Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kdy uvidíme další Star Wars a Avatary?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Jak jste se proboha dostali od Star Wars k veganství? To už je jak Chewbacca defense. :D
717321
Jak jste se proboha dostali od Star Wars k veganství? To už je jak Chewbacca defense. *:D*
0 0
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Gorecki
Tak vegani se samozřejmě naučili argumentovat přesně tím, o čem píšeš, tj. že rostlinná výroba je mnohem levnější, produkuje méně odpadu, je ekologičtější atd. Ale podstata je fakt v tom, že odmítají utrpení zvířat. 
Což sice není relevantní argument pro ekonomickou debatu, ale je to něco, co snad z "lidského hlediska" dokáže pochopit skoro každý. Minimálně každý, kdo někdy měl nějaké zvíře nebo byl se zvířaty v kontaktu. Bez ohledu na to, jaký má názor na spotřebu masa...
717320
Tak vegani se samozřejmě naučili argumentovat přesně tím, o čem píšeš, tj. že rostlinná výroba je mnohem levnější, produkuje méně odpadu, je ekologičtější atd. Ale podstata je fakt v tom, že odmítají utrpení zvířat.  Což sice není relevantní argument pro ekonomickou debatu, ale je to něco, co snad z "lidského hlediska" dokáže pochopit skoro každý. Minimálně každý, kdo někdy měl nějaké zvíře nebo byl se zvířaty v kontaktu. Bez ohledu na to, jaký má názor na spotřebu masa...
717311
1 0
reagují: KARLOS, Gorecki
reagovat
Mame tu medzi nami Jarheada? :))
717319
Mame tu medzi nami Jarheada? *:))*
0 0
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
Mozna to bude znit divne, ale je to strasne podobne tomu pracovnimu taboru ;)
Plac 300x400 metru, strazni veze, ven nesmim, jasne danej rezim a sefujou tomu Nemci :D (vcera ani dnes prekvapive nic neoslavovali). A k jidlu mam to, co mi daji :D
717315
Mozna to bude znit divne, ale je to strasne podobne tomu pracovnimu taboru *;)* Plac 300x400 metru, strazni veze, ven nesmim, jasne danej rezim a sefujou tomu Nemci *:D* (vcera ani dnes prekvapive nic neoslavovali). A k jidlu mam to, co mi daji *:D*
717314
1 0
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: Robur
To by mě zajímalo kde žiješ? :D Za blokády Leningradu? 
717314
To by mě zajímalo kde žiješ? *:D* Za blokády Leningradu? 
717306
1 0
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: KARLOS
Sorry, ale když ani nevíš jakej je rozdíl mezi veganem a vegetariánem, tak to je jako kdybysme se bavili o hrdinech z Marvelu a DC a ty nevěděl kteří jsou kteří :D nic proti.
Ale jo, tohle bude asi všechno, radši se přesunem zpátky ke Cameronovi :D
717313
Sorry, ale když ani nevíš jakej je rozdíl mezi veganem a vegetariánem, tak to je jako kdybysme se bavili o hrdinech z Marvelu a DC a ty nevěděl kteří jsou kteří *:D* nic proti. Ale jo, tohle bude asi všechno, radši se přesunem zpátky ke Cameronovi *:D*
717304
0 0
reagovat
Fakt by sa to malo oprostit od toho ideologickeho nanosu typu nechovajme zvierata na bitunok, lebo je to "neeticke" a tak dalej. To sa daleko nedostaneme a budeme len zbytocne zacykleni vo vojne svetonazorov.

Najvacsi problem je, ze "maso" nam v sucasnej podobe produkuje cca 20% sklenikovych plynov a dopyt po mase sa celosvetovo do 30 rokov este zdvojnasobi!
Sucasne je problem aj s nezavadnostou, bezpecnostou a kvalitou, potazmo s chemickym osetrovanim masa a liekmi, ktore su do zvierat pumpovane.

Cielom je ekonomicky zefektivnit VYROBU masa v masovom meritku ci uz povedzme z travy alebo inymi sposobmi. Ano, je to zatial tak trochu scifi, ale realne.

Steaky sa budu zrat furt. Sice nam budu kravicky stale trpiet v kravinoch kvoli mlieku, ale mozu im tam pustat Mozarta. Vegani nemozu mat hned vsetko. 8)
717311
Fakt by sa to malo oprostit od toho ideologickeho nanosu typu nechovajme zvierata na bitunok, lebo je to "neeticke" a tak dalej. To sa daleko nedostaneme a budeme len zbytocne zacykleni vo vojne svetonazorov. Najvacsi problem je, ze "maso" nam v sucasnej podobe produkuje cca 20% sklenikovych plynov a dopyt po mase sa celosvetovo do 30 rokov este zdvojnasobi! Sucasne je problem aj s nezavadnostou, bezpecnostou a kvalitou, potazmo s chemickym osetrovanim masa a liekmi, ktore su do zvierat pumpovane. Cielom je ekonomicky zefektivnit VYROBU masa v masovom meritku ci uz povedzme z travy alebo inymi sposobmi. Ano, je to zatial tak trochu scifi, ale realne. Steaky sa budu zrat furt. Sice nam budu kravicky stale trpiet v kravinoch kvoli mlieku, ale mozu im tam pustat Mozarta. Vegani nemozu mat hned vsetko. *8)*
0 -2
reagují: Jerec
reagovat
Na chleba se tezko vydelava a kdyz je hlad, snim i sunku ;)
717306
Na chleba se tezko vydelava a kdyz je hlad, snim i sunku *;)*
0 0
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
Vzhledem k tomu, že osobně znám pět lidí, co nejí žádné živočišné produkty a všichni se svorně nazývají jako vegetariáni... ale tak podle všeho jsou vegani... A pokud se nepletu, od začátku vystupuju z pozice, kdy ze sebe nedělám machýrka a slušně se ptám. Ale máš pravdu, příště si opravdu rozmyslím, jestli budu "o něčem diskutovat". Raději napíšu, že jako lidstvo jsme připraveni přestat používat aktuální způsob stravování, "z hůry" to nejlépe uzákonit, ale připraven nejíst maso ani další věci nejsem. Opravdu to bude pro "diskuzi" nejlepší ?)?)?).
717304
Vzhledem k tomu, že osobně znám pět lidí, co nejí žádné živočišné produkty a všichni se svorně nazývají jako vegetariáni... ale tak podle všeho jsou vegani... A pokud se nepletu, od začátku vystupuju z pozice, kdy ze sebe nedělám machýrka a slušně se ptám. Ale máš pravdu, příště si opravdu rozmyslím, jestli budu "o něčem diskutovat". Raději napíšu, že jako lidstvo jsme připraveni přestat používat aktuální způsob stravování, "z hůry" to nejlépe uzákonit, ale připraven nejíst maso ani další věci nejsem. Opravdu to bude pro "diskuzi" nejlepší *?)**?)**?)*.
717301
0 0
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: Jerec
Jenže to by potom nebyli humánní pracovní tábory :D proto je podle mě přesnější koncentrák, z důvodu cileneho zabíjení (proč, je nepodstatné) stejně jako u produkce masa. 
"Chceme vás vyhladit, ale uděláme to hezky."/"Chceme vás sežrat, ale uděláme to hezky." V obou případech je finální stadium smrt.
717302
Jenže to by potom nebyli humánní pracovní tábory *:D* proto je podle mě přesnější koncentrák, z důvodu cileneho zabíjení (proč, je nepodstatné) stejně jako u produkce masa.  "Chceme vás vyhladit, ale uděláme to hezky."/"Chceme vás sežrat, ale uděláme to hezky." V obou případech je finální stadium smrt.
717292
1 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Vegetarián nejí jenom zvířata, já myslel, že je to obecně známý fakt i jako děcko jsem to věděl. Není dobrý diskutovat o věci o který nevíš ani základy.
717301
Vegetarián nejí jenom zvířata, já myslel, že je to obecně známý fakt i jako děcko jsem to věděl. Není dobrý diskutovat o věci o který nevíš ani základy.
717300
2 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Jerec
Vegetarián ale také nejí vejce, mlého atd, ne? Potom by mi nedávalo smysl, proč nejíst jen maso. Ale je dost dobře možné, že jsem slyšel jen o těch podle všeho extrémnějších veganech, nebo prostě o těch, co jí pouze věci, co nepoškodí ani rostlinstvo. A "řešilo" by to i tu rýži, což mi přišlo ve vztahu k tomu, jak se tedy Cameron prezentuje jako celkem zvláštní přístup...
717300
Vegetarián ale také nejí vejce, mlého atd, ne? Potom by mi nedávalo smysl, proč nejíst jen maso. Ale je dost dobře možné, že jsem slyšel jen o těch podle všeho extrémnějších veganech, nebo prostě o těch, co jí pouze věci, co nepoškodí ani rostlinstvo. A "řešilo" by to i tu rýži, což mi přišlo ve vztahu k tomu, jak se tedy Cameron prezentuje jako celkem zvláštní přístup...
717295
0 -2
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: KARLOS
Podle mě ty pojmy ale chápeš špatně.:)
Vegetarián je ten, kdo odmítá jíst maso. Vegan je ten, kdo odmítá jíst maso i další produkty živočišné výroby. Takže ten rozdíl není v tom, že vegan má navíc "rád rostliny", ale v tom, že má "o něco raději zvířata". Takže mu vadí nejen jejich zabíjení za účelem jídla (jako vegetariánovi), ale i jejich průmyslového využívání za účelem dalších produktů (mléko, vajíčka).
Že existují "hardcore" vegani, kteří odmítají utrhnout jablko nebo se projít po louce, aby nezabíjeli květiny, to nijak nevylučuji, ale není to podstata veganství.
A to samé platí pro vnímání rostlin na stejné "morální úrovni", jako jsou zvířata. To je nějaký další stupeň, další - ještě extrémnější - pohled na věc. 
Jednu dobu jsem v tom byl trochu ponořenější a sledoval různé veganské diskuse, ale když někdo mluvil o tom, že i rostliny mají duši, a že sníst kedlubnu je vlastně vražda, byli to výhradně lidé, co se veganům posmívali a snažili se shazovat jejich pro-zvířecí argumenty. Že by to někdo myslel opravdu vážně, to fakt nevím.
Z mého pohledu vegan="bojovník" za práva zvířat (a s rostlinami to primárně nemá nic společného).
Taková je moje zkušenost.
717295
Podle mě ty pojmy ale chápeš špatně.*:)* Vegetarián je ten, kdo odmítá jíst maso. Vegan je ten, kdo odmítá jíst maso i další produkty živočišné výroby. Takže ten rozdíl není v tom, že vegan má navíc "rád rostliny", ale v tom, že má "o něco raději zvířata". Takže mu vadí nejen jejich zabíjení za účelem jídla (jako vegetariánovi), ale i jejich průmyslového využívání za účelem dalších produktů (mléko, vajíčka). Že existují "hardcore" vegani, kteří odmítají utrhnout jablko nebo se projít po louce, aby nezabíjeli květiny, to nijak nevylučuji, ale není to podstata veganství. A to samé platí pro vnímání rostlin na stejné "morální úrovni", jako jsou zvířata. To je nějaký další stupeň, další - ještě extrémnější - pohled na věc.  Jednu dobu jsem v tom byl trochu ponořenější a sledoval různé veganské diskuse, ale když někdo mluvil o tom, že i rostliny mají duši, a že sníst kedlubnu je vlastně vražda, byli to výhradně lidé, co se veganům posmívali a snažili se shazovat jejich pro-zvířecí argumenty. Že by to někdo myslel opravdu vážně, to fakt nevím. Z mého pohledu vegan="bojovník" za práva zvířat (a s rostlinami to primárně nemá nic společného). Taková je moje zkušenost.
717293
2 0
reagují: Filous, KARLOS
reagovat
reaguje na: Jerec
No ale to se nevylučuje... Naopak říkám, že to, co vegetariáni zastávají se zvířaty, vegani zastávají I S rostlinami. Proto je to separátní kategorie. Pokud by vegani měli tu filozofii postavenou na tom, co píšeš, jaký postoj by pak zastávali vegetariáni? Nejedí masnou výrobu právěže kvůli tomu, že se jim příčí konzumovat živočišné zdroje potravy?
Apropo - pořád zametáš pod stůl tu skutečnost, že podle mnohých je rostlinstvo na stejné morální úrovni, jako zvířena. A není to o několika "bláznech, co si povídají se stromy". Stačí se podívat na ten Avatar a zjistíš, že i sám Cameron rostlinsvo staví do stejné roviny jako živočichy. Vegani jednoduše zastávají striktní pohled na život, v tom je jejich postoj a to ovlivňuje, jak ve svém vlastním vztahu k tomu budou přistupovat.
Takže pokud se ptám, jak to konkrétně je s tím Cameronem a jeho veganstvím, jde mi především o to, že ta myšlenka průmyslového pěstění rýže je v přímém rozporu s veganstvím. Protože co vím, tak hardcore vegani odmítají utrhnout jabko ze stromu a striktně vyžadují "padanky". Představa, že ty plodiny pěstuješ za účelem jejich pozdější likvidace s vidinou zisku je pro vegany stejně odporná, jako to zabití zvířete. Nic víc, nic míň.
S tím lanařením to bylo myšleno s nadsázkou, jistěže, že kdybych nechtěl, tak se do diskuze nezapojím a budu držet zobák ;).
A masná výroba nemusí nutně vypadat jako koncentrák. Že tak často vypadá, to samozřejmně vyvracet nebudu...
717293
No ale to se nevylučuje... Naopak říkám, že to, co vegetariáni zastávají se zvířaty, vegani zastávají I S rostlinami. Proto je to separátní kategorie. Pokud by vegani měli tu filozofii postavenou na tom, co píšeš, jaký postoj by pak zastávali vegetariáni? Nejedí masnou výrobu právěže kvůli tomu, že se jim příčí konzumovat živočišné zdroje potravy? Apropo - pořád zametáš pod stůl tu skutečnost, že podle mnohých je rostlinstvo na stejné morální úrovni, jako zvířena. A není to o několika "bláznech, co si povídají se stromy". Stačí se podívat na ten Avatar a zjistíš, že i sám Cameron rostlinsvo staví do stejné roviny jako živočichy. Vegani jednoduše zastávají striktní pohled na život, v tom je jejich postoj a to ovlivňuje, jak ve svém vlastním vztahu k tomu budou přistupovat. Takže pokud se ptám, jak to konkrétně je s tím Cameronem a jeho veganstvím, jde mi především o to, že ta myšlenka průmyslového pěstění rýže je v přímém rozporu s veganstvím. Protože co vím, tak hardcore vegani odmítají utrhnout jabko ze stromu a striktně vyžadují "padanky". Představa, že ty plodiny pěstuješ za účelem jejich pozdější likvidace s vidinou zisku je pro vegany stejně odporná, jako to zabití zvířete. Nic víc, nic míň. S tím lanařením to bylo myšleno s nadsázkou, jistěže, že kdybych nechtěl, tak se do diskuze nezapojím a budu držet zobák *;)*. A masná výroba nemusí nutně vypadat jako koncentrák. Že tak často vypadá, to samozřejmně vyvracet nebudu...
717281
1 0
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
Nepoužil jsem to proto, že hlavní účel koncentráku je pro mě čistě vyhlazení jeho osazenstva, zatímco u pracovních táborů je hlavním účelem ten pracovní výstup. Při kterém ovšem zemře dost vysoké procento "táborníků"...
Proto je to podle mě přesnější.:)
717292
Nepoužil jsem to proto, že hlavní účel koncentráku je pro mě čistě vyhlazení jeho osazenstva, zatímco u pracovních táborů je hlavním účelem ten pracovní výstup. Při kterém ovšem zemře dost vysoké procento "táborníků"... Proto je to podle mě přesnější.*:)*
717282
1 0
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: Jerec
To je luxusní přirovnání :+ ale já bych zašel ještě dál. To je jako mluvit o humánním koncentračním táboře. 
Nejspíš tě to taky napadlo, ale pro někoho to asi bude "too much" proto chápu, že si použil pracovní tábor.
717282
To je luxusní přirovnání *:+* ale já bych zašel ještě dál. To je jako mluvit o humánním koncentračním táboře.  Nejspíš tě to taky napadlo, ale pro někoho to asi bude "too much" proto chápu, že si použil pracovní tábor.
717281
2 0
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: KARLOS
"Ale jestli mě lanaříte k tomu, abych začal psát, co by se mělo a nemělo..."
Nikdo tě lanaří, ty sám jsi začal o tom, že "vegani by měli pouze konzumovat části rostlin, které jsou přímo ke konzumaci za účelem přežití rostliny určené."
To, co píšeš s plýtváním, je v cajku, nemám s tím problém, ale zkus pochopit, že pro spoustu veganů je nejdůležitější právě to "týrání" zvířat. To je jejich hlavní důvod, proč nejedí nejen maso, ale ani vajíčka nebo mlíko. Pro ně je absolutně nepřijatelný, že existuje nějaká "masová výroba", kde je s živými tvory, kteří cítí bolest, strach, radost atd. nakládáno jako s bezduchými výrobními prostředky, jejichž jediným účelem je vydělat prachy a naplnit něčí břicho.
Podle mě to je pochopitelný pohled, bez ohledu na to, jak moc je dnešní masná výroba "humánní". To je jako mluvit o humánním pracovním táboře...
717281
"Ale jestli mě lanaříte k tomu, abych začal psát, co by se mělo a nemělo..." Nikdo tě lanaří, ty sám jsi začal o tom, že "vegani by měli pouze konzumovat části rostlin, které jsou přímo ke konzumaci za účelem přežití rostliny určené." To, co píšeš s plýtváním, je v cajku, nemám s tím problém, ale zkus pochopit, že pro spoustu veganů je nejdůležitější právě to "týrání" zvířat. To je jejich hlavní důvod, proč nejedí nejen maso, ale ani vajíčka nebo mlíko. Pro ně je absolutně nepřijatelný, že existuje nějaká "masová výroba", kde je s živými tvory, kteří cítí bolest, strach, radost atd. nakládáno jako s bezduchými výrobními prostředky, jejichž jediným účelem je vydělat prachy a naplnit něčí břicho. Podle mě to je pochopitelný pohled, bez ohledu na to, jak moc je dnešní masná výroba "humánní". To je jako mluvit o humánním pracovním táboře...
717270
1 0
reagují: KARLOS, OzyTheKing
reagovat
reaguje na: KARLOS
Tvl, 12, to je zase moc málo.:D Pak se to pochopit dá.
Ok, měl jsem napsat spíš: ten s kým třískala puberta (mně bylo 17) a objekty jeho zájmu byly udělané do cukrouška Leoše...
717279
Tvl, 12, to je zase moc málo.*:D* Pak se to pochopit dá. Ok, měl jsem napsat spíš: ten s kým třískala puberta (mně bylo 17) a objekty jeho zájmu byly udělané do cukrouška Leoše...
717271
0 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Našel jsem jen, že veganství je účinnější než viagra :D to Cameron řekl.
717273
Našel jsem jen, že veganství je účinnější než viagra *:D* to Cameron řekl.
717267
0 0
reagovat
reaguje na: Cival
Nejlepsi text za posledni dobu
717272
Nejlepsi text za posledni dobu
717230
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se