Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2023 – 2. část: Kdo je herečkou roku a která scéna nám přišla nejvíc cool?


ikona
krauset
2023babyloncate Blanchettoppenheimerrok v kostcesandra hullerspider-mantárvíly z inisherinu
Které herečky, scény, plakáty a postavy nás loni zaujaly nejvíc? 

Podle do_Oda nám redakční kostky trvají tak dlouho, protože jsme líná (a zaneprázdněná) banda, Cival by zase nabídl tuto interpretaci: chceme mít za uplynulým rokem poslední slovo. A tak tedy cyklus ocenění nekončí Českými lvy nebo Oscary, ale právě kostkou MovieZone. Vrhněme ji tedy do éteru podruhé v osmi dnech a pojďme se podívat, kdo byl podle redakce nejlepší herečkou uplynulého roku, která scéna nás ohromila, která vzrušila a jaký plakát nás nejvíce nalákal. Pro připomenutí první část:

 PRVNÍ REDAKČNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM ČI NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU ZDE

 

SCÉNA, KTEROU BYCHOM CHTĚLI ZAŽÍT

Redakční tip – Úvodní párty v Babylonu

Babylon uměl udělat zatraceně dobrý první dojem. Vlastně ten nejlepší, protože úvodní čtvrtina na opulentní hollywoodské párty byla něco, co jsme na plátně snad nikdy předtím neviděli. Gigantický chaos, který je chaos jen zdánlivě, protože Chazelle jako režisér musel mít všechno dokonale pod kontrolou. A nemluvíme tu teď o desítkách herců, perfektně vypadajících kostýmů a o slonovi, ale především atmosféru. Bylo potřeba, aby tahle akce dokázala diváka strhnout a donutit ho, aby zatoužil po tom být alespoň na chvíli součástí hollywoodské jízdy. Bez ohledu na to, jak moc může být ve skutečnosti falešná a bolestivá. Na tuhle akci bychom zašli. (Mr. Hlad) 

Osobní tip Civala: Lov na Godzillu – Godzilla Minus One byla nádherně napsaná a její finále, kdyse dunkerkovsky zapojí i civilní plavidla, pomohlo k silnému emocionálnímu vyvrcholení. Zvlášť když stíhačka udeřila přesně tak, jak podle scenáristických pouček měla.

Osobní tip KarlaR: Finále Indiany Jonese 5 – Následují spoilery… aneb klidně bych se proletěl do minulosti a prohlédl si z bezpečné vzdálenosti nějakou zásadní historickou události. Jen bych se samozřejmě chtěl vrátit zpátky v lepším stavu než Indy.

Osobní tip Mr. Hlada: Test atomové bomby v Oppenheimerovi – Netvrdím, že by to byl zážitek, o kterém bych vyprávěl kamarádům s nadšením, ale vidět v akci tu sílu a moc, to člověka prostě musí změnit a zanechat v něm stopy navždycky.

Osobní tip Rimsyho: Jít na kino maraton Bressona a Jarmusche – Proč si klást přehnaně vysoké cíle? Aki Kaurismäki v Karaoke blues představil krystalicky průzračnou romanci, jejíž bezelstnost stvrzuje i to, že pár jde na rande do kina promítajícího staré fláky od Roberta Bressona a Jima Jarmusche – tedy Kaurismäkiho velkých oblíbenců. Během láteření nad nabídkou kin určitě každého z nás nejednou napadlo, jak nádherný program bychom udělali, kdybychom směli v kině hrát pecky podle vlastního výběru. Já bych byl ještě nenáročnější a bez problémů bych se spokojil i s Kaurismäkiho dramaturgií.

Osobní tip do_Oda: Jízda v Mini Cooperu v Římě – Upřímně, asi bych chtěl zažít cokoli z těch šílených kaskadérských kousků, co Tom Cruise ve svých filmech provádí, ostatně rok předtím jsem myslím vybral létání v kokpitu v Maverickovi. Letos je to tedy zběsilá jízda ve vytuněném Mini Cooperovi uličkami Říma, avšak dodávám, že mít vedle sebe místo Toma Cruise Hayley Atwell, byl bych asi ještě radši.

Osobní tip TedaGeorge: Wonka je na závěr spokojený s životem – Chalamet je král a jeho závěrečné posezení na schodech, spojené se sdílením exkluzivní čokolády a šťastným pohledem na mlsouny okolo, mi udělalo dobře. Stejně jako celý Wonka. Jednou bych se také chtěl takhle zastavit, rozhlédnout a rozdávat.

Osobní tip Croma: Bitva u Slavkova z Napoleona – Pokud jste fanda oživlé historie, potom jste určitě navštívili rekonstrukci bitvy u Slavkova, opakující se každý rok na původním bojišti. Jenže zpracování Ridleye Scotta je úplně jiná káva. A vůbec nevadí, že je historicky zcela záměrně nepřesné. Útok francouzského dělostřelectva na zamrzlé rybníky pod ustupujícími ruskými a rakouskými jednotkami je sice legenda, ale její zpracování byste chtěli zažít.

Osobní tip Jokola: Muzikanti v hospodě ve Vílách z Inisherinu – Prsty bych si nechal, ale smyčcová kapela v kamenné hospodě na kraji pitoreskního útesu je situace, o níž si dovedu představit, že bych ji rád prožíval každý večer.

Osobní tip krauseta: Hodokvas v Umění jíst a milovat – Ač by se vás kolegové snažili přesvědčit, že by chtěli zažít hon na nestvůru či napoleonské bojiště, já zvolím materiálnější a bezpečnější požitek. Dovolte mi účast na hostině z nádherně procítěného kulinářského historického snímku Umění jíst a milovat. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace