Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Liga spravedlnosti od Snydera nepoužije jediný záběr od Josse Whedona!

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: do_Od
Já myslím, že hlavní problém byl právě úpadek mezi MoS a BvS. Justice už jen pokračovala v sestupném trendu a ten propadák se od ní tak nějak čekal...
760487
Já myslím, že hlavní problém byl právě úpadek mezi MoS a BvS. Justice už jen pokračovala v sestupném trendu a ten propadák se od ní tak nějak čekal...
760473
7 -2
reagovat
Ehm mám v tom trochu zmatek. Byl jsem přesvědčený, že se v minulosti uvedlo, že žádné nové záběry Snyder natáčet nebude a od BW má budget jen na post-produkci, tj. bude vycházet výhradně(?) ze záběrů, které po nástupu Whedona skončily buď ve filmu nebo na podlaze střižny (a natočil je on sám). Platí to stále?

Protože jsem v minulosti četl/slyšel, že Snyder od natáčení odstoupil z důvodu rodinné tragédie, tudíž nemohl film dokončit, tj. některé plánované scény již nestihl natočit (poté je Whedon natočil jinak nebo je vůbec nenatočil). Tzn. existují scény, které pokud je natočil Whedon, tak Snyder použít nechce, nebo se vůbec nenatočily. Pak se ale bez nového materiálu přece neobejde ne? Nebo prostě použije, co existuje a sám to natočil a nějak si s tím bude muset vystačit?
760485
Ehm mám v tom trochu zmatek. Byl jsem přesvědčený, že se v minulosti uvedlo, že žádné nové záběry Snyder natáčet nebude a od BW má budget jen na post-produkci, tj. bude vycházet výhradně(?) ze záběrů, které po nástupu Whedona skončily buď ve filmu nebo na podlaze střižny (a natočil je on sám). Platí to stále? Protože jsem v minulosti četl/slyšel, že Snyder od natáčení odstoupil z důvodu rodinné tragédie, tudíž nemohl film dokončit, tj. některé plánované scény již nestihl natočit (poté je Whedon natočil jinak nebo je vůbec nenatočil). Tzn. existují scény, které pokud je natočil Whedon, tak Snyder použít nechce, nebo se vůbec nenatočily. Pak se ale bez nového materiálu přece neobejde ne? Nebo prostě použije, co existuje a sám to natočil a nějak si s tím bude muset vystačit?
4 0
reagují: David92
reagovat
Já si prostě pořád myslím, že Joss Whedon udělal z totálního průseru film, kterej byl když ne výbornej, tak aspoň dobrej a oproti nyní realizovanému Snyder Cutu si troufnu říct zábavnější a taky bez náboženský symboliky snad v každý druhý scéně. Snyderovi navíc absolutně uniká Supermanův comicsový chararakter a už vůbec s ním nedokáže pracovat tak, jak to my, jeho fanoušci, máme rádi. Takže nesouhlasím, že by si Whedon Cut nenašel své publikum 8)
760483
Já si prostě pořád myslím, že Joss Whedon udělal z totálního průseru film, kterej byl když ne výbornej, tak aspoň dobrej a oproti nyní realizovanému Snyder Cutu si troufnu říct zábavnější a taky bez náboženský symboliky snad v každý druhý scéně. Snyderovi navíc absolutně uniká Supermanův comicsový chararakter a už vůbec s ním nedokáže pracovat tak, jak to my, jeho fanoušci, máme rádi. Takže nesouhlasím, že by si Whedon Cut nenašel své publikum *8)*
2 -10
reagovat
Netahej do jednoho pytle MoS a BvS. :)
760475
Netahej do jednoho pytle MoS a BvS. *:)*
5 -6
reagovat
reaguje na: Douglas
Sorry, to měla být reakce na kfk ne na tebe.

Já bych to shrnul zhruba takhle. MoS i BvS si aspoň našly své publikum, JL už se ale nelíbila nikomu a podle mě je to prostě tím, že to zprasili spíš Warneři než Whedon nebo Snyder. Whedon dostal nevděčnou úlohu předělat film od jiného režiséra tak, aby vypadal víc jako marvelovky - a nešlo to, logicky imho. Celý SnyderCut tak bude čistě o tom, aby se to zavděčilo aspoň těm stejným lidem, co byli spokojení s MoS i BvS. To je jediné, co ten film může dokázat - nikdo další už si k tomu ale cestu nenajde. Obzvlášť, když chce od takových filmů úplně jiné věci. Což je ale naprosto v pořádku :) 
760473
Sorry, to měla být reakce na kfk ne na tebe. Já bych to shrnul zhruba takhle. MoS i BvS si aspoň našly své publikum, JL už se ale nelíbila nikomu a podle mě je to prostě tím, že to zprasili spíš Warneři než Whedon nebo Snyder. Whedon dostal nevděčnou úlohu předělat film od jiného režiséra tak, aby vypadal víc jako marvelovky - a nešlo to, logicky imho. [b]Celý SnyderCut tak bude čistě o tom, aby se to zavděčilo aspoň těm stejným lidem, co byli spokojení s MoS i BvS.[/b] To je jediné, co ten film může dokázat - nikdo další už si k tomu ale cestu nenajde. Obzvlášť, když chce od takových filmů úplně jiné věci. Což je ale naprosto v pořádku *:)* 
760464
12 -1
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Douglas
Neboj, já to poznal a do_od určitě taky. :) Mám dokonce pocit, že zrovna u tebe jsem kdysi četl větu "každý film se někomu líbí, minimálně jeho tvůrcům a jejich kamardům". Což platí pro Snydera, Spielberga i Magnuska.
760469
Neboj, já to poznal a do_od určitě taky. :) Mám dokonce pocit, že zrovna u tebe jsem kdysi četl větu "každý film se někomu líbí, minimálně jeho tvůrcům a jejich kamardům". Což platí pro Snydera, Spielberga i Magnuska.
760464
13 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Já pochopitelně souhlasím; šlo z mé strany o čistý sarkasmus. Citovaný výrok (i kontext) je totiž bohapustou estetickou tautologii, jež znemožňuje další diskuzi. Řečeno - s lehkou nadsázkou - sylogismem:

1. Parametrem rozpoznání estetické hodnoty díla je čistě jen libost publika, jemuž se chce líbit.
2. Těm jedincům, u nichž libost nevyvolalo, určeno nebylo, i. e. se líbit nechtělo.
3. Každé dílo je esteticky hodnotné. :)

(Ach jo, že se nikdy nepoučím. Musím si častěji opakovat: Nebuď ironický, nebuď. Riskuješ, že ironie zůstane neodhalena a budeš vypadat jako idiot, který si podobný nesmysl opravdu myslí. ;))
760464
Já pochopitelně souhlasím; šlo z mé strany o čistý sarkasmus. Citovaný výrok (i kontext) je totiž bohapustou estetickou tautologii, jež znemožňuje další diskuzi. Řečeno - s lehkou nadsázkou - sylogismem: 1. Parametrem rozpoznání estetické hodnoty díla je čistě jen libost publika, jemuž se chce líbit. 2. Těm jedincům, u nichž libost nevyvolalo, určeno nebylo, i. e. se líbit nechtělo. 3. Každé dílo je esteticky hodnotné. :) (Ach jo, že se nikdy nepoučím. Musím si častěji opakovat: Nebuď ironický, nebuď. Riskuješ, že ironie zůstane neodhalena a budeš vypadat jako idiot, který si podobný nesmysl opravdu myslí. ;))
760461
5 -2
reagují: kfk, do_Od, Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: kfk
Já nemám nic proti tomu, když film ocení jen určité publikum, a BvS si takhle zvládnu obhájit kdykoliv, ale i já musím uznat, že komiksový blockbuster za takové peníze měl mít ambice líbit se většímu publiku. Jo, je škoda, že si ty kvality v něm plno lidí dodnes nenašlo, ale neřekl bych, že to je nutně jejich vina.
760461
Já nemám nic proti tomu, když film ocení jen určité publikum, a BvS si takhle zvládnu obhájit kdykoliv, ale i já musím uznat, že komiksový blockbuster za takové peníze měl mít ambice líbit se většímu publiku. Jo, je škoda, že si ty kvality v něm plno lidí dodnes nenašlo, ale neřekl bych, že to je nutně jejich vina.
760445
10 -1
reagují: Douglas
reagovat
"Jenže pro ty lidi, kterým se to nelíbilo, to přece ani nikdy nebylo."

Amen.
760457
"Jenže pro ty lidi, kterým se to nelíbilo, to přece ani nikdy nebylo." Amen.
9 -2
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Ale to je hromada spekulací.
Kam se nechce posunout? Ty jsi s ním mluvil?
Předpokládám, že pracuje ve svym oboru jak nejlíp dovede a že to dělá svědomitě. Justice League bude s největší pravděpodobností taková, jaké bylo BvS, ať už se svými kvalitami či nekvalitami, které vnímáme různě na základě našich představ o filmařině.
Ale to, že jsi v tom článku tendenční a zavádějící, je fakt.

"A taky si myslím, že JLA v kinech neuspěla ne proto, že ji točil Whedon a ne Snyder (krom fanoušků to podle mě nikoho moc nezajímá), ale prostě proto, že to není dobrý film. Ale taky, že spousta lidí byla naštvaná z BvS tak moc, že už prostě tohohle Batmana a tohohle Supermana a tenhle styl nechtěli. "

To je otázka souvislosti a výkladu informací.
Souhlasím s tím, že byli lidé naštvaní, že se jim tenhle styl nelíbí. A proto se ozvali buď na internetu (v rámci BvS) nebo tím, že nešli na pokračování. Jenže tu bylo spoustu lidí, kterým se BvS líbilo. A události, díky kterým tu vlastně teď jsme, to přece dokazují (snydercut movement). Jenže pro ty lidi, kterým se to nelíbilo, to přece ani nikdy nebylo. To nebyla cílovka. Každý z těch hrdinů se dá adaptovat na milion způsobů, proč zrovna ten váš je správný?
760445
Ale to je hromada spekulací. Kam se nechce posunout? Ty jsi s ním mluvil? Předpokládám, že pracuje ve svym oboru jak nejlíp dovede a že to dělá svědomitě. Justice League bude s největší pravděpodobností taková, jaké bylo BvS, ať už se svými kvalitami či nekvalitami, které vnímáme různě na základě našich představ o filmařině. Ale to, že jsi v tom článku tendenční a zavádějící, je fakt. "A taky si myslím, že JLA v kinech neuspěla ne proto, že ji točil Whedon a ne Snyder (krom fanoušků to podle mě nikoho moc nezajímá), ale prostě proto, že to není dobrý film. Ale taky, že spousta lidí byla naštvaná z BvS tak moc, že už prostě tohohle Batmana a tohohle Supermana a tenhle styl nechtěli. " To je otázka souvislosti a výkladu informací. Souhlasím s tím, že byli lidé naštvaní, že se jim tenhle styl nelíbí. A proto se ozvali buď na internetu (v rámci BvS) nebo tím, že nešli na pokračování. Jenže tu bylo spoustu lidí, kterým se BvS líbilo. A události, díky kterým tu vlastně teď jsme, to přece dokazují (snydercut movement). Jenže pro ty lidi, kterým se to nelíbilo, to přece ani nikdy nebylo. To nebyla cílovka. Každý z těch hrdinů se dá adaptovat na milion způsobů, proč zrovna ten váš je správný?
760442
3 -10
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: kfk
Ale o tom přeci mluvím. On tam je i proto, aby případně předstoupil před dav a schytal to. Ale on to neschytal tak moc, aby se to řešilo a mělo to následky. Snyder točí zase Snyderův film, protože je evidentně přesvědčený, že minule udělal dobrou práci, jinak by to nedělal znovu v téměř stejných podmínkách. Já si myslím, že dobrou práci neudělal ani jako umělec, ani jako manažer. 

Ty věci a problémy, o kterých píšeš a za které možná mohl někdo jiný, to je v tomhle případě nepodstatné. Snyder se nikam nechce posunout, protože na něj není tlak. Lidi, kteří mají rádi jeho vizi, mu budou držet palce. Ti, kteří ji rádi nemají, mu už nevěří. A těm, kterým to bylo víceméně fuk, může opakovaně slibovat, že ta jeho verze bude lepší než ta Whedonova, která nestála za nic. Pro něj je to ideální situace, ale výsledkem bude s největší pravděpodobností další Snyderův film s chybami a problémy, které jsou pro něj typické. 

Myslím si, že jako režisér nemá na to, aby se v těch prvcích, které v jeho filmech nefungují, zlepšil nebo posunul dál. Protože ani nechce a nechtějí to ani jeho fandové. A taky si myslím, že JLA v kinech neuspěla ne proto, že ji točil Whedon a ne Snyder (krom fanoušků to podle mě nikoho moc nezajímá), ale prostě proto, že to není dobrý film. Ale taky, že spousta lidí byla naštvaná z BvS tak moc, že už prostě tohohle Batmana a tohohle Supermana a tenhle styl nechtěli. 

A jdu spát. 
760442
Ale o tom přeci mluvím. On tam je i proto, aby případně předstoupil před dav a schytal to. Ale on to neschytal tak moc, aby se to řešilo a mělo to následky. Snyder točí zase Snyderův film, protože je evidentně přesvědčený, že minule udělal dobrou práci, jinak by to nedělal znovu v téměř stejných podmínkách. Já si myslím, že dobrou práci neudělal ani jako umělec, ani jako manažer.  Ty věci a problémy, o kterých píšeš a za které možná mohl někdo jiný, to je v tomhle případě nepodstatné. Snyder se nikam nechce posunout, protože na něj není tlak. Lidi, kteří mají rádi jeho vizi, mu budou držet palce. Ti, kteří ji rádi nemají, mu už nevěří. A těm, kterým to bylo víceméně fuk, může opakovaně slibovat, že ta jeho verze bude lepší než ta Whedonova, která nestála za nic. Pro něj je to ideální situace, ale výsledkem bude s největší pravděpodobností další Snyderův film s chybami a problémy, které jsou pro něj typické.  Myslím si, že jako režisér nemá na to, aby se v těch prvcích, které v jeho filmech nefungují, zlepšil nebo posunul dál. Protože ani nechce a nechtějí to ani jeho fandové. A taky si myslím, že JLA v kinech neuspěla ne proto, že ji točil Whedon a ne Snyder (krom fanoušků to podle mě nikoho moc nezajímá), ale prostě proto, že to není dobrý film. Ale taky, že spousta lidí byla naštvaná z BvS tak moc, že už prostě tohohle Batmana a tohohle Supermana a tenhle styl nechtěli.  A jdu spát. 
760439
9 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
To bych ale řekl, že jsi naivní. Samozřejmě Snyder už nějakou váhu má, ale i přesto si nemůže dělat co chce. Věřím tomu, že jedinej, kdo si v Holywoodu může dupnout, je snad jen ten Cameron a Nolan. Myslím s velkými rozpočty.
Studio je chlebodárce a pakliže je v tom hromada peněz, tak si stejně vydupou to svý family-friendly, ať chceš nebo ne.

Tak zase jindy:)
760439
To bych ale řekl, že jsi naivní. Samozřejmě Snyder už nějakou váhu má, ale i přesto si nemůže dělat co chce. Věřím tomu, že jedinej, kdo si v Holywoodu může dupnout, je snad jen ten Cameron a Nolan. Myslím s velkými rozpočty. Studio je chlebodárce a pakliže je v tom hromada peněz, tak si stejně vydupou to svý family-friendly, ať chceš nebo ne. Tak zase jindy:)
760438
2 -5
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: kfk
S tímhle "může za to ten a je to chyba spíš toho" nesouhlasím. Respektive souhlasím, ale není to podstatné. Režisér je do značné míry umělec, ale u podobně velkých projektů taky manažer a já si myslím, že Snyder zklamal právě jako manažer. Ať už kvůli tomu, že nezvládl uřídit studio a  došlo na kompromisy, nebo sám sebe jako umělce a vizionáře. 

Ale fakt už se v tom nechci hrabat. Tuhle debatu jsme my dva už vedli a ten film mi za to už vážně nestojí. Je na to pozdě. 
760438
S tímhle "může za to ten a je to chyba spíš toho" nesouhlasím. Respektive souhlasím, ale není to podstatné. Režisér je do značné míry umělec, ale u podobně velkých projektů taky manažer a já si myslím, že Snyder zklamal právě jako manažer. Ať už kvůli tomu, že nezvládl uřídit studio a  došlo na kompromisy, nebo sám sebe jako umělce a vizionáře.  Ale fakt už se v tom nechci hrabat. Tuhle debatu jsme my dva už vedli a ten film mi za to už vážně nestojí. Je na to pozdě. 
760434
7 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
:D 
Spíš naopak. Jinej z placu - Snyder. Majitelka - Whedon :D
Ale šlo mi samozřejmě o dynamickou změnu stavu věcí:) 
760435
:D  Spíš naopak. Jinej z placu - Snyder. Majitelka - Whedon :D Ale šlo mi samozřejmě o dynamickou změnu stavu věcí:) 
760424
2 -5
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
S tím druhým odstavcem nemůžu souhlasit. Spíš to působí tak, že se ti nelíbí jeho styl. Allen by to natočil podle sebe. Stejně tak Anderson. Nebyl by to mainstream, ale to neznamená, že by to natočili blbě. Natočili by to podle sebe a proti gustu žádný dišputát. Pak by se ukázalo, kdo by spíš zvládl akci líp. Kdo ví, jak natočit akční sekvenci dynamicky. Kdo ví, jak ji sestříhat. Kupříkladu Nolan, kterej nechal příšerně sestříhat honičku v The Dark Knight, kde je špatná posloupnost záběrů a úhlů. Ten film se dá zkritizovat, ale i přesto jsem schopnej říct, že to je dobrej film.

S tím Affleckem to beru. U něj bych řekl, že je to stejný jako s Gadot. Nejsou to dobří herci. A neřekl bych, že by to ovlivnila" jakákoliv" práce s herci. Ale proto jsem psal i tu poznámku o TDK. I přesto, že vidím, jak toporní oba jsou, převažují pro mě kvality zbytku.
Ohledně těch dialogů. To je spíš otázka scénáře a celýho projektu. Je jasný, že výsledný obraz je jeho vizitka. Jeho podpis. A on určuje, co se zveřejní a co ne (pakliže do toho někdo nezasáhne:)). Ale spíš bych to asi směřoval jinam. Ale za mě jsou dialogy v pořádku. Můžu pak rozebrat, jestli chceš (ale zítra, už jsem unavenej).
S tou temnotou určitě nesouhlasím. Affleck má podle mě krásnou expozici ve formě symbolu mrtvého Robina, kterou si každý den připomíná. Jeho agresivní, nevyrovnané, brutální jednání vůči kriminálníkům je vykreslením samo o sobě. Je typickým příkladem člověka, který si prošel několika traumaty, které ho zlomily. Proto jeho černobílé vidění světa. Proto se na svou kápi dívá s nenávistí a zlobou. Vidí v ní zároveň vše, čím si musel projít. A myslím, že to Terrio i Snyder zvládli skvěle.
760434
S tím druhým odstavcem nemůžu souhlasit. Spíš to působí tak, že se ti nelíbí jeho styl. Allen by to natočil podle sebe. Stejně tak Anderson. Nebyl by to mainstream, ale to neznamená, že by to natočili blbě. Natočili by to podle sebe a proti gustu žádný dišputát. Pak by se ukázalo, kdo by spíš zvládl akci líp. Kdo ví, jak natočit akční sekvenci dynamicky. Kdo ví, jak ji sestříhat. Kupříkladu Nolan, kterej nechal příšerně sestříhat honičku v The Dark Knight, kde je špatná posloupnost záběrů a úhlů. Ten film se dá zkritizovat, ale i přesto jsem schopnej říct, že to je dobrej film. S tím Affleckem to beru. U něj bych řekl, že je to stejný jako s Gadot. Nejsou to dobří herci. A neřekl bych, že by to ovlivnila" jakákoliv" práce s herci. Ale proto jsem psal i tu poznámku o TDK. I přesto, že vidím, jak toporní oba jsou, převažují pro mě kvality zbytku. Ohledně těch dialogů. To je spíš otázka scénáře a celýho projektu. Je jasný, že výsledný obraz je jeho vizitka. Jeho podpis. A on určuje, co se zveřejní a co ne (pakliže do toho někdo nezasáhne:)). Ale spíš bych to asi směřoval jinam. Ale za mě jsou dialogy v pořádku. Můžu pak rozebrat, jestli chceš (ale zítra, už jsem unavenej). S tou temnotou určitě nesouhlasím. Affleck má podle mě krásnou expozici ve formě symbolu mrtvého Robina, kterou si každý den připomíná. Jeho agresivní, nevyrovnané, brutální jednání vůči kriminálníkům je vykreslením samo o sobě. Je typickým příkladem člověka, který si prošel několika traumaty, které ho zlomily. Proto jeho černobílé vidění světa. Proto se na svou kápi dívá s nenávistí a zlobou. Vidí v ní zároveň vše, čím si musel projít. A myslím, že to Terrio i Snyder zvládli skvěle.
760421
5 -7
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: kfk
Klobouk dolů, moc pěkně napsáno.

Na film od Snydera se těším, prozatím mě ještě nezklamal a rádobynadávky jako lembasová hlava nebo Snyder fans házím za hlavu, je to laciné ;)
760425
Klobouk dolů, moc pěkně napsáno. Na film od Snydera se těším, prozatím mě ještě nezklamal a rádobynadávky jako lembasová hlava nebo Snyder fans házím za hlavu, je to laciné *;)*
760380
9 -10
reagovat
reaguje na: kfk
BTW až teď mě napadlo napsat, že když kamarádka poprosila někoho z placu, aby to pivo natočil pořádně, tak to je stejný, jako kdyby Snyder požádal jiného režiséra, aby to natočil za něj. Kdyby mě to napadlo dřív, mohl jsem být za chytrýho...
760424
BTW až teď mě napadlo napsat, že když kamarádka poprosila někoho z placu, aby to pivo natočil pořádně, tak to je stejný, jako kdyby Snyder požádal jiného režiséra, aby to natočil za něj. Kdyby mě to napadlo dřív, mohl jsem být za chytrýho...
760419
9 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: kfk
Film je umění, ale i řemeslo. Tohle neberu. A o tomhle píšu už tak popatnácté a počítám, že bohužel ještě několikrát budu. Nemůžu se vypisovat pokaždé, to nejde a zkratka je nutná. 

A když jsme teda u restauračních a pivních metafor, tak to, co popisuješ je blbej film s dobrým finále :) To BvS nemělo. Ale jak jsem psal, těším se na Army of Dead a pokud se to povede, nebudu mít problém začít se malinko těšit na Snyder Cut. Zatím ale Snyder šlápl vedle a víckrát a vždycky stejným způsobem, takže to je stejné jako těšit se na šesté Transformers od Michaela Baye. Myslím, že vím, do čeho jdu. A Snyder slibuje more of the same, takže proč se na to těšit? 
760422
Film je umění, ale i řemeslo. Tohle neberu. A o tomhle píšu už tak popatnácté a počítám, že bohužel ještě několikrát budu. Nemůžu se vypisovat pokaždé, to nejde a zkratka je nutná.  A když jsme teda u restauračních a pivních metafor, tak to, co popisuješ je blbej film s dobrým finále :) To BvS nemělo. Ale jak jsem psal, těším se na Army of Dead a pokud se to povede, nebudu mít problém začít se malinko těšit na Snyder Cut. Zatím ale Snyder šlápl vedle a víckrát a vždycky stejným způsobem, takže to je stejné jako těšit se na šesté Transformers od Michaela Baye. Myslím, že vím, do čeho jdu. A Snyder slibuje more of the same, takže proč se na to těšit? 
760419
11 -1
reagovat
reaguje na: kfk
Chtěl jsem napsat něco jízlivého, ale smazal jsem to, takže budu konkrétní. 

To, že Miller natočil Happy Feet 1 a 2 neznamenalo, že Fury Road bude špatný. Protože před tím natočil podobné filmy, které byly dobré. U Snydera píšu, že svoje kvality má. A nepopírám je, na jeho Army of Dead se vyloženě těším, ale tahle látka není pro něj, protože on je vizuální režisér, neumí moc pracovat s herci a dialogy. Jen se stylovostí. Nebyl pro to vhodný, stejně jako by z podobných důvodů nebyl vhodný třeba Michael Bay. Nebo z opačného konce Woody Allen. 

Co se mi nelíbilo, jsem psal už několikrát na spoustě míst. Krom toho tuhle debatu jsme spolu už jednou vedli, fakt se nechci moc opakovat. Ale nefungují tam dialogy, Snyder není schopný dostat z herců to, co by měl (Afflecka to nebaví, Gal Gadot hrát neumí, tam to beru, Irons nemá prostor). Temnota tu je dělaná jen tím, že tam je tma a Affleck se tváří moc vážně a je na lidi tak nějak zlejší. Ale ta osudovost tam nefunguje, protože ty postavy nedostaly žádný pořádný základ. Snyder se v BvS pokouší hledat cestu k divákům tím, že jim nabízí postavy, které pořádně nepředstavil a fungují jen na obrázcích nebo když někde stylově stojí, ale jakmile si začnou povídat, jsou to prázdné figurky. Což může fungovat ve Třístovce, ale ne ve filmu, který chce nabídnout komplexní charaktery a který do znační míry stojí na střetu těch charakterů. Snyder tohle prostě neumí. Dovede točit klipy spojené za sebe nějakými pauzami, ve kterých se mluví. Ale ve všem ostatním zklamává. 

A jsem moc rád, že v tom pokračovat nebudeme. A že jsi pochopil, že nechci (to není jízlivost btw). Přijde mi to neslušný, takže za mě fajn. 
760421
Chtěl jsem napsat něco jízlivého, ale smazal jsem to, takže budu konkrétní.  To, že Miller natočil Happy Feet 1 a 2 neznamenalo, že Fury Road bude špatný. Protože před tím natočil podobné filmy, které byly dobré. U Snydera píšu, že svoje kvality má. A nepopírám je, na jeho Army of Dead se vyloženě těším, ale tahle látka není pro něj, protože on je vizuální režisér, neumí moc pracovat s herci a dialogy. Jen se stylovostí. Nebyl pro to vhodný, stejně jako by z podobných důvodů nebyl vhodný třeba Michael Bay. Nebo z opačného konce Woody Allen.  Co se mi nelíbilo, jsem psal už několikrát na spoustě míst. Krom toho tuhle debatu jsme spolu už jednou vedli, fakt se nechci moc opakovat. Ale nefungují tam dialogy, Snyder není schopný dostat z herců to, co by měl (Afflecka to nebaví, Gal Gadot hrát neumí, tam to beru, Irons nemá prostor). Temnota tu je dělaná jen tím, že tam je tma a Affleck se tváří moc vážně a je na lidi tak nějak zlejší. Ale ta osudovost tam nefunguje, protože ty postavy nedostaly žádný pořádný základ. Snyder se v BvS pokouší hledat cestu k divákům tím, že jim nabízí postavy, které pořádně nepředstavil a fungují jen na obrázcích nebo když někde stylově stojí, ale jakmile si začnou povídat, jsou to prázdné figurky. Což může fungovat ve Třístovce, ale ne ve filmu, který chce nabídnout komplexní charaktery a který do znační míry stojí na střetu těch charakterů. Snyder tohle prostě neumí. Dovede točit klipy spojené za sebe nějakými pauzami, ve kterých se mluví. Ale ve všem ostatním zklamává.  A jsem moc rád, že v tom pokračovat nebudeme. A že jsi pochopil, že nechci (to není jízlivost btw). Přijde mi to neslušný, takže za mě fajn. 
760417
18 -1
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
"Do hospody, kde mi třikrát za sebou naservírovali blaf, nepůjdu počtvrté s tim, že se jim to teď třeba náhodou povede. "
Souhlasím, že když mi někde nechutnalo, že tam znovu nepůjdu. Ale tohle se nedá použít jako analogie. Nemůžeš srovnávat řemeslo (které má své objektivně pozorovatelné znaky) a umění (které je abstrakt). A pokud se bavíš o řemeslu, tak by bylo fér to odargumentovat a neříkat:  "Mně se to nelíbí, tak je to špatně."
Nedávno jsem zašel za kamarádkou do nově otevřené restaurace, kde pracuje. Majitelka nám natočila Plzeň ... příšerně. Špatná pěna. Sklenice nevychlazený. Ani to nekroužkovalo. Nedalo se to pít. Chtěl jsem pak jít raději jinam. Kamarádka pak poprosila někoho z placu, aby nám ji natočil. Vychlazená sklenice. Krásná pěna (krémovitá). Nádhera. Úplně někde jinde. Tak jsme tam zůstali.
760419
"Do hospody, kde mi třikrát za sebou naservírovali blaf, nepůjdu počtvrté s tim, že se jim to teď třeba náhodou povede. " Souhlasím, že když mi někde nechutnalo, že tam znovu nepůjdu. Ale tohle se nedá použít jako analogie. Nemůžeš srovnávat řemeslo (které má své objektivně pozorovatelné znaky) a umění (které je abstrakt). A pokud se bavíš o řemeslu, tak by bylo fér to odargumentovat a neříkat:  "Mně se to nelíbí, tak je to špatně." Nedávno jsem zašel za kamarádkou do nově otevřené restaurace, kde pracuje. Majitelka nám natočila Plzeň ... příšerně. Špatná pěna. Sklenice nevychlazený. Ani to nekroužkovalo. Nedalo se to pít. Chtěl jsem pak jít raději jinam. Kamarádka pak poprosila někoho z placu, aby nám ji natočil. Vychlazená sklenice. Krásná pěna (krémovitá). Nádhera. Úplně někde jinde. Tak jsme tam zůstali.
760412
7 -9
reagují: Mr. Hlad, Mr. Hlad
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se