Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2023 – 2. část: Kdo je herečkou roku a která scéna nám přišla nejvíc cool?


ikona
krauset
2023babyloncate Blanchettoppenheimerrok v kostcesandra hullerspider-mantárvíly z inisherinu
Které herečky, scény, plakáty a postavy nás loni zaujaly nejvíc? 

Podle do_Oda nám redakční kostky trvají tak dlouho, protože jsme líná (a zaneprázdněná) banda, Cival by zase nabídl tuto interpretaci: chceme mít za uplynulým rokem poslední slovo. A tak tedy cyklus ocenění nekončí Českými lvy nebo Oscary, ale právě kostkou MovieZone. Vrhněme ji tedy do éteru podruhé v osmi dnech a pojďme se podívat, kdo byl podle redakce nejlepší herečkou uplynulého roku, která scéna nás ohromila, která vzrušila a jaký plakát nás nejvíce nalákal. Pro připomenutí první část:

 PRVNÍ REDAKČNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM ČI NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU ZDE

 

NEJLEPŠÍ PLAKÁT

Redakční tip  Chudáčci

Malá Bella Baxter se souká z krku velké Belly Baxter. Dva páry rukou. A hrdinka s tváří Emmy Stone vzhlížející k budocnosti. Tak ztvářnuje zrychlený mentální růst plakát k Chudáčkům, na první pohled invenční a bizarní a vnadivý. (krauset) 

Osobní tip Civala: Saltburn – Příběh mi připadal vratký a postavy nepříliš věrohodné, ale vizuální stránka byla úžasná. A propisovala se i do výtvarně vypucovaných plakátů.

Osobní tip KarlaR: John Wick 4 – Vždycky jsem měl slabost pro „malované“ plakáty s výraznými barvami a rudý John Wick se mi přesně trefil do vkusu. Baba Yaga si zaslouží přesně takovouhle pozornou péči.

Osobní tip Mr. Hlada: Zóna zájmu – Plakát, který skvěle vystihuje nejen formu filmu, ale i to, o čem je. O zlu, které není vidět, protože ho vidět nechceme. A přitom číhá hned za zdí. 

 

Osobní tip Rimsyho: Chléb a sůl – Klasická hudba hraje v polském dramatu Chléb a sůl zásadní roli, přesto by jen málokoho napadlo udělat v duchu notového zápisu i plakát – navíc takový, který trefně a zároveň nejasně naznačuje děj filmu. Nejde o prvoplánově bombastickou práci, přesto si plakátu nelze nevšimnout, což je pro středoevropský art rozhodně výborný výsledek.

Osobní tip do_Oda: Spider-Man: Napříč paralelními světy  – I loni se napříč filmovými postery urodilo hned několik skvělých designových kousků, a byť jsem obyčejně fandou minimalismu a něco jako plakát k Anatomii pádu mě dost baví, nakonec jsem si vybral Spideyho, kde se toho na jednom malém plakátu děje strašně moc. Je tam Miles vzhůru nohama, pak několik dalších verzí Spider-Manů prodávajících celý ten koncept multiverz a k tomu ještě silueta newyorského panorama. Navíc se stačí zaměřit na detaily jako Milesův potrhaný oblek a plakát rázem úžasně ožije, protože v něm můžete neustále objevovat nové a nové věci. Prostě skvělá práce.

Osobní tip TedaGeorge: Bod obnovy – Ambiciózní česká sci-fi mi (navzdory dírám ve scénáři) udělala radost. A podle mého názoru měla i velmi povedenou marketingovou kampaň, kde hrál prim nejenom cool teaser. I plakáty byly fajn a když teď musím zmínit jeden, volím ten, na němž je Andrea Mohylová a spol. v kulisách futuristického města, přičemž ve vzduchu visí připomínka: „Už jste se dnes zálohovali?“

 

Osobní tip Croma: Dungeons & Dragons – Jako dlouholetý hráč Dračího doupěte a fanda stolních RPG obecně nemůžu vybrat nic jiného než plakát k Dungeons & Dragons. Kombinace klasických fantasy hrdinů stojících ve spikleneckém kroužku jasně odkazuje na komediální strunu zvolené pro vlastní film, a srdce hráčů D&D jásají.

Osobní tip Jokola: Anatomie pádu – Krev rozpíjejíci se ve sněhu a zoufalá rodinka hledící na mrtvého tatínka. V jednoduchosti je síla, a proto si vybavuji, jak mě ve Varech mezi hromadou dalších tenhle plakát zaujal na první dobrou. Není přehnaně morbidní, nicméně okamžitě poutá pozornost. A film je snad ještě lepší.

Osobní tip krauseta: Oppenheimer – Ochranné brýle, napětí a pohled do nukleárního budoucna. Přílišné světlo neukazuje cestu vpřed, nýbrž oslepuje.   

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace