reaguje na:
duro
Ale tvle, to je snad jasný, že se to lidem líbí. Má to 76 %, takže se asi najde dost lidí s tak strašně nízkými nároky na Star Wars, že jim stačí, když je to ve známých kulisách, mihne se tam digitální Luke (u kterýho se ani neobtěžovali říct Hamillovi o dabing, ale radši to dali umělé inteligenci), Baby Yoda a třetina seriálu je o Mandalorianovi, jehož vlastní seriál je maximálně tak na úrovni Hvězdné brány, ale tady má aspoň jednu lehce nadprůměrnou epizodu, aby prostě skákali nadšením, dávali tomu pět hvězd a psali jak je to strašně EPICKÉ a COOLERVOUCÍ. Přitom ti lidi zjevně vůbec netuší, jak kvalitní seriály dneska vznikaj, a to si piš, že to jsou ti samí lidi, co pak jdou a řeknou, že Venom je jejich nejoblíbenější superhrdina. Takže sorry, ale to, že se to líbí tvé 12leté dceři, mě nejenže nepřekvapuje, ale naopak dráždí, protože znova zdůrazňuji, Boba Fett dlouhé roky patřil mezi ikony celé té ságy, byla to badass postava a fakt mě nenapadá, kdo jiný už by si zasloužil špinavý, drsný, klidně i ten westernový příběh s nějakou kloudnou akcí a vybroušenými dialogy. Místo toho jsme dostali naprosto amatérský cirkus, v němž hlavní hrdina je starý páprda, co půlku času stráví v plenkách, mlčky, tupým civěním, nebo (moje oblíbené) navrhováním postupu, jenom aby ho následně někdo opravil, a on okamžitě přijal cizí plán. Ta postava nemá žádné směřování, je impotentní jak po akční stránce, tak po nějaké jednací. Backstory s Tuskarama byla zaprvé nudná jak hovno a zadruhé naprosto generická šablonovitá revenge zápletka, ta rádoby snaha o převzetí impéria po Jabbovi naprosto směšná, v podstatě šel jednou vybrat peníze do kantýny a to bylo vše. To. Bylo. Vše. Pak naverboval Žraločáka s Lava Girl a zase se klidil do prdele. A to byl děj tří epizod. To, že v poslední epizodě se pak dějou vyložený píčoviny, nebo že spin-off maže konec jinýho seriálu, raději ani nekomentuju. Jako sorry? Jestli tohle někoho naplňuje, tak mi ho je fakt líto. A jestli tohle někdo považuje za adekvátní příspěvek do toho hranýho univerza, nedejbože za adekvátní zpracování obávaného záporáka po tom, co vylezl ze Sarlacca, tak je fakt mimo a nebo má ty nejtlustší růžový brejle na světě. A nevím jestli to tu někdo srovnával se Skrytou hrozbou nebo ne, ale minimálně mě osobně to donutilo přehodnotit svůj postoj k tomu, co jsou špatné a co dobré Star Wars. Protože v porovnání s tímhle dnem mi i ta Skrytý hrozba, i ten Solo, i ta devátá epizoda, přijdou jako veledíla. A úplně nejsmutnější na tom je, že o tom vůbec musíme diskutovat.
|
reagovat
|

Ja som to predsa najprv napísal len ako taký fórik a žmurknutie, že možno to iba starecky nechápeme, lebo mám doma dôkaz, že istí diváci sú tými Mandoverse seriálmi nadšení, podobne ako to bolo pri prequeloch. Ty si z toho vyrobil, že porovnávam Fetta s Epizódou I. a teraz tu z toho ešte rozvíjaš tieto samozrejmosti. Mier!
(ta má má teprve 9. měsíců, takže zatím jen tiše závidím