Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 11181 - 11200 Napsat příspěvek
Mám podezření, že Romanety přítel je Guido...
783976
Mám podezření, že Romanety přítel je Guido...
5 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: GuidoA.
783975
https://www.youtube.com/watch?v=zWO36L4W2Eg
783974
6 0
reagovat
783974
[url=https://letterboxd.com/davidehrlich/film/zack-snyders-justice-league/]snyder[/url] [url=https://www.expres.cz/jenpromuze/mixer/romaneta-smajlova.A210308_155251_jpm-start_stes]cuuuuuut[/url] !!!
1 -6
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: do_Od
Well, ona to jedna konverzace vyřešila... link
783946
Well, ona to jedna konverzace vyřešila... https://www.youtube.com/watch?v=C1SvETSZlvo
783938
4 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
"Martha" - "why did you say that name" zápletka vyřešena ;). "Jsem paranoidní a bojím se supermana" vs "jsem superman ale pepa řekl že tě mám zabít" není zajímavý tématický konflikt. Doomsday tam nepatří tématicky vůbec, přičemž je to velké finále 3h filmu. Že sis zvykl - gratuluji. Že jej tam dalo studio... a... proto to je míň špatné?

PS: řešíme to po letech, protože mě ještě nepřestalo srát, jak moc někdo dokázal pohnojit pokračování Man of Steel. Byl bys dobrý markeťák, když tohle dokážeš prezentovat jako klad.
783945
"Martha" - "why did you say that name" zápletka vyřešena *;)*. "Jsem paranoidní a bojím se supermana" vs "jsem superman ale pepa řekl že tě mám zabít" není zajímavý tématický konflikt. Doomsday tam nepatří tématicky vůbec, přičemž je to velké finále 3h filmu. Že sis zvykl - gratuluji. Že jej tam dalo studio... a... proto to je míň špatné? PS: řešíme to po letech, protože mě ještě nepřestalo srát, jak moc někdo dokázal pohnojit pokračování Man of Steel. Byl bys dobrý markeťák, když tohle dokážeš prezentovat jako klad.
783938
12 -3
reagovat
Zápletku BvS by jedna konverzace vyřešila zhruba tak jako by jedna konverzace vyřešila rozbroje mezi Palestinou a Izraelem. Když se někoho bojíš / případně jej nenávidíš, do konverzace se ti s ním úplně nechce. Tady navíc Luthor celou dobu tahá za nitky tak, že jakékoli případné debatě záměrně brání. Luthor od začátku živí v Batmanovi hněv proti Supermanovi, Batman z BvS navíc není Batman z ostatních filmů, tenhle je zlomený a paranoidní -> proto taky tak snadno zmanipulovatelný. Superman pak pro změnu polovinu času ani netuší, v čem je Batmanův problém, jen lítá od krize ke krizi.

Doomsdaye chtělo studio. Byl tam navíc, to myslím uznají i ti největší fandové, stejně jako Wonder Woman, film by se obešel bez obojího a možná by ten ústřední konflikt vynikl líp, na druhou stranu to setuplo asi tři další filmy a ten fight nebyl úplně špatný, takže jsem se s tím naučil žít už po první projekci.

Ale líbí se mi, jak to i po tolika letech nepřestáváme řešit.
783938
Zápletku BvS by jedna konverzace vyřešila zhruba tak jako by jedna konverzace vyřešila rozbroje mezi Palestinou a Izraelem. Když se někoho bojíš / případně jej nenávidíš, do konverzace se ti s ním úplně nechce. Tady navíc Luthor celou dobu tahá za nitky tak, že jakékoli případné debatě záměrně brání. Luthor od začátku živí v Batmanovi hněv proti Supermanovi, Batman z BvS navíc není Batman z ostatních filmů, tenhle je zlomený a paranoidní -> proto taky tak snadno zmanipulovatelný. Superman pak pro změnu polovinu času ani netuší, v čem je Batmanův problém, jen lítá od krize ke krizi. Doomsdaye chtělo studio. Byl tam navíc, to myslím uznají i ti největší fandové, stejně jako Wonder Woman, film by se obešel bez obojího a možná by ten ústřední konflikt vynikl líp, na druhou stranu to setuplo asi tři další filmy a ten fight nebyl úplně špatný, takže jsem se s tím naučil žít už po první projekci. Ale líbí se mi, jak to i po tolika letech nepřestáváme řešit.
6 -9
reagují: AndyKaufman, Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Mne v BvS vzdy pobavi, ja tvurci se snazili o damage control po kritice, ze v MoS finalni bitva se Zodem vlatne musela zahubit stovky lidi jako collateral damage (to, ze tito kritici jsou takovi kokoti a ubozaci, ponechme stranou) a ve finale BvS kdyz se zacnou s Doomsdayem mydlit v zastavene oblasti, tak v TV pronese reporter "Jeste, ze je vecer a vetsina lidi sla z centra po praci domu" a pak kdyz dopadnou na Ryker's Island tak nejaky vojak hned pronese "Ten je neobydleny!" Pritom ta collateral damage je prave ustredni motiv Batmana na zacatku.
783935
Mne v BvS vzdy pobavi, ja tvurci se snazili o damage control po kritice, ze v MoS finalni bitva se Zodem vlatne musela zahubit stovky lidi jako collateral damage (to, ze tito kritici jsou takovi kokoti a ubozaci, ponechme stranou) a ve finale BvS kdyz se zacnou s Doomsdayem mydlit v zastavene oblasti, tak v TV pronese reporter "Jeste, ze je vecer a vetsina lidi sla z centra po praci domu" a pak kdyz dopadnou na Ryker's Island tak nejaky vojak hned pronese "Ten je neobydleny!" Pritom ta collateral damage je prave ustredni motiv Batmana na zacatku.
783926
5 -1
reagovat

MoS

Mně na tom zásadně vadí to, že Snyder velkolepě naaranžovanými umělými scénami důmyslně maskuje hluboké nepochopení dané látky, takže se zde prakticky nedá hovořit o Supermanovi, což je celkově jeden z mých největších problémů všech jeho DC kusů. Proto ten film nemám rád a na pomyslném piedestalu DC adaptací jsou u mne bezpečně usazeni věrní Watchmeni, Burtonův a Schumacherův myšlenkově podnětný Batman, comicsová klasika s obrovskou duší Superman Returns (tady mne bude vždycky mrzet, že místo sequelu s Brainiacem a Clarkovým otcovstvím jsme dostali zrovna Snydera) a sociálně kritický Joker :+
783929
Mně na tom zásadně vadí to, že Snyder velkolepě naaranžovanými umělými scénami důmyslně maskuje hluboké nepochopení dané látky, takže se zde prakticky nedá hovořit o Supermanovi, což je celkově jeden z mých největších problémů všech jeho DC kusů. Proto ten film nemám rád a na pomyslném piedestalu DC adaptací jsou u mne bezpečně usazeni věrní Watchmeni, Burtonův a Schumacherův myšlenkově podnětný Batman, comicsová klasika s obrovskou duší Superman Returns (tady mne bude vždycky mrzet, že místo sequelu s Brainiacem a Clarkovým otcovstvím jsme dostali zrovna Snydera) a sociálně kritický Joker *:+*
MoS
3 -5
reagovat
BvS jsem neviděl, ale zdá se mi, že Gonzi má pravdu :D
783928
BvS jsem neviděl, ale zdá se mi, že Gonzi má pravdu *:D*
2 -2
reagovat
reaguje na: verbst
MoS je klenot, ale BvS prostě ne. Srovnání těch dvou filmů je pro mě rozdíl mezi dobrým a špatným blockbusterem (sorry).

V Man of Steel je strašně silný motiv toho, že superman je mimozemšťan z jiné planety. Hlavní dilema je o tom, jestli kryptoňané přežijou nebo vymřou a nakonec se rozhodne pro zemi, přijme svou výchovu a své lidství a naopak zničí to potomstvo a vše zakončí tím, že zabije posledního jiného kryptoňana aby ochránil náhodnou rodinku. Pro to pak funguje jak linka se skrýváním se (dilema jestli pomáhat a nebo zůstat v ústraní), tak na to navázaná linka se dvěmi otci (a zase, schovávej se nebo jdi příkladem), finální linka (krypton vs země), hlavní záporák (kryptoňané vs pozemšťané). To vše je završené Zodem samotným, který by z fleku mohl být hrdinou, který byl zrozen proto, aby chránil svůj lid a tedy musí porazit idealistického prince, který se rozhodl že je lepší než celá kultura Kryptonu...

A pak přijde BvS a naprosto úžasně naváže "soubojem bohů z pohledu pozemšťanů". Celá ta scéna dokonale vykreslí, kdo je vlastně Bruce Wayne zač a jak to vnímá (show, don't tell masterpiece)

a... pak to jde jen z kopce. Jeho přesvědčení že musí zabít (ne najít způsob jak, ale přímo to udělat) supermana šustí papírem. Celý ústřední konflikt lze vyřešit jedním dialogem ale ani jeden z nich jej nechce udělat. Taková zápletka sice fungovat může, ale tady to prostě neplatilo. Lex Luthor mi nevadil, ale vlastně nic nedával. Jeho motivace jsou povrchní a v přímém srovnání se Zodem prostě odchází brečet do kouta. Jinými slovy, motivace této trojice, morální dilemata, či nevyhnutelné konflity tam prostě nejsou. Finální záporák je pak vyloženě random monstrum s velkým healthbarem, wow. Proč? Protože žádný logický záporák navázaný na ústřední konflikt tam není. Co tomu chybělo konkrétně je něco jako konflikt z Civil War, kde je naprosto pochopitelný jak Tony který chce Buckyho zabít, tak Steve, který jej chce chránit. Tak se píše konflikt dvou kladných postav poháněný třetím nezúčastněným. Oba filosoficky musí "mít pravdu" abych to jako divák žral (a opět, v MoS to šlo, ale tady už ne).

Pak je tady extended edice, která výrazně zkvalitnila všechny ty boční linky, jenže prostě nedokáže vyřešit chybějící ústřední motiv filmu, hlavní témata apod.

PS: Oba filmy jsou nabušené skvělými záběry, akčními scénami apod. Proč jeden funguje a druhý ne je u mě čistě v tom, že jeden je prostě tématicky konzistentní a druhý neví, co to vlastně téma je.
783926
MoS je klenot, ale BvS prostě ne. Srovnání těch dvou filmů je pro mě rozdíl mezi dobrým a špatným blockbusterem (sorry). V Man of Steel je strašně silný motiv toho, že superman je mimozemšťan z jiné planety. Hlavní dilema je o tom, jestli kryptoňané přežijou nebo vymřou a nakonec se rozhodne pro zemi, přijme svou výchovu a své lidství a naopak zničí to potomstvo a vše zakončí tím, že zabije posledního jiného kryptoňana aby ochránil náhodnou rodinku. Pro to pak funguje jak linka se skrýváním se (dilema jestli pomáhat a nebo zůstat v ústraní), tak na to navázaná linka se dvěmi otci (a zase, schovávej se nebo jdi příkladem), finální linka (krypton vs země), hlavní záporák (kryptoňané vs pozemšťané). To vše je završené Zodem samotným, který by z fleku mohl být hrdinou, který byl zrozen proto, aby chránil svůj lid a tedy musí porazit idealistického prince, který se rozhodl že je lepší než celá kultura Kryptonu... A pak přijde BvS a naprosto úžasně naváže "soubojem bohů z pohledu pozemšťanů". Celá ta scéna dokonale vykreslí, kdo je vlastně Bruce Wayne zač a jak to vnímá (show, don't tell masterpiece) a... pak to jde jen z kopce. Jeho přesvědčení že musí zabít (ne najít způsob jak, ale přímo to udělat) supermana šustí papírem. Celý ústřední konflikt lze vyřešit jedním dialogem ale ani jeden z nich jej nechce udělat. Taková zápletka sice fungovat může, ale tady to prostě neplatilo. Lex Luthor mi nevadil, ale vlastně nic nedával. Jeho motivace jsou povrchní a v přímém srovnání se Zodem prostě odchází brečet do kouta. Jinými slovy, motivace této trojice, morální dilemata, či nevyhnutelné konflity tam prostě nejsou. Finální záporák je pak vyloženě random monstrum s velkým healthbarem, wow. Proč? Protože žádný logický záporák navázaný na ústřední konflikt tam není. Co tomu chybělo konkrétně je něco jako konflikt z Civil War, kde je naprosto pochopitelný jak Tony který chce Buckyho zabít, tak Steve, který jej chce chránit. Tak se píše konflikt dvou kladných postav poháněný třetím nezúčastněným. [b]Oba filosoficky musí "mít pravdu" abych to jako divák žral[/b] (a opět, v MoS to šlo, ale tady už ne). Pak je tady extended edice, která výrazně zkvalitnila všechny ty boční linky, jenže prostě nedokáže vyřešit chybějící ústřední motiv filmu, hlavní témata apod. PS: Oba filmy jsou nabušené skvělými záběry, akčními scénami apod. Proč jeden funguje a druhý ne je u mě čistě v tom, že jeden je prostě tématicky konzistentní a druhý neví, co to vlastně téma je.
783910
13 -2
reagují: okkac
reagovat
reaguje na: verbst
Práve si plánujem dať tú Ultimate verziu, ešte som ju nevidel.
783911
Práve si plánujem dať tú Ultimate verziu, ešte som ju nevidel.
783910
2 -2
reagovat

Batman v Superman: Dawn of Justice

Okay, vím, že tohle nebude tak populární post jako včera, ale tohle je taky TAK. STRAŠNĚ. DOBRÝ.
Snyder tady využívá veškerej set-up z minula a staví na tom jako nikdo. Už si nepamatuju rozdíly mezi normální kinoverzí a tím Extended Cutem/Ultimate Edicí, ale ten film se vlastně nezastaví. Je to krapet jiný, než Man of Steel ale zároveň to prohlubuje ten vesmír naprosto nevídaně a mně osobně to vtáhlo naplno.
Už jenom ten začátek z pohledu civilistů. Pak to postupný odhalování a "detektivní" / novinářská práce. Mně to prostě strašně imponovalo (meaning - víme, že tam nějaká akce bude, ale dostanem se k tomu postupně. Pomalu. Po dávkách). A ty obrazy, který tady Snyder jede. Několikrát by se to dalo freeznout a udělat z toho plátno do galerie. Zimmer se tady teda taky vyřádil (lepší ve filmu, než na samostatnej poslech).
Affleck je přesnej, bezchybnej. A nevím, jestli je to o zvyku a uplynulejma rokama, ale ani ten Martha moment není tak cringe jak bejval. Navíc to podle mě odkazuje na ten moment z MoS, kdy Supes nabral Zoda za "You think you can threaten my mother" a jen to na tom staví. A jasně, daddy issues vládnou světu, ale pro mě osobně je stejně silný, že tyhle dva badass motherfuckery spojí vlastně jejich láska k mamince. Tohle by si jen tak někdo nelajznul a já po letech říkám, že to Snyderovi vyšlo a jenom to zraje.
Nástup Wonder Woman strká do kapsy celý girl power z Endgame a tady v tomhle filmu je Gadotka bezchybná.
Luthor je správnej psychouš se vším všudy. Možná to přehrávání chvílema ruší, ale jinak fakt spokojenost.

9/10
783910
Okay, vím, že tohle nebude tak populární post jako včera, ale tohle je taky TAK. STRAŠNĚ. DOBRÝ. Snyder tady využívá veškerej set-up z minula a staví na tom jako nikdo. Už si nepamatuju rozdíly mezi normální kinoverzí a tím Extended Cutem/Ultimate Edicí, ale ten film se vlastně nezastaví. Je to krapet jiný, než Man of Steel ale zároveň to prohlubuje ten vesmír naprosto nevídaně a mně osobně to vtáhlo naplno. Už jenom ten začátek z pohledu civilistů. Pak to postupný odhalování a "detektivní" / novinářská práce. Mně to prostě strašně imponovalo (meaning - víme, že tam nějaká akce bude, ale dostanem se k tomu postupně. Pomalu. Po dávkách). A ty obrazy, který tady Snyder jede. Několikrát by se to dalo freeznout a udělat z toho plátno do galerie. Zimmer se tady teda taky vyřádil (lepší ve filmu, než na samostatnej poslech). Affleck je přesnej, bezchybnej. A nevím, jestli je to o zvyku a uplynulejma rokama, ale ani ten Martha moment není tak cringe jak bejval. Navíc to podle mě odkazuje na ten moment z MoS, kdy Supes nabral Zoda za "You think you can threaten my mother" a jen to na tom staví. A jasně, daddy issues vládnou světu, ale pro mě osobně je stejně silný, že tyhle dva badass motherfuckery spojí vlastně jejich láska k mamince. Tohle by si jen tak někdo nelajznul a já po letech říkám, že to Snyderovi vyšlo a jenom to zraje. Nástup Wonder Woman strká do kapsy celý girl power z Endgame a tady v tomhle filmu je Gadotka bezchybná. Luthor je správnej psychouš se vším všudy. Možná to přehrávání chvílema ruší, ale jinak fakt spokojenost. 9/10
Batman v Superman: Dawn of Justice
13 -6
reagují: Gonzi, duro
reagovat
reaguje na: duro
Ano ano, byl sem o tom tedka ujisten :) Az to bude napsany, dam sem link pro vsechny, sorry ze sem tak tajnosnubnej :)
783909
Ano ano, byl sem o tom tedka ujisten :) Az to bude napsany, dam sem link pro vsechny, sorry ze sem tak tajnosnubnej :)
783906
2 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Takže je to len technická vec, nie je tam reálny rozdiel v minutáži?
783906
Takže je to len technická vec, nie je tam reálny rozdiel v minutáži?
783905
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: duro
PM
783905
PM
783902
1 0
reagují: duro
reagovat
reaguje na: duro
Bude tam rozdíl v FPS.
783904
Bude tam rozdíl v FPS.
783902
2 -1
reagovat

Justice League

Vie mi niekto vysvetliť, prečo majú pirátske verzie z HBO Max 4h2m a verzia na HBO GO iba 3h52m? Reálne som ich preklikal a dej pirátskej končí zhruba 3h52min, tá na našom HBO GO asi 3h44min. Tá americká má úvodný príhovor Snyder, ale ten je iba pol minúty, čím vznikol ten rozdiel?
783902
Vie mi niekto vysvetliť, prečo majú pirátske verzie z HBO Max 4h2m a verzia na HBO GO iba 3h52m? Reálne som ich preklikal a dej pirátskej končí zhruba 3h52min, tá na našom HBO GO asi 3h44min. Tá americká má úvodný príhovor Snyder, ale ten je iba pol minúty, čím vznikol ten rozdiel?
Justice League
3 0
reagují: TedGeorge, Fanous21
reagovat
reaguje na: Ne__Ty
:D
783887
*:D*
783885
2 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Zde. A třeba to není špatným zrakem, ale nedostatečně ostrým blu-ray přepisem. ;)
783885
[url=https://www.youtube.com/watch?v=VvI6eIRaJAw]Zde[/url]. A třeba to není špatným zrakem, ale nedostatečně ostrým blu-ray přepisem. *;)*
783878
5 0
reagují: Disketa1
reagovat

Mortal Kombat

Na speciální novinářské projekci se prezentovalo prvních 12 minut filmu. Samozřejmě je venku info:D
783880
Na speciální novinářské projekci se prezentovalo prvních 12 minut filmu. Samozřejmě je venku [url=https://film.moviezone.cz/mortal-kombat-wan/diskuze]info[/url]. *:D*
Mortal Kombat
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se