Pokoj 1408
Dal jsem si opáčko tohoto filmu. Už to bude skoro dekádu, co jsem naposledy film viděl a poté četl i předlohu. A film mě mile překvapil (moc jsem si ho nepamatoval, takže to bylo skoro jako ho vidět poprvé). Zapomněl jsem, že je hodně slušný. Film (předloha) neoplývá nijak komplikovaným děje, ale to naopak dalo prostor filmařům, aby nás zaujali. A toto se jim povedlo. Samotný film má velmi dobrou a hutnou atmosféru, skvěle pracuje s pocitem klaustrofobie a využívá parádní fyzické a praktické efekty. Je radost sledovat film, který není plný digi bordelu a trapných lekaček. Zde máme dvě hlavní postavy. Hlavního hrdinu a samotný pokoj 1408. Režisér Mikael Håfström odvedl hodně slušnou práci a umí udržet napětí. John Cusack hraje jako o život a tato role mu sedla. Jenže film už nic jiného pak nenabídne. Po čase se některé momenty začnou jen opakovat a nebo stupňovat. Zrovna zde by se mi líbil nějaký twist nebo něco navýše. Tím neříkám, že to co jsem viděl je špatné, jen bych chtěl trochu více. Pokoj 1408 patří k těm lepším adaptacím od Stephena Kinga a s odstupem času mohu říci, že je to i lepší film. 6,5-7/10
|
reagovat
|