Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel oživí Thanosovy kamarády


ikona
KarelR
eternalskevin feigemarvelthanos
Celestiálové, Eternals, Deviants... jste připraveni na další rozšiřování marveláckého vesmíru? 

Možná jste si toho nevšimli, ale Marvel každý rok nakopne novou filmovou sérii. V roce 2014 to byli Strážci Galaxie, v roce 2015 Ant-Man, v roce 2016 Doctor Strange, v roce 2017 Spider-Man, letos Black Panther a příští rok nás čeká Captain Marvel. A ačkoliv jsem na další sezóny tipoval Black Widow, Fantastickou čtyřku a New Avengers, jedno z toho možná nahradí Eternals.

Jeden z nejobskurnějších marveláckých comicsů (kam se hrabou Strážci Galaxie) se točí kolem prastarých bytostí, jež z lidské rasy vyšlechtili kosmičtí Celestiálové. Eternals jsou tedy miliony let staří, prakticky nesmrtelní a z pohledu lidstva se vlastně jedná o bohy, kteří samozřejmě mají svoji protiváhu - stejně mocné Deviants.

Marvel už tyhle rasy maličko naťuknul - Knowhere ze Strážců Galaxie a Infinity War se nachází v lebce mrtvého Celestiála a Thanos je odvrhnutým míšencem Eternals a Deviants. I tak se ale jedná o materiál, který moc nesedí ke zbytku MCU... a právě proto se ho Kevin Feige pokouší zadaptovat.

Jak jsem řešil ve výše zmíněném článku, Marvel je teď o trochu odvážnější a pokouší se hledat cesty, jak svým filmům vetknout novou příchuť. Jakási "božská galaktická Hra o trůny" tak zní jako trefa do černého, a přestože se zatím nemává premiérou, Feige najal Matthewa a Ryana Firpovi, aby k Eternals sepsali scénář.

Tihle dva mají za sebou loňského krále scenáristického Black Listu - poválečné drama Ruin, v němž kapitán SS likviduje své bývalé kolegy. Jejich prvotinu se chystá točit Justin Kurzel (Macbeth) a před kamerou se má objevit Gal Gadot, Firpovi teď ale mají před sebou daleko větší sousto. Eternals by totiž mohli celé MCU posunout o úroveň dál, což je úkol, jenž Kevin Feige určitě nebere na lehkou váhu...

---

Vytáhni v hospodě: Feige nezapomněl dodat, že jsou Eternals jen jedním z mnoha filmů, které Marvel zvažuje. K dalším patří třeba sólovka první americko-pakistánské muslimské superhrdinky Kamaly Khan, která má vlastní sérii jménem Ms. Marvel.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace