Po osmé finálové epizodě mám smíšené pocity. Na jedné straně musím pochválit Henryho Cavilla, který se pro roli Geralta snad narodil. Bez něj by ten seriál byl poloviční. Potom mě osobně příjemně překvapila Freya Allan jako Ciri, která se od první série výrazně zlepšila a třeba ten její zápal do trénování a touhu stát se zaklínačkou jsem si regulérně užil. Ovšem ostatní dějové linky byli silně nedotažené a bylo na nich vidět, že na seriálu pracují hodně špatní scénáristé, kteří si neumí poradit s tím jak správně napsat například politikaření a intriky vedoucí k dalšímu utrpení a násilí. V tom byl GoT opravdu někde jinde.
Vlastní si říkám, že by možná bylo nejlepší, kdyby se Lauren Schmidt a její tým na budování širšího konfliktu vykašlali, protože na to evidentně nemají a soustředili se jen na Geralta a Ciri jak putují po kontinentu a loví monstra. Yennefer je příkladem postavy, které tvůrci svou neschopností dost uškodili, a díky tomu nefunguje ani její vztah s Geralte. Vrcholem nevkusu jsou ovšem černí elfové. Něco podobného sráží celý seriál na úrovně komedie, kterou nelze brát vážně a to opravdu zamrzí. Marigold opět pobavil.
Celkově se dá říct, že druhá série obsahuje silné momenty, ale také je v řadě ohledů nedotažená a trpí tvůrčí neschopností. Na to, aby došlo v dalších sériích k výraznému zlepšení muselo by dojít k výměně celého tvůrčího týmu v čele s Lauren Schmidt, ale to se bohužel asi nestane.
Moje hodnocení: 6/7 z 10
Witcher S2
|
reagovat
|
asi vieš čo myslím nie? To bolo fajn a docela som si to užíval. Ale popravde už ani neviem ktorá kniha to vlastne bola, to o niečom svedčí by som povedal. Dodnes mám vlastne problém nejak rozlíšiť Čas Opovržení, Věž Vlaštovky a Křest Ohněm a zo všetkého najviac mi liezla na nervy Ciri a jej príbeh a ano aj ten spomínaný koniec. A kedže to je jedna z hlavných postáv, ak nie tá najhlavnejšia tak je asi jasné prečo mi tie knihy tak nevoňajú. Ale čo som pozeral hodnotenia tak v tomto niesom sám, väčšinou ľudia práve chvália tie poviedky a v tom musím len súhlasiť. To je to najlepšie čo Sapkowski dal svetu.
. Miluju obě díla, ale společnýho mají pramálo.