Naozaj keď sa tak spätne pozerám na nejakú filmovo čistokrvnú krimi/detektívku, ktorá by obstála po boku Broenu alebo TD vybaví sa mi Zodiac alebo Zmiznutie, ktoré majú takmer obe po tri hodiny (možno som na niečo zabudol)
Harry Hole
Ja z Nesbovej série mám načítaného práve iba Snehuliaka a Pancierové Srdce, ktoré sa mi oboje veľmi páčili, ale toho násilia bolo už na mňa dosť a musel som si dať pauzu a doteraz som nemal čas vrátiť sa k Harrymu (asi si ho opäť rozčítam na jeseň) a ak by sa Snehuliak podaril tak Pancierové Srdce by bolo skvelým pokračovaním, pretože to na seba dosť nadväzuje a páči sa mi najmä tá osobná linka a rozhodnutie Harryho či má nechať trpieť vraha zo Snehuliaka zomrieť v ukrutných bolestiach vo väzení, alebo mu podať pomocnú ruku pri samovražde.
Čo sa týka vzťahu Rachel a Harryho nemyslím si, že by to na tom až tak stálo a malo by to ublížiť filmu, ide o klasickú premisu, kde Harry ju bude milovať a bude nablízku keď bude práve v Oslu, ale chápe, že pre svoj životný štýl s ňou nemôže byť. Dosť sa tu núka paralela s Carlom s Q, len Snehuliak bude dosť osobnejší keďže Rachel pôjde doslova o krk

A práve možno úspech Snehuliaka popostrší nejakú televíziu, aby sa do toho pustila a natočila nejakú minisériu resp. to dostane vyšší rozpočet a ešte zaujímavejšie meno za kamerou a pred kamerou. Pamätám si dodnes ako sa snažili preraziť s Larsonovým Milleniom v US, ale každé štúdio ich odmietlo a tak si Švédi natočili vlastnú verziu a stal sa s toho obrovský hit,, ktorý nakoniec skončil až u Finchera
Osobne si Martyho neviem predstaviť pri tejto látke, takže som rád, že ostane iba pri produkovaní práve naopak to je Fincherova parketa alebo ešte by som sa tešil keby to dostal do rúk Denis Villeneuve.
Mojim favoritom na Harryho je v škandinávksej verzii je Søren Malling link síce už má po 50tke ale vôbec na to nevyzerá a je to skvelý herec, ktorý dokáže podobne ako Tom Hardy iba mimikou tváre zahrať čokoľvek.
Čo sa týka noviniek hľadajú sa lokácie, kde sa bude natáčať a dosť sa vyjednávalo s Oslom, kvôli knižnej predlohe, ale Nóri a Oslo sú proste drahí a tak sa bude asi natáčať v Štokholme, kde štáb dostane lacnejšie kulisy ako aj nejaké bonusy
Natáčať by sa malo začať v zime, takže rátam, že sa o nedlho dozvieme aj hlavný cast niekedy na jeseň. Ide to síce pomaly, ale nie je to u ľadu, alebo mŕtve."Harry Hole could move to Stockholm! Universal Studios and Working Title,the producers of the much anticipated Harry Hole movie, have been offered incentives to film in the Swedish capital including1.5 million Swedish kronor in cash,free parking,free office space and shutdown of the streets during recording.Time is now running out for Oslo to come-up with counter-incentives as filming may begin as early as this winter.Parts of The Snowman novel are also set in Bergen and location scouts have been assessing the area for potential filming.Tomas Alfredson,the director,stated that he would rather see that the central outdoor scenes are filmed in Oslo.Co-producer Peter Gustafsson says ''Harry Hole's universe is Oslo, and it is essential for us to show this in the film,but we cannot do it at any cost'' Jo Nesbø,author of the Harry Hole novels and ambassador for Oslo has said ''The films live their own lives,I'd like to see the movie about Harry Hole recorded in Oslo, but the film is not my project.A movie is a movie and is a story in itself.The film can live it's own life'' We all eagerly await more news and hope that Oslo can offer the filmmakers all that they need to stay as authentic to the books as possible"

Navíc si upřímně nedokážu představit, jak se bude pokračovat jestli Sněhulák uspěje. Nejdůležitější stejně bude výběr herce pro Harryho a předem mu to nezávidím, tohle bude potřebovat dávky charismatu v každém záběru. Hodně se skloňoval Paul Bettany nebo Mads Mikkelsen. Já si Harryho od prvních řádků Netopýra představoval jako