Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2014: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
2014nejnejlepší filmy
Ze kterých filmů byli v loňském roce nadšení čtenáři MovieZone? A jaké trailery je posadily na zadek?  

Vyhlásit nejlepší filmy a trailery podle čtenářů umí na začátku roku každý kašpar. Vydržet do března, takticky napínat a čekat na nejvhodnější okamžik, ve kterém budou planety ve správné konstelaci, tlak vzduchu bude odpovídat ideálu a virgule, s jejíž pomocí KarelR obvykle recenzuje, se roztřepe do nevídané rychlosti, zkrátka chtělo pevné nervy. Ale konečně je situace naprosto ideální a my se můžeme se světem podělit o to, co se zrovna vám, čtenářům MovieZone, v loňském roce líbilo nejvíc i nejmíň, i o to, jaké upoutávky ve vás probudily zvědavost, respektive vyvolaly střevní potíže. V redakčním hlasování mimochodem vyhrálo sci-fi Interstellar Christophera Nolana před žánrovým kolegou Na hraně zítřka a odvážnou biografií Martina Scorseseho Vlk z Wall Street.

1. Interstellar
2. Zmizelá
3. Vlk z Wall Street
4. Na hraně zítřka
5. Strážci Galaxie
6. Grandhotel Budapešť
7. Captain America: Návrat prvního Avengera
8. Úsvit planety opic
9. Chlapectví
10. Ona

A co se týče prvního místa, tam jsme se shodli, jen ve čtenářském hlasování nechal Interstellar veškerou konkurenci daleko za sebou. Trošku překvapením může být hodně solidní druhé místo pro krimi Davida Finchera Zmizelá, ale asi by se nenašlo moc lidí, kteří by si kvůli tomu chtěli stěžovat nebo organizovat protestní pochod na Pražský hrad. U dalších tří míst už pak byly rozdíly v bodech jen minimální a až do poslední chvíle nebylo úplně jisté, kdo z trojice Vlk z Wall Street, Na hraně zítřka a Strážci Galaxie skončí s medailí a kdo ostrouhá. Do žebřičku se ale probojovala i oscarovka Grandhotel Budapešť, originální Chlapectví nebo neobvyklá romantika Ona. Zajímavé to ovšem bylo i na druhé straně filmového spektra. I vloni se totiž objevily filmy, které nám chtěly ublížit.

Transcendence
Tři bratři
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

Stejně jako vloni, kdy o titul Nejhorší film roku bojovalo Elysium, Jen Bůh odpouští a první Babovřesky, máme i letos hned tři filmy, které skončily se stejným počtem bodů. A i tentokrát je mezi nimi jeden český, překvapivě však ne od Zdeňka Trošky, kterému jste se takticky vyhýbali. Dostala se sem ale pohádka Jana Svěráka Tři bratři. Ještě před pár měsíci bychom se asi každému, kdo by tvrdil, že Svěrák točí podle čtenářů MovieZone horší filmy než Troška nebo Magnusek, vysmáli. Hudební procházka přes klasické pohádkové příběhy se ale podle mnohých diváků skutečně nepovedla. Podobně to je i s druhým Sin City, na které se čekalo tak dlouho, až vlastně přestalo všechny zajímat a jen potvrdilo, že Robert Rodriguez v poslední době nemá čuch na zajímavé a úspěšné projekty. Stejně tak Johnny Depp, který, pokud není Jackem Sparrowem, diváky moc nezajímá a hlavně točí špatné filmy jako Transcendence.

1. Šílený Max: Zběsilá cesta - Comic-con teaser
2. Interstellar - Trailer 2
3. Star Wars: Síla se probouzí - Teaser
4. Na hraně zítřka - International trailer
5. Kingsman: Tajná služba - Necenzurovaný trailer
6. Hobit: Bitva pěti armád - Finálový trailer
7. Godzilla - International teaser
8. X-Men: Budoucí minulost - Teaser 
9. Captain America: Návrat prvního Avengera - Trailer
10. Slídil - Teaser

U trailerů jsme se opět shodli. Stejně jako redakce byli i čtenáři nejvíc nadšení z upoutávky na nového Šíleného Maxe. Není se co divit, podobnou jízdu nevidíme každý rok a očekávání jsou hodně velká. George Miller dává zapomenout na fakt, že v posledních letech točil filmy o zpívajících tučňácích, a slibuje brutální, temnou a adrenalinovou jízdu, která by mohla sváteční návštěvníky kin pořádně rozhodit. Samozřejmě se ale líbil i trailer Interstellar, který sliboval velkolepou podívanou a taky to splnil. A na třetím místě skončily Hvězdné války. V nejbližší době nás nejspíš čeká ještě hromada dalších upoutávek a pravděpodobně budou rychlejší, svižnější, napínavější a zábavnější, ale tahle byla první. A spousta z nás na ni čekala celé roky a za ten pocit, když člověk uvidí Malého Sokola prolétávajícího skrz imperiální stíhačky, to sakra stálo.

Babovřeksy 3
Modelky s.r.o.

A co nejhorší trailery? Ty jsou v české režii. Mizerné zahraniční upoutávky skončily maximálně se dvěma hlasy a víc nenávisti vyvolala jen česká lákadla na filmy, které nechce nikdo vidět. Ale zatímco na Babovřesky 2 nebo Modelky s.r.o. do kina jít nemusíte, traileru, pokud vám ho sadistický promítač pustí, prostě neutečete. A i proto mohou pánové Troška a Magnusek bodovat alespoň v téhle kategorii, když už na jejích filmy naši čtenáři nechodí. A rozhodně právem. Zatímco člověk může mít občas dojem, že se u nás točí čím dál tím víc dobrých nebo alespoň koukatelných filmů, spousta tvůrců stále nechává upoutávky dělat lidi, kteří jim pravděpodobně myjí záchody. A je to vidět.

No a to je všechno. Každý rok si filmoví fandové stěžují, že „to letos nebylo ono“, ale když se na tu desítku filmů podíváte, nejspíš sami uznáte, že bylo na co chodit. A u trailerů se dá taky najít pár takových, které člověka do toho kina nakonec stejně bez problémů dotáhnou. A o tom to vlastně celé je.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (61)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace