Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
avengers: infinity wardeadpooldwayne johnsonhobbs and shawhugh jackmanjennifer lawrencejumanji: vítejte v džunglijursky svetleonardo dicapriomark wahlbergmarvelmission: impossiblequentin tarantinorevenantrobert downey jr.tom cruisetransformers: posledni rytirvin dieselvsechny prachy sveta
Kvůli komu chodíte do kina vy? 

Možná si ještě vzpomínáte na můj tři roky starý článek, který si posvítil na největší hollywoodské hvězdy současnosti. Kdybych na tomto místě napsal, že byl kontroverzní, tak bych nepřeháněl. Zvlášť první místo Chrise Pratta jedoucího na vlně obřích úspěchů Strážců Galaxie, Lego příběhu a Jurského světa působilo na MovieZone štamgasty jako červený praporek na týden nekrmeného býka. Nemluvě o redakci, která mi tu volbu dává sežrat fakticky dodnes. Zařekl jsem se tehdy, že podobný článek už nikdy nenapíšu. Jenomže člověk míní a KarelR mění. MovieZone doyen mi nedávno poslal odkaz na žebříček nejlépe placených hollywoodských nádeníků a já se tvrdohlavě rozhodnul napsat pokračování, respektive upgrade / update mého článku. Před sebou tedy máte tříkapitolovou topku, která si bere na paškál v současnosti nejvíc letící jedenáctku hollywoodských pracantů.

Kritéria výběru hvězd do článku? Volím jména, která potkáváme v těch největších hollywoodských blockbusterech a zároveň se (když se mi to hodí do krámu a vážně je ten článek subjektivním pohledem TedGeorge) snažím dívat do blízké budoucnosti. Objektivně beru v úvahu informace o milionech, které daná hvězdička inkasovala za svoje poslední filmy. Takže pokaždé fantastický Daniel Day-Lewis tu není a bohužel se nedá nic dělat. Ještě než nažhavíte vaše klávesnice a spustíte „bouři ho*en“ v diskuzi pod článkem, otevřete si ke čtení Frankovku z čím dál populárnějšího Vinařství Veverka. Jdeme na to.

4. Leonardo DiCaprio

Největší úspěch kariéry: Titanic už nikdy nepřekoná.
Mám od něj nejraději: Scorsese mi ve spolupráci s Leem udělal před osmi lety obrovskou radost Prokletým ostrovem.
KarelR říká: Do nejoblíbenějších herců bych si Lea nedal, ale čuch na projekty má luxusní a tu šňůru režisérských úlovků mu nejde nezávidět.
Vytáhni v hospodě: Zde jsou pečlivě vybrané odkazy na „pár“ koček, které podle více či méně důvěryhodných zdrojů Leo během posledních 25 let „brousil“: Bridget Hall, Brittany Daniel, Naomi Campbell, Kristen Zang, Helena Christensen, Natascha Henstridge, Amber Valletta (začíná to být osobní, Leo), Bijou Philips, Eva Herzigová, Gisele Bündchen, Bar Rafaeli (hajzl jeden), Anne Vyalitsyna, Blake Lively (tolik k jeho možnému cameu v Deadpoolovi trojce...), Madalina Ghenea, Erin Heatherton, Toni Garrn, Kelly Rohrbach, Rihanna (ona to popírá), Laura Whitmore, Victoria Robinson a já jdu po tom hodinovém projíždění fotek do posilovny. A hned potom na plastiku.

Leonardo tu musí být a jde jenom o to, jestli si zaslouží právě to čtvrté místo. Podle mě je to pro rok 2018 tak akorát. Musíme si totiž uvědomit, že tahle megastar, která jako jedna z posledních přiláká do kin fakticky každého jenom na své jméno, jede na volnoběh. DiCaprio si po náročném natáčení Revenanta vybírá zasloužený oddych a na stříbrná plátna se vrátí až díky s napětím očekávanému dramatu Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood. V tom si zahraje jistého Ricka Daltona, který se bude na konci šedesátých let snažit prorazit v továrně na sny, a Quentin do příběhu nějaký způsobem zamíchá vraždy spáchané gangem, který vedl nechvalně proslulý Charles Manson.

Bude to pro Lea za rok 2019 všechno? Těžko říct. Oznámený je totiž i Roosevelt, kterého si zrežíruje Martin Scorsese a to je vše, co potřebuju vědět. Nemluvě o noirově znějící adaptaci knihy Black Hand, která se právě díky účasti DiCapria dostává do hledáčku úplně všech filmových fanoušků. Je to jednoduché. Leonardo DiCaprio je už od premiéry Titanicu před dvaceti lety jednou z největších hollywoodských hvězd. Díky pečlivému výběru budoucích projektů si může klidně dovolit dva roky nic nenatočit a stejně se v každém rozumném žebříčku největších hollywoodských hvězd musí objevit. Byť to tentokrát (a výjimečně) nestačí na tu trojku nejlepších.


3. Mark Wahlberg

Největší úspěch kariéry: První Méďa vydělal jenom v kinech víc než půl miliardy babek, což nečekal vážně nikdo.
Mám od něj nejraději: Nemůžu si pomoct, ale Odstřelovač prostě skvěle šlape a Marek na tom má lví podíl.
KarelR říká: Marky Mark mě víc baví v komediální poloze než v dramatické, ale když o tom tak přemýšlím, jeho "bergovská trilogie" (Na život a na smrt, Deepwater Horizon, Den patriotů) mi vlastně náramně šmakovala.
Vytáhni v hospodě: Mark se svým bráchou Donniem otevřel v Bostonu restaurant zaměřený na hamburgery a nevtipně ho pojmenoval „Wahlburgers“. Jelikož nejste loseři, kteří neví co s časem, nemáte jistě tušení o 18-dílné reality show, která se odehrává právě v této restauraci a Wahlberg ji produkuje. Na tento odkaz klikejte jenom na vlastní riziko.

Když si otevřu BoxOfficeMojo, tak mám chuť Marka odsunout někam na konec první desítky a posunout dopředu mého milovaného Hugh Jackmana. Jenomže pak si vzpomenu na forbesovský žebříček, který suše oznamuje, že Mark je v současnosti nejlépe placeným hollywoodským hercem. Také tomu nerozumím, ale je to tak. Markie Mark, vtipně překřtěný na Richieho Ritche, měl v roce 2017 vydělat 68 milionů dolarů, což je nářez. Kde se vzaly takové prachy? Zatímco většina mocných herců a hereček v Hollywoodu funguje na bázi jménem „procenta ze zisku“, Wahlberg má agenty operující na jiném levelu. Ti mu totiž vyjednali procenta z tržeb. Opakuji, z tržeb, nikoliv ze zisků.

Markovi tedy může být víte-kde, že se poslední Transformeři a pokračování komedie Táta je doma horko těžko zaplatili. Všechny prachy světa potom prodělaly všechny prachy světa. Wahlberg je přesto v suchu a podle Forbesu si za rok 2017 dokonce vydělal víc než Rock! Musím vás uklidnit – výše zmiňovaný a linkovaný článek jaksi nepočítal s tím, že Jumanji bude atakovat miliardu babek a tím pádem si Rock samozřejmě přišel na lepší tantiémy. Přesto je to neuvěřitelný příběh a nic na tom nemění fakt, že se herec udivující svým prostetickým penisem v Hříšných nocích v roce 2019 propadne pořádně hluboko. Nebo si snad myslíte, že akční Mile 22 a komedie Instant Family vydělají majlant a Wahlberg nebude muset pořádně slevit?


2. Robert Downey Jr.

Největší úspěch kariéry: Avengers: Infinity War.
Mám od něj nejraději: Pokud jste tak ještě neudělali, povinně se podívejte na Charlieho Bartletta. Downey tam hraje věčně připitého ředitele školy a je naprosto fantastický.
KarelR říká: Jeden z nejtalentovanějších herců svojí generace, který ve správné roli září jako málokdo. Už proto mě štve, že se mimo blockbustery moc nesnaží - jinak by si už dávno došel pro Oscara.
Vytáhni v hospodě: Už tušíte, jak oslavíte svoje padesátiny? Já vím, že to většinu čtenářů čeká až za nějakých 20-30 let, ale nikdy není pozdě na kvalitní plán. Což takhle vzít si za vzor samotného Iron Mana? Robert si před pár lety pronajal hangár a k narozkám si nechal zahrát od kapel Duran Duran a Steely Dan. Pozval Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Orlanda Blooma, Jeremyho Rennera, Katie Holmes, Edwarda Nortona, Jamieho Foxxe, Dustina Hoffmana a desítky dalších hollywoodských hvězd. Jenom chci říct, že na moje padesátiny doufám přijde po svých (v této době už jistě slavná) redakce MovieZone a oslava se bude konat ve vinném sklípku v Mutěnicích. KarlaR už předem omlouvám.

Tak ještě jednou, naposledy, v TOP trojce, Roberte? Byla to ale jízda, co? Marvel ti v roce 2008 dal druhou (respektive třetí) šanci a ty jsi ji pořádně chytil za pačesy. Tvůj Tony Stark , který se tak odhodlaně převtěloval do Iron Mana, pro tebe v následující dekádě znamenal stovky milionů dolarů, které směrem k půl miliardě zaokrouhluje (údajných!) 200 milionů babek obdržených za Avengers: Infinity War. Když už jsme u toho, nechtěl by ses vyjádřit k tvojí výplatě za Spider-Man: Homecoming? Někdo tvrdí, že ti z těch pár týdnů natáčení káplo celkem čtyřicet mega. Jiné zdroje uvádějí deset kulatých předem a nějaká ta procenta ze zisku.

Já teda doufám, že se spolu ve článku potkáme i za dva roky. Mám radost, že jsi kejvnul na Sherlocka Holmese 3, ale trochu mě děsí ten Doctor Doolitle. Já vím, že bez Marvelů to budeš mít těžký, ale ten odchod ti nezazlívám. Po šedesátce už by ten Tony Stark byl asi docela směšnej. Ale přece jenom – nedá mi to – nechtěl bys zkusit urvat nějakou roli ve filmu Christophera Nolana, Martina Scorseseho nebo Stevena Spielberga? Abych řekl pravdu, tak se o tebe trochu bojím. Při pohledu na Soudce totiž vážně nevím, jestli dokážeš utáhnout film jenom na svoje jméno. Každopádně přeju hodně štěstí.


1. Dwayne „The Rock“ Johnson

Největší úspěch kariéry: Sedmička Rychle a zběsile. Ta miliarda a půl mi vzhledem k (ne)kvalitám toho filmu vlastně trochu vadí.
Mám od něj nejraději: Dlouho jsem přemýšlel a nakonec to vyhrál jeho Spencer v pořád čerstvém Jumanji. Okouzlil mě tam svým charismatem.
KarelR říká: Rock je borec a fascinující byznysmen, ale jestli si nedá pozor, za pár let by z něj mohl být sympatičtější Vin Diesel.
Vytáhni v hospodě: Spin-off Mumie jménem Král Škorpión je dodnes pokládán za zapomenutelné béčko. Ukažte mi ale jiného béčkového herce, který dostal za svoji roli 5,5 milionů babek. Rock je díky tomu dokonce zapsaný v Guinessově knize rekordů. Dwayne totiž za svou první hlavní roli obdržel největší honorář ze všech zúčastněných a nikdy v historii to za první hlavní roli nebylo víc, než právě těch pět a půl mega.

Měl jsem to tušit už před těmi třemi roky. Rychle a zběsile a Rockův Hobbs totiž jenom potvrdili to, co si šuškali všichni vrabčáci na střechách hollywoodských studií. Dwayne „The Rock“ Johnson je největší herecká hvězda současnosti a fakticky všechno, v čem se tento bývalý wrestler objeví (Pobřežní hlídka je výjimka potvrzující pravidlo), se ve zlato přetaví. Posledním pochybovačům muselo zavřít ústa Jumanji. Stojím si totiž za tím, že diváci chodili do kin hlavně kvůli Rockovi (a samozřejmě i pozitivní šeptandě), nikoliv kvůli jménu Jumanji, které udělalo nějaký zvuk jenom v polovině devadesátých let. Co se průběžných 410 milionů pro akčňák Rampage týče, tak to je také decentní úspěch a plusové milióny pro produkující Warnery. Kdyby tam ten Rock nebyl, tak to v multiplexech vydělá polovinu.

Co se budoucnosti týče, tak Dwayne bude na prvním místě i v příštích letech. O to se postará tentokrát už oficiálně miliardový sequel Jumanji, spin-off Rychle a zběsile, ve kterém mu bude sekundovat Jason Statham, a "indianajonesovka" Jungle Cruise, kterou jsem zapomněl zmínit v souvislosti s Emily Blunt. Pořád vám to nestačí? Rock se v příštích měsících a letech nezastaví. Oznámena je totiž i dvojka San Andreas, Doc Savage a spekuluje se o účasti Johnsona v pokračování Suicide Squad. IMDb se zároveň zmiňuje o špiónské akci Red Notice, a kdo ví, jestli světlo světa neuzře i ten remake Velkých nesnází v Malé Číně. Ne, na prvním místě vážně nemohl být nikdo jiný.

---

Poznámka pod čarou: Ve článku jsou zastoupeny pouze dvě ženy a mě to, stejně jako vás, trochu štve. Byť by to chtělo víc ženských hrdinek v hollywoodských blockbusterech, skutek utek. Gal Gadot promine, ale jedna Wonder Woman na tu jedenáctku prostě nestačí. Nechtěl bych však, aby to Hollywood začal lámat přes koleno a v následujících letech nám představoval Jennifer Bondovou nebo Indianu Jones. Nechme tomu volný průběh, však ono to přijde samo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace