ale ani nominace za film, režii, scénář a hlavní herečku? Co to sakra dělá na CSFD v modrých číslech?! A proč Reitman plýtvá časem na limonádu jako Labor Day místo aby točil pecky jako tohle?
(jen dodám, že Men, Women and Children jsem ještě neviděl, Thank you for smoking je jeden z mých nej filmů vůbec, Up in the Air je super, Juno OK).

Vynikající feel-bad film kde hlavní hrdinkou trochu pohrdáte, trochu jí fandíte a hlavně je vám jí hodně líto. Charlize Theron je naprosto přesná. Vtáhlo mě to, místy mrazivé, místy i bolestivé. 9/10
645208
Jaktože to nedostalo nejen Oscara, ale ani nominace za film, režii, scénář a hlavní herečku? Co to sakra dělá na CSFD v modrých číslech?! A proč Reitman plýtvá časem na limonádu jako Labor Day místo aby točil pecky jako tohle? (jen dodám, že Men, Women and Children jsem ještě neviděl, Thank you for smoking je jeden z mých nej filmů vůbec, Up in the Air je super, Juno OK). Vynikající feel-bad film kde hlavní hrdinkou trochu pohrdáte, trochu jí fandíte a hlavně je vám jí hodně líto. Charlize Theron je naprosto přesná. Vtáhlo mě to, místy mrazivé, místy i bolestivé. 9/10
Young Adult (2011)
0 0
reagovat
Forest Gump a Red Dwarf tvůj názor zadupávaj do země :)
645196
Forest Gump a Red Dwarf tvůj názor zadupávaj do země :)
0 0
reagovat
Ja by som povedal že aj najlepší dabing zabije toho dosť veľa...
645197
Ja by som povedal že aj najlepší dabing zabije toho dosť veľa...
0 0
reagovat

xxendxx

Myslel jsem tu bonusovou WoW část, ne cenu i s lístkem.

Většina těch fakt tu už zazněla, ale shrňme si to. Vzhledem k nárůstu počtu datadisků (což by pro nový hráče byla absurdní vstupní bariéra) se WoW už delší dobu prodává pouze jako 2 produkty: základní hra (obsahující všechny starší datadisky + měsíc gametime) a aktuální datadisk.

Když vezmeme v potaz datum premiéry filmu, tj. několik týdnů před vydáním Legion, tak Warlords můžou jen těžko obhajovat ten svůj status (a cenu) "aktuálního datadisku", je naopak přirozený je už zařadit do toho základního balíčku.

Jeho retail cena je $20, ale s železnou pravidelností se 2-4x do roka (black friday, vánoce, výročí, ..) se prodává se 75% off. Takže běžná tržní cena toho bombasticky vyhlížejícího seznamu je ... $5.
645193
Myslel jsem tu bonusovou WoW část, ne cenu i s lístkem. Většina těch fakt tu už zazněla, ale shrňme si to. Vzhledem k nárůstu počtu datadisků (což by pro nový hráče byla absurdní vstupní bariéra) se WoW už delší dobu prodává pouze jako 2 produkty: základní hra (obsahující všechny starší datadisky + měsíc gametime) a aktuální datadisk. Když vezmeme v potaz datum premiéry filmu, tj. několik týdnů před vydáním Legion, tak Warlords můžou jen těžko obhajovat ten svůj status (a cenu) "aktuálního datadisku", je naopak přirozený je už zařadit do toho základního balíčku. Jeho retail cena je $20, ale s železnou pravidelností se 2-4x do roka (black friday, vánoce, výročí, ..) se prodává se 75% off. Takže běžná tržní cena toho bombasticky vyhlížejícího seznamu je ... $5.
xxendxx
0 0
reagovat
to je hroznej blábol.. 5dolaru nestoji ani listek do kina
645191
to je hroznej blábol.. 5dolaru nestoji ani listek do kina
0 0
reagovat

Warcraft

Ehm, hodnota toho bundle je tak $5. Takže to zhruba odpovídá tomu plakátu/hračce.
645190
Ehm, hodnota toho bundle je tak $5. Takže to zhruba odpovídá tomu plakátu/hračce.
Warcraft
0 0
reagovat
Kvalitní dabing? Prakticky všechny áčkové animáky, a cca tak 1/3 HBO a ČT seriálových dabingů + sem tam výjimky jako Fakjů pane učiteli, Hobbiti nebyli špatně nadabovaní, Strážci Galaxie taky ne, Pottery netřeba zmiňovat, v hlavě mám třeba i jedničku Red s Willisem.
Ono to není ani tak o hercích jako o produkci a rozpočtu, i áčkoví dabéři už se dneska spokojí s málem, problém je, že u drtivé většiny filmů je neuvěřitelným způsobem poznat, že herci dostanou scénář těsně před čtením a pak je s nima ve studiu max jeden člověk navíc a jede se bez přípravy. Dřív byl dabing neuvěřitelně komplexní záležitost, kde bylo ve štábu třeba 10-12 lidí bez herců.
Psal jsem tu třeba příklad sedmdesátkového dabingu Kdo se bojí Virginie Wolfové, kde si Adamíra s mladou Jiráskovou neuvěřitelně vyškolili Burtona s Taylorovou a co mne dostalo nejvíc do kolen, že i dialogy byly často uplně jinéa mnohem komplexnější převzaté z původní divadelní hry.
Osobně mám ale uplně nejradši ranně devadesátkový dabing se zvukovou patinou, Sám Doma, prakticky komplet filmy s Robinem Williamsem, Poslední akční hrdina a snad uplně nejepší z nejlepších Honba za Diamantem.
Bohužel tomu dneska nedává na prdel nic jiného než rozpočet a co jsem byl poučen jedním člověkem z praxe hlavně lenost, protože jak řikáš, tady jde o kvalitu hrozně málo lidem...:-

Co je ale největší zlo všech zel je předabovávání kvůli levnějšímu odkupu práv bez dabingu :-
Mimochodem, že to jde když se chce Jméno Růže s Connerym bylo předabované 4x!!! a před časem natočil Rozhlas zvukovou dramatizaci, která o moc moc moc lepší, než libovolný z těch dabingů a to to trvá 3x déle....
645189
Kvalitní dabing? Prakticky všechny áčkové animáky, a cca tak 1/3 HBO a ČT seriálových dabingů + sem tam výjimky jako Fakjů pane učiteli, Hobbiti nebyli špatně nadabovaní, Strážci Galaxie taky ne, Pottery netřeba zmiňovat, v hlavě mám třeba i jedničku Red s Willisem. Ono to není ani tak o hercích jako o produkci a rozpočtu, i áčkoví dabéři už se dneska spokojí s málem, problém je, že u drtivé většiny filmů je neuvěřitelným způsobem poznat, že herci dostanou scénář těsně před čtením a pak je s nima ve studiu max jeden člověk navíc a jede se bez přípravy. Dřív byl dabing neuvěřitelně komplexní záležitost, kde bylo ve štábu třeba 10-12 lidí bez herců. Psal jsem tu třeba příklad sedmdesátkového dabingu Kdo se bojí Virginie Wolfové, kde si Adamíra s mladou Jiráskovou neuvěřitelně vyškolili Burtona s Taylorovou a co mne dostalo nejvíc do kolen, že i dialogy byly často uplně jinéa mnohem komplexnější převzaté z původní divadelní hry. Osobně mám ale uplně nejradši ranně devadesátkový dabing se zvukovou patinou, Sám Doma, prakticky komplet filmy s Robinem Williamsem, Poslední akční hrdina a snad uplně nejepší z nejlepších Honba za Diamantem. Bohužel tomu dneska nedává na prdel nic jiného než rozpočet a co jsem byl poučen jedním člověkem z praxe hlavně lenost, protože jak řikáš, tady jde o kvalitu hrozně málo lidem...*:-* Co je ale největší zlo všech zel je předabovávání kvůli levnějšímu odkupu práv bez dabingu *:-* Mimochodem, že to jde když se chce Jméno Růže s Connerym bylo předabované 4x!!! a před časem natočil Rozhlas zvukovou dramatizaci, která o moc moc moc lepší, než libovolný z těch dabingů a to to trvá 3x déle....
0 0
reagovat
Tony: A tobe pripada, ze v posledni dobe vznika kvalitni dabing? Ja uz x let nevidel novej a hlavne dobrej film s dabingem, takze vubec netusim. V CZ si davam schvalne jen picovinky jako Alex Cross, protoze to tomu filmu jeste prida na zabavnosti. Ale snad dva roky zpatky byla ta kauza o krizi v ceskem dabingu, jak malo se plati hercum, jak malo na to maji casu... A vidis: lidem, kteri primarne voli dabing, je to jedno a rozdil vubec nepoznaji.
645187
Tony: A tobe pripada, ze v posledni dobe vznika kvalitni dabing? Ja uz x let nevidel novej a hlavne dobrej film s dabingem, takze vubec netusim. V CZ si davam schvalne jen picovinky jako Alex Cross, protoze to tomu filmu jeste prida na zabavnosti. Ale snad dva roky zpatky byla ta kauza o krizi v ceskem dabingu, jak malo se plati hercum, jak malo na to maji casu... A vidis: lidem, kteri primarne voli dabing, je to jedno a rozdil vubec nepoznaji.
0 0
reagovat

kubqo

Tak když bereme v potaz kvalitní titulky, které nuance zachovají, proč nebrat kvalitní dabing? Samosebou neberu to co odposlechneš, protože by se tahle logika pak nedala aplikovat na mimoanglickou tvorbu...
645186
Tak když bereme v potaz kvalitní titulky, které nuance zachovají, proč nebrat kvalitní dabing? Samosebou neberu to co odposlechneš, protože by se tahle logika pak nedala aplikovat na mimoanglickou tvorbu...
kubqo
0 0
reagovat
5000 by to vyslo, kdyby byl kazdej datak po 20 dolarech, coz jsem nevedel, kolik jich tam je uz free k tomu zakladu... free mesic tam dat musej, aby se alespon nekdo chytil na gameplay (ziranim na cd key toho asi lidi moc neprozijou).

co se itemu tyka, tak je mi to naprosto jasny... hraju HearthStone a vidim to na lidech, co sbiraj pozadi na kartickach.

stojim si za prirovnanim s klickama a autem. Jim absolutne nic neudela, kdyz to daj free pryc, protoze nalakaj novy lidi a zaroven nalakaj ty novy lidi utratit dalsich 50 dolaru za ten novej datak, kdyz se jim to bude libit (+ mesicni vypalny, ktery ani nepocitam)

pro ne je to proste WIN WIN, i kdyby se jim na to chytil jen jeden clovek, kterej by u toho zustal. Jestli to budou mit osefovany jako u HS nebo diabla, tak to pujde redeemnout i tem, co uz hrajou... akorat jim to da jen ty veci, ktery jeste nemaj, kdyz si to daj na stavajici ucet.

Kdyz si to ty lidi nekoupili doted, uz by do toho stejne asi nesli. Takhle je to jen motivuje k dalsimu "oslicku otres se" harlem shaku.
645183
5000 by to vyslo, kdyby byl kazdej datak po 20 dolarech, coz jsem nevedel, kolik jich tam je uz free k tomu zakladu... free mesic tam dat musej, aby se alespon nekdo chytil na gameplay (ziranim na cd key toho asi lidi moc neprozijou). co se itemu tyka, tak je mi to naprosto jasny... hraju HearthStone a vidim to na lidech, co sbiraj pozadi na kartickach. stojim si za prirovnanim s klickama a autem. Jim absolutne nic neudela, kdyz to daj free pryc, protoze nalakaj novy lidi a zaroven nalakaj ty novy lidi utratit dalsich 50 dolaru za ten novej datak, kdyz se jim to bude libit (+ mesicni vypalny, ktery ani nepocitam) pro ne je to proste WIN WIN, i kdyby se jim na to chytil jen jeden clovek, kterej by u toho zustal. Jestli to budou mit osefovany jako u HS nebo diabla, tak to pujde redeemnout i tem, co uz hrajou... akorat jim to da jen ty veci, ktery jeste nemaj, kdyz si to daj na stavajici ucet. Kdyz si to ty lidi nekoupili doted, uz by do toho stejne asi nesli. Takhle je to jen motivuje k dalsimu "oslicku otres se" harlem shaku.
0 0
reagovat
Čekat úplně každej? To asi ne. Nebo ty jsi snad někdy k lístku do kina dostal víc než plakát nebo hračku? Navíc, ehm, fakta prosím. Nový hráč zaplatí 15 eur za základní hru (která už obsahuje všechny čtyři první datadisky) a dalších 20 za aktuální expanzi. Pět tisíc jsi trochu ustřelil. Obrázek určitě nebude oficiální, ani polo-oficiální jelikož je tam zmrvený název jedné z těch expanzí, tudíž je dost možné, že nakonec půjde o kompletní fake. Kdyby ale ne, tak na konci máš "free with purchase..." so, žádný bundle. Co se předplatného týče, první měsíc zdarma k tomu. Znova, jsi vedle. Plus nabídka zmiňuje komplet aktuální hru, krom nejnovějšího plánovaného Legion, který má datum vydání nejpozději v Září, pravděpodobně tudíž někdy po premiéře filmu. To jen pro upřesnění ;)

Pointa je, že to celé vypadá zbytečně zoufale. Jasně, rozdávat digitální kopie lidem, kteří by si hru nejspíš nikdy nekoupili je asi nijak draho nepřijde. Hráči co už WoW mají, to zase budou chtít buď jako druhý účet nebo kvůli tomu speciálnímu itemu (divil by ses, kam všude wowkaři migrují jenom za vidinou herních itemů). Takže jo, jako obchodní tah nejspíš dobrý, ale imho mi to stejně přijde jako až příliš agresivní plán.

