Mizerové: Na život a na smrt
Kdyby tohle byla videohra, tak to beru spíš, než plnohodnotné pokračování, jako datadisk ke trojce. Tolik z toho všeho největším „mínusem“ (když pominu ten fakt, že pokud je ve filmu někdo křivý jako vachrlaté základy stavby zápletky tohoto dílu, poznáte to takřka hned). Vyzdvihl bych péči akčních scén, do kterých režijní duo i tady pere jeden nápad za druhým (plus asi nejlepší užití záběrů z dronu při akci, co jsem zatím kdy viděl). Ti dva se takhle špičkují už skoro 30 let a já jim to pořád žeru, nicméně existují série, kdy se vše časem rozčísne a ukáže, jak ne každá dokáže být různorodá jako Smrtonosná past či zbraň. Mike a Marcus jsou teď ve fázi, kdy je samozřejmě producenti můžou poslat do pětky a dalších dílů a variovat to, co teď sebou přináší (a dosadit libovolně zas koho chcete, kdo bude mít okolo sebe klasickou sestavu pěšáků včetně hackerky a nejvyššího vazouna jako pravou ruku). Kdybych fantazíroval, při vzpomínce že tehdy to režijní duo mělo původně po trojce točit nového „Policajta z Beverly Hills“, přál bych si, když další díl, tak crossover s Axelem. Ne, to se nestane, na druhou stranu odcházím ve finále se 7/10 a ne, že bych při rekapitulacích čtyřku ignoroval. Určitě si ji někdy kdy dám a dokážu i pochopit, proč někteří jdou hodnocením výš, byť tam tohle nadšení úplně nemám.
Tiché místo: První den
Pokud třeba někdo jako já viděl jen ten první teaser a dál už nic, radši to schovám. Tehdy u teaseru jsem si říkal, jestli zdravotně není něco s Lupitou. Netušil jsem, že hlavní postava bude smrtelně nemocná. A to bylo na začátku celkem fajn změnou, hodit do tohoto stavu, kdy je „všechno jedno, protože je asi konec světa“ takovou postavu. Ale bohužel, zatímco u jedničky stačila úvodní scéna, abychom viděli, co má titulní rodina za sebou, tady o titulní dvojici nevíme takřka nic. Ona psala básně, on v NY studoval práva. Nijak dál se s tím nepracuje a ačkoliv tu většinu scén s dietní porcí dialogů, v tichosti, jak Lupita Nyong'o, tak Joseph Quinn zvládají, bohužel nemají vlastně pořádně co hrát. Nic o nich nevíme a vůbec se o ně nebojíme, protože při krátké stopáži se celkem rychle ukáže následující postup: někdo o něco zakopne, někomu něco vypadne z kapsy, nálet monster a útěk. Párkrát opakovat. A je to dost škoda, protože nemám nic proti míchat do toho melodrama, ale kéž by si třeba hlavní postava udržela svůj cynický nástup v první scéně a víc se pracovalo s tím, jak k této mimozemské invazi každý z těch dvou přistupuje jinak. Když jsme u datadisků, už dvojka bylo něco takového. Jen to bylo intezivnější, gradující a v emocích ne tolik tlačících na pilu jako s blížícím koncem zde. 6/10 a v případě dalších dílů, časem asi někdo přijde s myšlenkou, aby nám ukázal, odkud se ta monstra vzala. Není to vůbec třeba, tahle série na mě nepůsobí v nějaké fázi, ale na konci, kdy už řekla úplně vše. Avšak i zde, určitě můžou a možná budou dál variovat to samé.
908598
[b]Mizerové: Na život a na smrt[/b]
Kdyby tohle byla videohra, tak to beru spíš, než plnohodnotné pokračování, jako datadisk ke trojce. Tolik z toho všeho největším „mínusem“ (když pominu ten fakt, že pokud je ve filmu někdo křivý jako vachrlaté základy stavby zápletky tohoto dílu, poznáte to takřka hned). Vyzdvihl bych péči akčních scén, do kterých režijní duo i tady pere jeden nápad za druhým (plus asi nejlepší užití záběrů z dronu při akci, co jsem zatím kdy viděl). Ti dva se takhle špičkují už skoro 30 let a já jim to pořád žeru, nicméně existují série, kdy se vše časem rozčísne a ukáže, jak ne každá dokáže být různorodá jako Smrtonosná past či zbraň. Mike a Marcus jsou teď ve fázi, kdy je samozřejmě producenti můžou poslat do pětky a dalších dílů a variovat to, co teď sebou přináší (a dosadit libovolně zas koho chcete, kdo bude mít okolo sebe klasickou sestavu pěšáků včetně hackerky a nejvyššího vazouna jako pravou ruku). Kdybych fantazíroval, při vzpomínce že tehdy to režijní duo mělo původně po trojce točit nového „Policajta z Beverly Hills“, přál bych si, když další díl, tak crossover s Axelem. Ne, to se nestane, na druhou stranu odcházím ve finále se 7/10 a ne, že bych při rekapitulacích čtyřku ignoroval. Určitě si ji někdy kdy dám a dokážu i pochopit, proč někteří jdou hodnocením výš, byť tam tohle nadšení úplně nemám.
[b]Tiché místo: První den[/b]
Pokud třeba někdo jako já viděl jen ten první teaser a dál už nic, radši to schovám. Tehdy u teaseru jsem si říkal, jestli [spoiler]zdravotně není něco s Lupitou. Netušil jsem, že hlavní postava bude smrtelně nemocná.[/spoiler] A to bylo na začátku celkem fajn změnou, hodit do tohoto stavu, kdy je „všechno jedno, protože je asi konec světa“ takovou postavu. Ale bohužel, zatímco u jedničky stačila úvodní scéna, abychom viděli, co má titulní rodina za sebou, tady o titulní dvojici nevíme takřka nic. Ona psala básně, on v NY studoval práva. Nijak dál se s tím nepracuje a ačkoliv tu většinu scén s dietní porcí dialogů, v tichosti, jak Lupita Nyong'o, tak Joseph Quinn zvládají, bohužel nemají vlastně pořádně co hrát. Nic o nich nevíme a vůbec se o ně nebojíme, protože při krátké stopáži se celkem rychle ukáže následující postup: někdo o něco zakopne, někomu něco vypadne z kapsy, nálet monster a útěk. Párkrát opakovat. A je to dost škoda, protože nemám nic proti míchat do toho melodrama, ale kéž by si třeba hlavní postava udržela svůj cynický nástup v první scéně a víc se pracovalo s tím, jak k této mimozemské invazi každý z těch dvou přistupuje jinak. Když jsme u datadisků, už dvojka bylo něco takového. Jen to bylo intezivnější, gradující a v emocích ne tolik tlačících na pilu jako s blížícím koncem zde. 6/10 a v případě dalších dílů, časem asi někdo přijde s myšlenkou, aby nám ukázal, odkud se ta monstra vzala. Není to vůbec třeba, tahle série na mě nepůsobí v nějaké fázi, ale na konci, kdy už řekla úplně vše. Avšak i zde, určitě můžou a možná budou dál variovat to samé.
|
reagovat
|
Se nedivim, ze uz nechce tocit, kdyz furt toci to stejne v jinych kulisach. Nastesti tentokrat se mu podarilo napsat realne se chovajici lidi z masa a kosti.