Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5 filmových vesmírů, které bolestivě selhaly


ikona
TedGeorge
amazing spider-manamazing-spider-man 2andrew garfieldbatman vs. supermanben affleckDCdc comicsdceudeadpooldeadpool 2emma stoneguy ritchiehugh jackmankevin feigekral artuskral artus: legenda o mecimarvelmumierussell crowetom cruisetržbywarner bros.wonder womanwonder woman 1984x-forcex-menx-men:apocalypsezack snyder
Velké plány, malé tržby, tiché couvání... 

Víte, čeho jsem si před nějakou dobou všimnul? Čtenáři slyší na negativní články. Ať už to je necelý tucet největších kasovních průšvihů roku, jedenáctka všeobecných hejtů na továrnu na sny, megapropadák Gotti nebo Hollywood bojící se originálních filmů, čtenost je vždy mnohem vyšší než u článků snažících se zabodovat pozitivními titulky. Jelikož jsem prodejná děv… vnímavý redaktor píšící na přání, můžete si dnes přečíst rozbor pěti filmových vesmírů, které neslavně skončily dřív, než pomalu začaly.  Proč taková hollywoodská fascinace nekonečnými filmovými universy, které na sebe navazují a odehrávají se ve vlastním světě s jasně stanovenými pravidly? Protože Marvel.

Komiksové adaptace z dílny Kevina Feigeho vydělaly ještě víc peněz, než si myslíte, a ostatní hráči na hollywoodském poli také chtějí svoji trochu perníčku upečeného z vašich valut. Jenomže uspokojit chutě nevypočitatelných diváků je ruská ruleta a nejeden producent už se kvůli tomu jistě probudil vedle uříznuté koňské hlavy. Následuje tematická pětka těch největších průšvihů, kterými nás losangeleská fabrika na blockbustery v poslední dekádě poctila. K pití si otevřete kvalitní červené víno pocházející z Čejkovic. Já osobně dopíjím Modrý Portugal ze zemského Vinařství Veverka.

1. Král Artuš aneb Rytíři kulatého stolu (plus Merlin a Morgana)

Autora článku to mrzí: 11
Kdo se snažil napodobit Marvelovky: Warneři
Plánovalo se: Sólovky Merlina, Lancelota, Morgany… Celkem prý 6 filmů!
Fail, který to celé pohřbil: Neschopnost Warnerů vybrat správný distribuční termín a béčková posádka makající na reklamní kampani. Ne, nebudu tu prezentovat skvělého Krále Artuše jako fail jenom kvůli tomu, že na něj do multiplexů nikdo nepřišel.
KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke konci filmového universa: V době, kdy celá planeta žere Hru o trůny, je promarnění týhle šance málem zločin!
Vytáhni v hospodě: Líbil se vám styl, kterým ve filmu Charlie Hunnam (Artuš) nakládal svým protivníkům? Hunman k tomu řekl, že byl před natáčením posedlý sledováním irské hvězdy UFC Conora McGregora. A když už jsme u hlavní roli hrajícího Karlíka – herec rozhodně nezanedbal fyzickou přípravu. Sám k tomu řekl: „Před natáčením jsem byl mohutnější než kdy předtím. Vsázel jsem na kliky a nikdy jsem nešel pod 500 za den. Rekord mám 1050 za 24 hodin“. Napište imfovi do vzkazníku, jestli je to vůbec možné. Kdokoliv jiný z redakce MovieZone by jenom googloval.

Náš (můj) článek zakončím pokračováním mého hejtu na Warnery. Myslím, že budu mluvit za všechny, když tu napíšu, že pro filmového fanouška není nic horšího, než parádní film, který v kinech krutě propadne. Už je to sice rok a půl stará bolístka, ale občas antibiotika prostě nefungují a tenhle fail mi nedělá dobře dodnes. Král Artuš je totiž prosím pěkně pecka, která se jen tak nevidí, a když si vzpomenu na tu stokrát viděnou úvodní scénu, ve které Artuš v průběhu několika minut vyrůstá, etabluje se jako kuplíř, učí se bojovat s Asiaty, podplácí úředníky a za doprovodu kulervoucí hudby roste do vekslácké slávy … Brečel bych, chce se mi říct. Nemluvě o dechberoucím vytahování meče z toho šutru a jo, vážně ten film uctívám.

Jednu chvíli jsem měl Warnery, v souvislosti s produkcí 175 milionů drahého filmu Guye Ritchieho, rád. Pak mi však došlo, že jejich statečnost končí právě u odsouhlasení toho obřího rozpočtu a vše dál už pokadili. Tak předně – proč proboha ti oslové tak dlouho odkládali premiéru? Film byl hotový už na začátku roku 2016 a měl jít do multiplexů 22. července tohoto roku. Následně se uskutečnila schůzka užšího vedení Warnerů, která řekla „Ne“. Premiéra tedy byla odložena na 17. února roku 2017. Následně se znovu stalo to samé, co jsem vám napsal dvě věty nazpátek. Premiéra byla odložena na 24. března roku 2017. Následně se stalo (ne, nesnažím se být zbytečně vtipný – to jsou fakta) to stejné, co jsem vám napsal čtyři věty nazpátek. Film se dostal do kin až 12. května minulého roku. A byl smeten ze stolu očekávanou dvojkou Strážců Galaxie.

Já nevím, jestli Ritchie sbalil na nějakém večírku manželku mocného warnerovského bosse, ale celé to působí stylem, že Artuš prostě od začátku neměl šanci a bylo úplně jedno, jaký film Guy natočí. Warneři mohli maximálně nadrženého Ritchieho plácnout přes prsty a rozpočet o nějakých 50 mega zkrouhnout. Ale rozhodně nemuseli film třikrát odkládat a následně se na něj vybodnout mizernou reklamní kampaní a ještě mizernějším distribučním slotem. Těch tragických 150 mega celosvětově (a status jednoho z největších filmových propadáků všech dob) tedy jde rozhodně za nimi. Nikoliv za jedním z nejlepších britských režisérů současnosti.

Strašně rád bych viděl politicky nekorektní dokument ze zákulisí. Na úplném začátku totiž vše muselo být sluníčkové. Jednak by nedošlo k odsouhlasení natáčení za takové obří prachy a jednak by se neplánovaly spin-offy. Když začal Guy Ritchie makat na filmu za 3,5 miliardy korun, tak se pořád uvažovalo o šesti filmech a Idris Elba měl hrát Merlina. Astrid Bergés-Frisbey dokonce (alespoň na chvíli) podepsala smlouvu na roli Guinevery – nikoliv Mage, kterou si ve skutečnosti zahrála. Jenomže tu mluvíme o samotném začátku produkce – tedy roku 2014. V tu chvíli si měl hlavní roli Artuše zahrát Kit Harrington a Joel Kinnaman mu měl přikulovat jako Lancelot. Film se v tuto chvíli ještě jmenoval Knights of the Roundtable a jediná dobrá zpráva, kterou vám v předposledním odstavci mého článku sdělím je ta, že Harrington zůstal věrný Hře o trůny a hlavní roli ukořistil v posledních letech pokaždé výborný Hunnam.

Jak tedy článek zakončit? Ridley Scott dostal před 14 lety od Foxů 130 mega a natočil pecku známou jako Království nebeské. Za všechny doufám, že Hollywood tatínkovi Podfu(c)ku (po vzoru tentokrát krutě prodělečného Scotta) promine, a ještě někdy mu svěří více než 100 milionů babek na natáčení drahého a ambiciózního filmu. Ritchie je totiž "borec na konec" a zaslouží si to.

---

Závěrečné P.S. pod čarou: Když režisér úplně poprvé prezentoval film studiu, měl tři hodiny. Chci (já vím, jsem snílek) režisérskou verzi ne nepodobnou těm, které tak rád vypouští na domácích nosičích Ridley.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace