Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku NEJ roku 2014: Výsledky hlasování čtenářů

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Memphis

Jo, to jsem viděl a je to často rozváděné i jinde, ale to mě moc nepřesvědčilo. :) Když někdo předpokládá, že lidstvo napoprvé přežilo bez pomoci a pak se rozhodne poupravit minulost mi přijde jako nelogické jednání daleko vyvinutějších bytostí, pro které neplatí hranice času. :) Ale co, asi se fakt musí nudit. Navíc jak by lidstvo samo bez pomoci přežilo mě přijde jako daleko lepší námět pro Interstellar. Pravděpodobně by to ale byla hrozná pohádka :) Je to prostě taková berlička pro utišení nespokojenců. Tak už jsem zticha.:+
316564
Jo, to jsem viděl a je to často rozváděné i jinde, ale to mě moc nepřesvědčilo. *:)* [spoiler]Když někdo předpokládá, že lidstvo napoprvé přežilo bez pomoci a pak se rozhodne poupravit minulost mi přijde jako nelogické jednání daleko vyvinutějších bytostí, pro které neplatí hranice času. *:)* Ale co, asi se fakt musí nudit. Navíc jak by lidstvo samo bez pomoci přežilo mě přijde jako daleko lepší námět pro Interstellar. Pravděpodobně by to ale byla hrozná pohádka *:)* [/spoiler] Je to prostě taková berlička pro utišení nespokojenců. Tak už jsem zticha.*:+*
Memphis
0 0
reagovat
prvé tri miesta :+
316561
prvé tri miesta *:+*
0 0
reagovat
Interstelar- dobrý, zasloužená výhra, ale" Na hraně zítřka", také zajímavě pojatá budoucnost a "Lucy" též není žádná sračka. Bylo by zajímavé, kdyby hlavní hrdina Interstelaru uměl využívat 100% mozkové kapacity.;):D
316542
Interstelar- dobrý, zasloužená výhra, ale" Na hraně zítřka", také zajímavě pojatá budoucnost a "Lucy" též není žádná sračka. Bylo by zajímavé, kdyby hlavní hrdina Interstelaru uměl využívat 100% mozkové kapacity.*;)**:D*
0 0
reagovat
Ironhead: Za a) Interstellar se mi líbil, sice ne jako nejlepší film roku a považuju ho za jeden z nejslabších nolanových kousků, ale pořád se mi líbil a hodnotím ho jako nadprůměrný film.
Za b) jak moc dlouhé komentáře píšu může být všem, krom těch, kdo platí za provoz serveru jedno. Za c) pokud k tomu mám co říct a nikdo mi to nezakazuje, proč bych ho nenapsal?
316546
Ironhead: Za a) Interstellar se mi líbil, sice ne jako nejlepší film roku a považuju ho za jeden z nejslabších nolanových kousků, ale pořád se mi líbil a hodnotím ho jako nadprůměrný film. Za b) jak moc dlouhé komentáře píšu může být všem, krom těch, kdo platí za provoz serveru jedno. Za c) pokud k tomu mám co říct a nikdo mi to nezakazuje, proč bych ho nenapsal?
0 0
reagovat
Ty voe vyplodit takovy grafomansky dilo do komentaru a jen kvuli film, ketrej se mi nelibil, to chce uz velkou motivaci chtit vybocovat z davu a vsem to poradne zduvodnit proc :_))) *btw necet sem to, nemam na to :_) Neznam film, kerej bych nepovazoval za skvelej (ani tehc neni moc :_) a mel potrebu o nem takhle obsahle cokoli psat a rozebirat :_)
316541
Ty voe vyplodit takovy grafomansky dilo do komentaru a jen kvuli film, ketrej se mi nelibil, to chce uz velkou motivaci chtit vybocovat z davu a vsem to poradne zduvodnit proc :_))) *btw necet sem to, nemam na to :_) Neznam film, kerej bych nepovazoval za skvelej (ani tehc neni moc :_) a mel potrebu o nem takhle obsahle cokoli psat a rozebirat :_)
0 0
reagovat
Ohledně písečné bouře: Když sem svůj koment teď četl znova, musím přiznat, že sem to napsal dost blbě. Mě nejde v tomto případě o kvalitu vlastního triku – kde bych vsadil své fusekle, že jde o čistý praktický efekt – ale o samotný vizuální dojem. I kvůli tomu jsem tam psal IMHO, protože nejde o jednoduché posouzení kvalit. Je to prostě ošklivě natočeno. Opět musím uznat, že chápu, proč je to právě ošklivě natočeno – aby se docílilo nehostinného efektu a o to víc vynikly vesmírné sekvence a navíc obdivuji, že měli filmaři koule natočit něco záměrně ošklivě. Pořád je to ale ošklivé...
Ten prach má šedou barvu a jednolitou strukturu bez jakýchkoli detailů, všechny tyhle scény jsou natočeny s nevýrazným přirozeným nasvícením, takže padá i kontrast a celkové barevné podání a značná část záběrů točená na „ručku“ a očividně dlouhé sklo (nebo na široké, ale blízko vykreslované mizanscény) – je z toho šedý rozplizlý mišmaš, který ztrácí celkově hloubku prostoru a detaily.
Pokud chce člověk nějak porovnávat, pak velmi příbuzná scéna je v MI4, která má hodně příbuzného (imho taky praktický efekt, záznam je taky na analog), ale vypadá podstatně líp – nasvícená v protisvětle (díky tomu vypadají barvy i kontrast dobře), mizanscéna je členitá, takže se po většinu scény neztrácí prostor, vše je natočeno na široké skla a s odstupem, takže i přehlednost celé scény nijak neztrácí – a to má scéna jinak navodit pocit nezřetelnosti.
Ano, scény zahalené do prachu z Interstellaru vypadají úmyslně hnusně a nepotřebuju, aby vypadaly stejně efektně (a vizuálně přitažlivě) jako scéna bouřky z Promethea. Ale natočit líp a atraktivněji šly.
Já mám celkově problém s těmi pozemskými pasážemi, všechny jsou vizuálně mdlé. A proto říkat, že jsou nějak vypiplané, i když tak jak jsou natočeny úmyslně (nevypiplaně), je špatně.

Co do vlastních technických chyb – o zvukovém mixu se toho psalo hodně. Ve zkratce jde o to, že Nolan úmyslně volí nezřetelnost, před srozumitelností dialogů a vyzdvihuje nikoli zvukové efekty (kterých, jak jinak, se opět víceméně straní), ale hudbu. A dialogy se tak utápí v hudbě, nebo nejsou efektem upraveny do čitelné podoby.
Ano, obhajoby, že hlavní vypravěčskou a emocionální úlohu přebírá Zimmer jsem schopný opět akceptovat. Jedná se ale o „chybu“? Inu, pokud chcete i slyšet, o čem postavy rozmlouvají, pak i celkem ano. Tento neduh pak bude o to patrnější jak na kvalitní aparatuře, tak i na televizorech (které budou mít imho celkem problém si s tím vším poradit).
Nolan takto pracuje dlouhodobě a není to poprvé, co se zvedla vlna kritiky. Na Banea si ostatně pamatujeme všichni.

U stop-motion efektů a miniatur pak platí, že vypadají dobře ve chvílích, kdy se s nima nesnaží dělat něco, na co očividně nemají. Nejviditelnější špatný trik (ano, teď bez uvozovek, protože tohle už se nedá omluvit ani oním úmyslem) je to připojování „pozemského“ modulu k mateřské lodi (před tím „kolotočem“), kde je pohyb trhaný a to bylo těžké wtf. Najít by se jich ale dalo víc, třeba záběry na ony letící výsadkové moduly, nebo start raketoplánu.
Přitom ty umělecké efekty ala červí díra, Jupiter atd jsou nejen krásné, ale i technicky opravdu vypiplané. A ten „kolotoč“ taky nijak špatně technicky natočený nebyl.

Nakonec ještě jeden z technických problémů – a to, že krom plnohodnotných IMAXů nebudeme mít možnost vidět plného původního uměleckého záměru a ořezávání IMAX záběrů je čím dál tím větší prasárna – to prasárna přímo od Nolana. Na rozdíl od TDK, kde IMAX formátování sice bylo prioritní, ale nezapomínalo se ani na klasické sály a domácí projekce, TDKR už tyhle snahy začal opouštět a Interstellar na to rezignoval úplně. Divné ořezy kam oko dohlédne, mrvící kompozici a přehlednost obrazu. Ano, mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem nakonec v tom IMAXu nebyl a proto ani onen směrodatný záměr neviděl a co hůř – viděl právě ty „paskvily“. Blučko sice učiní určité nápravy, ale pokud nebudeme mít k dispozici celý záběr bez ořezu, budu jednoduše nadávat, stejně, jako je třeba v tomto směru nadávat na kopie v klasických kinech...
316538
Ohledně písečné bouře: Když sem svůj koment teď četl znova, musím přiznat, že sem to napsal dost blbě. Mě nejde v tomto případě o kvalitu vlastního triku – kde bych vsadil své fusekle, že jde o čistý praktický efekt – ale o samotný vizuální dojem. I kvůli tomu jsem tam psal IMHO, protože nejde o jednoduché posouzení kvalit. Je to prostě ošklivě natočeno. Opět musím uznat, že chápu, proč je to právě ošklivě natočeno – aby se docílilo nehostinného efektu a o to víc vynikly vesmírné sekvence a navíc obdivuji, že měli filmaři koule natočit něco záměrně ošklivě. Pořád je to ale ošklivé... Ten prach má šedou barvu a jednolitou strukturu bez jakýchkoli detailů, všechny tyhle scény jsou natočeny s nevýrazným přirozeným nasvícením, takže padá i kontrast a celkové barevné podání a značná část záběrů točená na „ručku“ a očividně dlouhé sklo (nebo na široké, ale blízko vykreslované mizanscény) – je z toho šedý rozplizlý mišmaš, který ztrácí celkově hloubku prostoru a detaily. Pokud chce člověk nějak porovnávat, pak velmi příbuzná scéna je v MI4, která má hodně příbuzného (imho taky praktický efekt, záznam je taky na analog), ale vypadá podstatně líp – nasvícená v protisvětle (díky tomu vypadají barvy i kontrast dobře), mizanscéna je členitá, takže se po většinu scény neztrácí prostor, vše je natočeno na široké skla a s odstupem, takže i přehlednost celé scény nijak neztrácí – a to má scéna jinak navodit pocit nezřetelnosti. Ano, scény zahalené do prachu z Interstellaru vypadají úmyslně hnusně a nepotřebuju, aby vypadaly stejně efektně (a vizuálně přitažlivě) jako scéna bouřky z Promethea. Ale natočit líp a atraktivněji šly. Já mám celkově problém s těmi pozemskými pasážemi, všechny jsou vizuálně mdlé. A proto říkat, že jsou nějak vypiplané, i když tak jak jsou natočeny úmyslně (nevypiplaně), je špatně. Co do vlastních technických chyb – o zvukovém mixu se toho psalo hodně. Ve zkratce jde o to, že Nolan úmyslně volí nezřetelnost, před srozumitelností dialogů a vyzdvihuje nikoli zvukové efekty (kterých, jak jinak, se opět víceméně straní), ale hudbu. A dialogy se tak utápí v hudbě, nebo nejsou efektem upraveny do čitelné podoby. Ano, obhajoby, že hlavní vypravěčskou a emocionální úlohu přebírá Zimmer jsem schopný opět akceptovat. Jedná se ale o „chybu“? Inu, pokud chcete i slyšet, o čem postavy rozmlouvají, pak i celkem ano. Tento neduh pak bude o to patrnější jak na kvalitní aparatuře, tak i na televizorech (které budou mít imho celkem problém si s tím vším poradit). Nolan takto pracuje dlouhodobě a není to poprvé, co se zvedla vlna kritiky. Na Banea si ostatně pamatujeme všichni. U stop-motion efektů a miniatur pak platí, že vypadají dobře ve chvílích, kdy se s nima nesnaží dělat něco, na co očividně nemají. Nejviditelnější špatný trik (ano, teď bez uvozovek, protože tohle už se nedá omluvit ani oním úmyslem) je to připojování „pozemského“ modulu k mateřské lodi (před tím „kolotočem“), kde je pohyb trhaný a to bylo těžké wtf. Najít by se jich ale dalo víc, třeba záběry na ony letící výsadkové moduly, nebo start raketoplánu. Přitom ty umělecké efekty ala červí díra, Jupiter atd jsou nejen krásné, ale i technicky opravdu vypiplané. A ten „kolotoč“ taky nijak špatně technicky natočený nebyl. Nakonec ještě jeden z technických problémů – a to, že krom plnohodnotných IMAXů nebudeme mít možnost vidět plného původního uměleckého záměru a ořezávání IMAX záběrů je čím dál tím větší prasárna – to prasárna přímo od Nolana. Na rozdíl od TDK, kde IMAX formátování sice bylo prioritní, ale nezapomínalo se ani na klasické sály a domácí projekce, TDKR už tyhle snahy začal opouštět a Interstellar na to rezignoval úplně. Divné ořezy kam oko dohlédne, mrvící kompozici a přehlednost obrazu. Ano, mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem nakonec v tom IMAXu nebyl a proto ani onen směrodatný záměr neviděl a co hůř – viděl právě ty „paskvily“. Blučko sice učiní určité nápravy, ale pokud nebudeme mít k dispozici celý záběr bez ořezu, budu jednoduše nadávat, stejně, jako je třeba v tomto směru nadávat na kopie v klasických kinech...
0 0
reagovat

Interstelar

tak jsem se na to teda kouknul. Režijně virtuozní, vizuálně dokonalý. Ale ten příběh?! Sorry, ale to je jak nějaká šestáková sci-fi povídka z rodokapsu. Jeden díl Krajních mezí by z toho mohl bejt dobej, ale takovýhle vážný a okázalý zpracobání si tenhle prosťoučkej twistík fakt nezasloužil. Čistě co se zápletky týče tak mi to připadá s tou Lucy celkem srovnatelný. Vlastně ne. Námět Lucy má ten potenciál větší. I když mnohem hůř využitej, samozřejmě.

A Nolan tímto u mě opět potvrdil pozici autora, který točí filmy tak, aby se u nich lidé s průměrným vkusem a průměrnou inteligencí cítíili povzneseni... a mě je na takovým přístupu něco hrozně nesympatickýho.
316534
tak jsem se na to teda kouknul. Režijně virtuozní, vizuálně dokonalý. Ale ten příběh?! Sorry, ale to je jak nějaká šestáková sci-fi povídka z rodokapsu. Jeden díl Krajních mezí by z toho mohl bejt dobej, ale takovýhle vážný a okázalý zpracobání si tenhle prosťoučkej twistík fakt nezasloužil. Čistě co se zápletky týče tak mi to připadá s tou Lucy celkem srovnatelný. Vlastně ne. Námět Lucy má ten potenciál větší. I když mnohem hůř využitej, samozřejmě. A Nolan tímto u mě opět potvrdil pozici autora, který točí filmy tak, aby se u nich lidé s průměrným vkusem a průměrnou inteligencí cítíili povzneseni... a mě je na takovým přístupu něco hrozně nesympatickýho.
Interstelar
0 0
reagovat
Ale jo, v tom zebricku mne vazne nic neurazi :+ Ikdyz treba ja osobne nejsem velkej fanda kapitána Ameriky :_) Beru to jo jako popcornovej mainstream, nicmene chapu ze pro jinou skupinu lidi to muze bejt splnenej vlhkej sen :+
316527
Ale jo, v tom zebricku mne vazne nic neurazi *:+* Ikdyz treba ja osobne nejsem velkej fanda kapitána Ameriky :_) Beru to jo jako popcornovej mainstream, nicmene chapu ze pro jinou skupinu lidi to muze bejt splnenej vlhkej sen *:+*
0 0
reagovat

KARLOS

Prosím rozveď.

maty39
Vážně si hledal? link
316516
Prosím rozveď. [b]maty39[/b] Vážně si hledal? http://www.imdb.com/title/tt0816692/faq?ref_=tt_faq_sm#.2.1.36
KARLOS
0 0
reagovat

Interstelar

Interstellar je celkem ucházející film (pro "nemilovníky" 8) rodinných dramat - jako jsem já- sice trošku nudnější), ale co mě zarazilo je celkem velký logický nedoraz v zápletce
Odcestují do jiné galaxie červí dírou, aby se mohli vyvinout a vytvořit červí díru, kterou se tam dostanou. Otázka je, kdo jim jí vytvořil poprvé Na film, který se tváří inteligentně a chce respektovat zákony fyziky je to docela zbytečné. Chvilku jsem hledal na googlu někoho, kdo by mi to vysvětlil, ale nikde jsem nenašel potřebné vysvětlení, jen pár rádoby teoriíí, které byly sami o sobě dosti děravé. Hledání jsem ale vzdal rychle, takže možná už to někdo někde vysvětlil.
316514
Interstellar je celkem ucházející film (pro "nemilovníky" *8)* rodinných dramat - jako jsem já- sice trošku nudnější), ale co mě zarazilo je celkem velký logický nedoraz v zápletce [spoiler]Odcestují do jiné galaxie červí dírou, aby se mohli vyvinout a vytvořit červí díru, kterou se tam dostanou. Otázka je, kdo jim jí vytvořil poprvé[/spoiler] Na film, který se tváří inteligentně a chce respektovat zákony fyziky je to docela zbytečné. Chvilku jsem hledal na googlu někoho, kdo by mi to vysvětlil, ale nikde jsem nenašel potřebné vysvětlení, jen pár rádoby teoriíí, které byly sami o sobě dosti děravé. Hledání jsem ale vzdal rychle, takže možná už to někdo někde vysvětlil.
Interstelar
0 0
reagovat
Kdyby nic jiného, tak podle té desítky mají očividně místní fandové aspoň nějaký vkus, i když je to prostě Hollywood a mass production oriented. Ale i proto rád na MZ chodím, protože v diskusích i recenzích tu lidi dokážou rozlišit kvalitu (Zmizelá) a CGI entertainment (Captain America) a přitom si užít obojí. Díky za Interstellar :-) Každopádně vzniká spousta neamerických filmů, které jsou na vlastní kategorii nebo web a je tam toho dost, u čeho se dá vydržet spokojeně :-) Takže bych se moc nevzrušoval jestli první ten nebo tamten, buďme rádi, že tyhle žebříčky nevyhrává 50 odstínů šedi a Stmívání pouhou převahou puberťaček jako na MTV :-)
316467
Kdyby nic jiného, tak podle té desítky mají očividně místní fandové aspoň nějaký vkus, i když je to prostě Hollywood a mass production oriented. Ale i proto rád na MZ chodím, protože v diskusích i recenzích tu lidi dokážou rozlišit kvalitu (Zmizelá) a CGI entertainment (Captain America) a přitom si užít obojí. Díky za Interstellar :-) Každopádně vzniká spousta neamerických filmů, které jsou na vlastní kategorii nebo web a je tam toho dost, u čeho se dá vydržet spokojeně :-) Takže bych se moc nevzrušoval jestli první ten nebo tamten, buďme rádi, že tyhle žebříčky nevyhrává 50 odstínů šedi a Stmívání pouhou převahou puberťaček jako na MTV :-)
0 0
reagovat
anubiskt
Ok,vzal jsem tvuj prispevek moc vazne :+
Jinak ja respektuju,ze vetsina tu povazuje Interstellar za nejlepsi lonsky film, mne proste tak nesednul.
Nechapu spis ty vytky vuci konci Zmizele, imho kdyby zmenili zaver oproti knize, ctenari by se do nich pustili.
316465
[b]anubiskt[/b] Ok,vzal jsem tvuj prispevek moc vazne *:+* Jinak ja respektuju,ze vetsina tu povazuje Interstellar za nejlepsi lonsky film, mne proste tak nesednul. Nechapu spis ty vytky vuci konci Zmizele, imho kdyby zmenili zaver oproti knize, ctenari by se do nich pustili.
0 0
reagovat
Děkuji uživateli Clavius, že můj příspěvek pochopil - trošku jsem se bál, jestli to vyzní tak, jak jsem měl v plánu. :D

Nebudu tu psát klišé, že každej má svůj vkus, ale lidem, kteří tu napíší: "Tohle je sračka." u filmu, který si to ani zdaleka nezaslouží, bych nejradši znesmrtelnicl tchýni. Mně se třeba po zkaženým konci totálně znechutila Zmizelá, ale že bych o ní psal jako o sračce? To bych si nedovolil. Ale tak asi jsem příliš úzkoprsej.

Já klidně přiznám, že jsem milovník Nolana, ale stejně tak jsem milovník Středozemě. I přesto jsem se na posledního Hobita nedíval růžovýma brejlema a opravdu jsem u něj byl zklamanej. Ale nemůžu zi pomoct, Interstellar byl loni jedinej film, u kterýho jsem měl opravdu husí kůži, a to hned několikrát.

Ale ono nemá cenu se tu rozepisovat. :D
316464
Děkuji uživateli Clavius, že můj příspěvek pochopil - trošku jsem se bál, jestli to vyzní tak, jak jsem měl v plánu. :D Nebudu tu psát klišé, že každej má svůj vkus, ale lidem, kteří tu napíší: "Tohle je sračka." u filmu, který si to ani zdaleka nezaslouží, bych nejradši znesmrtelnicl tchýni. Mně se třeba po zkaženým konci totálně znechutila Zmizelá, ale že bych o ní psal jako o sračce? To bych si nedovolil. Ale tak asi jsem příliš úzkoprsej. Já klidně přiznám, že jsem milovník Nolana, ale stejně tak jsem milovník Středozemě. I přesto jsem se na posledního Hobita nedíval růžovýma brejlema a opravdu jsem u něj byl zklamanej. Ale nemůžu zi pomoct, Interstellar byl loni jedinej film, u kterýho jsem měl opravdu husí kůži, a to hned několikrát. Ale ono nemá cenu se tu rozepisovat. :D
0 0
reagovat
Jo, trailer na Mad Maxe je fajn, ale comic-con teaser považuji za mnohem působivější!
316463
Jo, trailer na Mad Maxe je fajn, ale comic-con teaser považuji za mnohem působivější!
0 0
reagovat
Zítra můžu rozvést...;)
316462
Zítra můžu rozvést...*;)*
0 0
reagovat

KARLOS

No to doufám, protože bys pak byl druhým řešením dané rovnice pro bytost, která nepochopila ironii na dva předchozí příspěvky :D

Jinak tvé povídání je hezké, ale nikde není to zásadní - "proč?". Napsal jsi co a jak bylo špatně, ale v čem "konkrétně" je chyba už jsme nedostali. Já bych si to třeba rád přečetl, protože třeba mně "dust storm" nijak nevadila, protože mi přišla na chlup stejná jako ta, kterou jsem si v loňském roce zažil v Izraeli.
316461
No to doufám, protože bys pak byl druhým řešením dané rovnice pro bytost, která nepochopila ironii na dva předchozí příspěvky *:D* Jinak tvé povídání je hezké, ale nikde není to zásadní - "proč?". Napsal jsi co a jak bylo špatně, ale v čem "konkrétně" je chyba už jsme nedostali. Já bych si to třeba rád přečetl, protože třeba mně "dust storm" nijak nevadila, protože mi přišla na chlup stejná jako ta, kterou jsem si v loňském roce zažil v Izraeli.
KARLOS
0 0
reagovat
Interstellar je poctivě a srdečně natočený film. Je rozhodně kvalitní, ale... chyb má požehnaně. To by ještě nevadilo a co do samotného příběhu, je to ve velmi osobní rovivě, jako vždy, takže kdo říká "pokud je pro tebe Interstellar sračkou, tak na druhé straně rovnice je "jednoduchý člověk"", pak sám k tomuto označení nemá daleko, na nikoho ale neukazuju.
Co mi začíná poslední dobou víc a víc vadit, že to označování za TECHNICKY vypiplaný a bezchybný film.
To, že se Nolan vědomě rozhodl ke starým technologiím a jinému technickému přístupu, mi fakt nevadí. Dokonce to považuju za zábavné a alespoň pro mě zajímavé. Pokud ale (navíc úmyslně) šlape na hraně ne/kvality a zřetelnosti (zvukový mix), či až zatvrzelého trvání na oněch "analog only" efektech, které v určitých situacích nebyly ani efektní, emocionální, či staromilské, ale jednoduše hrozné (a naplno přiznávaly svou trikovou stránku, což je u režiséra, který se právě tomuto chce vždy vyhnout, docela přešlap) a za to si tu zlatou sochu zaslouží míň, jak cokkoli z posledních deseti let.
Pokud pak odečteme všechny vesmírné a mimozemské scény - takže komplet země a vnitřek vesmírné lodi, pak to nijak nepřekračuje hranice "bežné vypiplanosti", kterou by nedokázal rutinně podat kdokoli s podobnou praxí, jakou má Nolan. A písečné bouře v tom filmu vypadají vizuálně imho hrozně.
316460
Interstellar je poctivě a srdečně natočený film. Je rozhodně kvalitní, ale... chyb má požehnaně. To by ještě nevadilo a co do samotného příběhu, je to ve velmi osobní rovivě, jako vždy, takže kdo říká "pokud je pro tebe Interstellar sračkou, tak na druhé straně rovnice je "jednoduchý člověk"", pak sám k tomuto označení nemá daleko, na nikoho ale neukazuju. Co mi začíná poslední dobou víc a víc vadit, že to označování za TECHNICKY vypiplaný a bezchybný film. To, že se Nolan vědomě rozhodl ke starým technologiím a jinému technickému přístupu, mi fakt nevadí. Dokonce to považuju za zábavné a alespoň pro mě zajímavé. Pokud ale (navíc úmyslně) šlape na hraně ne/kvality a zřetelnosti (zvukový mix), či až zatvrzelého trvání na oněch "analog only" efektech, které v určitých situacích nebyly ani efektní, emocionální, či staromilské, ale jednoduše hrozné (a naplno přiznávaly svou trikovou stránku, což je u režiséra, který se právě tomuto chce vždy vyhnout, docela přešlap) a za to si tu zlatou sochu zaslouží míň, jak cokkoli z posledních deseti let. Pokud pak odečteme všechny vesmírné a mimozemské scény - takže komplet země a vnitřek vesmírné lodi, pak to nijak nepřekračuje hranice "bežné vypiplanosti", kterou by nedokázal rutinně podat kdokoli s podobnou praxí, jakou má Nolan. A písečné bouře v tom filmu vypadají vizuálně imho hrozně.
0 0
reagovat
Vy jste teda dobří *píp*. :o To už bych fakt musel bejt hodně sprostej... :(:-
316459
Vy jste teda dobří *píp*. *:o* To už bych fakt musel bejt hodně sprostej... *:(**:-*
0 0
reagovat

donjack

Yep, pokud je pro tebe Interstellar sračkou, tak na druhé straně rovnice je "jednoduchý člověk" :D
316458
Yep, pokud je pro tebe Interstellar sračkou, tak na druhé straně rovnice je "jednoduchý člověk" *:D*
donjack
0 0
reagovat
anubiskt
Pokud jsem tě pochopil správně, tak pokud nesdílím stejné názory na filmy, jsem automaticky jednoduchý??
316457
[b]anubiskt[/b] Pokud jsem tě pochopil správně, tak pokud nesdílím stejné názory na filmy, jsem automaticky jednoduchý??
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se