Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcaptain americairon manjohn wickonce upon a time in hollywoodquentin tarantinorok v kostcescarlett johansson
Nelepší herečky, WTF momenty, erektivní a coolervoucí scény a spousta dalšího.  

První rok v kostce jsme vydali před pár dny a teď je končeně na čase ohlížení za rokem 2019 dokončit. Hollywood i čeští filmaři nám nabídli dost zajímavých věcí, takže se podíváme na nejlepší herečky, nejvíc WTF momenty, nejerektivnější scény, na scény, které bychom chtěli zažít a spoustu dalších věcí. Tak jdeme na to. 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

Redakční tip – Finále Avengers: Endgame

Zakončení 22 filmů a tří fází MCU si žádalo po právu velmi epické finále. A bratři Russoové splnili zatraceně vysoká očekávání na třikrát podtrženou jedničku. Už bitka Iron Man, Kápa a Thora s Thanosem stála sama o sobě za to. Jakmile se ovšem za pomláceným Kapitánem Amerikou začali objevovat všichni staří známí a za zvuků známého hudebního motivu hrdina zahlásil „Avengers Assamble“, začal totální epický nerdgasm plný našlapaných momentů, které opravdu jakoby vypadly z komiksových sešitů. Každá z milionů postav zde měla svůj čas zazářit a celé to i přes digitálnost bylo tak přehledně natočené a špičkově choreograficky zmáknuté, že divákovi místy opravdu padala čelist až do spodní řady kinosálu. Obávám se, že tohle velkolepé finále už u Marvelu jen tak nepřekonají. (Spooner)

Osobní tip Civala: Muzikálová jízda v Rocketmanovi na pouti - Rocketman je velmi povedený muzikál, který se poprvé výrazněji nakopne, když Taron Egerton protancuje z hospody až na pouť. Parádní podívaná. I poslouchaná.

Osobní tip Imfa: Výstup ve Free Solo - Už v recenzi jsem se vypsal z toho, že tahle scéna v člověku vyvolává celý vodopád pocitů, zvlášť když pod El Capitanem v Yosemite někdy stanul osobně. Alex si kilometrovou žulovou stěnu vyšlápne bez jištění a na jeden zátah, přičemž je schopen na prostředníčku udržet váhu celého těla. A jakou váhu udrží váš prostředníček? Pamatujte na to, až ho zas budete na někoho ukazovat. Paradoxně to funguje na stodeset procent i ve chvíli, kdy víte, že to dá… protože… co kdyby… co kdyby mu to při druhém nebo pátém zhlédnutí uklouzlo, že jo?

Osobní tip KarlaR: John Wick s brokovnicí - Jasně, nože, psi, kůň i motorky vládnou. I tak mě ale ohromně pobavilo, když se padouši vítězoslavně převléknou do neprůstřelných obleků/brnění a… je jim to úplně k ničemu! John Wick jednoduše vytáhne vyšší kalibr a rozjede další krvavý balet, jehož průraznost je… no prostě coolervoucí. 

Osobní tip Mr. Hlada: Bitka s Brucem Lee v Tenkrát v Hollywoodu – Brad Pitt vs. Mike Moh. Nejvíc cool kaskadér vs. legenda akčních filmů. Čekal jsem velkolepý souboj, který bude trvat několik minut. Místo toho Cliff Booth omlátil Bruce Lee o kapotu auta. V kině jsem byl zklamaný, ale časem jsem se smířil s tím, že tohle je prostě Tarantino. A že se mi to vlastně strašně líbí. 

Osobní tip Rimsyho: Rodinný masakr v Parazitovi - Ještě dlouhé měsíce před tím, že se Parazit stal nejžádanějším hollywoodským zbožím, slintalo festivalové publikum nad jeho změnami nálad, žánrů i emočními vichřicemi, jež dokázal na diváka navalit. Brutální masakr nedlouho před koncem dokázal našponovat atmosféru snobské narozeninové oslavy na maximum a definitivně potvrdil, že Pon Džun-ho se vážně ničeho nebojí. Režijní masterclass nejen o tom, jak natočit drsnou akci, ale také jak se zbavit hned několika pečlivě budovaných postav během pouhé chvilky. Full-mental mode a všechny bariéry padají.

Osobní tip TedGeorge: "Tatínek vám vyhlásí válku" v lese v Pád anděla - Doposud nejlepší díl trilogie s Gerardem Butlerem zachraňujícím americké prezidenty? Za mě ano. Akční béčko si na nic nehrálo a nabídlo nám i vděčnou postavu paranoidního tatínka (Nick Nolte si ji vyloženě užil), která pobývá v hustých lesích Západní Virginie. Zabijáky pronásledovaný synátor ho poctí návštěvou a rychle zjistí, že otec ty dlouhé roky nezahálel a podminoval celý les. Exploze střídá explozi, pastičky fungují na jedničku a já se pár minut tetelil blahem.

Osobní tip Spoonera: Kapitán Amerika zvedne Mjolnir - Scéna, na kterou fanoušci čekali minimálně od druhých Avengers. A moment, jenž naprosto splnil všechna geekovská očekávání. Když Kapitán Amerika konečně zvednul Thorovo ikonické kladivo a začal na Thanose metat blesky, polovina sálu úžasem nedýchala a ta druhá naopak křičela nadšením. Je to fan servis, ale jeden z těch nejlepších, jaký mohl Marvel svých příznivcům za všechna ta léta dát.

Osobní tip do_oda: Mysterio zametá se Spider-Manem v chaotických vizích - Daleko od domova je skvělý film. Promiňte mi to, ale fakt je. Ačkoliv to nemá tak dobrý scénář jako jednička s tak brutálním twistem na konci, duchem ji to stále připomíná, navazuje na předchozí témata, rozjíždí novou romanci a hlavně posouvá akci na nový level. Což se promíjí asi nejvíc ve finále, ale i těsně před ním, když Mysterio poprvé začne zametat s Peterem pomocí svých psychotických vizí. Jednoznačný vizuální highlight celého filmu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace