Jeden z nejlepších a nejzásadnějších muzikálů, který vznikl v tomto tisíciletí. Osobně stále nechápu, jak se to Bazi Luhrmannovi podařilo natočit, ale vím jistě, že jsem za to hodně vděčný. Moulin Rouge je film, který je originální, impozantní, vizuálně dokonalý, skvěle natočený a má v sobě tolik hravosti, nápadů, výborné hudby a hlavně lásky. Luhrmann je zde jako režisér velmi sebevědomí a jistý, že je radost sledovat, co se v každé scéně děje. Ať už jde o propracovaná taneční čísla, hudební vystoupení nebo herecké výkony. Film má obrovskou energie, která doslova sálá skoro z každé scény a dokáže nás vždy dostat do toho správného rozpoložení. Luhrmann natočil jedinečné dílo, ale bez výborných herců by se mu to nepodařilo. Nicole Kidman je zde nadpozemsky krásná a přitažlivá a struhuje na sebe pozornost a oči všech diváků. Její výkon je perfektní a nelze se do ní nezamilovat. Ewan McGregor hraje velmi přirozeně a líbilo se mi jak svou postavu nesmělého spisovatele pojal. Jim Broadbent má vděčnou roli a užívá si jí v každé scéně. Richard Roxburhg hraje svého Vévodu opravdu slizce a lehce přehrává, aby zdůraznil jeho žárlivost a slabošství.
Film má mnoho působivých scén, mě osobně nejvíce sedly ty, kde se zpívá písnička od Eltona Johna Your Song, která je fantasticky provedená. A pak samozřejmě scéna na hřbetu slona, kde se zazpívá písnička Elephant Love Medley (píseň, jenž je složená z několika písní od The Beatles, Davida Bowieho, Kiss, Eltona Johna až k Whitney Houston). V těchto momentech a mnohých dalších se ukazuje propracovanost a hravost písní a celého filmu. Osobně jsem z filmu hodně nadšený, ale mám drobné výhrady k druhé třetině filmu, která mi přišla pomalejší a trochu zdržovala děj. Moulin Rouge je výborný muzikál, zásadní dílo a krásný film o lásce. 8,5-9/10
Moulin Rouge
789683
Jeden z nejlepších a nejzásadnějších muzikálů, který vznikl v tomto tisíciletí. Osobně stále nechápu, jak se to [b]Bazi Luhrmannovi[/b] podařilo natočit, ale vím jistě, že jsem za to hodně vděčný. Moulin Rouge je film, který je originální, impozantní, vizuálně dokonalý, skvěle natočený a má v sobě tolik hravosti, nápadů, výborné hudby a hlavně lásky. Luhrmann je zde jako režisér velmi sebevědomí a jistý, že je radost sledovat, co se v každé scéně děje. Ať už jde o propracovaná taneční čísla, hudební vystoupení nebo herecké výkony. Film má obrovskou energie, která doslova sálá skoro z každé scény a dokáže nás vždy dostat do toho správného rozpoložení. Luhrmann natočil jedinečné dílo, ale bez výborných herců by se mu to nepodařilo. [i]Nicole Kidman[/i] je zde [b]nadpozemsky krásná[/b] a přitažlivá a struhuje na sebe pozornost a oči všech diváků. Její výkon je perfektní a nelze se do ní nezamilovat. [i]Ewan McGregor[/i] hraje velmi přirozeně a líbilo se mi jak svou postavu nesmělého spisovatele pojal. [i]Jim Broadbent[/i] má vděčnou roli a užívá si jí v každé scéně. [i]Richard Roxburhg[/i] hraje svého Vévodu opravdu slizce a lehce přehrává, aby zdůraznil jeho žárlivost a slabošství.
Film má mnoho působivých scén, mě osobně nejvíce sedly ty, kde se zpívá písnička od [b]Eltona Johna Your Song[/b], která je fantasticky provedená. A pak samozřejmě scéna na hřbetu slona, kde se zazpívá písnička [b]Elephant Love Medley[/b] (píseň, jenž je složená z několika písní od The Beatles, Davida Bowieho, Kiss, Eltona Johna až k Whitney Houston). V těchto momentech a mnohých dalších se ukazuje propracovanost a hravost písní a celého filmu. Osobně jsem z filmu hodně nadšený, ale mám drobné výhrady k druhé třetině filmu, která mi přišla pomalejší a trochu zdržovala děj. [b]Moulin Rouge[/b] je výborný muzikál, zásadní dílo a krásný film o lásce. [b]8,5-9/10[/b]
Moulin Rouge
|
reagovat
|
Ale zásadně mne to neurazelo, možná protože mám rád Amandu, Jamese Nortona a F. Murraye Abrahama. 5,5/10