Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 49381 - 49400 Napsat příspěvek

Sherlock

HOLY FUCK!
Byl jsem navnazenej na nejlepší cliffhanger a dostal jsem ho, i když...
Ano. Dialog s Molly byl moc okatej, takže jsem Sherlocka na konci někde čekal. Jenže jak to udělali? Nevím. Asi se přikláním ke Goreckimu a jeho teorii. Dává to věší smysl.
Na druhou stranu zase je možnost, že byl Watson tak mimo, že by studenost těla ni nevnímal. Šok je holt šok...

No, každopádně to teď do druhý řady Game of Thrones bude kralovat mýmu televiznímu žebříčku.

Jo, a Bilbo neBilbo, Freeman je prostě Watson!

P.S.: Žádnou knížku jsem nikdy nečetl. Takže jsem v tomhle ohledu fakt nepoznamenanej.
578845
HOLY FUCK! [spoiler]Byl jsem navnazenej na nejlepší cliffhanger a dostal jsem ho, i když... Ano. Dialog s Molly byl moc okatej, takže jsem Sherlocka na konci někde čekal. Jenže jak to udělali? Nevím. Asi se přikláním ke Goreckimu a jeho teorii. Dává to věší smysl. Na druhou stranu zase je možnost, že byl Watson tak mimo, že by studenost těla ni nevnímal. Šok je holt šok...[/spoiler] No, každopádně to teď do druhý řady Game of Thrones bude kralovat mýmu televiznímu žebříčku. Jo, a Bilbo neBilbo, Freeman je prostě Watson! P.S.: Žádnou knížku jsem nikdy nečetl. Takže jsem v tomhle ohledu fakt nepoznamenanej.
Sherlock
0 0
reagovat

Sherlock 2x3

Ještě jedna poznámka pod okraj

Vzhledem k tomu, čeho všeho jsou v dnešní době schopní kouzelníci a iluzionisté, tak je podle mě tak 10 způsobů, jak tohle nafakeovat.
578842
Ještě jedna poznámka pod okraj [spoiler]Vzhledem k tomu, čeho všeho jsou v dnešní době schopní kouzelníci a iluzionisté, tak je podle mě tak 10 způsobů, jak tohle nafakeovat.[/spoiler]
Sherlock 2x3
0 0
reagovat

sherlock diskuzní téma

ten záběr na tělo za náklaďákem plným nějakých měkoučkých pytlů je sakra důležitý...
Je tam vidět, jak Watson na ležící mrtvolu začíná vidět, až když se tam přibližuje (a Sherlock ho navigoval na konkr. místo, aby na to místo dopadu neviděl)
Kombinace toho Watsonova výhledu (takže dopadl jinam), vystlaného náklaďáku (takže měl kam dopadnout) a toho, že tam skutečný dopad na zem je vidět jen z asi půl metru (hozené tělo) jsou jasné znaky toho, co se stalo - byť detaily se dozvíme asi až za rok...

Jediné, čemu ještě fandím, je, že Sherlock dopadl do měkkého, dal si nějakou "uspávací" injekci apod. (před skokem klidně) po dopadu do měkkého byl hozen na zem, ale už bez tepu a s nějakou krví apod. a o chvíli později ho Molly oživila.
578839
[spoiler]ten záběr na tělo za náklaďákem plným nějakých měkoučkých pytlů je sakra důležitý... Je tam vidět, jak Watson na ležící mrtvolu začíná vidět, až když se tam přibližuje (a Sherlock ho navigoval na konkr. místo, aby na to místo dopadu neviděl) Kombinace toho Watsonova výhledu (takže dopadl jinam), vystlaného náklaďáku (takže měl kam dopadnout) a toho, že tam skutečný dopad na zem je vidět jen z asi půl metru (hozené tělo) jsou jasné znaky toho, co se stalo - byť detaily se dozvíme asi až za rok... Jediné, čemu ještě fandím, je, že Sherlock dopadl do měkkého, dal si nějakou "uspávací" injekci apod. (před skokem klidně) po dopadu do měkkého byl hozen na zem, ale už bez tepu a s nějakou krví apod. a o chvíli později ho Molly oživila. [/spoiler]
sherlock diskuzní téma
0 0
reagovat

Sherlock

EPIC

souhlasím s Karlovým pohledem - smrt byla celkem logická a diskuze s Molly směřovala k jejímu aranžmá a bylo to vidět. Nesouhlasím s tím, že by to jakkoli snižovalo emoce konce. Už proto, že Watson to neví a pro něj Sherlock umřel doopravdy (byť doufá).

Jinak musím pochválit, jak se Morriarti vzchopil a byl z něj konečně pořádný záporák. Mimochodem, Sherlock nezkoušel jeho tep. Morriarti jen zmáčkl spoušť nějaké pistole, na hlavě se mu objevila krev a lehl si... ta pistole klidně mohla jen protrhnout kapsli na hlavě apod...

Taky celkem doufám, že se z toho seriálu stane určitý vzor jiným, protože tohle je naprosto skvělé a 3 díly ročně mi prostě nestačí.
578838
EPIC [spoiler] souhlasím s Karlovým pohledem - smrt byla celkem logická a diskuze s Molly směřovala k jejímu aranžmá a bylo to vidět. Nesouhlasím s tím, že by to jakkoli snižovalo emoce konce. Už proto, že Watson to neví a pro něj Sherlock umřel doopravdy (byť doufá). Jinak musím pochválit, jak se Morriarti vzchopil a byl z něj konečně pořádný záporák. Mimochodem, Sherlock nezkoušel jeho tep. Morriarti jen zmáčkl spoušť nějaké pistole, na hlavě se mu objevila krev a lehl si... ta pistole klidně mohla jen protrhnout kapsli na hlavě apod... [/spoiler] Taky celkem doufám, že se z toho seriálu stane určitý vzor jiným, protože tohle je naprosto skvělé a 3 díly ročně mi prostě nestačí.
Sherlock
0 0
reagovat

KarelR

Skusme predpokladat, ze pouzili fake telo, aj ked je to trosku nezmysel, ale v seriali to uz urobili s Irene:) A pochybujem, ze doktor ako Watson by neriesil, ze telo je hned po dopade chladne.
Ale OK.
V tom pripade mas pravdu, strihom to pri pade posobi, ze ide o Sherlocka, ale uznavam, ze to explicitne nevidno:) Takze priznavam, ze to mohlo byt tak, ze tam tu falosnu mrtvolu naozaj nastrcili predtym, pokojne este pocas toho, ako sa Sherlock rozpraval s Watsonom, Sherlock padol do toho auta s vrecami odpadkov, ktore vidno hned po pade tesne predtym ako cyklista vrazi do Watsona, potom vidiet ako auto odchadza (aj so Sherlockom), pribiehaju ludia, nasledne Watson atd.
578837
[spoiler]Skusme predpokladat, ze pouzili fake telo, aj ked je to trosku nezmysel, ale v seriali to uz urobili s Irene:) A pochybujem, ze doktor ako Watson by neriesil, ze telo je hned po dopade chladne. Ale OK. V tom pripade mas pravdu, strihom to pri pade posobi, ze ide o Sherlocka, ale uznavam, ze to explicitne nevidno:) Takze priznavam, ze to mohlo byt tak, ze tam tu falosnu mrtvolu naozaj nastrcili predtym, pokojne este pocas toho, ako sa Sherlock rozpraval s Watsonom, Sherlock padol do toho auta s vrecami odpadkov, ktore vidno hned po pade tesne predtym ako cyklista vrazi do Watsona, potom vidiet ako auto odchadza (aj so Sherlockom), pribiehaju ludia, nasledne Watson atd.[/spoiler]
KarelR
0 0
reagovat

KarelR

Sorry, ale za taku kratku dobu sfalsovat mrtvolu, v rovnakom obleceni, aby ju zblizka ani Watson nerozpoznal je, sorry za vyraz, blbost pritiahnuta za vlasy nad ramec veci pritiahnutych za vlasy:) Bude to forik so zastavenim tepu a "fake" krvou, uvidis:) Ved preto ho tak rychlo tahali dovnutra, aby stihli resuscitaciu.
578836
[spoiler]Sorry, ale za taku kratku dobu sfalsovat mrtvolu, v rovnakom obleceni, aby ju zblizka ani Watson nerozpoznal je, sorry za vyraz, blbost pritiahnuta za vlasy nad ramec veci pritiahnutych za vlasy:) Bude to forik so zastavenim tepu a "fake" krvou, uvidis:) Ved preto ho tak rychlo tahali dovnutra, aby stihli resuscitaciu.[/spoiler]
KarelR
0 0
reagovat
Pozriete si to vy :) Celý je to Sherlockův pád, až na ten záběr dopadu, kde je vidět jenom kus těla. A to už není on, to dopadá ta mrtvola, kterou někdo (Molly) shodí z korby auta, aby to časově vycházelo s dopadem Sherlocka :)
578835
[spoiler]Pozriete si to vy :) Celý je to Sherlockův pád, až na ten záběr dopadu, kde je vidět jenom kus těla. A to už není on, to dopadá ta mrtvola, kterou někdo (Molly) shodí z korby auta, aby to časově vycházelo s dopadem Sherlocka :)[/spoiler]
0 0
reagovat

duro Gorecki

Sherlock spoiler

Zase tak nekompromisně to natočeno není. Prostě padá a pak je záběr na dopadnuté tělo na zemi, ať už je odkudkoliv. Navíc to museli udělat rychle, protože Watson nebyl jedinej člověk na ulici. Ale "zaotázkovali" nám to mnohem líp než Lost kdykoliv mohl. Spíš mě vysvětlete co řekl Sherlock, že se Moriarty zabil. Zase tak moc otravnej nebyl ;)
578834
Sherlock spoiler [spoiler]Zase tak nekompromisně to natočeno není. Prostě padá a pak je záběr na dopadnuté tělo na zemi, ať už je odkudkoliv. Navíc to museli udělat rychle, protože Watson nebyl jedinej člověk na ulici. Ale "zaotázkovali" nám to mnohem líp než Lost kdykoliv mohl. Spíš mě vysvětlete co řekl Sherlock, že se Moriarty zabil. Zase tak moc otravnej nebyl *;)*[/spoiler]
duro Gorecki
0 0
reagovat
Tak tak, duro ma pravdu. Ked som videl tie auta dolu a ako si Watsona steloval, tiez ma hned napadlo, ze to uhraju ako dopadne mimo zaber na to auto, kym tam Watson dobehne, hodi sa do polohy, trochu krvi, nieco z laborky na zastavenie tepu (inspiracia Lordom Blackwoodom:), odlifrovanie dovnutra rovno do spitalu, resuscitacia. Ale ako som uz pisal, ten pad bol natoceny nekompromisne. Mozno ide len o rezisersky zamer na ojebabranie divaka a uhraju to stylom, ze tak to videl vo svojej hlave Watson:)
578832
[spoiler]Tak tak, duro ma pravdu. Ked som videl tie auta dolu a ako si Watsona steloval, tiez ma hned napadlo, ze to uhraju ako dopadne mimo zaber na to auto, kym tam Watson dobehne, hodi sa do polohy, trochu krvi, nieco z laborky na zastavenie tepu (inspiracia Lordom Blackwoodom:), odlifrovanie dovnutra rovno do spitalu, resuscitacia. Ale ako som uz pisal, ten pad bol natoceny nekompromisne. Mozno ide len o rezisersky zamer na ojebabranie divaka a uhraju to stylom, ze tak to videl vo svojej hlave Watson:)[/spoiler]
0 0
reagovat

Sherlock

Znovu si pozrite, ako je ten pád natočený. Sherlock síce dopadne mimo Watsonovho zorného poľa, ale ten pád na chodník tam je. Cyklista ho vyrušil až po dopadne, čiže... stále som zvedavý, ako to presne vysvetlia.
578831
[spoiler]Znovu si pozrite, ako je ten pád natočený. Sherlock síce dopadne mimo Watsonovho zorného poľa, ale ten pád na chodník tam je. Cyklista ho vyrušil až po dopadne, čiže... stále som zvedavý, ako to presne vysvetlia.[/spoiler]
Sherlock
0 0
reagovat

Sherlock 2x03

No tak mě to bylo jasný od úvodní scény, pak už šlo jen o to provedení. Jedinný co mě fakt překvapilo (neznám Doylova SH) byla smrt záporáka. Co se týče provedení, tak imo Sherlock skočil do náklaďáku s odpadem, Molly tam naaranžovala mrtvolu a celej dav byl zaplacenej. Na 2x01 to nemělo, ale jen o kousek
578827
[spoiler]No tak mě to bylo jasný od úvodní scény, pak už šlo jen o to provedení. Jedinný co mě fakt překvapilo (neznám Doylova SH) byla smrt záporáka. Co se týče provedení, tak imo Sherlock skočil do náklaďáku s odpadem, Molly tam naaranžovala mrtvolu a celej dav byl zaplacenej. Na 2x01 to nemělo, ale jen o kousek[/spoiler]
Sherlock 2x03
0 0
reagovat

Sherlock

Karel má samozřejmě pravdu, Molly v tom účinkovala, Johna si naváděl pěkně krok po kroku. Dokonce rozumím i tomu vyznání. Musel se zbavit nadobro těch zabijáků a potřeboval, aby John uvěřil reálnosti jeho sebevraždy. Ale to mě došlo až skoro u hrobu, když sem si už asi po osmý tu scénu přehrával. Pokud ti tohle, Karle, začlo bejt jasný už při rozhovoru s Molly, tak seš očividně všímavej jako Watson. Většině lidí to v tu chvíli nedocvakne. Spíš si budou myslet, že Sherlock chce ztratit panictví.

Ale docela mě zajímaj ty podrobnosti, jak to s tou Molly provedli. Nabalzamovaná mrtvola? Sherlockova krev? Doufám že to neodbydou oním Mycroftovským prvodílovým "It would take Sherlock to fool me"

A když už sme u Mycrofta... Na konci byl taky podivuhodně klidnej. Že by s prvotním dojmem pomohla Molly a následné stopy zametal on? No, už stačí, těch teorií už bylo dost.

A to opravdu budu čekat skoro rok na rozuzlení? Holy ....
578826
[spoiler]Karel má samozřejmě pravdu, Molly v tom účinkovala, Johna si naváděl pěkně krok po kroku. Dokonce rozumím i tomu vyznání. Musel se zbavit nadobro těch zabijáků a potřeboval, aby John uvěřil reálnosti jeho sebevraždy. Ale to mě došlo až skoro u hrobu, když sem si už asi po osmý tu scénu přehrával. Pokud ti tohle, Karle, začlo bejt jasný už při rozhovoru s Molly, tak seš očividně všímavej jako Watson. Většině lidí to v tu chvíli nedocvakne. Spíš si budou myslet, že Sherlock chce ztratit panictví. Ale docela mě zajímaj ty podrobnosti, jak to s tou Molly provedli. Nabalzamovaná mrtvola? Sherlockova krev? Doufám že to neodbydou oním Mycroftovským prvodílovým "It would take Sherlock to fool me" A když už sme u Mycrofta... Na konci byl taky podivuhodně klidnej. Že by s prvotním dojmem pomohla Molly a následné stopy zametal on? No, už stačí, těch teorií už bylo dost. A to opravdu budu čekat skoro rok na rozuzlení? Holy ....[/spoiler]
Sherlock
0 0
reagovat

SeldomSeen

Normálka, akorát Sherlock je vysílanej v UK, takže menší časovej posun ;)
578825
Normálka, akorát Sherlock je vysílanej v UK, takže menší časovej posun *;)*
SeldomSeen
0 0
reagovat
ad Sherlock:
Třetí díl lepší, než jsem se obával - a zpětně oceňuji, jak si scénáristi jednotlivé díly rozdělili: nepřehláškovatelný Moffat si střihl "battle of the wits" a kolegové se postarali o hororovější resp. osudovější kousky...:+
Jen by mě zajímalo (upřímně!), koho šokoval ten úplný konec - vážně se nechci vysmívat něčí naivitě (naopak bych takovým divákům spíš záviděl), jen bych tu pointu považoval snad už za obecnou znalost (nota bene po druhém Ritchiem) a už předem jsem tak nějak počítal, že hlavní otázka nebude "co?", ale "jak?" (potažmo tedy "jestli se seženou peníze a lidi na další sérii..." 8)

A ještě otázka totálního stahovacího Neználka: je normální, že je to evidentně někde dostupné takto brzy po odvysílání, nebo byl i v tomto ohledu Sherlock speciální?
_
578824
ad Sherlock: [spoiler]Třetí díl lepší, než jsem se obával - a zpětně oceňuji, jak si scénáristi jednotlivé díly rozdělili: nepřehláškovatelný Moffat si střihl "battle of the wits" a kolegové se postarali o hororovější resp. osudovější kousky...*:+* Jen by mě zajímalo (upřímně!), koho šokoval ten úplný konec - vážně se nechci vysmívat něčí naivitě (naopak bych takovým divákům spíš záviděl), jen bych tu pointu považoval snad už za obecnou znalost (nota bene po druhém Ritchiem) a už předem jsem tak nějak počítal, že hlavní otázka nebude "co?", ale "jak?" (potažmo tedy "jestli se seženou peníze a lidi na další sérii..." *8)*[/spoiler] A ještě otázka totálního stahovacího Neználka: je normální, že je to evidentně někde dostupné takto brzy po odvysílání, nebo byl i v tomto ohledu Sherlock speciální? _
0 0
reagovat

A ještě teda k poslednímu Sherlockovi

Podle mě to teda bylo takhle.

Sherlock skočil do toho auta, co stálo vedle chodníku. Watsona si sám naved tak, aby jeho dopad neviděl přes zeď. Dopadnul do auta, Mary z něj vyhodila mrtvolu, která byla perfektně nastrojená a oblečená podle něj (v posledním dialogu specificky jí žádal o pomoc - a to tělo pak lidi z nemocnice rychle zatáhly dovnitř). No a zaplacenej cyklista (stejně jako byly zaplacený všichni lidi kolem - podobný jako manipulace s porotou) srazil Watsona, aby neviděl to ujíždějící auto. Vzhledem k tomu, že Sherlock požádá Mary o pomoc ve dvou třetinách dílu, bylo času na přípravu dost. Voila... :)
578823
[spoiler]Podle mě to teda bylo takhle. Sherlock skočil do toho auta, co stálo vedle chodníku. Watsona si sám naved tak, aby jeho dopad neviděl přes zeď. Dopadnul do auta, Mary z něj vyhodila mrtvolu, která byla perfektně nastrojená a oblečená podle něj (v posledním dialogu specificky jí žádal o pomoc - a to tělo pak lidi z nemocnice rychle zatáhly dovnitř). No a zaplacenej cyklista (stejně jako byly zaplacený všichni lidi kolem - podobný jako manipulace s porotou) srazil Watsona, aby neviděl to ujíždějící auto. Vzhledem k tomu, že Sherlock požádá Mary o pomoc ve dvou třetinách dílu, bylo času na přípravu dost. Voila... :)[/spoiler]
A ještě teda k poslednímu Sherlockovi
0 0
reagovat

duro

Přesně. Nejnabitější kategorie, kde vše bylo bohužel pouze na půl cesty k vítězství a vyhrálo to největší zklamání.
578822
Přesně. Nejnabitější kategorie, kde vše bylo bohužel pouze na půl cesty k vítězství a vyhrálo to největší zklamání.
duro
0 0
reagovat
Homeland?

V konkurencii GoT, AHS, BE? Meh... :-
578819
Homeland? V konkurencii GoT, AHS, BE? Meh... *:-*
0 0
reagovat

duro

Mělo, jenže u Skandálu jsou ty finální podrazy překvapivý. Tady je to kvůli tomu dialogu očekávaný.
578820
[spoiler]Mělo, jenže u Skandálu jsou ty finální podrazy překvapivý. Tady je to kvůli tomu dialogu očekávaný.[/spoiler]
duro
0 0
reagovat
Scandal bol lepší, ale toto malo napriek všetkému kvalitnú vyhrotenosť.

Recenzia v priebehu dňa.
578817
Scandal bol lepší, ale toto malo napriek všetkému kvalitnú vyhrotenosť. Recenzia v priebehu dňa.
0 0
reagovat
Jenom předem upozorňuju, že jakejkoliv příspěvek, kterej by byť naznačil, co se stane v posledním Sherlockovi, bude nemilosrdně smazán. Nejlíp asi bude, když se budou reakce komplet házet do spoiler tagů ;)

Za mě teda:

Výbornej díl na přemejšlení, ale jedna zásadní chyba. Sherlockův finální dialog s Molly je až příliš výraznej, takže jsem pak už nikdy neuvěřil tomu, že vážně umřel. Imho je jasný, že s ní ukul nějakej plán, jelikož tušil (sraz na střeše!), co ho čeká. Tudíž žádný emoce a ve výsledku trochu propálená šance. Scandal in Belgravia u mě zůstává nepřekonán.
578815
Jenom předem upozorňuju, že jakejkoliv příspěvek, kterej by byť naznačil, co se stane v posledním Sherlockovi, bude nemilosrdně smazán. Nejlíp asi bude, když se budou reakce komplet házet do spoiler tagů ;) Za mě teda: [spoiler]Výbornej díl na přemejšlení, ale jedna zásadní chyba. Sherlockův finální dialog s Molly je až příliš výraznej, takže jsem pak už nikdy neuvěřil tomu, že vážně umřel. Imho je jasný, že s ní ukul nějakej plán, jelikož tušil (sraz na střeše!), co ho čeká. Tudíž žádný emoce a ve výsledku trochu propálená šance. Scandal in Belgravia u mě zůstává nepřekonán.[/spoiler]
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se