Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

Redakční tip - Tréninkový let Mavericka v kaňonu v Top Gun: Maverick

Tohle je pro mnohé esence celého filmu jeho ostentativního chlapáctví. Nikoliv parta hrající fotbálek, nikoliv špičkování před dogfighty, dokonce ani ostrá mise s vějířem raket za zadkem. Starej mazák Maverick, nastavující časovej limit patnáct „pod", aby študentíkům i admiralitě ukázal, že nesplnitelná mise prostě splnit jde. I kdyby se z toho měla F/A-18 v přehnaných géčkách zkroutit jako pět týdnů starý banán, došlo k porušení tuctu předpisů a Tomův vyžehlený obličej měl vypadat jako nadržený šarpej. Dvě minuty patnáct totálních machrovinek s prostřihy na konsternované týpky, co se zuby nehty brání, aby jim čelist neupadla do suterénu. Jestli jste měli pocit, že moderní blockbustery neumí generovat scény, které si budete na YouTube pouštět každý týden, tak je vlastně fajn, že jste byli zas a znovu uvedeni v omyl.

Osobní tip Civala: Start bitvy v Avatarovi 2 - Celý ten finální clash mezi modrásky a vodní zvířenou a zlotřilými lidskými velrybáři je báječnou podívanou. Zformování útočné eskadry je ale jeden z těch cameronovsky velikášských eye-candy momentů, který ukazuje krásu blockbusterů.

Osobní tip KarlaR: Přepadení banky v Ambulanci – Zklamaní a rozčarovaní prominou, ale já jsem Ambulanci zvednul palec nahoru, protože mi tahle drony protkaná bayovka přišla dost povedená. Spousta akčních momentů šlape na jedničku, nejvíc ale samozřejmě září rozjezdový výlet do banky, při němž kamera lítá sem tam a hrdinové na tom po chvíli jsou podobně. Michael to tam ještě má a ne že ne!

Osobní tip Mr. Hlada: Představovačka Wolfa v Bullet Train – David Leitch se v Bullet Train hodně rozjel nejen v akci, ale i v humoru a obecně schopnosti režijně překvapit. A nejvíc se mu to povedlo u Wolfa, který se objeví na scéně a my dostaneme dlouhý, velkolepý a vlastně i dojemný flashback, ve kterém se nám tenhle likvidátor představí a pak následuje bitka s Bradem Pittem a … konec. Hezky vymyšlené, ještě líp zrealizované. 

Osobní tip Rimsyho: Gordyho masakr v Nene – Málokdo umí vytvořit tak vtahující a zároveň znepokojující atmosféru jako Jordan Peele. Jeho dosud nejrozmáchlejší dílo si bere na paškál celou hollywoodskou mašinérii, jejíž součástí je i tvorba nekonečných a leckdy značně trapných sitcomů. Flashback z krvavého natáčení jednoho takového seriálu je jako vystřižený z noční můry a Peele zde nejlépe z celého filmu prodává svou schopnost děsit i na velmi omezeném prostoru.

Osobní tip Spoonera: Masakr vesnice v Seveřanovi – Robert Eggers natočil brutální, temnou a nekompromisní historickou řezničinu, která v některých momentech bere dech. A nejvíce asi hned v úvodu, kdy skupina vikingů s hlavním hrdinou v čele zmasakruje vesnici. A Eggers ukazuje, že mu akce nedělá sebemenší problémy. U plenění vesnice, které se obejde téměř bez střihu, a nasraný Alexander Skarsgård zde ve zvířecím módu masakruje jednoho nepřítele za druhým, jsem v kině takřka nedýchal. A nedýchám ani při každém opakovaném zhlédnutí.

Osobní tip do_oda: Honička v The Batman – Jako pardon, ale od momentu nastartování batmobilu do závěrečného pochodu vstříc kameře, která je vzhůru nohama, to je jeden obří táhlej audiovizuální orgasmus a kdo ho v IMAXu nezažil, toho mi je dost líto. Bez debat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace