Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
avengers: infinity wardeadpooldwayne johnsonhobbs and shawhugh jackmanjennifer lawrencejumanji: vítejte v džunglijursky svetleonardo dicapriomark wahlbergmarvelmission: impossiblequentin tarantinorevenantrobert downey jr.tom cruisetransformers: posledni rytirvin dieselvsechny prachy sveta
Kvůli komu chodíte do kina vy? 

Možná si ještě vzpomínáte na můj tři roky starý článek, který si posvítil na největší hollywoodské hvězdy současnosti. Kdybych na tomto místě napsal, že byl kontroverzní, tak bych nepřeháněl. Zvlášť první místo Chrise Pratta jedoucího na vlně obřích úspěchů Strážců Galaxie, Lego příběhu a Jurského světa působilo na MovieZone štamgasty jako červený praporek na týden nekrmeného býka. Nemluvě o redakci, která mi tu volbu dává sežrat fakticky dodnes. Zařekl jsem se tehdy, že podobný článek už nikdy nenapíšu. Jenomže člověk míní a KarelR mění. MovieZone doyen mi nedávno poslal odkaz na žebříček nejlépe placených hollywoodských nádeníků a já se tvrdohlavě rozhodnul napsat pokračování, respektive upgrade / update mého článku. Před sebou tedy máte tříkapitolovou topku, která si bere na paškál v současnosti nejvíc letící jedenáctku hollywoodských pracantů.

Kritéria výběru hvězd do článku? Volím jména, která potkáváme v těch největších hollywoodských blockbusterech a zároveň se (když se mi to hodí do krámu a vážně je ten článek subjektivním pohledem TedGeorge) snažím dívat do blízké budoucnosti. Objektivně beru v úvahu informace o milionech, které daná hvězdička inkasovala za svoje poslední filmy. Takže pokaždé fantastický Daniel Day-Lewis tu není a bohužel se nedá nic dělat. Ještě než nažhavíte vaše klávesnice a spustíte „bouři ho*en“ v diskuzi pod článkem, otevřete si ke čtení Frankovku z čím dál populárnějšího Vinařství Veverka. Jdeme na to.

8. Vin Diesel

Největší úspěch kariéry: Sedmý díl Rychle a zběsile.
Mám od něj nejraději: Černočerná tma je i po těch letech výborné béčko a na MovieZone má dokonce V.I.M
KarelR říká:
Ne že bych se hnal na každý jeho film, ale vždycky mě fascinuje, že ze svých hereckých schopností vytřískal tolik jednoznačných úspěchů.
Vytáhni v hospodě: Vin se u Craiga Fergusona před pár lety rozpovídal o tom, jak pracoval v devadesátých letech (stejně jako Craig) jako vyhazovač v nočních klubech v New Yorku. Díky tomu dokonce napsal nikdy nerealizovaný filmový scénář s všeříkajícím názvem „Doormen“. Ten se později použil pro Vinem produkovanou webovou sérii Ropes. Jo, také o tom slyším poprvé v životě.

Vincek je víc než cokoliv jiného producent série Rychle a zběsile. Díky tomu se každoročně objevuje ve forbesovském žebříčku „nejprachatějších“ persón fungujících v Hollywoodu. Role Dominica Toretta je pro něj požehnání, díky kterému mu na účet směřuje nekončící proud desítek milionů dolarů a vy už jistě čekáte na číslo, které měl získat za roli v sedmičce rychlých a zběsilých řidičů. Zdroje se různí. Někteří pisálkové mluví o relativně rozumných 35 milionů babek, jiní se zaměřují na jeho producentský kredit a ženou ho díky vyjednaným procentům z profitu směrem k 80 kulatým. Faktem je, že vzhledem k oznámené devítce a desítce řidičské série před sebou máme jednoho z nejbohatších hollywoodských herců.

Zároveň nesmíme zapomínat na jeho grootovské štěky. Marvel přesná čísla bohužel úzkostlivě tají, ale budou to jistě nezanedbatelné jednotky milionů dolarů za pár dnů mluvení do mikrofonu a běhání po talk shows u příležitosti komiksové premiéry v multiplexech. No a v neposlední řadě tu máme znovuzrozenou sérii xXx. Ta se minulý rok uvedla třetím dílem, který propadnul v Americe, jenom aby vyrazil dech 164 miliony dolarů vydělanými v Číně. Proto se už pilně připravuje čtyřka cílená právě na tuto miliardovou zemi. Kdepak, Diesel tu s námi bude i další dekádu a třeba konečně vznikne i jeho sci-fi Soldiers of the Sun.


7. Hugh Jackman

Největší úspěch kariéry: Logan.
Mám od něj nejraději: Dokonalý trik mám v TOP 20 nejoblíbenějších filmů.
KarelR říká: Jackman je mnohem víc než Wolverine a doufám, že bez svojí ikonické role brutálně nepohoří.
Vytáhni v hospodě: Je velkým fandou prken, která znamenají svět. Díky tomu nikdy nezanevřel na Broadway a vy možná znáte jeho muzikálovou one man show „The Boy from Oz“. To však není zdaleka všechno. V roce 2009 se potkal v divadelní hře „A Steady Rain“ s Danielem Craigem a dodnes jsou velcí přátele. No a divadelní vsuvka by nebyla kompletní bez odkazů na jeho legendárních výstupy při příležitosti předávání divadelních cen Tony.

Už jenom kvůli Wolverinovi a pořád velmi čerstvém rozloučení s tou ikonickou rolí jménem Logan tu moje MovieZone ikonka musí být. Vydělat více než 600 mega za eRkovou (byť volnou) adaptaci parádního komiksu Old Man Logan, to je prostě majstrštyk, který si zaslouží potlesk. Ale to by samo o sobě na sedmé místo prostě nestačilo. Musíme brát v potaz i krasojízdu jménem Největší showman. Tenhle muzikál totiž vyrážel dech v kinech hned několik měsíců a propadákový americký otvírák o výši 8,8 milionů dolarů přetavil ve více než 430 milionů babek celosvětově. No dopr_ele, chtělo by se říct.

Výhled do budoucnosti? Není zrovna dvakrát optimistický. Jackman bude muset dokázat, že se v první hollywoodské lize udrží i bez pomoci Rosomáka. Ještě tento rok mu k tomu zkusí pomoct Christina Aguilera v muzikálu s mírně podezřelým názvem Broadway 4D. Na Oscary potom bude cílit politické drama The Front Runner, které si posvítí na zpackanou prezidentskou kampaň Garyho Harta v roce 1988. A dál? Zatím nic. Logan byla parádní rozlučka s x-menovským univerzem, a byť si dovedu představit, že Foxové nabízejí Hughovi pořádný ranec za návrat do jeho nejslavnější role, asi to není zrovna dobrý nápad. Spíš bych si dovedl představit nějakou kvalitní eRkovou špionážní akci režírovanou třeba Tonym Gilroyem. Ale to už jenom sním za bílého dne.


6. Ryan Reynolds

Největší úspěch kariéry: První Deadpool. Bez diskuze.
Mám od něj nejraději: Určitě, možná. To je jasný kandidát do mého dalšího článku o nejpohodovějších filmech.
KarelR říká: Nezlomný dříč, který se odmítá nechat pohřbít kupou propadáků a snaží se prodat svůj rozjívený smysl pro humor. Díky bohu, že se mu to konečně podařilo.
Vytáhni v hospodě: Bulvárku se ve svých článcích pokud možno vyhýbám, ale na tomto místě prostě neodolám. Milostný život Reynoldse totiž stál za to. V roce 2001 randil s herečkou Rachel Leigh Cook. V roce 2004 – 2006 se zpěvačkou Alanis Morissette (isn´t it ironic?). Tři roky byl ženatý se Scarlett Johansson a štval tak prakticky každého heterosexuálního muže na světě. Tím, že potom sbalil Blake Lively, naštval i ten zbytek.

O zázraku jménem Deadpool už bylo napsáno snad všechno. Zatímco v roce 2015 byl Ryan Reynolds na děleném 54. místě v žebříčku největších hvězd pracujících v továrně na sny, maskovaný eRkový „superhrdina“ klátící Morenu Baccarin to před dvěma roky změnil naprosto nevídaným způsobem. Ryan se konečně dočkal a jeho sen se přetavil ve skutečnost. Dvojka vás láká do kina právě teď, a byť se rozpočet oproti jedničce zdvojnásobil na 110 milionů dolarů, pořád půjde díky potenciálně vydělaným 700 milionům dolarů o jeden z největších tržebních úspěchů roku. Kdo ví, kde by se konečný účet zastavil, kdyby bylo filmu povoleno startovat v Číně.

Já vím, na tomto místě už to musí vidět úplně každý. Zatímco před nějakými patnácti lety by podobné žebříčky byly v držení Julie Roberts, Toma Hankse a podobných, v současnosti je to vážně (až na dvě dále zmíněné výjimky) především o té značce, nesmazatelně spjaté s právě řešeným hercem. Řeknu to ještě jinak – Reynolds by byl bez Deadpoola nula, ale to mi nezabrání přiřknout mu šesté místo v mém žebříčku. Ta nálož stovek milionů dolarů je prostě příliš velká. Pojďme se teď tedy společně zasnít a představme si, že v roce 2020 opravdu vznikne Drew Goddardem režírovaná týmovka X-Force, ve které by se měl maskovaný hrdina vrátit. Mně osobně to zní ještě lákavěji než logicky plánovaná trojka Deadpoola.


5. Emily Blunt

Největší úspěch kariéry: Ještě nějakých 7 měsíců originální Tiché místo
Mám od ní nejraději: Na hraně zítřka, protože je to dost možná nejvíc kulervoucí sci-fi posledních deseti let.
KarelR říká: Pamatuju si Emilku jako přicmrndávačku v Životě podle Dana (Ruthie Pigface Draper!) nebo Soukromé válce pana Wilsona a rozhodně mě těší, že to dotáhla tak daleko.
Vytáhni v hospodě: V roce 2010 Emily na chvíli získala roli Black Widow v Iron Manovi dvojce. Kvůli souběžnému natáčení Gulliverových cest však musela učinit bolestivé (a špatné) rozhodnutí a z Iron Mana vycouvat. Marvelovky jí očividně nejsou souzeny, jelikož role Peggy Carter (ano, také o ni se ucházela) nakonec připadla Hayley Atwell. Vzhledem k tomu, že její manžel John Krasinski neúspěšně soutěžil s Chrisem Evansem o Kapitána Ameriku, mají marvelovský „ban“ v rodině.

Pokud bych si měl tipnout, které jméno v mojí topce vzbudí největší emoce, vsadil bych si právě na Emily. Ten hejt je totiž strašně jednoduchý. Stačí se totiž podívat tragické tržby filmů z posledních měsíců jako My Little Pony, Sherlock Koumes a Lovec: Zimní válka. Ve všech figuruje právě Emily Blunt a já vám rozumím. Jo, když už řešíme hollywoodské ženy, mohla tu místo ní klidně být Sandra Bullock (Debbie a její parťačky bude podle všeho pěkný kasovní úspěch), čím dál rentabilnější Emma Stone nebo Scarlett Johansson. Jenomže jsou tu dvě věci, kvůli kterým dostává pětku právě Emily.

Tak za prvé – Tiché místo je horor roku a díky více než 300 milionům celosvětově to bude taky jeden z nejvýdělečnějších filmů roku. Nemluvě o tom, že se o něm bude mluvit i za deset let – jenom počkejte. Za druhé? O Vánocích zboří pokladny kin návrat Mary Poppins. Správně mateřsky působící Emily je podle mě trefa do černého, která Disneymu do klína přihraje miliardový hit chytře těžící z nepřítomnosti Star Wars. Chcete bonusový třetí důvod? Máte ho mít. Byť to u jedničky v kinech nebyla žádná hitparáda, chystá se dvojka sci-fi Na hraně zítřka a já si skromně troufnu tvrdit, že pokud opravdu uzře světlo světa, bude z toho velký úspěch. Emily to má rozjeté nádherně a já jí to přeju.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace