Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5 filmových vesmírů, které bolestivě selhaly


ikona
TedGeorge
amazing spider-manamazing-spider-man 2andrew garfieldbatman vs. supermanben affleckDCdc comicsdceudeadpooldeadpool 2emma stoneguy ritchiehugh jackmankevin feigekral artuskral artus: legenda o mecimarvelmumierussell crowetom cruisetržbywarner bros.wonder womanwonder woman 1984x-forcex-menx-men:apocalypsezack snyder
Velké plány, malé tržby, tiché couvání... 

Víte, čeho jsem si před nějakou dobou všimnul? Čtenáři slyší na negativní články. Ať už to je necelý tucet největších kasovních průšvihů roku, jedenáctka všeobecných hejtů na továrnu na sny, megapropadák Gotti nebo Hollywood bojící se originálních filmů, čtenost je vždy mnohem vyšší než u článků snažících se zabodovat pozitivními titulky. Jelikož jsem prodejná děv… vnímavý redaktor píšící na přání, můžete si dnes přečíst rozbor pěti filmových vesmírů, které neslavně skončily dřív, než pomalu začaly.  Proč taková hollywoodská fascinace nekonečnými filmovými universy, které na sebe navazují a odehrávají se ve vlastním světě s jasně stanovenými pravidly? Protože Marvel.

Komiksové adaptace z dílny Kevina Feigeho vydělaly ještě víc peněz, než si myslíte, a ostatní hráči na hollywoodském poli také chtějí svoji trochu perníčku upečeného z vašich valut. Jenomže uspokojit chutě nevypočitatelných diváků je ruská ruleta a nejeden producent už se kvůli tomu jistě probudil vedle uříznuté koňské hlavy. Následuje tematická pětka těch největších průšvihů, kterými nás losangeleská fabrika na blockbustery v poslední dekádě poctila. K pití si otevřete kvalitní červené víno pocházející z Čejkovic. Já osobně dopíjím Modrý Portugal ze zemského Vinařství Veverka.

2. X-Men Origins

Autora článku to mrzí: 7
Kdo se snažil napodobit Marvelovky (i když…): Foxové
Plánovalo se: X-Men Origins: Magneto a další sólovky (Gambit, Deadpool...) nestihli oznámit
Fail, který to celé pohřbil: X-Men Origins: Wolverine
KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke konci filmového universa: Nakonec jsme dostali První třídu, takže za mě klídek.
Vytáhni v hospodě: Ve filmu X-Men Origins: Wolverine si Ryan Reynolds zahrál postavu Wadea Wilsona alias Deadpoola. Vy jste si na to jistě vzpomněli při (pořád čerstvé) potitulkové scéně Deadpoola 2. Pro Ryana to však nebyl úplný začátek deadpoolovské ságy, která měla notoricky sladký konec. Už v roce 2004 totiž na maskovaném hovadu bojujícím s rakovinou a zločinci pracoval David S. Goyer a už tenkrát ho prý Reynolds otravoval s tím, že je ta role prostě jeho.

P.S. Jisté zdroje (dobrá, IMDB) uvádějí, že Jackman dostal za první sólovku Wolverinea 25 milionů babek. Nevěřím, co vy?

Když se dnes řekne X-Men Origins: Wolverine, tak si jistě většina čtenářů vybaví tu nechvalně známou pirátskou aféru, která premiéru očekávaného bijáku za 150 míčů v roce 2009 provázela. Na veřejnost totiž pár dní před premiérou unikl nedokončený work print, který se bohužel pro výkonné producenty sedící na vyhřátých foxovských seslích příliš nelišil od sestřihu, který šel následující víkend do kin. Bylo z toho velké haló doprovázené zoufalým vyhrožováním studia všem pirátům, a byť se nakonec první sólovka Wolverina dočkala více než 370 milionů babek z celého světa, pouhé splacení nákladů rozhodně nebylo bráno za úspěch.

Mohlo to tenkrát samozřejmě dopadnout mnohem hůř a hollywoodské studiové lišky mohl hlavně uklidňovat mnohokrát prokázaný fakt, že pirátství v Americe rozhodně nedosahuje světového průměru. Jinak by si tam Rosomák s tváří Hugh Jackmana nepřišel na moc pěkných 180 mega. To je tak vysoké numero, že se dodnes najdou kecalové, kteří zpochybňují ovlivnění tržeb pirátskou aférou a rozvádějí teorie o tom, že filmové pirátství jako takové vlastně ani není škodlivé. Já s nimi nesouhlasím, a byť už nás historie nerozsoudí, tak trvám na tom, že mohly být Loganovy tržby (minimálně) o 100 mega větší.

Jeden ukradnutý work print by samozřejmě nestačil k ukončení celého filmového universa. Své v tomto failu řekl i režisér Gavin Hood, kterému se velký komiksový blockbuster s nejpopulárnější postavičkou x-menovského vesmíru příliš nepovedl. Chudák to asi neměl zrovna jednoduché, když mu studio kecalo do scénáře každých 14 dní a snažilo se do x-krát přepisovaného lejstra nacpat Gambita, Deadpoola a další. Nemluvě o vyloženě směšném a smysl nedávajícím propojení s x-menovskými filmy, o které se na závěr pokusil Charles Xavier.

Schválně se na toho prvního Wolverina podívejte znovu. Je to útrpně dlouhý blockbuster, kde funguje akorát naštvaný Jackman a jako vždy výborný Liev Schreiber. Chudák Ryan Reynolds musel dokonce cestovat časem, aby napravil tu největší chybu související s jeho Deadpoolem (předpokládám, že jste po „Poolovi“ dvojce neodešli z kina hned po prvních závěrečných titulcích). Proto mě zas tak moc netrhá žíly fakt, že byly zrušeny plány na sólovku Magneta v režii Davida S. Goyera a „série“ X-Men Origins se už nikdy žádného filmu nedočká.

Proč kvůli tomu nebrečím a vás to vlastně také nemusí mrzet? Některé nápady plánované pro origin Magneta se využily v pořád skvělém filmu Matthewa Vaughna X-Men: První třída, který nám udělal radost v multiplexech už v roce 2011. X-Meni tedy tuhle odbočku přežili a já za všechny doufám, že se za pár let bude restartovat znovu. Mutanti mě totiž pořád baví a čím dál víc mám pocit, že jsme se po dva roky staré (a špatné) x-menovské Apokalypse dostali do další slepé uličky. Odkládání už dlouhou dobu připravovaného pokračování jménem Dark Phoenix mě v tom jenom utvrzuje.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace