Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcaptain americairon manjohn wickonce upon a time in hollywoodquentin tarantinorok v kostcescarlett johansson
Nelepší herečky, WTF momenty, erektivní a coolervoucí scény a spousta dalšího.  

První rok v kostce jsme vydali před pár dny a teď je končeně na čase ohlížení za rokem 2019 dokončit. Hollywood i čeští filmaři nám nabídli dost zajímavých věcí, takže se podíváme na nejlepší herečky, nejvíc WTF momenty, nejerektivnější scény, na scény, které bychom chtěli zažít a spoustu dalších věcí. Tak jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ HEREČKA

Redakční tip – Scarlett Johansson

Tady nebylo o čem. Scarlett si sice u nás odnesla titul pro herečku roku už léta páně 2013, kdy měla díky Under the Skin, Don Jonovi a hlasu v Her velmi silný ročník. Ten loňský byl však v jejím podání ještě výraznější. Když si totiž během jednoho roku vysloužíte dvě nominace na Oscara a ještě jste jedním z hlavních hereckých tahounů tržební jedničky v historii, nedá se to už moc čím překonat. Scarlett měla zkrátka formu jako hrom, je na svém hereckém vrcholu a za neskutečný výkon v Manželské historii by si toho zlatého plešouna rozhodně zasloužila. Tak snad to vyjde příště. (Spooner)

 

Osobní tip Civala: Florence Pugh - Velkých příležitostí pro herečky kdovíkolik není, Florence Pugh je ale umí využít. Hlavně ve Slunovratu se po ní chtělo vyhrocené maximum, kdy se do jedné blonďaté tvářičky vetknou všechny běsy, šílenosti i emoční strasti - a zabralo to skvěle.

Osobní tip Imfa: Margot Robbie - Přišel jsem v případě Kostky letos mezi posledními (tj. ke snědenému krámu) a nikdo si nevzal Margot? Oops. Toto trestuhodné opomenutí samozřejmě musím napravit, protože Margot má talent. Přestaňte se smát, vy maskulinní samci! Už loni jako krasobruslařka s baseballovou pálkou excelovala, jako Harley Quinn se stejným nástrojem je slabší, ale loni byla vidět hlavně díky Tarantinovi, který ji dal extrémně vděčnou roli skoro němé až nedotknutelné múzy. Margot asi nikdy nebude zametat pod Oscary na krbové římse, ale když ji obsadíte správně, stane se mnohem víc než jen ozdobou.

Osobní tip KarlaR: Jennifer Lopez - Oscaři se na ní vykašlali a neměla ani nominaci na Spirit Awards. I přesto si ale stojím za tím, že je vítězkou loňského roku JLo. Zlatokopky jsou v podstatě „ženský Scorsese“ a Jennifer Lopez si to v nich neskutečná dává nejen u tyče, ale i ve všech dalších scénách. Lepší roli nikdy neměla a už asi mít nebude.

Osobní tip Mr. Hlada: Samara Weaving – Zatímco v The Babysitter a Mayhem byla neteř Agenta Smithe hlavně cool, v Krvavé nevěstě ukázala, že umí i regulérně a dobře hrát. A být u toho pořád cool. Tahle béčkovější variace na Margot Robbie si každou roli před kamerou viditelně strašně užívá a všechny ty brakové role ve filmech plných krve a černého humoru ji baví. A mě baví na to koukat. 

Osobní tip Rimsyho: Laura Dern - Teď to vypadá trochu pozérsky, ale pro Lauru Dern jsem hlasoval ještě před jejím ulovením Oscara. Už když se v roce 2017 nečekaně zjevila v Městečku Twin Peaks a osmé epizodě Hvězdných válek, oceňoval jsem rozsah jejích hereckých kreací, což loňský rok ještě potvrdil. Seriálové Sedmilhářky, za které sklízí ceny také, jsem neviděl, avšak její mateřsky procítěný výkon v Malých ženách a naopak licoměrná právnička v Manželské historii ukazují, že ženy po padesátce se v Hollywoodu zas tak špatné mít nemusí – stačí být špičková herečka.

Osobní tip TedGeorge: Charlize Theron - Charlize prostě nestárne a minulý rok mi udělala obrovskou radost v tak akorát přisprostlé romantické komedii Srážka s láskou. V ní se zabouchla do nemotorného novináře s tváří Setha Rogena a celé to bylo velmi příjemné, vtipné, romantické a hlavně věrohodné. Což je při pohledu na ty dva vedle sebe skoro na dalšího Oscara pro Charlize.

Osobní tip Spoonera: Vanessa Kirby - Přiznávám, v tomto výběru mě malinko ovlivnil i seriálový rybníček a dokoukávání mého velkého restu v podobě královské pecky The Crown, v níž Vanessa ztvárňovala impulsivní princeznu Margaret. Hobbse a Shawa jsem ovšem viděl ještě pár týdnů před tím a už tam mě britská rodačka okouzlila. A to nejen svou krásou a sympatickým výkonem, ale také tím, že Stathamovi s Rockem byla ve spin-offu Rychle a zběsile prakticky rovnocennou parťačkou a akční polohu jsem jí věřil bez nejmenších problémů. Klidně bych si ji dával v podobných rolích častěji. A to se v dnešní době počítá

Osobní tip do_oda: Catriona Balfe - Neznal jsem, ale za ten výkon manželky Balea v Le Mans teda klobouk dolů. Nejenže jednoho z nejuznávanějších herců současnosti z pozice vedlejší role výborně podporovala, ona ho občas dokonce i přehrávala. Víc velkých rolí pro tuhle dámu, prosím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace