Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcaptain americairon manjohn wickonce upon a time in hollywoodquentin tarantinorok v kostcescarlett johansson
Nelepší herečky, WTF momenty, erektivní a coolervoucí scény a spousta dalšího.  

První rok v kostce jsme vydali před pár dny a teď je končeně na čase ohlížení za rokem 2019 dokončit. Hollywood i čeští filmaři nám nabídli dost zajímavých věcí, takže se podíváme na nejlepší herečky, nejvíc WTF momenty, nejerektivnější scény, na scény, které bychom chtěli zažít a spoustu dalších věcí. Tak jdeme na to. 

NEJVÍC WTF SCÉNA

Redakční tip – Zjevení se flotily křižníků schovaných pod ledem po celé planetě v devátých Star Wars. 

V devátých Hvězdných válkách bylo těch WTF momentů hodně, ale tím největším byl stoprocentně geniální plán Palpatina ukrýt pod ledem celou flotilu křižníků. Nejen že to je naprosto absurdní, ale hlavně o něčem podobné nebyla v předchozích dílech ani zmínka a celý tenhle nápad jen ukazuje, jak moc u Disneyho netušili, jak novou Star Wars trilogii uzavřít. A že na place nejspíš nebyl nikdo, kdo by měl byť jen malou představu tom, jak to udělat, aby to celé dávalo alespoň trochu smysl. „Prostě tam prdněte lodě pod led a ať se pak zpomaleně a velkolepě zvedají, bude to hezky vypadat.“ 

Osobní tip Civala: Propojení lidí v My - Pointa s možným filozofickým přesahem... ale vlastně i obří blbost, po které se pokus o horor se společensko-kritickým přesahem úplně rozsypal. Bolelo to.

Osobní tip Imfa: Finální zvrat v Last Christmas - Už z trailerů tenhle film vypadal jako typická romantická rutina, což je navíc očistec pro nás, co jsme nikdy nepochopili on-screen kouzlo Emilie Clarke. Ale co už, jsou přece Vánoce a žánrové sucho v kinech velí se občas obětovat. Tak jsem šel, potichu a statečně chroupal pečivo i nemastnou neslanou dramaturgii, až došlo k finálnímu zvratu. Mám vám ho říct, abych obhájil tuhle volbu? Neřeknu. Ale poslechněte si pozorně lyrics ke stejnojmenné písničce. A třeba vám to dojde.

Osobní tip KarlaR: Bránění Jean Grey v X-Menech - Už jsem toho viděl v akčních filmech hodně, ale scéna, ve které se padouši snaží PŘEJÍT PŘES SILNICI, zatímco se jim to kladní hrdinové snaží překazit, byla i na mě moc. Nevím, jak to celé vypadalo na papíře, ale ve filmu to bylo nesmyslné utrpení, které doteď nemůžu vyhnat z hlavy.

Osobní tip Mr. Hlada: Parkourová honička v 6 Undergound - Když se seženou lidi, co parkour umí a za kameru se postaví někdo, kdo své práci rozumí, obvykle z toho vyleze hodně povedená akční scéna. Jenže když ten někdo své práci rozumí, ale na všechno kašle a jmenuje se Michael Bay, dostaneme jen totální bordel. Celé hopsání v 6 Underground je vlastně jen sestřih efektních záběrů, které na sebe nenavazují a všem na place to bylo evidentně úplně jedno. 

Osobní tip Rimsyho: Vyjednávání v Teroristce - Ještě jednou a snad už naposled si musím kopnout do téhle morální mrtvoly. Přestože se Teroristka dočkala mezi běžnou diváckou populací spokojených ohlasů, pro mě se jednalo o jeden z nejděsivějších zážitků. Když se po hodině nesmyslného budování děje konečně semele ona odplata, diváci se smáli – a já se hrozil. Důchodkyně s brokovnicí vyhrožuje zastřelením bezskrupulóznímu podnikateli, který se samozřejmě snaží hrát o čas. Ivě Janžurové padají broky a mě zase čelist, protože vybízet k takovémuto způsobu řešení problémů by v dnešní době mělo být nemyslitelné – to však zjevně neplatí pro český film.

Osobní tip TedGeorge: Zach Galifianakis je Susan v Hledá se Yetti - Laikovina Hledá se Yetti se mi líbila, ale jsem dostatečně soudný abych viděl, že jsem ve spokojené menšině. Alespoň v redakci MovieZone to platí beze zbytku. Navzdory neskutečně preciznímu (a sakra drahému) přístupu Laiky k animaci jsme se totiž dočkali zvláštního ukecaného příběhu, který je o cestě křížence člověka, prasete a opice do Himalájí. "Prasopicoida" se při prvním setkání zeptá dobrodruh namluvený Hugh Jackmanem, jak se jmenuje. Po chvíli se dočká odpovědi, že Susan. Animák tuhle WTF volbu nijak dál nerozvíjí a já při tomhle rádoby-vtípku kroutil hlavou. Ale stejně mě to bavilo.

Osobní tip Spoonera: Samurajka Tilda odletí vesmírnou lodí v Mrtví neumírají - Aby bylo jasno, Mrtví neumírají považuji celkově za jedno velké wtf, které jsem dost protrpěl a dodnes nechápu, jak mohl Jarmusch něco tak otřesného natočit. Vrcholem tohoto bizarního ledovce ovšem byla scéna z finále snímku, v němž si samurajka se skotským přízvukem v podání Tildy Swinton přijde jen tak do prostranství plného zombíků, objeví se vesmírná loď a odletí s ní pryč. A toho Driver s Murrayem debatují, zda to bylo ve scénáři. Asi to mělo být vtipné, meta či dokonce dada, ve výsledku to ovšem bylo jen wtf, po němž už jsem chtěl film opravdu vypnout.

Osobní tip do_oda: T-800 na pláži se Sarah Connor na začátku Terminátor: Temný osud - Málokdy se stane, že mě film dokáže šokovat svojí debilitou už v prvních vteřinách, Terminátor: Temný osud to ale dokázal.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace