Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcaptain americairon manjohn wickonce upon a time in hollywoodquentin tarantinorok v kostcescarlett johansson
Nelepší herečky, WTF momenty, erektivní a coolervoucí scény a spousta dalšího.  

První rok v kostce jsme vydali před pár dny a teď je končeně na čase ohlížení za rokem 2019 dokončit. Hollywood i čeští filmaři nám nabídli dost zajímavých věcí, takže se podíváme na nejlepší herečky, nejvíc WTF momenty, nejerektivnější scény, na scény, které bychom chtěli zažít a spoustu dalších věcí. Tak jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ PLAKÁT

Redakční tip – John Wick 3

U kohokoliv jiného by plakát se svatozáří vypadal možná trošku nevhodně, ale třetí John Wick jednoznačně potvrdil, že právě tenhle milovník pejsků je zosobněním anděla smrti, takže si ji jednoznačně zaslouží. A ty výjevy smrti kolem něj navíc celkem jasně naznačují, že ani ve trojce se nebude nudit. Hodně efektní. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Maják s rackem - Minimalistický, přesto vizuálně plnokrevný plakát, s maximální výtvarnou silou. Ta intenzita z toho je cítit, i když nevíte, co zrovna s rackem provede Robert Pattinson.

Osobní tip Imfa: My - Film, který ze mne vyšuměl, ale jehož ikonografii si díky plakátům budu pamatovat ještě hodně dlouho. Zlaté nůžky, králíčci, dvojité masky. Efektní i efektivní, jednoduché a krásné. Možná v tom byla i trocha naděje v další epochální hit á la Uteč, nicméně na plakátové kampani a jejím zásahu to zpětně nic nemění.

Osobní tip KarlaR: Fake DiCaprio k Tenkrát v Hollywoodu - Falešné plakáty falešných filmů mě vždycky bavily, takže jsem měl logicky radost i z nové dávky od Tarantina. Western s Rickem Daltonem mi v Tenkrát v Hollywoodu přišel super a zhruba stejně bych pochválil i všechny plakáty na jeho neexistující pecky.

Osobní tip Mr. Hlada: Krvavá nevěsta – Samara Weaving s odhodlaným výrazem ve tváři, pásem nábojů a obrovskou brokovnicí. Tyhle tři věci mi stačily k tomu, abych chtěl vyrazit do kina. Trošku mě tedy nakonec zklamalo, že se s tou puškou nakonec víc nevyblbla, ale jsme v kategorii plakátů, takže to je fuk. Ten plakát je super. 

Osobní tip Rimsyho: Portrét dívky v plamenech - Oceněníhodný počin tuzemského distributora Artcam. Zatímco základní plakát tohohle spalujícího historického melodramatu byste klidně přehlédli, speciálně pro náš trh vytvořený vizuál je krásný, poetický, čistý a přitom mnohoznačný. Dobře naznačuje vrstevnatost výsledného díla a ať už holdujete rozbouřené přírodě či zádumčivým ženám, tohle vás prostě musí okouzlit.

Osobní tip TedGeorge: Kořist - A ještě jednou horor Alexadra Aji. Plakát, který nám ukazuje Kayu Scodelariu na kuchyňské lince sledující stoupající vodu a aligátora korzujícího pod ní, je fajn. Působí sice trochu béčkově, ale stejně mne ve foyer jihlavského Cinestaru tenkrát zaujal.

Osobní tip Spoonera: Slunovrat - Na plakáty si tolik nepotrpím a většinou si je příliš nepamatuji. O to větší má význam, že si ten hlavní na hororový Slunovrat dokonale pamatuji i po několika měsících. Záběr na vyděšenou Florence Pugh je vlastně svým způsobem minimalistický, skvěle však vystihuje atmosféru a psycho feeling celého snímku.

Osobní tip do_oda: Hellboy - Ošklivej, jakože fakt nechutně ošklivej a špatnej film. O to bolestivější je vzpomínka na ten nádherný rudý poster s plamenným mečem přes rameno a pekelně vyhlížejícími rohy. Ona celá ta plakátová kampaň byla fajn.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace