Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2023 – 2. část: Kdo je herečkou roku a která scéna nám přišla nejvíc cool?


ikona
krauset
2023babyloncate Blanchettoppenheimerrok v kostcesandra hullerspider-mantárvíly z inisherinu
Které herečky, scény, plakáty a postavy nás loni zaujaly nejvíc? 

Podle do_Oda nám redakční kostky trvají tak dlouho, protože jsme líná (a zaneprázdněná) banda, Cival by zase nabídl tuto interpretaci: chceme mít za uplynulým rokem poslední slovo. A tak tedy cyklus ocenění nekončí Českými lvy nebo Oscary, ale právě kostkou MovieZone. Vrhněme ji tedy do éteru podruhé v osmi dnech a pojďme se podívat, kdo byl podle redakce nejlepší herečkou uplynulého roku, která scéna nás ohromila, která vzrušila a jaký plakát nás nejvíce nalákal. Pro připomenutí první část:

 PRVNÍ REDAKČNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM ČI NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU ZDE

 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

Redakční tip – „I fucking hate people.“ Julia Roberts, Nech svět světem

Jednoduché, výstižné, všeobjímající. Těžko byste pak hledali v redakci někoho, kdo by s tímto stanoviskem nějak zásadněji nesouhlasil. Navíc v éře, kdy je dobrých hlášek čím dál míň a zapamatovat si je je s každým rokem čím dál těžší, tohle zkrátka vyvstane na paměť kdykoli, protože to je tak nějak univerzální a nadčasové. Ovšem to, jak si na té hlášce Julia Roberts smlsla, to se z hlavy taky jen tak nevystěhuje. (do_Od)

Osobní tip Civala: „Já si před váma klidně prdnu“ z Přišla v noci – Zhmotněné peklo, protože tuhle větu od maminky fakt slyšet nechceš. Natož od tchýně. Silných hlášek a dialogových perel je ale ve špičkové komorní komedii mnohem víc.  

Osobní tip KarlaR: „You made one mistake. You never took my car“ z Rychle a zběsile 10 – Vin Diesel ze sebe v desátém díle zběsilé série sype jednu divnou větu o rodině za druhou (jak je ostatně jeho zvykem), ve finále to ale naštěstí odčiní supercheesy stěrem u přehrady. Chci jedenáctku a chci ji hned!

Osobní tip Mr. Hlada: „I dont like whiskey. I love whiskey“ v Zabijácích rozkvetlého měsíce – Mám rád whisky. Vlastně ne, miluju whisky. Víc v tom nehledejte. 

Osobní tip Rimsyho: „Všichni se něčím zabavujeme, abychom oddálili nevyhnutelné.“ – Proč si občas nedopřát trochu existenciální mizérie, že? McDonaghovy Víly z Inisherinu v tomhle ohledu nenápadně excelovaly, a přestože nenabídly tolik chytlavých momentů jako dramatikovy předchozí kusy V Bruggách či Tři billboardy za Ebbingem, z hlediska psychologické drobnokresby jde o jeho nejvyspělejší dílo. A mezi jeho nejsilnější momenty se řadí scéna, v níž musí Brendan Glesson (hlavně sobě samému) přiznat, že jeho upřednostnění hudby před přátelstvím je stejně bezesmyslnou volbou jako… cokoli jiného.

Osobní tip do_Oda: „A shoe is only just a shoe unless someone steps into it.“ Air – Protože v zástupu one-linerů, ze kterých jsem mohl vybírat, je tenhle asi nejinspirativnější tím, jak obyčejný a lidský vlastně je. Ostatně jako celý film Bena Afflecka, který sice nezbořil svět, ale stále si myslím, že patří k jeho nejlepším. 

Osobní tip TedaGeorge: „So you make plans that fail?“, Doric v Dungeons & Dragons – Atraktivní a sympatická druidka neměla úplně nejhlavnější roli, ale skvěle doplňovala partu hodných loupežníků. A když už něco řekla, většinou to stálo za to. Její upřímné zhodnocení omezených schopností barda alias Chrise Pinea, jenž si založil kariéru na tom, že kuje pikle, mě na jejich první stromové schůzi rozesmálo.

Osobní tip Croma: Já nepochopím, jak může někdo jít sám od sebe na policii" z Invalidy – Zdeněk Godla si v Invalidovi zahrál romského světoběžníka, jehož představa o tom, co je správné a co není, je mírně řečeno lehce posunutá. Jeho údiv, proč chce jít kamarád Laco na policii, je proto stejně upřímná, jako je tato hláška dokonalá. 

Osobní tip krauseta: „My husband offered both our futures to stop one fascist bullet from embedding itself in a mudbank. That is the definition of nothing” prohlásí Kitty v Oppenheimerovi – Je to „cool“ hláška v doslovném smyslu slova, chladná a vyrovnaná. Kitty, kterou hraje Emily Blunt, absolutně výstižně shrnuje nesmyslnost války a ztrátu blízkých, které si vždy vyžádá. Těla jako potrava pro děla či olovo byla jen málokdy popsána s podobnou věcností, jakou nabídla tato mladá vdova.   

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace