Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kdy uvidíme další Star Wars a Avatary?

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: Jerec
Co do Titanicu - v době premiéry mi bylo dvanáct, DiCaprio mi nijak nevadil, Kate byla (a je) kočka a na filmu jsem obdivoval převážně technickou preciznost... Navíc i samotná událost mě zaujala natolik, že se z toho stal zájem celoživotní8) . Takže asi tak.
717271
Co do Titanicu - v době premiéry mi bylo dvanáct, DiCaprio mi nijak nevadil, Kate byla (a je) kočka a na filmu jsem obdivoval převážně technickou preciznost... Navíc i samotná událost mě zaujala natolik, že se z toho stal zájem celoživotní*8)* . Takže asi tak.
717263
0 0
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Jerec
Tak on existuje google, žejo ... A zrovna rozdíl mezi veganstvím a vegetariánstvím je celkem imo známý.
Ale jestli mě lanaříte k tomu, abych začal psát, co by se mělo a nemělo, pak za mě priorita číslo jedna je mnohem, MNOHEM slušnější nakládání s jídlem. Dost věcem (ovšem neříkám všechno) by prospělo, kdyby se maximálně snížil objem vyhozeného jídla. V druhé řadě by to chtělo ubrat na způsobech, jakými se obdělává půda a cjovají domácí zvířata tak zhruba do stavu před komunismem, který je opravdu devastující. Nejsem ani farmář, ani živočichář, ale povědomí o tom díky přátelům alespoň nějakou mám. Nehledě na to, že jsem byl na nejedné zabijačce, takže romantika stranou, na druhou stranu o nějakém trýznění zvířat vyprávět taky nemůžu.
Maso jím zhruba každý druhý den a minimálně jednou týdně je to ryba. A jak říkám, tu filozofii veganství mi nedělá problém pochopit. Přesto musím být vegan, abych se o danou věc alespoň okrajově zajímal?
717270
Tak on existuje google, žejo ... A zrovna rozdíl mezi veganstvím a vegetariánstvím je celkem imo známý. Ale jestli mě lanaříte k tomu, abych začal psát, co by se mělo a nemělo, pak za mě priorita číslo jedna je mnohem, MNOHEM slušnější nakládání s jídlem. Dost věcem (ovšem neříkám všechno) by prospělo, kdyby se maximálně snížil objem vyhozeného jídla. V druhé řadě by to chtělo ubrat na způsobech, jakými se obdělává půda a cjovají domácí zvířata tak zhruba do stavu před komunismem, který je opravdu devastující. Nejsem ani farmář, ani živočichář, ale povědomí o tom díky přátelům alespoň nějakou mám. Nehledě na to, že jsem byl na nejedné zabijačce, takže romantika stranou, na druhou stranu o nějakém trýznění zvířat vyprávět taky nemůžu. Maso jím zhruba každý druhý den a minimálně jednou týdně je to ryba. A jak říkám, tu filozofii veganství mi nedělá problém pochopit. Přesto musím být vegan, abych se o danou věc alespoň okrajově zajímal?
717266
0 0
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
No a to je právě to - nevím. Ptoro jsem se zeptal a proto mě to i celkem zajímá...
717267
No a to je právě to - nevím. Ptoro jsem se zeptal a proto mě to i celkem zajímá...
717265
0 0
reagují: OzyTheKing
reagovat
reaguje na: KARLOS
Hele, to mi přijde vtipný - nejsi vegan, ale přesně víš, co by vegani měli nebo neměli jíst.:)
Základní princip je neubližovat zvířatům, respektive nedopustit, aby trpěla. Vztahovat to i na rostliny... jistě, najdou se i tací, co mluví o duši stromů a podobně, ale pro začátek by myslím úplně stačilo, kdyby lidi přestali jíst maso každý den. A celkově utlumovat živočišnou výrobu, která je daleko nákladnější, než rostlinná. Jinak to celkem přesně napsal Ozy...
717266
Hele, to mi přijde vtipný - nejsi vegan, ale přesně víš, co by vegani měli nebo neměli jíst.*:)* Základní princip je neubližovat zvířatům, respektive nedopustit, aby trpěla. Vztahovat to i na rostliny... jistě, najdou se i tací, co mluví o duši stromů a podobně, ale pro začátek by myslím úplně stačilo, kdyby lidi přestali jíst maso každý den. A celkově utlumovat živočišnou výrobu, která je daleko nákladnější, než rostlinná. Jinak to celkem přesně napsal Ozy...
717256
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: KARLOS
Za 1. nevíš, jak tu rýži Cameronovi lidi spracovávají a za 2. nevíš jakou formu veganství Cameron praktikuje.
A mně se to nechce hledat, třeba máš pravdu, ale nemyslím si, že by Cameron udělal takovej fail. 
717265
Za 1. nevíš, jak tu rýži Cameronovi lidi spracovávají a za 2. nevíš jakou formu veganství Cameron praktikuje. A mně se to nechce hledat, třeba máš pravdu, ale nemyslím si, že by Cameron udělal takovej fail. 
717256
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Cival
Ten "hejt" na Titanic bych s tím avatarovským vůbec nesrovnával. Tam to přeci bylo dané tím, že režisér akčních sci-fi pecek najednou přišel s filmem, v němž hrála ústřední roli červená knihovna a hlavně slaďoušek DiCaprio. Komu bylo tenkrát -náct, tak si jistě vzpomene, jak kvůli Titanicu po tomto hoškovi šílela polovina dámské populace (bez ohledu na věk), což byl důvod k nenávisti více než pádný. Navíc ta příšerná srágora "My heart will go on", která běžela snad v každý hitparádě...
Docenit, jak je ten film vypiplaný a jaké má "produkční hodnoty", to jsem v tom věku fakt nedokázal. A zatleskám každému, kdo ano. Podle mě to vyžadovalo chladnou hlavu a odstup několika/mnoha let. Klidně se vsadím, že Titanic bude jedním z hrstky filmů, kterému v průběhu let hodnocení na csfd dost výrazně povyrostlo...
717263
Ten "hejt" na Titanic bych s tím avatarovským vůbec nesrovnával. Tam to přeci bylo dané tím, že režisér akčních sci-fi pecek najednou přišel s filmem, v němž hrála ústřední roli červená knihovna a hlavně slaďoušek DiCaprio. Komu bylo tenkrát -náct, tak si jistě vzpomene, jak kvůli Titanicu po tomto hoškovi šílela polovina dámské populace (bez ohledu na věk), což byl důvod k nenávisti více než pádný. Navíc ta příšerná srágora "My heart will go on", která běžela snad v každý hitparádě... Docenit, jak je ten film vypiplaný a jaké má "produkční hodnoty", to jsem v tom věku fakt nedokázal. A zatleskám každému, kdo ano. Podle mě to vyžadovalo chladnou hlavu a odstup několika/mnoha let. Klidně se vsadím, že Titanic bude jedním z hrstky filmů, kterému v průběhu let hodnocení na csfd dost výrazně povyrostlo...
717230
4 0
reagují: Cival, KARLOS
reagovat
Jasně, to chápu, když je veganství vyšší stupeň vegetariánství, že nejí jakékoli živočišné produkty jsem bral jaksi automaticky.
Mě jde spíš o to, že vegani tu filozofii nedevastace posunuli právě i na tu rostlinnou část živé přírody, což v té filizofii považuju za podstatné.
Jednoduše si myslím, že (v majoritní většině) flora, byť "nemá pocity", ve své životní cestě projevují stejný pud sebezáchovy, jako fauna. Pak by si nevyvinula obranné mechanizmy proti živočichům na nich závyslých.
Takže vegani by měli pouze konzumovat části rostlin, které jsou přímo ke konzumaci za účelem přežití rostliny určené. A to jen za předpokladu, že získáním samotné této části nepoškodíte zbytek rostliny. Což se imo vylučuje s pěstováním a zíkáváním rýže, byť je to obilovina, tudíš teoreticky v minimálním množštví proveditelné.
Ne, nejsem ani vegan, ani vegetarián, ovšem také nemám problém pochopit, že někteří lidé tuhle filozofii vyznávají. Jenže o tom ta otázka nebyla - já se pozastavil nad tím, jak produkují potravinový zdroj, který je založen na devastačním získávání...
717256
Jasně, to chápu, když je veganství vyšší stupeň vegetariánství, že nejí jakékoli živočišné produkty jsem bral jaksi automaticky. Mě jde spíš o to, že vegani tu filozofii nedevastace posunuli právě i na tu rostlinnou část živé přírody, což v té filizofii považuju za podstatné. Jednoduše si myslím, že (v majoritní většině) flora, byť "nemá pocity", ve své životní cestě projevují stejný pud sebezáchovy, jako fauna. Pak by si nevyvinula obranné mechanizmy proti živočichům na nich závyslých. Takže vegani by měli pouze konzumovat části rostlin, které jsou přímo ke konzumaci za účelem přežití rostliny určené. A to jen za předpokladu, že získáním samotné této části nepoškodíte zbytek rostliny. Což se imo vylučuje s pěstováním a zíkáváním rýže, byť je to obilovina, tudíš teoreticky v minimálním množštví proveditelné. Ne, nejsem ani vegan, ani vegetarián, ovšem také nemám problém pochopit, že někteří lidé tuhle filozofii vyznávají. Jenže o tom ta otázka nebyla - já se pozastavil nad tím, jak produkují potravinový zdroj, který je založen na devastačním získávání...
1 0
reagují: Jerec, OzyTheKing
reagovat
reaguje na: KARLOS
Já myslím, že mezi rostlinou a zvířetem je dost velkej rozdíl.
Já nejsem vegan ani vegetarián, ale myslím, že lidstvo už je dost vyspělé na to, aby se odprostilo od zneužívání nižších organismů. 
Zvířata mají pocity jako my, to je dokazany, a asi neni úplně pěkný bejt celej život zavřenej a pak být mnohdy nehumanně zavražděnej, ale i tak je to špatný i kdyby to bylo pořád humánní.
Tím nechci kritizovat lidi na jatkách, prostě to tam jede "masově" tak si práci ulehčují na úkor humannosti, to při práci děláme skoro všichni (až na tu humannost), navíc podporuje to většina lidi, takže svalovat na ně vinu za nehumánnost postrádá sebereflexi.

Ve zkratce: Už jsme dost daleko, tak bysme konečně mohli přejít na civilizovanejsi druh potravy. Kdyby bylo referendum hlasoval bych pro, ale momentálně přejít na veganstvi neplánuju.
717250
Já myslím, že mezi rostlinou a zvířetem je dost velkej rozdíl. Já nejsem vegan ani vegetarián, ale myslím, že lidstvo už je dost vyspělé na to, aby se odprostilo od zneužívání nižších organismů.  Zvířata mají pocity jako my, to je dokazany, a asi neni úplně pěkný bejt celej život zavřenej a pak být mnohdy nehumanně zavražděnej, ale i tak je to špatný i kdyby to bylo pořád humánní. Tím nechci kritizovat lidi na jatkách, prostě to tam jede "masově" tak si práci ulehčují na úkor humannosti, to při práci děláme skoro všichni (až na tu humannost), navíc podporuje to většina lidi, takže svalovat na ně vinu za nehumánnost postrádá sebereflexi. Ve zkratce: Už jsme dost daleko, tak bysme konečně mohli přejít na civilizovanejsi druh potravy. Kdyby bylo referendum hlasoval bych pro, ale momentálně přejít na veganstvi neplánuju.
717247
4 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ne, vegan nesmi jist ani vejce a mlecne produkty, ktere se neinvazivnim zpusobem ziskavaji. Vegan smi jist pouze rostlinnou stravu.
717248
Ne, vegan nesmi jist ani vejce a mlecne produkty, ktere se neinvazivnim zpusobem ziskavaji. Vegan smi jist pouze rostlinnou stravu.
717247
0 -1
reagovat
No jestli je Cameron vegan a podporuje rýžovou výrobu... Při sklízení rýře přece rostlinu také zabijete. Veganství je čistě o konzumaci zdrojů získaných neinvazivním způsobem, ne?
717247
No jestli je Cameron vegan a podporuje rýžovou výrobu... Při sklízení rýře přece rostlinu také zabijete. Veganství je čistě o konzumaci zdrojů získaných neinvazivním způsobem, ne?
1 0
reagují: OzyTheKing, Robur
reagovat
reaguje na: Jacob6
Vacsi problem (a menej ideologicky) ako s ich "vrazdenim" (sorry, som vsezravec:) je s ich chovanim, co to zerie a co to naopak produkuje.

Ale inak to co Cival tak eloquentne popisal by mal minimalne intuitivne, ak nie vedome chapat kazdy, kto sam seba oznacuje za filmoveho fanusika, potazmo odbornika. To je skor problem daneho jedinca, jeho zakomplexovanosti a potreby si za kazdu cenu zvysovat svoju hodnotu medzi ostatnymi.

Snad si to tu sushi232 precita8)
717246
Vacsi problem (a menej ideologicky) ako s ich "vrazdenim" (sorry, som vsezravec:) je s ich chovanim, co to zerie a co to naopak produkuje. Ale inak to co Cival tak eloquentne popisal by mal minimalne intuitivne, ak nie vedome chapat kazdy, kto sam seba oznacuje za filmoveho fanusika, potazmo odbornika. To je skor problem daneho jedinca, jeho zakomplexovanosti a potreby si za kazdu cenu zvysovat svoju hodnotu medzi ostatnymi. Snad si to tu sushi232 precita*8)*
717242
5 0
reagovat
Zajímavé, jak jsme se od termínů vydání  filmů dostali k "vraždění zvířat" a k rýžovým prodejnům... :D
717245
Zajímavé, jak jsme se od termínů vydání  filmů dostali k "vraždění zvířat" a k rýžovým prodejnům... *:D*
4 -1
reagovat
reaguje na: speta.jr
Ber to tak ze lidstvo rocne jatecni vyrobou zavrazdi priblizne 50 miliard zvirat (vazne), takze odpad pri vyrobe rizovyho proteinu bude asi trosicku mensi zlo :+:-
717242
Ber to tak ze lidstvo rocne jatecni vyrobou zavrazdi priblizne 50 miliard zvirat (vazne), takze odpad pri vyrobe rizovyho proteinu bude asi trosicku mensi zlo *:+**:-*
717240
1 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: speta.jr
To nevim jak to delaji. Dela se bud rizovy nebo hrachovy protein do bezmase stravy. 
717241
To nevim jak to delaji. Dela se bud rizovy nebo hrachovy protein do bezmase stravy. 
717240
0 0
reagovat
reaguje na: Jacob6
Souhlasim az teda... ryzovy protein.... What The Fuck? Vzhledem k tomu ze ma ryze tak 8% bilkoviny, tak by me zajimalo jakym zpusobem to separujou a co s odpadem, to bude urcite ekologicke-vegan jen na obalu, stejne jako elektro auta :D
717240
Souhlasim az teda... ryzovy protein.... What The Fuck? Vzhledem k tomu ze ma ryze tak 8% bilkoviny, tak by me zajimalo jakym zpusobem to separujou a co s odpadem, to bude urcite ekologicke-vegan jen na obalu, stejne jako elektro auta *:D*
717235
5 0
reagují: Jacob6, Jacob6
reagovat
reaguje na: Filias
Taky uz me Avatar nebavi, ale je fakt nefer ho ted kritizovat, kor kdyz si vzpomenu ze jsem na nem byl tenkrat v kine na 3dcku snad 4x, protoze to byl takovej naser, ze se to nedalo vsechno vstrebat napoprvy. Je pitomost si to ted pustit na televizi a zacit kritizovat objektivni chyby. Na to uz je pozde8).
717239
Taky uz me Avatar nebavi, ale je fakt nefer ho ted kritizovat, kor kdyz si vzpomenu ze jsem na nem byl tenkrat v kine na 3dcku snad 4x, protoze to byl takovej naser, ze se to nedalo vsechno vstrebat napoprvy. Je pitomost si to ted pustit na televizi a zacit kritizovat objektivni chyby. Na to uz je pozde*8)*.
717237
0 0
reagovat
reaguje na: Cival
Můžeš to ještě poslat sushimu (nevim jak je to přesně, ale myslím, že vis koho myslim) do vzkazniku, poté co jsme ho v jedný diskuzi rozsekaly, tak se po něm slehla zem a on je ten hlavní hejtr. Ale kdo by ho za to vinil, chudák, nemá trpělivost s blbcema a s jedním musí žít permanentně.
717238
Můžeš to ještě poslat sushimu (nevim jak je to přesně, ale myslím, že vis koho myslim) do vzkazniku, poté co jsme ho v jedný diskuzi rozsekaly, tak se po něm slehla zem a on je ten hlavní hejtr. Ale kdo by ho za to vinil, chudák, nemá trpělivost s blbcema a s jedním musí žít permanentně.
717232
1 0
reagovat
Na Avatara si klidně počkám. Nevím o čem to bude, jak to bude vypadat, ale bude to určitě skvělý. Že to bude mít plytký příběh? To je účel. Je to filmy i pro lidi co chodí do kina jednou za 3 roky. Tak to musí být pochopitelné a držet se to nějakého fungujícího schématu. Není to experiment.
717237
Na Avatara si klidně počkám. Nevím o čem to bude, jak to bude vypadat, ale bude to určitě skvělý. Že to bude mít plytký příběh? To je účel. Je to filmy i pro lidi co chodí do kina jednou za 3 roky. Tak to musí být pochopitelné a držet se to nějakého fungujícího schématu. Není to experiment.
1 -1
reagují: Jacob6
reagovat
Camerona sleduju, precetl jsem o nem snad vsechno co jde, dokonce jsem o nem psal zaverecnou praci na skole, a jestli muzu rict neco s jistotou tak to ze Cameron ma naprosto fenomenalni schopnost videt za roh. Vzdy je tak deset let napred pred ostatnima a to ve vsech moznych ohledech. Po Titanicu se zameril na nejruznejsi ekoaktkvity. Je strasne skepticky k lidske rase a zverstvum ktere lidstvo pacha na prirode a zviratech a k budoucnosti planety obecne, pokud se lidstvo nezmeni - coz byl duvod proc se  rozhodl natocit pokracovani Avatara, myslim ze tajne doufa ze se se mu podari zmenit svet. Jinak Cameron je vegan, zalozil retezec prodavajici rizovy protein. Je to pro nej naprosta priorita. Povrchni hovadiny jako uspech jeho filmu uz ho davno nezajimaji... 
717235
Camerona sleduju, precetl jsem o nem snad vsechno co jde, dokonce jsem o nem psal zaverecnou praci na skole, a jestli muzu rict neco s jistotou tak to ze Cameron ma naprosto fenomenalni schopnost videt za roh. Vzdy je tak deset let napred pred ostatnima a to ve vsech moznych ohledech. Po Titanicu se zameril na nejruznejsi ekoaktkvity. Je strasne skepticky k lidske rase a zverstvum ktere lidstvo pacha na prirode a zviratech a k budoucnosti planety obecne, pokud se lidstvo nezmeni - coz byl duvod proc se  rozhodl natocit pokracovani Avatara, myslim ze tajne doufa ze se se mu podari zmenit svet. Jinak Cameron je vegan, zalozil retezec prodavajici rizovy protein. Je to pro nej naprosta priorita. Povrchni hovadiny jako uspech jeho filmu uz ho davno nezajimaji... 
8 0
reagují: speta.jr
reagovat
Kdo by si před deseti lety myslel, že Avatar bude vzbuzovat podobně velký vášně ještě takovou dobu po premiéře... Suverénně nejdiskutovanější film na Moviezone ever, a to taky něco znamená. :D
717234
Kdo by si před deseti lety myslel, že Avatar bude vzbuzovat podobně velký vášně ještě takovou dobu po premiéře... Suverénně nejdiskutovanější film na Moviezone ever, a to taky něco znamená. *:D*
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se