(jinak v době psaní toho prvního komentáře jsem akorát dorazil zničenej z práce, ten lol byl spíš ze zoufalství...)
645182
Čekat úplně každej? To asi ne. Nebo ty jsi snad někdy k lístku do kina dostal víc než plakát nebo hračku? Navíc, ehm, fakta prosím. Nový hráč zaplatí 15 eur za základní hru (která už obsahuje všechny čtyři první datadisky) a dalších 20 za aktuální expanzi. Pět tisíc jsi trochu ustřelil. Obrázek určitě nebude oficiální, ani polo-oficiální jelikož je tam zmrvený název jedné z těch expanzí, tudíž je dost možné, že nakonec půjde o kompletní fake. Kdyby ale ne, tak na konci máš "free with purchase..." so, žádný bundle. Co se předplatného týče, první měsíc zdarma k tomu. Znova, jsi vedle. Plus nabídka zmiňuje komplet aktuální hru, krom nejnovějšího plánovaného Legion, který má datum vydání nejpozději v Září, pravděpodobně tudíž někdy po premiéře filmu. To jen pro upřesnění *;)* Pointa je, že to celé vypadá zbytečně zoufale. Jasně, rozdávat digitální kopie lidem, kteří by si hru nejspíš nikdy nekoupili je asi nijak draho nepřijde. Hráči co už WoW mají, to zase budou chtít buď jako druhý účet nebo kvůli tomu speciálnímu itemu (divil by ses, kam všude wowkaři migrují jenom za vidinou herních itemů). Takže jo, jako obchodní tah nejspíš dobrý, ale imho mi to stejně přijde jako až příliš agresivní plán. (jinak v době psaní toho prvního komentáře jsem akorát dorazil zničenej z práce, ten lol byl spíš ze zoufalství...)
0 0
reagovat

dood


nechapu, co je na tom LOL. Neco takovyho snad musel cekat uplne kazdej a popravde by byli idioti, kdyby to neudelali. Kdo je starej wowkar, tomu to je u zadele, kdo je novej, urcite nechce utratit 5000 jen aby mohl zacit hrat (i kdyz tam ty starsi dataky jsou nejak zadara, nebo jak to je.)

navic, je to jen nejak mongolsky formulovanej formular pro buhvikoho...

a navic je celkem jasny, ze tahle "sberatelka" nebude za cenu klasickyho listku do kina, ale jako bundle to bude treba za 50 babek.

a i kdyby to z nejakyho neznamyho duvodu davali jak charitu cely zadarmo, tak je tam porad ta nutnost predplatnyho, bez kteryho je to cely k hovnu, takze je to jak rozdavat klicky od auta, ke kterymu si to auto uz musis dokoupit.

z tech dataku co tam jsou vyjmenovany, tak zaklad neobsahuje jen Warlordy... a navic jim ted vyjde ten dalsi datak, takze kdo se na tuhle "pecka vsechno zadarmo" fintu chyti, tak do toho hned soupne dalsich 50 dolacu za datak. I kdyby se jim z tech milionu a milionu lidi, co na to pujdou zahackovalo jen par desitek tisic (coz bude asi vic), tak se jim to vyplati, protoze v podstate rozdavaj neco, co je ti bez placeni k nicemu.
645179
nechapu, co je na tom LOL. Neco takovyho snad musel cekat uplne kazdej a popravde by byli idioti, kdyby to neudelali. Kdo je starej wowkar, tomu to je u zadele, kdo je novej, urcite nechce utratit 5000 jen aby mohl zacit hrat (i kdyz tam ty starsi dataky jsou nejak zadara, nebo jak to je.) navic, je to jen nejak mongolsky formulovanej formular pro buhvikoho... a navic je celkem jasny, ze tahle "sberatelka" nebude za cenu klasickyho listku do kina, ale jako bundle to bude treba za 50 babek. a i kdyby to z nejakyho neznamyho duvodu davali jak charitu cely zadarmo, tak je tam porad ta nutnost predplatnyho, bez kteryho je to cely k hovnu, takze je to jak rozdavat klicky od auta, ke kterymu si to auto uz musis dokoupit. z tech dataku co tam jsou vyjmenovany, tak zaklad neobsahuje jen Warlordy... a navic jim ted vyjde ten dalsi datak, takze kdo se na tuhle "pecka vsechno zadarmo" fintu chyti, tak do toho hned soupne dalsich 50 dolacu za datak. I kdyby se jim z tech milionu a milionu lidi, co na to pujdou zahackovalo jen par desitek tisic (coz bude asi vic), tak se jim to vyplati, protoze v podstate rozdavaj neco, co je ti bez placeni k nicemu.
dood
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se