Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: Covenant: Recenze

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
Film je v pohodě! Hele, ať má každý svůj názor, ale ta recka je zrochu přísná, ale tak tepali jste do toho už u traileru a na MZLive kdesi před čtvrt rokem. Rottenovských 76% je adekvátní. Tohle není revoluční film, ale ve svém žánru nedělá ostudu. 

Casting je náhodou fajn: Waterston má charisma, na konci to pěkně rozjede a od počátku z ní člověk cítí, že by měla vzít to kapitánský poslání na svá bedra. Crudup je skvělý - totálně zamindrákovanej šefík, každý takovýho známe. McBride pohodář, ale rozhodně ne jednorozměrná komická figurka. 

Akce je pekelná - už ta scéna s malým Vetřelčátkem v med-bay je skvělá.  Pak hned ta noční a další a další..

A s tím nelogickým chováním - jak tady moudře rozumujete, že vlezli Davidovi do pasti a že tam byli všeci moc v klidu - myslím, že vám chybí empatie. Ty postavy přežili útok monstra a to díky Davidovi. Ten jim nabídl úkryt a za zdmi svého útočiště. Věřím, že mozek prostě po takové vypjaté situaci musí vypnout a člověk přestane být ostražitý.. Navíc neměli důvod se obávat androida, kteří asi moc nespolehlivý nejsou, když maj na palubě s sebou Waltera. 

Scott to dal na chvalitebnou. Ať si dá voraz s nějakou konverzačkou a pak šup šup Covenant 2. 
381139
Film je v pohodě! Hele, ať má každý svůj názor, ale ta recka je zrochu přísná, ale tak tepali jste do toho už u traileru a na MZLive kdesi před čtvrt rokem. Rottenovských 76% je adekvátní. Tohle není revoluční film, ale ve svém žánru nedělá ostudu.  Casting je náhodou fajn: Waterston má charisma, na konci to pěkně rozjede a od počátku z ní člověk cítí, že by měla vzít to kapitánský poslání na svá bedra. Crudup je skvělý - totálně zamindrákovanej šefík, každý takovýho známe. McBride pohodář, ale rozhodně ne jednorozměrná komická figurka.  Akce je pekelná - [spoiler]už ta scéna s malým Vetřelčátkem v med-bay je skvělá.  Pak hned ta noční a další a další..[/spoiler] A s tím nelogickým chováním - [spoiler]jak tady moudře rozumujete, že vlezli Davidovi do pasti a že tam byli všeci moc v klidu - myslím, že vám chybí empatie. Ty postavy přežili útok monstra a to díky Davidovi. Ten jim nabídl úkryt a za zdmi svého útočiště. Věřím, že mozek prostě po takové vypjaté situaci musí vypnout a člověk přestane být ostražitý.. Navíc neměli důvod se obávat androida, kteří asi moc nespolehlivý nejsou, když maj na palubě s sebou Waltera.  [/spoiler] Scott to dal na chvalitebnou. Ať si dá voraz s nějakou konverzačkou a pak šup šup Covenant 2. 
0 -1
reagovat
Po nepěkných reakcích zde jsem čekal hodně slabý film. Nakonec jsem dostal celkem "fajn film", který dost hloupý, ale vypadá vizuálně nádherně a po technické stránce mu nelze moc vytýkat. Hodně mě pomohlo, že nejsem hard-core fanda Aliena, takže jsem si film docela užil, tím ale neobhajuji, to co je tam místy prezentováno. Dost mě bavila první půlka, druhá byla mnohem horší. Finální nahánění nebylo vůbec špatné, jen bylo takové předvídatelné. Za mě osobně 6-7/10.
381131
Po nepěkných reakcích zde jsem čekal hodně slabý film. Nakonec jsem dostal celkem "fajn film", který dost hloupý, ale vypadá vizuálně nádherně a po technické stránce mu nelze moc vytýkat. Hodně mě pomohlo, že nejsem hard-core fanda Aliena, takže jsem si film docela užil, tím ale neobhajuji, to co je tam místy prezentováno. Dost mě bavila první půlka, druhá byla mnohem horší. Finální nahánění nebylo vůbec špatné, jen bylo takové předvídatelné. Za mě osobně 6-7/10.
0 0
reagovat
4/10? Jako fakt? :D Naprosto parádní film a neskutečné napínavé scény. Paráda. Za mě 8/10.
Ale tak ani mě to nepřekvapuje, že jste dali 4/10, když takové nudě, kterou jsem musel s velkými obtížemi dokoukat jako je Dr. Strange jste 8/10 .... 
381130
4/10? Jako fakt? :D Naprosto parádní film a neskutečné napínavé scény. Paráda. Za mě 8/10. Ale tak ani mě to nepřekvapuje, že jste dali 4/10, když takové nudě, kterou jsem musel s velkými obtížemi dokoukat jako je Dr. Strange jste 8/10 .... 
0 -1
reagovat
Wow, bylo to skvělé. Očekávání jsem mel pravda nízko, ale Scott je kabrňák. Ta scéna v obilí! Ta akce na plošině! Ten epický flashback!   
381129
Wow, bylo to skvělé. Očekávání jsem mel pravda nízko, ale Scott je kabrňák. Ta scéna v obilí! Ta akce na plošině! Ten epický flashback!   
0 0
reagovat
Nejhorsi na tom filmu je, ze za tyden nebudu vedet, ze jsem na tom byl. A to bych od noveho Vetrelce teda necekal. A krvak? Decentne... Scott si za to muze sam, mel velke reci o brutalite a scenach, ktere prekonaji vylihnuti z prvniho dilu: porod z pusy bylo jakesi vyzvraceni placenty a sprchova scena zamenitelne prokousnuti... Paradoxne mi nejdrsnejsi prislo vylihnuti ze zad, ktere nikde neprezentoval...  
Bylo to proste takovy pilotni dil, z ktereho si budu pamatovat jen tu ultrastupidni, ale dost efektivni scenu souboje na lodi a toho roztomiluckeho vetrelecka z prvniho vylihnuti. Tomu uz chybela jen hul a klobouk ze Spaceballs.
381128
Nejhorsi na tom filmu je, ze za tyden nebudu vedet, ze jsem na tom byl. A to bych od noveho Vetrelce teda necekal. A krvak? Decentne... Scott si za to muze sam, mel velke reci o brutalite a scenach, ktere prekonaji vylihnuti z prvniho dilu: [spoiler]porod z pusy bylo jakesi vyzvraceni placenty a sprchova scena zamenitelne prokousnuti... Paradoxne mi nejdrsnejsi prislo vylihnuti ze zad, ktere nikde neprezentoval...   [/spoiler]Bylo to proste takovy pilotni dil, z ktereho si budu pamatovat jen tu ultrastupidni, ale dost efektivni scenu souboje na lodi a toho roztomiluckeho vetrelecka z prvniho vylihnuti. Tomu uz chybela jen hul a klobouk ze Spaceballs.
0 0
reagovat

ghostrider and KARLOS

jasnej souhlas s oběma a finální vzkaz od ghostridera je PŘESNĚ můj názor!!!! P.S. tentokrát MZ šlápli těžce vedle a z toho se už nevykecaj....
381122
jasnej souhlas s oběma a finální vzkaz od ghostridera je PŘESNĚ můj názor!!!! P.S. tentokrát MZ šlápli těžce vedle a z toho se už nevykecaj....
ghostrider and KARLOS
0 -1
reagovat
Tak nakoniec prijemne prekvapenie. Filozofovania ubudlo, votrelci pribudli. Posadka rovnako blba, ale ovela sympatickejsia ako v Prometheusovi. Totalne becko, ale tak preco nie. Prve dva diely su a navzdy budu uplne inde. 
Prometheus ma nehorazne sral, toto ma celkom potesilo. 7/10.
381113
Tak nakoniec prijemne prekvapenie. Filozofovania ubudlo, votrelci pribudli. Posadka rovnako blba, ale ovela sympatickejsia ako v Prometheusovi. Totalne becko, ale tak preco nie. Prve dva diely su a navzdy budu uplne inde.  Prometheus ma nehorazne sral, toto ma celkom potesilo. 7/10.
0 -1
reagovat
Souhlasim s Karlosem. Dle mého nelze dát tak technicky kvalitnímu filmu s takovou urovni praktických oldschool efektu, skloubených se super
Ridleyovskými rozsáhlými sety, tech 4/10. Ja 7,5/10 urcite a tesim se na
dalsi. Doufam, ze bude. ten film na mne pusobil a premyslim o moznych
variantach (i kdyz chaos obcas, celkove mne to bavi o tom premyslet).
Take se tesim na Directors Cut a co dalsiho nabidne...
381087
Souhlasim s Karlosem. Dle mého nelze dát tak technicky kvalitnímu filmu s takovou urovni praktických oldschool efektu, skloubených se super Ridleyovskými rozsáhlými sety, tech 4/10. Ja 7,5/10 urcite a tesim se na dalsi. Doufam, ze bude. ten film na mne pusobil a premyslim o moznych variantach (i kdyz chaos obcas, celkove mne to bavi o tom premyslet). Take se tesim na Directors Cut a co dalsiho nabidne...
0 -1
reagovat
Alien: Covenant to bude mít setsakra těžké. Lidí, co už byli na hraně snesitelnosti s Prometheem, budou jeho přímé pokračování nenávidět. Lidi, co od filmů očekávají minimum chyb, popřípadě realistické pojetí postav a jejich chování, budou kroutit hlavou. Lidi, co nedej bože očekávají chytrý film, budou velmi trpět. A dokonce i u těch, kterým Prometheus i přes řadu chyb špatný nepřišel, to nový film nebude mít vůbec jednoduché, zvlášť, pokud se bude jednat o fanoušky, kteří doufali v další porci téhož, co minule.
Covenant je úplně jiný film jako Prometheus, byť s ním sdílí řadu negativ a pozitiv, což je ale dáno spíš tím, kdo film točil. Prometheus 2 to je v zásadě jen pro ty, kdo vidí spojnice v těch největších negativech. Pokud by navíc došlo na dejme tomu jednu vysvětlovací scénu, nový Vetřelec by byl schopný se od prvého dílu zcela odtrhnout a stanout jako zcela samostaný film. Což opět může přinést řadu negativ, především u těch nejvěrnějších fanoušků Promethea. Film naprosto ignoruje všechno to, co se minule povedlo a celá mytologie, pracné budování rozšiřování universa, i různorodé motivy  a symbolika v lepším případě putovaly na střídačku do dalších filmů, v horším přímo z okna. Neřeší takřka žádné předložené otázky, což je svým způsobem políček všem, kdo Promethea obhajovali se slovy, že není třeba na nic spěchat a své vysvětlení někdy dostanou. A když už něco málo přece jen dostanou, je to v tak malé míře, že v podstatě o nějakém zadostiučiňujícím přídavku nemůže být ani řeč.
Na druhou stranu Covenant předkládá tunu nových nápadů. Redesign titulního monstra je jen špičkou ledovce a i díky tomu, že je opravdu brán jako záměrný lze na něj pohlížet jen a jen pozitivně. Jako bonus dostáváme potvůrku movou, nezatíženou přítomností v dalších dílech a pokud bych měl být upřímný, rozhodnout, která se povedla víc by pro mě bylo velmi těžké.
Kreativní přístup a nové nápady se vážou i k jejich využití a zobrazení ve filmu. Byť mi bezprostředně po filmu prezentace všech monster přišla horší, s čím dál tím větším odstupem musím říct, že je naopak podařená, neřknu li výborná. Moment překvapení je už dávno pryč a jakákoli snaha na hru na schovávanou, či za každou cenu šokovat nečekaným by vlastně vyzněla nejen prázdně, ale i směšně. Naopak volba úspornosti zobrazení navázaná ne na to, kolik toho jde vidět, ale jak dlouho a s jakou frekvencí dovoluje plně zazářit skvostnému návrhu i jeho zpracování. Posun k dravějšímu chování monster je taktéž vítaným osvěžením v jinak už v značně vyšlapaných cestičkách minulými filmy.
Tolik proklínaná posádka lodi Covenant mi taktéž špatná nepřišla. Ne, nenechte se zmást, teď nebudu nic zapírat a velmi důrazně říkám, že postavy se rozhodně podle příruček zdravě smýšlejícího člověka nechovají a doslova za každým jejich krokem šustí snaha scénáře dostat je na správné místo, nejlépe takové, kte bude nejpříhodnější šance na jejich krvavý a bolestivý skon. Na druhou stranu chemie mezi nimi mi špatná vážně nepřišla, přísný věkový rating dovoluje, aby v daných situacích mluvili opravdu jako lidi a ne jako stroje, samozřejmě s vyjímkou obou postav strojů. Fassbender oba roboty hraje s takovým gustem a dokáže využít každé příležitosti, že patří k tomu nejlepšímu, co film dokáže nabídnout. Že je David ža karikaturně teatrální? Já v tom nevidím i díky povaze postavy zvláštní rozdíl a docílit, aby jeden herec zahrál dvě postavy tak diametrálně odlišné, určitě zaslouží uznání.
Zbylé herecké obsazení tak doplácí především na prostý fakt, že mají jen minimum prostoru a z velké části jde jen o obětní beránky na xemomorphův oltář. Záměr v tom, že to jsou manželské páry je jasně čitelný, i díky tomu mnohé úmrtí na alespoň částečné váze. A postava Deniels těží ze slavného camea prakticky maximum. Její přerod z vyjukané vědkyně do podoby hlavní zachrínkyně situace je alespoň v mých očích stejně přirozený jako v případě Ripleyové. A pokud už je řeč o Sigourny, pak ta její analogie s novou hrdinkoku je spíš domělá a očekávaná, než reálná. Obě postavy jsou úplně jiné a dle mého snaha z Deniels udělat druhou Ripleyovou v novém filmu není. Především ale nejde o hlavního představitele, tím je a bude Fassbender.
Vyprávěný příběh pak zaujme v jednotlivostech, než v zajímavosti a zábavnosti celku. A co si budeme povídat, ono podobnou story už jsme zde měli tolikrát, že nemůže ničím překvapit, zvlášť, když se filmaři lekli reakcí na Promethea a vypustili všechno, čeho se mohla dvojka námětem pohodlně držet. Což je další problém, zbabělé opakování toho, co už jsme mnohokrát viděli nemá šanci zaujmout tolik, kolik by mohlo v případě nebojácného a tvrdohlavého kráčení do původního cíle. Pokud se tedy prozatím jeví, že film nemá co nabídnout, pak dál musím jen chválit.
Například všemi odzívaná první hodina filmu mi přišla naprosto výborná. že jsou v ní dost možná vidět nepoužité nápady Marťana? Jistě. Že jste se přišli dívat na Vetřelce a né na posádku kolonizační lodi? Určitě. V obou případech mě to ale vážně bavilo a výborně se na to dívalo.
Protože technické zpracování je dechberoucí. Jestli kvůli něčemu dát filmu šanci, pak kvůli řemeslu. Trochu mě mrzí, že většina negativních reakcí sice za tohle zásluhy přiznává, ale vůbec je nebere v potaz. Vyjmenovávat jednotlivé složky filmu a napsat k nim suché "brilantní", nebo "stoprocentní" se mi nechce, neboť je opravdu všechno brilantní a stoprocentně odvedené do posledního detailu. Jedná se o audiovizuálně nejnašlapanější film tohoto léta a to můžu prohlásit už na jeho začátku. Přeskočit tuhle laťku bude zase schopen jen Ridley. K řemeslu bych tak tedy napsal jen to, že film je sice velmi krvavý, ale za samoúčelnou hranici nikdy nezajde, čehož sem se po pravdě i dost bál.
Pak je tu otázka oživení a realizace monster. Odhadnout, co všechno bylo vytvořeno prakticky a co naopak museli zvládnout chlapci v postprodukci je poměrně hodně těžké a to sama o sobě je velmi dobrá vizitka. Je ovšem jisté, že praktických efektů se využívalo mnohem více, než je běžné a než byste byli schopni vlastně přípustit.
Osobně mi přijde velmi líto, že Scott neměl možnost natáčet ve stereu. Foxové už druhým rokem své Rkové filmy 3Dčkem nevybavují a Ridley samozřejmě upřednostnil nekompromisnost zobrazovaného před samotným zobrazením. Přesto při pohledu na ty záběry srdéčko fanouška 3D pláče, zvlášť poté, co ví, jak umně Scott s formátem dokáže zacházet.
A naopak velikou radost film udělá vyznavačům 3Dčka zvukového. Dolby Atmos se zase jednou předvedl v plné parádě, ostatně měl k tomu dostatek příležitostí. Track budeskvěle znít i v běžném kině, o tom jsem přesvědčen, ale přidaná hodnota objektového audia zde byla enormní.
Suma sumárum - film si najde početnou skupinu odpůrců a nikdo se tomu vážně nemůže divit. Těch důvodů je až přespříliš. Pokud bude mít ale někdo snahu a vyjde filmu naproti, je šance, že bude naopak nadšený alespoň z některých věcí. Ve výsledku nejpodstatnější divák - ten, který nemá očekávání žádná a přišel se podívat "jen" na další díl Vetřelce, bude spokojen. Sice jen lehce naprůměrně, ale spokojen. 7/10*
381066
Alien: Covenant to bude mít setsakra těžké. Lidí, co už byli na hraně snesitelnosti s Prometheem, budou jeho přímé pokračování nenávidět. Lidi, co od filmů očekávají minimum chyb, popřípadě realistické pojetí postav a jejich chování, budou kroutit hlavou. Lidi, co nedej bože očekávají chytrý film, budou velmi trpět. A dokonce i u těch, kterým Prometheus i přes řadu chyb špatný nepřišel, to nový film nebude mít vůbec jednoduché, zvlášť, pokud se bude jednat o fanoušky, kteří doufali v další porci téhož, co minule. Covenant je úplně jiný film jako Prometheus, byť s ním sdílí řadu negativ a pozitiv, což je ale dáno spíš tím, kdo film točil. Prometheus 2 to je v zásadě jen pro ty, kdo vidí spojnice v těch největších negativech. Pokud by navíc došlo na dejme tomu jednu vysvětlovací scénu, nový Vetřelec by byl schopný se od prvého dílu zcela odtrhnout a stanout jako zcela samostaný film. Což opět může přinést řadu negativ, především u těch nejvěrnějších fanoušků Promethea. Film naprosto ignoruje všechno to, co se minule povedlo a celá mytologie, pracné budování rozšiřování universa, i různorodé motivy  a symbolika v lepším případě putovaly na střídačku do dalších filmů, v horším přímo z okna. Neřeší takřka žádné předložené otázky, což je svým způsobem políček všem, kdo Promethea obhajovali se slovy, že není třeba na nic spěchat a své vysvětlení někdy dostanou. A když už něco málo přece jen dostanou, je to v tak malé míře, že v podstatě o nějakém zadostiučiňujícím přídavku nemůže být ani řeč. Na druhou stranu Covenant předkládá tunu nových nápadů. Redesign titulního monstra je jen špičkou ledovce a i díky tomu, že je opravdu brán jako záměrný lze na něj pohlížet jen a jen pozitivně. Jako bonus dostáváme potvůrku movou, nezatíženou přítomností v dalších dílech a pokud bych měl být upřímný, rozhodnout, která se povedla víc by pro mě bylo velmi těžké. Kreativní přístup a nové nápady se vážou i k jejich využití a zobrazení ve filmu. Byť mi bezprostředně po filmu prezentace všech monster přišla horší, s čím dál tím větším odstupem musím říct, že je naopak podařená, neřknu li výborná. Moment překvapení je už dávno pryč a jakákoli snaha na hru na schovávanou, či za každou cenu šokovat nečekaným by vlastně vyzněla nejen prázdně, ale i směšně. Naopak volba úspornosti zobrazení navázaná ne na to, kolik toho jde vidět, ale jak dlouho a s jakou frekvencí dovoluje plně zazářit skvostnému návrhu i jeho zpracování. Posun k dravějšímu chování monster je taktéž vítaným osvěžením v jinak už v značně vyšlapaných cestičkách minulými filmy. Tolik proklínaná posádka lodi Covenant mi taktéž špatná nepřišla. Ne, nenechte se zmást, teď nebudu nic zapírat a velmi důrazně říkám, že postavy se rozhodně podle příruček zdravě smýšlejícího člověka nechovají a doslova za každým jejich krokem šustí snaha scénáře dostat je na správné místo, nejlépe takové, kte bude nejpříhodnější šance na jejich krvavý a bolestivý skon. Na druhou stranu chemie mezi nimi mi špatná vážně nepřišla, přísný věkový rating dovoluje, aby v daných situacích mluvili opravdu jako lidi a ne jako stroje, samozřejmě s vyjímkou obou postav strojů. Fassbender oba roboty hraje s takovým gustem a dokáže využít každé příležitosti, že patří k tomu nejlepšímu, co film dokáže nabídnout. Že je David ža karikaturně teatrální? Já v tom nevidím i díky povaze postavy zvláštní rozdíl a docílit, aby jeden herec zahrál dvě postavy tak diametrálně odlišné, určitě zaslouží uznání. Zbylé herecké obsazení tak doplácí především na prostý fakt, že mají jen minimum prostoru a z velké části jde jen o obětní beránky na xemomorphův oltář. Záměr v tom, že to jsou manželské páry je jasně čitelný, i díky tomu mnohé úmrtí na alespoň částečné váze. A postava Deniels těží ze slavného camea prakticky maximum. Její přerod z vyjukané vědkyně do podoby hlavní zachrínkyně situace je alespoň v mých očích stejně přirozený jako v případě Ripleyové. A pokud už je řeč o Sigourny, pak ta její analogie s novou hrdinkoku je spíš domělá a očekávaná, než reálná. Obě postavy jsou úplně jiné a dle mého snaha z Deniels udělat druhou Ripleyovou v novém filmu není. Především ale nejde o hlavního představitele, tím je a bude Fassbender. Vyprávěný příběh pak zaujme v jednotlivostech, než v zajímavosti a zábavnosti celku. A co si budeme povídat, ono podobnou story už jsme zde měli tolikrát, že nemůže ničím překvapit, zvlášť, když se filmaři lekli reakcí na Promethea a vypustili všechno, čeho se mohla dvojka námětem pohodlně držet. Což je další problém, zbabělé opakování toho, co už jsme mnohokrát viděli nemá šanci zaujmout tolik, kolik by mohlo v případě nebojácného a tvrdohlavého kráčení do původního cíle. Pokud se tedy prozatím jeví, že film nemá co nabídnout, pak dál musím jen chválit. Například všemi odzívaná první hodina filmu mi přišla naprosto výborná. že jsou v ní dost možná vidět nepoužité nápady Marťana? Jistě. Že jste se přišli dívat na Vetřelce a né na posádku kolonizační lodi? Určitě. V obou případech mě to ale vážně bavilo a výborně se na to dívalo. Protože technické zpracování je dechberoucí. Jestli kvůli něčemu dát filmu šanci, pak kvůli řemeslu. Trochu mě mrzí, že většina negativních reakcí sice za tohle zásluhy přiznává, ale vůbec je nebere v potaz. Vyjmenovávat jednotlivé složky filmu a napsat k nim suché "brilantní", nebo "stoprocentní" se mi nechce, neboť je opravdu všechno brilantní a stoprocentně odvedené do posledního detailu. Jedná se o audiovizuálně nejnašlapanější film tohoto léta a to můžu prohlásit už na jeho začátku. Přeskočit tuhle laťku bude zase schopen jen Ridley. K řemeslu bych tak tedy napsal jen to, že film je sice velmi krvavý, ale za samoúčelnou hranici nikdy nezajde, čehož sem se po pravdě i dost bál. Pak je tu otázka oživení a realizace monster. Odhadnout, co všechno bylo vytvořeno prakticky a co naopak museli zvládnout chlapci v postprodukci je poměrně hodně těžké a to sama o sobě je velmi dobrá vizitka. Je ovšem jisté, že praktických efektů se využívalo mnohem více, než je běžné a než byste byli schopni vlastně přípustit. Osobně mi přijde velmi líto, že Scott neměl možnost natáčet ve stereu. Foxové už druhým rokem své Rkové filmy 3Dčkem nevybavují a Ridley samozřejmě upřednostnil nekompromisnost zobrazovaného před samotným zobrazením. Přesto při pohledu na ty záběry srdéčko fanouška 3D pláče, zvlášť poté, co ví, jak umně Scott s formátem dokáže zacházet. A naopak velikou radost film udělá vyznavačům 3Dčka zvukového. Dolby Atmos se zase jednou předvedl v plné parádě, ostatně měl k tomu dostatek příležitostí. Track budeskvěle znít i v běžném kině, o tom jsem přesvědčen, ale přidaná hodnota objektového audia zde byla enormní. Suma sumárum - film si najde početnou skupinu odpůrců a nikdo se tomu vážně nemůže divit. Těch důvodů je až přespříliš. Pokud bude mít ale někdo snahu a vyjde filmu naproti, je šance, že bude naopak nadšený alespoň z některých věcí. Ve výsledku nejpodstatnější divák - ten, který nemá očekávání žádná a přišel se podívat "jen" na další díl Vetřelce, bude spokojen. Sice jen lehce naprůměrně, ale spokojen. 7/10*
1 -1
reagovat

Karlos

Ten koniec, ktorý si mi písal do správy máš odkiaľ? Alternative ending? 
381064
Ten koniec, ktorý si mi písal do správy máš odkiaľ? Alternative ending? 
Karlos
0 0
reagovat

karlos

V tomto suhlasim s ghostriderom. Mne ta hlupost pri Covenantovi vadila daleko menej, dokonca som ju tam az takmer nevnimal, narozdiel od Promethea, kde nacahovanie ruky za zizalou snad nikdy nikto neprekona. Nasleduju asi mierne spoilery:
David predsa posadke povedal ze u neho budu v bezpeci, v takejto krizovej situacii nebol dovod mu neverit, len dufat ze ma pravdu, preto ma neprekvapilo ked sa po par hodinach niekto zdvihol a odisiel sam na zachod.
Kapitan to sice trochu prehnal, no tam som to bral zase tak, ze Davida ako androida tak ci tak nema zmysel zneskodnit, kedze nema ludske citenie, ale radsej sa od neho dozvediet co najviac informacii. Ja si ani nemyslim ze koniec sa scenaristi snazili zakryt pred divakom, oni ho zakryli pred posadkou, my sme predsa videli co sa deje. Otazka skor bola kedy a ako sa sa to dozvedia oni.
Vo mne ten film po tolkych dnoch stale rastie, dokonca ho mam teraz vyssie ako po zhliadnuti a tesim sa, ked sa do toho vesmiru vratim opat.
btw HUDBA, myslim ze je nepravom opomijana, je absolutne dokonala, a uzasne doplna zazitok, taky mix povodnych votrelcich motivov a hlavneho motivu promethea
381059
V tomto suhlasim s ghostriderom. Mne ta hlupost pri Covenantovi vadila daleko menej, dokonca som ju tam az takmer nevnimal, narozdiel od Promethea, kde nacahovanie ruky za zizalou snad nikdy nikto neprekona. Nasleduju asi mierne spoilery: [spoiler]David predsa posadke povedal ze u neho budu v bezpeci, v takejto krizovej situacii nebol dovod mu neverit, len dufat ze ma pravdu, preto ma neprekvapilo ked sa po par hodinach niekto zdvihol a odisiel sam na zachod. Kapitan to sice trochu prehnal, no tam som to bral zase tak, ze Davida ako androida tak ci tak nema zmysel zneskodnit, kedze nema ludske citenie, ale radsej sa od neho dozvediet co najviac informacii. Ja si ani nemyslim ze koniec sa scenaristi snazili zakryt pred divakom, oni ho zakryli pred posadkou, my sme predsa videli co sa deje. Otazka skor bola kedy a ako sa sa to dozvedia oni. [/spoiler]Vo mne ten film po tolkych dnoch stale rastie, dokonca ho mam teraz vyssie ako po zhliadnuti a tesim sa, ked sa do toho vesmiru vratim opat. btw HUDBA, myslim ze je nepravom opomijana, je absolutne dokonala, a uzasne doplna zazitok, taky mix povodnych votrelcich motivov a hlavneho motivu promethea
karlos
0 0
reagovat
Mna to taktiez bavilo. Becko to sice je, ale velmi dobre natocene a audiovizualne skvele. Ocakavania som nemal vysoke, takze som nakoniec vlastne dost spokojny ;)
381058
Mna to taktiez bavilo. Becko to sice je, ale velmi dobre natocene a audiovizualne skvele. Ocakavania som nemal vysoke, takze som nakoniec vlastne dost spokojny *;)*
0 0
reagovat
A jak se to ma s tou brutalitou a gore? Nejaky srovnani? Se moc netvarite a to Karlos navnadil na ultraNC-30 vylihnuti z drzky :D
381057
A jak se to ma s tou brutalitou a gore? Nejaky srovnani? Se moc netvarite a to Karlos navnadil na ultraNC-30 vylihnuti z drzky *:D*
0 0
reagovat
Karlos: Je to skoro jako ten nový Dredd - mne se to proste libilo - taky takove to poctive B, ale zaroven technicky kvalitni, u Covenantu jeste o stupinek vyse a snaha o přesah (posouzení snahy na každém)...
S tim scenaristickym: "Musim to hlavne udelat, aby to slo dejem dal" mas jasne pravdu s rozdelovanim a udalostmi atd :-) to rozdelovani je nelogicky stejne jako absence skafandru pri vysadku na neznamen svete...
Mam trochu vysvetleni k tomu "musím se jít dát dohromady" - jestli sis vsiml, ona mela zraneni na obou rukou z toho minuleho setkani s bilou potvorou, tj. jakoby ohledat sve zraneni a zjistit by celkove jit mohla, JEN samo ne sama asi :+... Extremne hledat logičnosti v te situaci, kde je takovy extrem co do intenzity, ma sve limity ale, jak jsem psal. Je to situace bojová víceméně celou druhou polovinu filmu. Ja se pres to prenesu a zabavu mi to nekazilo (i ten kapitan jak samo šel uplne na smrt...).
Plně s tebou souhlasím, že mne nebaví v poslední době ten styl BRAK A DELAME SI SRANDU, takze OK. Zde mne ta vaznejsi nota Covenantu i pres jakoby B a gore film prijde spravna.
Musím se na to podívat znovu. Prometheus mne v te reziserske verzi bavil o mnoho více napodruhe i napotreti atd. Uvidim Covenant. Covenant beru jako tu uzavrenou epizodu ze sveta Prometheus/Alien s tim detailem puvodu Aliena pro zamyšlení... Dokonalý organismus a šok z toho, že až tak moc ne-lidsky neni plus mne vzal osud Shaw i potom prologu co byl. Já myslím celkově, že i ten, kdo sledoval ty kraťasy na webu Promethea a propagační věci okolo kampaně, ten poté měl z filmu lepší zážitek. Např i tím, že věděl o kapitánovi a kdo to byl a i třeba, proč se mu nepovedlo se probudit v režimu nouzové dehybernace (jak byl nemocný před uložením do stáze mělo určitě vliv na to drama na začátku). Dobré bylo i přemýšlet o přesahu jak moc Weyland a jeho nelidskost měla vliv na vývoj Davida a jeho řekněme "problémy" :-)
381056
Karlos: Je to skoro jako ten nový Dredd - mne se to proste libilo - taky takove to poctive B, ale zaroven technicky kvalitni, u Covenantu jeste o stupinek vyse a snaha o přesah (posouzení snahy na každém)... S tim scenaristickym: "Musim to hlavne udelat, aby to slo dejem dal" mas jasne pravdu s rozdelovanim a udalostmi atd :-) to rozdelovani je nelogicky stejne jako absence skafandru pri vysadku na neznamen svete... Mam trochu vysvetleni k tomu "musím se jít dát dohromady" - jestli sis vsiml, ona mela zraneni na obou rukou z toho minuleho setkani s bilou potvorou, tj. jakoby ohledat sve zraneni a zjistit by celkove jit mohla, JEN samo ne sama asi *:+*... Extremne hledat logičnosti v te situaci, kde je takovy extrem co do intenzity, ma sve limity ale, jak jsem psal. Je to situace bojová víceméně celou druhou polovinu filmu. Ja se pres to prenesu a zabavu mi to nekazilo (i ten kapitan jak samo šel uplne na smrt...). Plně s tebou souhlasím, že mne nebaví v poslední době ten styl BRAK A DELAME SI SRANDU, takze OK. Zde mne ta vaznejsi nota Covenantu i pres jakoby B a gore film prijde spravna. Musím se na to podívat znovu. Prometheus mne v te reziserske verzi bavil o mnoho více napodruhe i napotreti atd. Uvidim Covenant. Covenant beru jako tu uzavrenou epizodu ze sveta Prometheus/Alien s tim detailem puvodu Aliena pro zamyšlení... Dokonalý organismus a šok z toho, že až tak moc ne-lidsky neni plus mne vzal osud Shaw i potom prologu co byl. Já myslím celkově, že i ten, kdo sledoval ty kraťasy na webu Promethea a propagační věci okolo kampaně, ten poté měl z filmu lepší zážitek. Např i tím, že věděl o kapitánovi a kdo to byl a i třeba, proč se mu nepovedlo se probudit v režimu nouzové dehybernace (jak byl nemocný před uložením do stáze mělo určitě vliv na to drama na začátku). Dobré bylo i přemýšlet o přesahu jak moc Weyland a jeho nelidskost měla vliv na vývoj Davida a jeho řekněme "problémy" :-)
1 0
reagovat
Někdy během Vzkříšení na to lůza přišla a proto je na konci Země tak zničená, občanská válka. To je jasný.
381055
Někdy během Vzkříšení na to lůza přišla a proto je na konci Země tak zničená, občanská válka. To je jasný.
0 0
reagovat

Arbiter

Kdyby tímhle vysvětlením začal Prometheus 3, tak velkej respekt :D
381054
Kdyby tímhle vysvětlením začal Prometheus 3, tak velkej respekt *:D*
Arbiter
0 0
reagovat
:D:D:D
381052
*:D**:D**:D*
0 0
reagovat
Třeba je ta kolonizační mise jen zástěrkou snahy zbavit Zemi blbejch lidí.
381051
Třeba je ta kolonizační mise jen zástěrkou snahy zbavit Zemi blbejch lidí.
0 0
reagovat
ghostrider: Ono to ale fakt hloupé je. Zrovna ten příklad bioložky a pilotky, co řešily problém s vojákem se tu sice mohutně kritizoval, ale jako jediný má tohle logické vysvětlení. Jenže ještě spolu s absencí skafandrů a všeobecným nedodržováním oněch kanatnénních protokolů (na které je ale přímo ve filmu poukazováno) je to zdaleka nejmenší problém. Ostatně tohle jsou hnidopišské věci zuž z Promethea, které se opravdu dají jednoduše přenést.
Covenant ale ve srovnání s Prometheem působí mnohonásobně hloupěji, protože za tím jednáním postav jde vemli cítit snaha scénáře dostat se z místa A na místo B. A při každém rozdělení posádky, včetně "musím se jít dát dohromady", což jsou jinak řečená slova "Musím se jít umýt a upravit" jde o čirou hloupost, která se fakt s realitou se přibližující situací nedá srovnat. Pokud by se měly postavy chovat alespoň trochu hodnověrně, pak by se určitě nerozdělili poté, když ví, že sami za sebe si neškrtnou, nebo v případě, že před nimi nestojí někdo, kdo jim chce pomoct, pak mu nebudou důvěřovat. Jakákoli snaha ten film ospravedlit nějakým logickým vysvětlením by v případě Covenanta dělána být určitě neměla. Je to hloupé v základu.
Především je ale veliká chyba to vůbec řešit, protože cílit na realističnost očividně nebyl cíl. A byť se mnou někteří nemusí souhlasit, film si je své brakovosti dobře vědom a v mých očich poslední dobou nejlacinější obhajova ever "Jsme hloupí, víme o tom, ale protože si z toho budeme dělat srandu a nebudeme se brát vážně, tak je to OK" se tu poměrně seběvědomě nepraktikuje, za čož určitě všechny palce nahoru.
Je to Béčko s velým B se vším, co k tomu patří. Jestli se to někomu nelíbí, dává ony nízké hodnocení. Kdo je schopen se přes to přenést, byť s bolestí v srdci, pak ten film začne vnímat o poznání líp.
381047
ghostrider: Ono to ale fakt hloupé je. Zrovna ten příklad bioložky a pilotky, co řešily problém s vojákem se tu sice mohutně kritizoval, ale jako jediný má tohle logické vysvětlení. Jenže ještě spolu s absencí skafandrů a všeobecným nedodržováním oněch kanatnénních protokolů (na které je ale přímo ve filmu poukazováno) je to zdaleka nejmenší problém. Ostatně tohle jsou hnidopišské věci zuž z Promethea, které se opravdu dají jednoduše přenést. Covenant ale ve srovnání s Prometheem působí mnohonásobně hloupěji, protože za tím jednáním postav jde vemli cítit snaha scénáře dostat se z místa A na místo B. A při každém rozdělení posádky, včetně "musím se jít dát dohromady", což jsou jinak řečená slova "Musím se jít umýt a upravit" jde o čirou hloupost, která se fakt s realitou se přibližující situací nedá srovnat. Pokud by se měly postavy chovat alespoň trochu hodnověrně, pak by se určitě nerozdělili poté, když ví, že sami za sebe si neškrtnou, nebo v případě, že před nimi nestojí někdo, kdo jim chce pomoct, pak mu nebudou důvěřovat. Jakákoli snaha ten film ospravedlit nějakým logickým vysvětlením by v případě Covenanta dělána být určitě neměla. Je to hloupé v základu. Především je ale veliká chyba to vůbec řešit, protože cílit na realističnost očividně nebyl cíl. A byť se mnou někteří nemusí souhlasit, film si je své brakovosti dobře vědom a v mých očich poslední dobou nejlacinější obhajova ever "Jsme hloupí, víme o tom, ale protože si z toho budeme dělat srandu a nebudeme se brát vážně, tak je to OK" se tu poměrně seběvědomě nepraktikuje, za čož určitě všechny palce nahoru. Je to Béčko s velým B se vším, co k tomu patří. Jestli se to někomu nelíbí, dává ony nízké hodnocení. Kdo je schopen se přes to přenést, byť s bolestí v srdci, pak ten film začne vnímat o poznání líp.
0 0
reagovat

OK / mne se to libilo nejen technicky

Technicky urcite na urovni a vizual poutavy. Osobne se mi to libilo i jako film. 4/10 je podle meho nazoru strasna křivda od MZ vuci filmu ;)
Nelogicnosti jen malé dle meho a detaily mozna lehce jsou, ale jako military specialista a znalec krizovych situaci nesouhlasim s nazory mnohych zde, kteří vědí, jak se lidé chovají v extrémních situacích a krizových momentech. Chovani lidi v techto momentech se neřídí vaší beznou logikou a projekci co by asi kdyby. Za mne osobne zahrani tech extremnich momentu bylo OK - zejmena momenty kdy pilotka a bioložka se snazi zvladnout kontaminaci toho vojáka. Realně v bojovych podminkach se lide chovaji takto tj. strili i kdyz nemaji a muze to mit sebeznicujici ucinek, uklouznou opakovaně atd. Je to tak.
Jste podle meho moc drsni na ten film a nedate mu sanci, cekate od nej Občana Kanea nebo nevím co :) I to filozofovani i kdyz dlouhy obcas u mne OK - David super v komparaci s Walterem. Napr. jak pisou mnozi kritici, ze Davida prijimali prilis nekriticky, tak to se da vysvetlit charakterem syntetiku ostatnich, se kterymi se clenove posadky v zivote potkali tj. naprosto nejde cekat jakykoli problem a tak se take chovaji vuci nemu. Cetl jsem i komiksy cyklus Fire&Stone [Prometheus, Alien atd.] a dobre se to doplnuje...
Chtelo by to vice konstruktivní kritiky s tím, že není dopředu jasné, jak se těšíte to zmasit teatrálně...
Jsem team Marty7CZ, Karbous a POMO co do nazoru na film. Za mne 8/10 v pohodě.
381037
Technicky urcite na urovni a vizual poutavy. Osobne se mi to libilo i jako film. 4/10 je podle meho nazoru strasna křivda od MZ vuci filmu *;)* Nelogicnosti jen malé dle meho a detaily mozna lehce jsou, ale jako military specialista a znalec krizovych situaci nesouhlasim s nazory mnohych zde, kteří vědí, jak se lidé chovají v extrémních situacích a krizových momentech. Chovani lidi v techto momentech se neřídí vaší beznou logikou a projekci co by asi kdyby. Za mne osobne zahrani tech extremnich momentu bylo OK - zejmena momenty kdy pilotka a bioložka se snazi zvladnout kontaminaci toho vojáka. Realně v bojovych podminkach se lide chovaji takto tj. strili i kdyz nemaji a muze to mit sebeznicujici ucinek, uklouznou opakovaně atd. Je to tak. Jste podle meho moc drsni na ten film a nedate mu sanci, cekate od nej Občana Kanea nebo nevím co *:)* I to filozofovani i kdyz dlouhy obcas u mne OK - David super v komparaci s Walterem. Napr. jak pisou mnozi kritici, ze Davida prijimali prilis nekriticky, tak to se da vysvetlit charakterem syntetiku ostatnich, se kterymi se clenove posadky v zivote potkali tj. naprosto nejde cekat jakykoli problem a tak se take chovaji vuci nemu. Cetl jsem i komiksy cyklus Fire&Stone [Prometheus, Alien atd.] a dobre se to doplnuje... Chtelo by to vice konstruktivní kritiky s tím, že není dopředu jasné, jak se těšíte to zmasit teatrálně... Jsem team Marty7CZ, Karbous a POMO co do nazoru na film. Za mne 8/10 v pohodě.
OK / mne se to libilo nejen technicky
0 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se