), budou muset každou sezonou nafukovat pořádně rozpočet. A nejsem si jistý, jestli do něčeho takového Netflix půjde. Vlastně momentálně stále těžko říct, jestli vůbec vznikne i přes nečekaně velký divácký a kritický úspěch druhá sezona.Jinak z těch dlouhých "battle šónen" anime adaptací, co jsi vyjmenoval, za něco stál jen Naruto (který byl podle mě fakt výborný... až dokud Kishimoto nepodělal závěr), jen člověk musel přeskakovat filler epizody a přetrpět ty často se opakující flashbacky (což v manze taky samozřejmě tak časté nebylo). Bleach je uznávaný a vlastně poslední zástupce té klasické "Big Three" z přelomu tisíciletí, ale ten mi (a podle toho, co vidím na MyAnimeList a jinde nejen mně) přijde rozhodně nejslabší, hluboko pod OP i Narutem. I když zrovna tento rok dostal revival v podobě anime, které adaptuje poslední nejdelší arc, který do teď nikdy adaptaci neměl a ten se mně i dalším lidem líbí o něco více než vše předtím. Fairy Tail a Sword Art... nejsou anime série, u kterých bych kdykoliv ve svém životě chtěl ztratit jakýkoliv čas. A ty zbylé zmiňované jsou rozhodně i mnou milované klasiky. Na úrovni... One Piece.

Která manga to byla? Berserk? Jestli jo... no ta taky není dodnes dokončená a žel ne tak dávno tragicky zemřel autor.
Sice to na základě jeho poznámek převzal někdo jiný, ale momentálně to nečtu ani nesleduji, jak přijímané nové kapitoly jsou. Snad to přesto k nějakému uspokojivému konci dojde. Kdybys chtěl kouknout na nějaký další opravdu ve všech ohledech nádherný seinen, tak znovu doporučuji úžasnou adaptaci Vinland Ságy. Sice ještě její anime adaptace ukončená není (další sezony určitě budou) a momentálně není ukončená zatím ani manga, ale není to ani náhodou ten typ nekonečného šónenu a manga je už v posledním úseku. Jinak to vraždění není podáváno v manze/anime tak zřetelně a otevřeně jako tady (takže by se ti to asi více líbilo tam, no). To někdy fanoušci vtipkují, že tam nikdo vůbec neumírá i když samozřejmě při těch někdy opravdu masivních bitvách a soubojích hlavně background fodder dostává často pěknou bídu. Jen to tam většinou není tak viditelné. Nicméně tím, že OP rozhodně není jenom pro děti, jsem nemyslel jen samotné zabíjení. Ale postupně, jak se svět odhaluje, se tam objevuje mnoho hodně reálných a drsných témat. Vlastně na případě Nami a Arlonga (otroctví, vzájemný rasismus, korupce mezi mariňáky) něco z toho šlo vidět už i tady.
Bonus: Žebříček top anime sérií a žebříček top manga sérií na MAL. Osobně stále nejlepší manga, anime co jsem zatím v životě viděl, četl, je Shingeki no Kyojin (Attack on Titan). Absolutní mistrovské dílo, které tě chytne, brutálně semele a už nikdy nepustí. Na úrovni skvělých/v pozdějších momentech i nejlepších HBO seriálů a fantasy literatury. Pozor, nic si o tom na internetu nehledat, je to série, která silně stojí na odhalování mystérií světa. A vzhledem k tomu, že už i anime adaptace se nachází na úplném konci příběhu (chybí už jen poslední film), je internet temný a plný spoilerů.