Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcaptain americairon manjohn wickonce upon a time in hollywoodquentin tarantinorok v kostcescarlett johansson
Nelepší herečky, WTF momenty, erektivní a coolervoucí scény a spousta dalšího.  

První rok v kostce jsme vydali před pár dny a teď je končeně na čase ohlížení za rokem 2019 dokončit. Hollywood i čeští filmaři nám nabídli dost zajímavých věcí, takže se podíváme na nejlepší herečky, nejvíc WTF momenty, nejerektivnější scény, na scény, které bychom chtěli zažít a spoustu dalších věcí. Tak jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

Redakční tip – I am Iron Man

Hláška, jež dojala miliony (nejen) geeků v sále, vzpomíná se na ni při rozebírání posledních Avengers dodnes, a která vlastně dokonale vystihuje výjimečnost Iron Mana i Downeyho v celém Marvel univerzu. Prostě ikonický moment a dojemná Starkova poslední slova v našem výčtu nemohou chybět. (Spooner)

Osobní tip Civala: „Mám mentolku!“ ze Spider-Man: Daleko od domova - Bezelstná balící hláška Spideyho nejlepšího kámoše, která přesně vystihuje easy styl téhle série.

Osobní tip Imfa: „I’m a huge fan. John Wick. And so far, you haven’t disappointed.“ - Mark Dacascos je borec a já ho mám rád už od devadesátek, kdy se snažil z gangsta studentů udělat dobráky s pomocí capoiery v Mistrovi neznámého boje. Pak se objevil v celé řadě béček, ať už amerických nebo evropských, ale v podstatě jsme ho nikdy neviděli v tom pravém mainstreamu. Tvůrci Johna Wicka ale znají v bojových filmech každého, takže když potřebovali do trojky odpovídajícího záporáka, šli na jisto. A Dacascos kromě ran dokázal rozdávat i hlášky. Nevyužitý talent, kterému by to určitě slušelo i v nějakém ansámblovém áčku.

Osobní tip KarlaR: „Avengers Assemble“ - Možná si ještě pamatujete, že ikonická věta „Avengers Assemble“ málem padla na úplném konci Avengers 2. Joss Whedon ji záměrně utnul v půlce (Chris Evans ji na place nikdy neřekl celou) a bratři Russoové díky bohu pochopili, že mají tenhle build up proměnit v kinematografické zlato. Inu, stalo se!

Osobní tip Mr. Hlada: „You took everything from me!“ – „I don´t even know who you are.“ z Avengers: Endgame – Thanos to neřeší. Thanos jde a zadupává superhrdiny do země a kašle na ně, i když před ním stojí naštvaná Scarlet Witch odhodlaná vyrvat mu páteř z těla a pak ho s ní umlátit. Thanos se s tím nemaže. 

Osobní tip Rimsyho: „Put on a happy face“ z Jokera - Když Dick Van Dyke na začátku šedesátek zpíval v muzikálu Bye Bye Birdie optimistickou píseň Put on a happy face, jistě ho nenapadlo, že o více než půl století později bude právě tahle rétorická hříčka tak zezrůdněna sociopatickým Jokerem. Jistě, už Nicholsonův Joker se touhle hláškou proslavil, ale přece jen málokdo dokázal podat jokerovskou tragiku tak citlivě a zároveň děsivě jako Joaquin Phoenix. Jakkoli je přitom filmový Joker vytržen z reality, neříká nám přece jen něco závažného o naší současné kultuře instagramového štěstí? No šup, usmějte se!

Osobní tip TedGeorge: „I think I ate one of her pubic hairs“ ze Slunovratu - Nezapomenutelných hlášek se minulý rok zase tolik neurodilo, a tak budu trochu podvádět a poprvé (ne však naposledy) do MovieZone Kostky propašuji Slunovrat. Za ním stojí Ari Aster, který po výborném Děsivém dědictví potvrdil svůj talent a já k dnešnímu dni viděl jeho horor odehrávající se za bílého dne dne už třikrát (včetně zbytečně dlouhé režisérské verze). Tím pádem jsem si všiml výše zmíněné hlášky, kterou v pozdější fázi tragického švédského tripu pronese jedna z hlavních postav. No, také bych se asi zatvářil kysele.

Osobní tip Spoonera: „I‘m black Superman.“ - Hobbs a Shaw je vděčnými hláškami narvaný až na půdu a ze slovních přestřelek Rocka se Stathamem by se dalo vybírat celkem dlouho. Nakonec je ovšem trumfnul drsňák Idris Elba, jenž si svého naprosto přestřeleného záporáka evidentně užil do posledního záběru. A dal to jasně najevo touhle důraznou hlášku. On už nepotřebuje být Bondem či oficiálním comicsovým hrdinou, už teď je prostě černý Superman!

Osobní tip do_oda: „I want a divorce“ z Krvavé nevěsty - Krvavá nevěsta nebyla zdaleka tak zábavný film, v jaký jsem doufal, to ale vůbec neznamená, že bych si dosyta neužil výkonu Samary Weaving, která mě s každým dalším filmem utvrzuje v tom, že se do ní dříve nebo později na férovku platonicky zamiluju. Doteď odolávám, po výše zmíněné hlášce už jsem byl ale fakt blízko.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace