Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Oscaři rozdáni! Triumfoval La La Land, ale jen na chvíli!

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Bachy

No ak povazujes Titanic za plytky fim, tak dalsia diskusia asi fakt nema zmysel. Myslim vsak ze nikomu z nas vylozene nevadi, ze nevyhravaju crowdpleasery, ale to ze vyhravaju filmy, ktore maju nejaku tu vypovednu hodnotu uba v danom obdobi.;) Ale nechajme to tak, skutocne sa tocime v kruhu.
374429
No ak povazujes Titanic za plytky fim, tak dalsia diskusia asi fakt nema zmysel. Myslim vsak ze nikomu z nas vylozene nevadi, ze nevyhravaju crowdpleasery, ale to ze vyhravaju filmy, ktore maju nejaku tu vypovednu hodnotu uba v danom obdobi.*;)* Ale nechajme to tak, skutocne sa tocime v kruhu.
Bachy
0 0
reagovat

Matt + MeaCulpa

Motáme se pořád okolo toho samého. Je to o vkusu. Za mě je třeba zmíněný Hurt Locker lepším filmem než Návrat krále, ale nemám potřebu vítězství Návratu nějak shazovat. A přesně filmy, které jmenuje Culpa (Forest, Crash, Statečné srdce) považuji za dobré filmy, ale není to pro mě film, kterej by mě pro mě byl víc než hodně dobrej dort. Něco speciálního, co ve mě zanechá víc "uměleckýho" dojmu tam prostě nevidím, a to znovu říkám, že mám většinu z nich rád (Crash, Shakespeara, Pacienta a Titanic třeba vůbec ne, tam vidím jen mělko, o Avataru nemluvě). Pořád se bavíme o tom samém. Vám se evidentně víc zalíbili ty crowdpleasery a já s tím nemám problém a chápu to. Ale já chci od filmu něco trošku jiného a akademie v některých ročnících taky. Navíc zrovna Americkou krásu taky dost žeru a nesouhlasím s vítězstvím Královy řeči i Milionáře, ale prostě mě zdaleka tolik neudivuje vítězství Moonlight.

MeaCulpa sám dal za příklad Tuhle zemi a když mu opunuji s tím, že ten film považuju naopak za větší než některé jmenované, tak ho z výčtu vyjme. Tím pádem ti stejným příkladem dávám Birdmana i Argo, které mám rovněž zatraceně rád.

Máte pravdu, že z předávání cen v Cannes se masovka nestane, jenže otázka zní: Je to opravdu účel?
374422
Motáme se pořád okolo toho samého. Je to o vkusu. Za mě je třeba zmíněný Hurt Locker lepším filmem než Návrat krále, ale nemám potřebu vítězství Návratu nějak shazovat. A přesně filmy, které jmenuje Culpa (Forest, Crash, Statečné srdce) považuji za dobré filmy, ale není to pro mě film, kterej by mě pro mě byl víc než hodně dobrej dort. Něco speciálního, co ve mě zanechá víc "uměleckýho" dojmu tam prostě nevidím, a to znovu říkám, že mám většinu z nich rád (Crash, Shakespeara, Pacienta a Titanic třeba vůbec ne, tam vidím jen mělko, o Avataru nemluvě). Pořád se bavíme o tom samém. Vám se evidentně víc zalíbili ty crowdpleasery a já s tím nemám problém a chápu to. Ale já chci od filmu něco trošku jiného a akademie v některých ročnících taky. Navíc zrovna Americkou krásu taky dost žeru a nesouhlasím s vítězstvím Královy řeči i Milionáře, ale prostě mě zdaleka tolik neudivuje vítězství Moonlight. MeaCulpa sám dal za příklad Tuhle zemi a když mu opunuji s tím, že ten film považuju naopak za větší než některé jmenované, tak ho z výčtu vyjme. Tím pádem ti stejným příkladem dávám Birdmana i Argo, které mám rovněž zatraceně rád. Máte pravdu, že z předávání cen v Cannes se masovka nestane, jenže otázka zní: Je to opravdu účel?
Matt + MeaCulpa
0 0
reagovat

MeaCulpa

"Ted me prijde, ze nejlepsi film = soska pro nejlepsiho rezisera a soska za nejlepsi film pripadne filmu, ktery ukaze, ze Akademie je spolecensky odpovedna" - Presne to iste som pisal aj ja a som rad, ze to tu takto vnima aj niekto dalsi :)

Ze sa ich vyber podpisuje negativne i na sledovanosti, je taktiez fakt, no za to si mozu logicky sami a ked aj mozu ocenit naozaj zapamatatelny a velky kusok, tak to nespravia. A La La Land takym filmom skutocne je, tak ako bol v minulosti i Wolf of Wall Street, ci Avatar bez ohladu na to, co si o tom filme niektori myslia. (a ruku na srdce, vazne vam s odstupom casu pride taky Hurt Locker bez poriadnej dejovej kostry a s nijak zvlast zaujmavymi charaktermi, ci vybrusenymi dialogmi naozaj vynimocnym vojnovym filmom?)
374382
"Ted me prijde, ze nejlepsi film = soska pro nejlepsiho rezisera a soska za nejlepsi film pripadne filmu, ktery ukaze, ze Akademie je spolecensky odpovedna" - Presne to iste som pisal aj ja a som rad, ze to tu takto vnima aj niekto dalsi *:)* Ze sa ich vyber podpisuje negativne i na sledovanosti, je taktiez fakt, no za to si mozu logicky sami a ked aj mozu ocenit naozaj zapamatatelny a velky kusok, tak to nespravia. A La La Land takym filmom skutocne je, tak ako bol v minulosti i Wolf of Wall Street, ci Avatar bez ohladu na to, co si o tom filme niektori myslia. (a ruku na srdce, vazne vam s odstupom casu pride taky Hurt Locker bez poriadnej dejovej kostry a s nijak zvlast zaujmavymi charaktermi, ci vybrusenymi dialogmi naozaj vynimocnym vojnovym filmom?)
MeaCulpa
0 0
reagovat

Bachy

Tak Tahle zeme neni pro stary ma casove mnohem bliz k Americke krase nez Moonlightu ?) Myslim, ze ten posun v tom co vyhravalo a ted vyhrava nejlepsi film je zobrazeny jasne. Ted me prijde, ze nejlepsi film = soska pro nejlepsiho rezisera a soska za nejlepsi film pripadne filmu, ktery ukaze, ze Akademie je spolecensky odpovedna, upozornuje na problem nebo jev ve spolecnosti, ale rozhodne to neni to co by jsi si jako nejlepsi film predstavil tak cca 10-15 let zpatky. Ve vysledku tak vyhravaji filmy kolem kterych je halo tak mesic pred a mesic po Oscarech, ale z dlouhodobeho hlediska vlastne nikoho moc nezajimaji. Opravdu si nekdo bude hazet pravidelne Artista, Moonlight nebo Crash misto Forresta Gumpa, Statecneho srdce nebo Titanicu?

BTW posledni opravdu uspesny film, ktery by byl i popularni u publika byla snad Kralova rec a Milionar z chatrce. Pak neni divu, ze soustavne klesa sledovanost, kdyz vlastne zacaly vyhravat filmy, ktere zajimaji hrstku zasvecenych. Na predavani vysledku z Cannes se taky masovka nestane 8)
374377
Tak Tahle zeme neni pro stary ma casove mnohem bliz k Americke krase nez Moonlightu *?)* Myslim, ze ten posun v tom co vyhravalo a ted vyhrava nejlepsi film je zobrazeny jasne. Ted me prijde, ze nejlepsi film = soska pro nejlepsiho rezisera a soska za nejlepsi film pripadne filmu, ktery ukaze, ze Akademie je spolecensky odpovedna, upozornuje na problem nebo jev ve spolecnosti, ale rozhodne to neni to co by jsi si jako nejlepsi film predstavil tak cca 10-15 let zpatky. Ve vysledku tak vyhravaji filmy kolem kterych je halo tak mesic pred a mesic po Oscarech, ale z dlouhodobeho hlediska vlastne nikoho moc nezajimaji. Opravdu si nekdo bude hazet pravidelne Artista, Moonlight nebo Crash misto Forresta Gumpa, Statecneho srdce nebo Titanicu? BTW posledni opravdu uspesny film, ktery by byl i popularni u publika byla snad Kralova rec a Milionar z chatrce. Pak neni divu, ze soustavne klesa sledovanost, kdyz vlastne zacaly vyhravat filmy, ktere zajimaji hrstku zasvecenych. Na predavani vysledku z Cannes se taky masovka nestane *8)*
Bachy
0 0
reagovat
Disketa1, KARLOS, mr.jokemakerr, M.a.t.t., Ravenhorn
Hoši krásne ste to napísali, až mi je do plaču 8) :D

Je to divné ale v niečom má ten Bobby6killer aj pravdu, v základe je lotr zrovnateľný s množstvom filmov, rozdiel je ale hlavne v tom, že lotr je tak krásne a s úctou k predlohe natočený a zabalený do tak úžasného pozlátka, do neuveriteľne komplexného a dychvyrážajúceho celku, kde sa autori pohrali s každým jedným detailom (preto tých 17 oscarov) a kde hudba tak dokonale dotvára atmosféru, že už lepšie sa to asi ani urobiť nedá a ja začínam pochybovať že sa ešte niekedy behom svojho života dočkám niečoho tak dokonalého a veľkolepého ako je Pán Prsteňov ;)
374362
[b]Disketa1, KARLOS, mr.jokemakerr, M.a.t.t., Ravenhorn[/b] Hoši krásne ste to napísali, až mi je do plaču *8)* *:D* Je to divné ale v niečom má ten [b]Bobby6killer[/b] aj pravdu, v základe je lotr zrovnateľný s množstvom filmov, rozdiel je ale hlavne v tom, že lotr je tak krásne a s úctou k predlohe natočený a zabalený do tak úžasného pozlátka, do neuveriteľne komplexného a dychvyrážajúceho celku, kde sa autori pohrali s každým jedným detailom (preto tých 17 oscarov) a kde hudba tak dokonale dotvára atmosféru, že už lepšie sa to asi ani urobiť nedá a ja začínam pochybovať že sa ešte niekedy behom svojho života dočkám niečoho tak dokonalého a veľkolepého ako je Pán Prsteňov *;)*
0 0
reagovat
Tady je desetiminutový rozbor Moonlightu. Snad to trochu pomůže. link
374361
Tady je desetiminutový rozbor Moonlightu. Snad to trochu pomůže. http://www.youtube.com/watch?v=Ot9DX5S8aHk
0 0
reagovat

MeaCulpa

Je to o vkusu - Tahle země není pro starý mi jede 1x do roka a byl jsem na ni tenkrát 4x v kině.
374360
Je to o vkusu - Tahle země není pro starý mi jede 1x do roka a byl jsem na ni tenkrát 4x v kině.
MeaCulpa
0 0
reagovat
Jasně já to chápu, nechci se hádat. Ale přijde mi že podobně obecná poselství mají právě třeba i Marvelovky, Planety opic nebo třeba Avatar, i když uznávám že co do filmařských kvalit to jsou treba horší snímky. A kolik lidí z té masy si tyhle myšlenkový podtexty uvědomí? V poslední době vyhrávají snímky co s žádným podtextem v podstatě nepracují a svoje myšlenky přímo tématizují a neodvádí od nich pozornost právě tím mainstreamovým balením. Řekl bych že když si s kámošem zajdu na Lotra, tak já si můžu pochvalovat poselství a on třeba jenom obrovský bitvy a úžasný triky. Zatímco když půjdem na Moonlight tak si troufám říct odnesem dost podobný myšlenky. Je to prostě jenom o tom jaký přístup k oceňování zvolit no. Mně osobně vážně nevadí ani jeden, jsem taky spíš mainstreamovej divák. Na druhou stranu na Lotra a podobný filmy půjdu do kina tak jako tak, oscaři neoscaři. O Moonlightu bych se jinak asi vůbec nedozvěděl.
374354
Jasně já to chápu, nechci se hádat. Ale přijde mi že podobně obecná poselství mají právě třeba i Marvelovky, Planety opic nebo třeba Avatar, i když uznávám že co do filmařských kvalit to jsou treba horší snímky. A kolik lidí z té masy si tyhle myšlenkový podtexty uvědomí? V poslední době vyhrávají snímky co s žádným podtextem v podstatě nepracují a svoje myšlenky přímo tématizují a neodvádí od nich pozornost právě tím mainstreamovým balením. Řekl bych že když si s kámošem zajdu na Lotra, tak já si můžu pochvalovat poselství a on třeba jenom obrovský bitvy a úžasný triky. Zatímco když půjdem na Moonlight tak si troufám říct odnesem dost podobný myšlenky. Je to prostě jenom o tom jaký přístup k oceňování zvolit no. Mně osobně vážně nevadí ani jeden, jsem taky spíš mainstreamovej divák. Na druhou stranu na Lotra a podobný filmy půjdu do kina tak jako tak, oscaři neoscaři. O Moonlightu bych se jinak asi vůbec nedozvěděl.
0 0
reagovat

Bobby6killer

Pro mě vlastně neexistuje jiný film (filmy-trilogie), který by mi nezměnil život jako právě Pán Prstenů.

Je to jeden ze tří důvodů proč jsem se vydal na Nový Zéland a nakonec tam žil skoro 5 let. (ty další dva důvody jsou angličtina a příroda).
374353
Pro mě vlastně neexistuje jiný film (filmy-trilogie), který by mi nezměnil život jako právě Pán Prstenů. Je to jeden ze tří důvodů proč jsem se vydal na Nový Zéland a nakonec tam žil skoro 5 let. (ty další dva důvody jsou angličtina a příroda).
Bobby6killer
0 0
reagovat

Bobby6killer

Tak ako pisu ostatni - Lord of the rings je totiz film, ktory v sebe obsahuje mnozstvo silnych tem - priatelstvo, dusevny rast, zrkladli sa tam tama vecnosti a mnoho dalsich. Porovnavat to s Avengers (akokolvek mam ten film velmi rad) sa snad ani neda :)
374352
Tak ako pisu ostatni - Lord of the rings je totiz film, ktory v sebe obsahuje mnozstvo silnych tem - priatelstvo, dusevny rast, zrkladli sa tam tama vecnosti a mnoho dalsich. Porovnavat to s Avengers (akokolvek mam ten film velmi rad) sa snad ani neda *:)*
Bobby6killer
0 0
reagovat

bobby

Je tam hodne poselstvi. Co takhle to nejdulezitejsi, ze nezalezi rase, povolani apod., dobry a zly muze byt kdokoliv. Nejmensi a bezvyznamny hobit mel nejsilnejsi vuli odolat prstenu. Co takhle poselstvi dobra a zla? Tyranie Saurona, vykoupeni Boromira? To jsou nektere velmi zasadni moralni hodnoty v zivota vsech popsane ve velmi krasnem pribehu. Navic je to nadherny fantasy svet, ktery nam rozsiruje obzory.

Prave LOTR je nejvetsim kandidatem na Oscar, protoze je krasne natoceny, zahrany, napsany a bavi jak kritiky tak i casual divaky. Jinak male filmy se do nominaci dostavaly, tak to ma byt, ale o vitezstvi maji rozhodovat kvality filmu a ne poselstvi nebo aktualni temata, polita apod. Jen z posledni doby je nejvic do oci bijici 12 years a slave, ten film totalne zapadl.
374348
Je tam hodne poselstvi. Co takhle to nejdulezitejsi, ze nezalezi rase, povolani apod., dobry a zly muze byt kdokoliv. Nejmensi a bezvyznamny hobit mel nejsilnejsi vuli odolat prstenu. Co takhle poselstvi dobra a zla? Tyranie Saurona, vykoupeni Boromira? To jsou nektere velmi zasadni moralni hodnoty v zivota vsech popsane ve velmi krasnem pribehu. Navic je to nadherny fantasy svet, ktery nam rozsiruje obzory. Prave LOTR je nejvetsim kandidatem na Oscar, protoze je krasne natoceny, zahrany, napsany a bavi jak kritiky tak i casual divaky. Jinak male filmy se do nominaci dostavaly, tak to ma byt, ale o vitezstvi maji rozhodovat kvality filmu a ne poselstvi nebo aktualni temata, polita apod. Jen z posledni doby je nejvic do oci bijici 12 years a slave, ten film totalne zapadl.
bobby
0 0
reagovat
Bobby: Byť se to nezdá, pak je protiválečný, má silný duchovní podtext, kritizuje bezhlavou modernizaci a zánik historie jako takové? Nehledě na "morální poselství" o dobru a zlu.

Ano, jak je to tak vypsáno, působí to jako pěkný kýč, ale tyhle věci tam v míře velké opravdu jsou. Jen zabalené do mainstreamového balení, narozdíl od festivalovek a narozdíl od nich tak podchytí masy.
374347
Bobby: Byť se to nezdá, pak je protiválečný, má silný duchovní podtext, kritizuje bezhlavou modernizaci a zánik historie jako takové? Nehledě na "morální poselství" o dobru a zlu. Ano, jak je to tak vypsáno, působí to jako pěkný kýč, ale tyhle věci tam v míře velké opravdu jsou. Jen zabalené do mainstreamového balení, narozdíl od festivalovek a narozdíl od nich tak podchytí masy.
0 0
reagovat

Bobby

Ano, je to tak. Moonlight je obecná výpověď o stigmatizaci člověka, který se nějakým způsobem odlišuje od většiny. Sám to znám, třeba v dětství jsem byl šikanován za silné brýle a neschopost najít si kamarády. Kdo si něco podobného prožil, bude se v Moonlightu občas poznávat. Člověk, který si něco podobného nezažil, tak většinou to nemůže pochopit, pokud nemá dostatečně vyvinutou empatii. Proto je Moonlight pro mě osobně výborným snímkem, i když se odehrává v úplně jiném prostředí a jiné sociální komunitě.

Naopak s tebou nesouhlasím ohledně Pána prstenů. Je to archetypální příběh o boji dobra se zlem, o síle pevného a mravního přátelství, o věrnosti, o síle splnit za každou cenu za každou slib, s čímž souvisí mj. i sebeobětování. Atd. Navíc jde o jedinečnou filmařinu, především kamera zachycující majestátnost celého Nového Zélandu je něco naprosto úžasného a dechberoucího. Navíc Pán prstenů vzkřísil novodobý zájem o fantasy žánr. Přínos Pána prstenů pro 21. století je nesporný.
374346
Ano, je to tak. Moonlight je obecná výpověď o stigmatizaci člověka, který se nějakým způsobem odlišuje od většiny. Sám to znám, třeba v dětství jsem byl šikanován za silné brýle a neschopost najít si kamarády. Kdo si něco podobného prožil, bude se v Moonlightu občas poznávat. Člověk, který si něco podobného nezažil, tak většinou to nemůže pochopit, pokud nemá dostatečně vyvinutou empatii. Proto je Moonlight pro mě osobně výborným snímkem, i když se odehrává v úplně jiném prostředí a jiné sociální komunitě. Naopak s tebou nesouhlasím ohledně Pána prstenů. Je to archetypální příběh o boji dobra se zlem, o síle pevného a mravního přátelství, o věrnosti, o síle splnit za každou cenu za každou slib, s čímž souvisí mj. i sebeobětování. Atd. Navíc jde o jedinečnou filmařinu, především kamera zachycující majestátnost celého Nového Zélandu je něco naprosto úžasného a dechberoucího. Navíc Pán prstenů vzkřísil novodobý zájem o fantasy žánr. Přínos Pána prstenů pro 21. století je nesporný.
Bobby
0 0
reagovat

MeaCulpa

hezky vyber (90. leta) :)
374343
hezky vyber (90. leta) :)
MeaCulpa
0 0
reagovat

mr.jokermakerr

Upřímně, Moonlight jsem neviděl ani možná neuvidím, zas tolik mě neláká. Ale řekl bych že ti přiblíží například problematiku stigmatizace, život minority na okraji společnosti, nabídne i psychologickej pohled do mysli člověka kterej se vyrovnává se svoji odlišností. Vztahuje se k problémům skutečnýho světa a skutečnejm lidem. Takhle jsem to myslel. Mě by naopak zajímalo v čem diváka obohatí Pán Prstenů, co si z něj vezmeš? Je to prostê velkolepá podívaná, zážitek, o tom se nepřu, má v sobě i nějaký morální poselství ale na můj vkus příliš jednoduchý a spíše naznačený.
374342
Upřímně, Moonlight jsem neviděl ani možná neuvidím, zas tolik mě neláká. Ale řekl bych že ti přiblíží například problematiku stigmatizace, život minority na okraji společnosti, nabídne i psychologickej pohled do mysli člověka kterej se vyrovnává se svoji odlišností. Vztahuje se k problémům skutečnýho světa a skutečnejm lidem. Takhle jsem to myslel. Mě by naopak zajímalo v čem diváka obohatí Pán Prstenů, co si z něj vezmeš? Je to prostê velkolepá podívaná, zážitek, o tom se nepřu, má v sobě i nějaký morální poselství ale na můj vkus příliš jednoduchý a spíše naznačený.
mr.jokermakerr
0 0
reagovat
Bobby: S předposlední větou souhlas. Se zbytkem už ani tak ne.
374341
Bobby: S předposlední větou souhlas. Se zbytkem už ani tak ne.
0 0
reagovat

bobby

Ty opravdu nechapes druhy uhel pohledu, protoze jsi napsal fakt totalni blbost.

Pan prstenu cloveka neobohati? Rekni mi, v cem cloveka Moonlight vice obohacuje obyvatelstvo nez Pan prstenu. Ani se nemusime dostat k casti o zamysleni nebo vztahovai se na realitu. A neboj, nemusis chodit kolem horke kase, abys byl korektni, rekni natvrdo, v cem Moonlight vice obohati cloveka nez Pan prstenu.
374338
Ty opravdu nechapes druhy uhel pohledu, protoze jsi napsal fakt totalni blbost. Pan prstenu cloveka neobohati? Rekni mi, v cem cloveka Moonlight vice obohacuje obyvatelstvo nez Pan prstenu. Ani se nemusime dostat k casti o zamysleni nebo vztahovai se na realitu. A neboj, nemusis chodit kolem horke kase, abys byl korektni, rekni natvrdo, v cem Moonlight vice obohati cloveka nez Pan prstenu.
bobby
0 0
reagovat
"Disketa1; 27.02.2017 18:46:52: Ta loňská kauza vznikla víceméně náhodou. Neřeším to." Plus reakce na Bachyho:

Za a/ je jedno, že to celé vzniklo "víceméně náhodou". Důležité je, že to vzniklo. A že se to nabalilo do olbřímích rozměrů. Minimálně loni to bylo oskarové téma číslo jedna. Že nikdo neprotestoval kvůli DiCapriovi a Spotlight, nebo že se neudílelo na poslední chvíli afroameričanům? Ono to hlavně už ani nešlo, když už nominace byly rozdány a zrovna minulý ročník byl na afroameričany opravdu tuším chudý.
A teď to podstatné. Že to neřešíte vy, neznamená, že to nebude řešit, byť třeba okrajovým způsobem velká část akademie. A že se bude snažit zabránit tomu, aby se potvrdil minulý ročník.
Mě je fakticky jedno, že to Moonlight vyhrál, byť sem ho neviděl a ani mě neláká (a kvůli menšinám to fakt není), proč by nemohl vyhrát. Já řeším celý ročník, který má tři silné afroamerické témata v hlavních kategoriích. Možná shoda náhod, ale náramně to hrálo do karet. A imo bylo jen logické, že na přední příčky v konečném hodnocení se dostali právě ocenění...
Opět opakuju, že mě to žíly netrhá. A ani neříkám, že se hodnotilo jen podle toho, aby se žehlilo. Jde mě jen o to, že odbýt myšlenku "letošní ročník je plný dozvuků loňského OscarSoWhite" jako "konspirační" přijde hloupé zase mně. Podíl to v tom totiž mělo a nemalý.
374337
"Disketa1; 27.02.2017 18:46:52: Ta loňská kauza vznikla víceméně náhodou. Neřeším to." Plus reakce na Bachyho: Za a/ je jedno, že to celé vzniklo "víceméně náhodou". Důležité je, že to vzniklo. A že se to nabalilo do olbřímích rozměrů. Minimálně loni to bylo oskarové téma číslo jedna. Že nikdo neprotestoval kvůli DiCapriovi a Spotlight, nebo že se neudílelo na poslední chvíli afroameričanům? Ono to hlavně už ani nešlo, když už nominace byly rozdány a zrovna minulý ročník byl na afroameričany opravdu tuším chudý. A teď to podstatné. Že to neřešíte vy, neznamená, že to nebude řešit, byť třeba okrajovým způsobem velká část akademie. A že se bude snažit zabránit tomu, aby se potvrdil minulý ročník. Mě je fakticky jedno, že to Moonlight vyhrál, byť sem ho neviděl a ani mě neláká (a kvůli menšinám to fakt není), proč by nemohl vyhrát. Já řeším celý ročník, který má tři silné afroamerické témata v hlavních kategoriích. Možná shoda náhod, ale náramně to hrálo do karet. A imo bylo jen logické, že na přední příčky v konečném hodnocení se dostali právě ocenění... Opět opakuju, že mě to žíly netrhá. A ani neříkám, že se hodnotilo jen podle toho, aby se žehlilo. Jde mě jen o to, že odbýt myšlenku "letošní ročník je plný dozvuků loňského OscarSoWhite" jako "konspirační" přijde hloupé zase mně. Podíl to v tom totiž mělo a nemalý.
0 0
reagovat

M.a.t.t.

No ale když to přeženu tak to ve mě rezonují například i první Avengers nebo sedmý Star Wars, což jsou filmy který maj na Rottenech přes 90% pozitivních recenzí, tudíž se dá říct že jsou objektivně výborný, lepší než třeba takový Lion. Ale nemyslím si že takový filmy by se měli oceňovat. Pána prstenů vážně miluju, ale ruku na srdce, ten film člověka v ničem nijak neobohatí, nedonutí k zamyšlení, k ničemu se nevztahuje, je to zábava pouze pro zábavu. Navíc tyhle filmy prostě vydělávají miliardy nehledě na ocenění. Já jsem celkem spokojenej s tím, že se teď oceňují menší filmy, který by jinak třeba zapadly (a vlastně se jim tak i finančně trochu pomůže). Ale chápu samozřejmě i druhej úhel pohledu.
374335
No ale když to přeženu tak to ve mě rezonují například i první Avengers nebo sedmý Star Wars, což jsou filmy který maj na Rottenech přes 90% pozitivních recenzí, tudíž se dá říct že jsou objektivně výborný, lepší než třeba takový Lion. Ale nemyslím si že takový filmy by se měli oceňovat. Pána prstenů vážně miluju, ale ruku na srdce, ten film člověka v ničem nijak neobohatí, nedonutí k zamyšlení, k ničemu se nevztahuje, je to zábava pouze pro zábavu. Navíc tyhle filmy prostě vydělávají miliardy nehledě na ocenění. Já jsem celkem spokojenej s tím, že se teď oceňují menší filmy, který by jinak třeba zapadly (a vlastně se jim tak i finančně trochu pomůže). Ale chápu samozřejmě i druhej úhel pohledu.
M.a.t.t.
0 0
reagovat

MeaCulpa

Tak Anglický pacient byl už v devadesátkách přeceněný kýč. ?)
374333
Tak Anglický pacient byl už v devadesátkách přeceněný kýč. *?)*
MeaCulpa
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se