Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Zachrání Duna 2 kina? Bude z epického sci-fi první megahit roku?

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
Já půjdu s ikonkou na trh a vsadím se, že druhá Duna dá miliardu. Staly se divnější věci, tak proč ne tady, když:
- v kinech je aktuálně sucho
- podle prvních reakcí je Duna 2 dobrý film, Spáčilová dá obligátních 65%, Mr Hlad se vyškrábe na 70 a ostatní budou nadšeně tleskat, takže to bude chtít člověk vidět více jak jednou
- nabité obsazení Chalamet, Zendaya, Butler, Florence Pugh a obří červi by mohli do kina přilákat mladší návštěvníky
- kolem filmu se začíná tvořit odér události, což by mohlo do kina dostat i lidi, kteří nejsou primární cílovka

Přijme někdo tuto výzvu? Klidně budu sama proti všem, o to sladší bude moje vítězství :D
895879
Já půjdu s ikonkou na trh a vsadím se, že [b]druhá Duna dá miliardu[/b]. Staly se divnější věci, tak proč ne tady, když: - v kinech je aktuálně sucho - podle prvních reakcí je Duna 2 dobrý film, Spáčilová dá obligátních 65%, Mr Hlad se vyškrábe na 70 a ostatní budou nadšeně tleskat, takže to bude chtít člověk vidět více jak jednou - nabité obsazení Chalamet, Zendaya, Butler, Florence Pugh a obří červi by mohli do kina přilákat mladší návštěvníky - kolem filmu se začíná tvořit odér události, což by mohlo do kina dostat i lidi, kteří nejsou primární cílovka Přijme někdo tuto výzvu? Klidně budu sama proti všem, o to sladší bude moje vítězství *:D*
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Tady hrozně těžko odhadovat tržby. Za prvé do není klasická "dvojka", ale fakticky druhá část rozpůleného díla. Takže kino moc nemá smysl pro  lidi, kteří jedničku neviděli. Jenže za druhé se vůbec nedá vycházet z  tržeb jedničky, kvůli v článku porobně popsaném) souběžném vypuštění na  stream. Takže se moc nedají odhadovat čísla, kolik těch lidí jedničku  vidělo a chce jít na dvojku. Pro mě cokoliv mezi 500 miliony a miliardou nebude překvapující.

Ale optimisticky doufám v dobrý výsledek. Přece jen je to po dlouhé době (a na dlouhou dobu) poctivý, velký epický blockbuster, který nevychází z komiksu. Věřím, že ti lidi přijdou.
895878
Tady hrozně těžko odhadovat tržby. Za prvé do není klasická "dvojka", ale fakticky druhá část rozpůleného díla. Takže kino moc nemá smysl pro  lidi, kteří jedničku neviděli. Jenže za druhé se vůbec nedá vycházet z  tržeb jedničky, kvůli v článku porobně popsaném) souběžném vypuštění na  stream. Takže se moc nedají odhadovat čísla, kolik těch lidí jedničku  vidělo a chce jít na dvojku. Pro mě cokoliv mezi 500 miliony a miliardou nebude překvapující. Ale optimisticky doufám v dobrý výsledek. Přece jen je to po dlouhé době (a na dlouhou dobu) poctivý, velký epický blockbuster, který nevychází z komiksu. Věřím, že ti lidi přijdou.
4 0
reagují: Vault_13
reagovat
Duně 2 přeji aspoň 750M globálně. Ono například i má žena, knihou nepolíbená, se na ten film těší a už řeší, s kým necháme malou, abychom si mohli zajít spolu. Sám už jdu s kámošema hned ve středu na předpremiéru do IMAXu.
895877
Duně 2 přeji aspoň 750M globálně. Ono například i má žena, knihou nepolíbená, se na ten film těší a už řeší, s kým necháme malou, abychom si mohli zajít spolu. Sám už jdu s kámošema hned ve středu na předpremiéru do IMAXu.
6 0
reagovat
reaguje na: MILFhunter69
Taky jsem nebyl z jednicky nadsenej jako vetsina... Villneuovi bude hrozne sluset to Setkání s Rámou... to je kniha, která má skoro furt atmosféru jako první potkání mimozemstanu v Arrivalu, takze ocekavam top.
895875
Taky jsem nebyl z jednicky nadsenej jako vetsina... Villneuovi bude hrozne sluset to Setkání s Rámou... to je kniha, která má skoro furt atmosféru jako první potkání mimozemstanu v Arrivalu, takze ocekavam top.
895867
0 0
reagovat
Já taky věřím, že se do 200M s rozpočtem dostali. Je to přece jen druhý díl, spoustu těch art konceptů atp. už měli rozpracovaných z jedničky, dodržují styl atp.

Já bych duně přál miliardu, ale kdybych měl vsadit svoje peníze, tak bych velmi neochotně vsázel na částku kolem 600M. Na druhou stranu, nemyslím si, že na tom studio prodělá, to jsou filmy, co jim budou na streamech a v televizích vydělávat desítky let.
895873
Já taky věřím, že se do 200M s rozpočtem dostali. Je to přece jen druhý díl, spoustu těch art konceptů atp. už měli rozpracovaných z jedničky, dodržují styl atp. Já bych duně přál miliardu, ale kdybych měl vsadit svoje peníze, tak bych velmi neochotně vsázel na částku kolem 600M. Na druhou stranu, nemyslím si, že na tom studio prodělá, to jsou filmy, co jim budou na streamech a v televizích vydělávat desítky let.
4 0
reagovat
Myslím si, že těch 600 - 650 milionů celosvětových tržeb je maximum co může sci-fi film se složitým světem a nejednoduchým dějem jako má Duna utržit. Obsazení v čele s Chalametem a Zendayou, kteří jsou asi nejznámější mladí herci současnosti, může tržebně pomoct (zvlášť když má Zendaya větší prostor než v první části), herci můžou projít všechny talk shows, masírovat sociální sítě a bulvár, ale stejně mi přijde, že jde o okrajový žánr a není to pro každého, takže vidina tržeb třeba 800 a víc milionů je utopie.
Když to srovnám s Wonkou, který je pro celou rodinu, měl skvělé recenze i cinemascore, známější značku (i vzhledem k Burtonovu předchozímu filmu) a taky Chalameta a dostal se na (hodně pěkných) 600+, tak Duna to bude mít hodně těžké.  
895870
Myslím si, že těch [b]600 - 650[/b] milionů celosvětových tržeb je maximum co může sci-fi film se složitým světem a nejednoduchým dějem jako má Duna utržit. Obsazení v čele s Chalametem a Zendayou, kteří jsou asi nejznámější mladí herci současnosti, může tržebně pomoct (zvlášť když má Zendaya větší prostor než v první části), herci můžou projít všechny talk shows, masírovat sociální sítě a bulvár, ale stejně mi přijde, že jde o okrajový žánr a není to pro každého, takže vidina tržeb třeba 800 a víc milionů je utopie. Když to srovnám s Wonkou, který je pro celou rodinu, měl skvělé recenze i cinemascore, známější značku (i vzhledem k Burtonovu předchozímu filmu) a taky Chalameta a dostal se na (hodně pěkných) 600+, tak Duna to bude mít hodně těžké.  
4 0
reagovat
Před přečtením článku jsem to viděl s Dunou bídně, protože jsem jeden z těch, co se u jedničky nudili a na dvojku nepůjdou, ať už budou reakce jakýkoliv a tyhle lidi jsou v podstatě všude na netu. I z těch pár lidí, co znám osobně nikdo nejde na pokračování a to je přesně takovej ten nenáročný mainstream. Sám jsem si myslel, že to nedá ani tržby jedničky, ale uvidí se, úspěch tomu přeju. Po přečtení článku si říkám, že těch 700 je jistý minimum :D

Osobně bych si tipnul, že kina spasí až opičáci a Maxík a do tý doby bude vše víceméně fail, ale to je asi hodně fanouškovsky ovlivněnej názor :D
895867
Před přečtením článku jsem to viděl s Dunou bídně, protože jsem jeden z těch, co se u jedničky nudili a na dvojku nepůjdou, ať už budou reakce jakýkoliv a tyhle lidi jsou v podstatě všude na netu. I z těch pár lidí, co znám osobně nikdo nejde na pokračování a to je přesně takovej ten nenáročný mainstream. Sám jsem si myslel, že to nedá ani tržby jedničky, ale uvidí se, úspěch tomu přeju. Po přečtení článku si říkám, že těch 700 je jistý minimum *:D*.  Osobně bych si tipnul, že kina spasí až opičáci a Maxík a do tý doby bude vše víceméně fail, ale to je asi hodně fanouškovsky ovlivněnej názor *:D*
1 -5
reagují: JakubJakub
reagovat
Všechno Duně hraje do karet. Záležet bude jestli se potvrdí že je to super film? Úspěch to určitě bude. Otázka je jak velký? Můj typ je 800 mil.
895865
Všechno Duně hraje do karet. Záležet bude jestli se potvrdí že je to super film? Úspěch to určitě bude. Otázka je jak velký? Můj typ je 800 mil.
3 0
reagovat
reaguje na: Fajnes
Top Gun bylo pokračování  klasiky, na kterou nostalgicky nabehlo stádo fotrů s celými rodinami , Duna takový status fakt nemá a opravdu to není film pro masy, pokud se budu mýlit, budu jen příjemně překvapen:+
895864
Top Gun bylo pokračování  klasiky, na kterou nostalgicky nabehlo stádo fotrů s celými rodinami , Duna takový status fakt nemá a opravdu to není film pro masy, pokud se budu mýlit, budu jen příjemně překvapen*:+*
895841
4 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Vidim to tam pořád, plus další dvě hrubky :D
super článek, to jsem přesně si potřeboval přečist a teď už jen doufat. Už teď mam koupený dva lupeny, jeden na Floru a druhý do Stuttgartu, kde je ten nový Imax s největším plátnem minimálně v Evropě. Takže se celkem těšim :+
895861
Vidim to tam pořád, plus další dvě hrubky *:D* super článek, to jsem přesně si potřeboval přečist a teď už jen doufat. Už teď mam koupený dva lupeny, jeden na Floru a druhý do Stuttgartu, kde je ten nový Imax s největším plátnem minimálně v Evropě. Takže se celkem těšim *:+*
895816
4 0
reagovat
Hlavně aby Warneři poté odklepli natáčení Spasitele Duny. Snad to vyjde.
895860
Hlavně aby Warneři poté odklepli natáčení Spasitele Duny. Snad to vyjde.
4 0
reagovat
Som pesimista. Dá to máximalne 650WW.
895854
Som pesimista. Dá to máximalne 650WW.
1 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Jedna z možností změny by mohla být změna vlastníka. :)
895851
Jedna z možností změny by mohla být změna vlastníka. *:)*
895821
1 0
reagovat
Škoda, že dnes už je prakticky nemožné zjistit momentum filmu poté, co dostal stream/video release. V době stříbrných placek bylo hned jasné, jak moc film rezonoval při domácí projekci ve srovnání s kinosály, tj. kolik lidí případně film "objevilo" až doma a v případě dvojky lze důvodně předpokládat, že v kinech už chybět nebudou (tuším, že pár značek se takhle v minulosti dočkalo sequelu, přestože v kinech původní film zase tak moc nebodoval).
 
Každopádně plus 200 mega nad rámec tržeb jedničky je imho minimum toho, co by měl způsobit efekt ne-pandemie a ne-paralelní premiéry na streamu. Věřím tomu, že reputace jedničky*, WoM stran kvalit dvojky, aktuální Chalamet hype, nulová konkurence, obecně hlad po kvalitním big event blockbusteru (protože nic moc nabídka v poslední době) a faktor završení ságy to dostanou na celkově dvojnásobek tržeb jedničky (na tour de press boost moc nevěřím, ale pokud přece jen pomůže, tak nejsem proti:D). Plus za rok o tomto čase doufám v opakování situace s trojkou LOTRa a nášup zlatých plešounů pro dvojku za celou ságu:).

*Sílu značky bych tady až tak nepodceňoval, už (na tehdejší obtížné poměry) solidní tržby jedničky ukázaly, že fanouškovská základna Herbertových knih není úplně zanedbatelná a tak jako u LOTRa i tady imho jednička (ať už přímo v kinech, nebo později v obýváku) přivedla ke značce spousty nových duší, které o ní do té doby vůbec nevěděly, nebo o ní nejevily zájem.
895845
Škoda, že dnes už je prakticky nemožné zjistit momentum filmu poté, co dostal stream/video release. V době stříbrných placek bylo hned jasné, jak moc film rezonoval při domácí projekci ve srovnání s kinosály, tj. kolik lidí případně film "objevilo" až doma a v případě dvojky lze důvodně předpokládat, že v kinech už chybět nebudou (tuším, že pár značek se takhle v minulosti dočkalo sequelu, přestože v kinech původní film zase tak moc nebodoval).   Každopádně plus 200 mega nad rámec tržeb jedničky je imho minimum toho, co by měl způsobit efekt ne-pandemie a ne-paralelní premiéry na streamu. Věřím tomu, že reputace jedničky*, WoM stran kvalit dvojky, aktuální Chalamet hype, nulová konkurence, obecně hlad po kvalitním big event blockbusteru (protože nic moc nabídka v poslední době) a faktor završení ságy to dostanou na celkově dvojnásobek tržeb jedničky (na tour de press boost moc nevěřím, ale pokud přece jen pomůže, tak nejsem proti*:D*). Plus za rok o tomto čase doufám v opakování situace s trojkou LOTRa a nášup zlatých plešounů pro dvojku za celou ságu*:)*. *Sílu značky bych tady až tak nepodceňoval, už (na tehdejší obtížné poměry) solidní tržby jedničky ukázaly, že fanouškovská základna Herbertových knih není úplně zanedbatelná a tak jako u LOTRa i tady imho jednička (ať už přímo v kinech, nebo později v obýváku) přivedla ke značce spousty nových duší, které o ní do té doby vůbec nevěděly, nebo o ní nejevily zájem.
7 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Top Gun 2 efekt, anyone? Ocakavane odkladane pokracovanie, ktore je dobre nacasovane v kinach... 700-800 mega, pripadne viac. Keby vyslo minuly rok, bolo by to za 500-600.
895841
Top Gun 2 efekt, anyone? Ocakavane odkladane pokracovanie, ktore je dobre nacasovane v kinach... 700-800 mega, pripadne viac. Keby vyslo minuly rok, bolo by to za 500-600.
895825
2 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
Podle me to klidne muze vydelat 800+ micu. Rekl bych, že velký blockbuster jako je Duna se toci uz pramalo.
Myslim, ze by mohli lidi ocenit, ze to neni dalsi barevna, odporne vypadajici komiksarna.
895839
Podle me to klidne muze vydelat 800+ micu. Rekl bych, že velký blockbuster jako je Duna se toci uz pramalo. Myslim, ze by mohli lidi ocenit, ze to neni dalsi barevna, odporne vypadajici komiksarna.
7 -1
reagovat
reaguje na: House5
Prusvih by to imho byl pod 500. Na jednicce pravdepodobne neco malo tratili.

Jinak kdyby byl rozpocet 180 a reklama 100, muzou si myslim docela vyskat. Ale byt vynechali SuperBowl, stejne to imho bylo v obou pripadech tak o 15-20 micu vyssi cislo.
895837
Prusvih by to imho byl pod 500. Na jednicce pravdepodobne neco malo tratili. Jinak kdyby byl rozpocet 180 a reklama 100, muzou si myslim docela vyskat. Ale byt vynechali SuperBowl, stejne to imho bylo v obou pripadech tak o 15-20 micu vyssi cislo.
895835
2 0
reagují: Mockinbird007
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jo, ale podivej se na ten zucastnenej talent. To bud jim zaplatis balik predem nebo mensi balik a pak jejich smerem posles velkej podil z trzeb. Koneckoncu pry Ferguson skoncila v MI kvuli penez... K tomu jeste covid protokoly, inflace, sequel. Osobne mam asi problem verit cislu pod 210-220. Samozrejme, 600+ WW-China a jsou v pohode.
895836
Jo, ale podivej se na ten zucastnenej talent. To bud jim zaplatis balik predem nebo mensi balik a pak jejich smerem posles velkej podil z trzeb. Koneckoncu pry Ferguson skoncila v [spoiler]MI[/spoiler] kvuli penez... K tomu jeste covid protokoly, inflace, sequel. Osobne mam asi problem verit cislu pod 210-220. Samozrejme, 600+ WW-China a jsou v pohode.
895834
1 0
reagovat
Jaká je minimální suma, aby to končilo v plusu ? Jestli je rozpočet cca 180m a reklama bývá +- 100m, tak pod 600m to bude průšvih ?

Jinak já včetně Činy tipuju 750m, Chalametův Wonka je furt čerstvě v hlavách, Zendaya má taky široké publikum, konkurence není a potom aktuálním suchu v kinech lidi uslyší na tu šuškandu "konečně něco pořádného" :+
895835
Jaká je minimální suma, aby to končilo v plusu ? Jestli je rozpočet cca 180m a reklama bývá +- 100m, tak pod 600m to bude průšvih ? Jinak já včetně Činy tipuju 750m, Chalametův Wonka je furt čerstvě v hlavách, Zendaya má taky široké publikum, konkurence není a potom aktuálním suchu v kinech lidi uslyší na tu šuškandu "konečně něco pořádného" *:+*
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: The Joker
Cetl sem, u Madam Web se o tom budgetu 100+ zminujou snad vsichni. Ale na Tedline pisou o tech danovejch ulevach, ktere to pod kilo prej dostaly. U Duny bych i veril, ze se do tech dvou kil fakt dostali. Villeneuve je peclivej realizator, ktere imho nepotreboval pretocit tretinu filmu jako jini...
895834
Cetl sem, u Madam Web se o tom budgetu 100+ zminujou snad vsichni. Ale na Tedline pisou o tech danovejch ulevach, ktere to pod kilo prej dostaly. U Duny bych i veril, ze se do tech dvou kil fakt dostali. Villeneuve je peclivej realizator, ktere imho nepotreboval pretocit tretinu filmu jako jini...
895833
4 0
reagují: The Joker
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se