Vánoce jsou krom jiného časem obžerství, televize, kina, Netflixu a dvou týdnů dovolené, takže je příležitost dohnat resty, ale i věci náhodné, které dokreslí ono kouzlo nečekaného. Zaklínače nečekejte, Irčan, nebo 6 underground stále čekají na watchlistu, přesto sem se hnul co do filmové degustace o něco dál, než před těmi Svátky…
SW9: Fajn jednohubka, ze které bohužel nejde vůbec cítit mistr Abrams. Tragédie líčená Civalem se nekoná, ale že Myšák prošutroval kulturní vibe megaudálosti není už bohužel sporu.
Příběhově promarněná příležitost, se zbytkem ale nemám problém. Technicky dokonalé. 7/10* a vidět znova to asi nepotřebuju.
Jumanji 3: No, to, čeho sem se bál před dvěma lety se dostavilo letos o Vánocích. Úplně zbytečný film, který je úplně průměrný, Kevin Hart mi mil krev každou vteřinou, co byl na plátně a Rock těžce narazil na své limity. Díky bohu za Blacka, který celý film těžce vytahoval z podprůměru. Nebavila mě akce, nebavila mě ani jedna z těch třech mravokárných agitek. 5-6/10*.
Princezna a půl kralovství: Štědrovečerní pohádka, která se poučila z chyb minulých počinů určených jako doplněk k přežírání se kilem vánočního cukroví. Byť ryze televizně zbroušená, o to ale chytřeji koncipovaná pohádka, která si byla od počátku vědoma všech daných limitů a tak s nimi umně pracuje. Herecky neurážející, audiovizuálně nevýrazné, ale humorem podle mého gusta a se zdařilou snahou o nějaké neotřelé pojetí. 7/10*
Dokonalé rande: Limonádka s cute Laurou Marano a strašně protivným Noahem Centineo. Skrz naskrz průměrné, předvídatelné a tuctové. Těch kultovních středoškolských komedií sem asi viděl už moc na to, než aby mě to něčím oslovilo. 4-5/10*
Vánoce u našich (seriál): OK, po předchozím kousku sem si musel spravit chuť a tahle seriálová jednohubka je neprávem zastrčená na okraji zájmu. Možná kvůli tomu, že je to natočno v Norsku? Nebo že je to další vánoční tématika? Nevím, ale je to rozhodně super seroš, který Vám nesežere tunu času. Kdo hledá Romcom, který vůbec nevypadá, nezní, nechutná, ani nevoní jako klasický romcom, ten je na správné adrese. 8-9/10*
10 pravidel, jak sbalit holku: Celkem nedoceněný kousek z našich luhů a hájů. Ano, chyby a hrubky se tam najdou v počtu nepříjemném, ale má to takový fajn feelgood vibe a Matouš Ruml mě letos už podruhé celkem příjemně překvapil, že umí hrát jak civilně, tak sebejistě. Proč jako nehraje častěji ve věcech, na co se člověk nebojí podívat? Škoda, veliká škoda. 7/10*
Bonus na závěr – Mrazík: Byl sem donucen se na tohle mistrovské dílo těžkého komunismu podívat znova a bylo to přesně takové, jaké sem to očekával. Kýčovité, protivné a nevkusné ve špatném slova smyslu, kde snad nebyla jediná postava, které sem nepřál, aby se nechala upálit v té peci Ježibaby. Jako zlatý hřeb na nepodařeném zážitku bylo to, že sem byl ochuzen o možnost udělat z projekce zvrácené pošklebování nad neumětelstvím té „pohádky“. Ale jedno pozitivum to přece jen mělo – že uvědomění došla alespoň televizní stanice, která nasazovala skvělé parodické ukázky...
Karlos filmovo/seriálově telegrafický…
740681
Vánoce jsou krom jiného časem obžerství, televize, kina, Netflixu a dvou týdnů dovolené, takže je příležitost dohnat resty, ale i věci náhodné, které dokreslí ono kouzlo nečekaného. Zaklínače nečekejte, Irčan, nebo 6 underground stále čekají na watchlistu, přesto sem se hnul co do filmové degustace o něco dál, než před těmi Svátky…
[b]SW9[/b]: Fajn jednohubka, ze které bohužel nejde vůbec cítit mistr Abrams. Tragédie líčená Civalem se nekoná, ale že Myšák prošutroval kulturní vibe megaudálosti není už bohužel sporu.
Příběhově promarněná příležitost, se zbytkem ale nemám problém. Technicky dokonalé. 7/10* a vidět znova to asi nepotřebuju.
[b]Jumanji 3:[/b] No, to, čeho sem se bál před dvěma lety se dostavilo letos o Vánocích. Úplně zbytečný film, který je úplně průměrný, Kevin Hart mi mil krev každou vteřinou, co byl na plátně a Rock těžce narazil na své limity. Díky bohu za Blacka, který celý film těžce vytahoval z podprůměru. Nebavila mě akce, nebavila mě ani jedna z těch třech mravokárných agitek. 5-6/10*.
[b]Princezna a půl kralovství:[/b] Štědrovečerní pohádka, která se poučila z chyb minulých počinů určených jako doplněk k přežírání se kilem vánočního cukroví. Byť ryze televizně zbroušená, o to ale chytřeji koncipovaná pohádka, která si byla od počátku vědoma všech daných limitů a tak s nimi umně pracuje. Herecky neurážející, audiovizuálně nevýrazné, ale humorem podle mého gusta a se zdařilou snahou o nějaké neotřelé pojetí. 7/10*
[b]Dokonalé rande:[/b] Limonádka s cute Laurou Marano a strašně protivným Noahem Centineo. Skrz naskrz průměrné, předvídatelné a tuctové. Těch kultovních středoškolských komedií sem asi viděl už moc na to, než aby mě to něčím oslovilo. 4-5/10*
[b]Vánoce u našich[/b] (seriál): OK, po předchozím kousku sem si musel spravit chuť a tahle seriálová jednohubka je neprávem zastrčená na okraji zájmu. Možná kvůli tomu, že je to natočno v Norsku? Nebo že je to další vánoční tématika? Nevím, ale je to rozhodně super seroš, který Vám nesežere tunu času. Kdo hledá Romcom, který vůbec nevypadá, nezní, nechutná, ani nevoní jako klasický romcom, ten je na správné adrese. 8-9/10*
[b]10 pravidel, jak sbalit holku[/b]: Celkem nedoceněný kousek z našich luhů a hájů. Ano, chyby a hrubky se tam najdou v počtu nepříjemném, ale má to takový fajn feelgood vibe a Matouš Ruml mě letos už podruhé celkem příjemně překvapil, že umí hrát jak civilně, tak sebejistě. Proč jako nehraje častěji ve věcech, na co se člověk nebojí podívat? Škoda, veliká škoda. 7/10*
Bonus na závěr – [b]Mrazík[/b]: Byl sem donucen se na tohle mistrovské dílo těžkého komunismu podívat znova a bylo to přesně takové, jaké sem to očekával. Kýčovité, protivné a nevkusné ve špatném slova smyslu, kde snad nebyla jediná postava, které sem nepřál, aby se nechala upálit v té peci Ježibaby. Jako zlatý hřeb na nepodařeném zážitku bylo to, že sem byl ochuzen o možnost udělat z projekce zvrácené pošklebování nad neumětelstvím té „pohádky“. Ale jedno pozitivum to přece jen mělo – že uvědomění došla alespoň televizní stanice, která nasazovala skvělé parodické ukázky...
Karlos filmovo/seriálově telegrafický…
|
reagovat
|