Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJVÍC WTF SCÉNA

Redakční tip - Bitka s mícháním koktejlů v Uncharted

Po dlouhých letech slibů a příprav se fandové jedné z nejfilmovějších herních sérií dočkali a Uncharted se podívalo do kin. A nezanechalo bůhvíjaký dojem. Průměrné akční dobrodružství sice mělo svoje zajímavé momenty, ale vedle nich i takové, u kterých si člověk málem ukroutil hlavu. Vrcholem WTF scén loňského roku je bez debat akční scéna v baru. Dovedu si představit tu poradu tvůrců, při které někdo nadhodil, že Tom Holland se bude prát s partou zabijáků v hudebním klubu a u toho nonšalantně míchat koktejly. Že by to mohlo vypadat jako něco od Jackieho Chana. Jenže tomuhle člověku měl nejspíš někdo už na té poradě říct, ať mlčí a jde vařit kafe. Protože to, co se během téhle akce/bitky/koktejlové show odehrává, se dá nejlíp popsat slovem cringe. Člověk na to čumí, nechápe, jak to mohlo někomu připadat jako dobrý nápad, a definitivně mu dochází, že tohle Uncharted se do žánrových dějin nezapíše. Ještě teď mi je za Hollanda trapně.

Osobní tip Civala: Finále Black Panther 2 - Přerodu Suri v ryzí superhrdinku jsem ani trochu nevěřil, takže to titánské finále jsem vůbec nepobral, ani po třetím rewindu na Disney+.  

Osobní tip KarlaR: Úvod Jana Žižky – Možná jsem jen pomalejší, ale úvodní akce z Jana Žižky nebyla tím super otvírákem, v jaký jsem velmi naivně doufal. Hrdinové v ní totiž páchají jednu věc, kterou moje hlava dodnes nepobrala. Proč proboha skáčou do vody za rytíři na koních, které tam shodili, a zabíjí je, když by se nepřátelé v těžkých brněních jednoduše utopili? Třeba jsem se jen špatně díval, nebo mi to Petr Jákl někdy vysvětlí (a ne slovy „vypadá to cool!“), a já tenhle nitpick stáhnu, ale do té klíčové chvíle zůstávám u kroucení hlavou.

Osobní tip Mr. Hlada: Tanec v Morbiovi – WTF momentů bylo v tomhle mizerném komiksovém blábolu víc, ale když začal Matt Smith změněný v upíra tančit jako idiot, přišel jsem o poslední zbytky naděje, že by to nemuselo být tak zlé. Nejsem si jistý, jestli to je prostě blbě natočená scéna, nebo pokus ironizovat tanečky Tobeyho Maguira z trojky Spideyho, ale každopádně měl ve střižně někdo přijít, všechny profackovat a donutit je záběry na tancujícího Smithe spálit. Ne to posílat do kin.

Osobní tip Rimsyho: Schody v Dalších 365 dnech – Trilogie 365 dní, která v posledních letech terorizovala diváky Netflixu, si zaslouží opovrhující zmínku alespoň v téhle kategorii. Ve třetím filmu se totiž odehrál filmařsky strhující moment, kdy se na jeden záběr podařilo natočit dialog dvou postav, které se z přízemí postupně dopajdaly až na střechu luxusní vily. Tohle zcela zbytečné kameramanské cvičení však jen upozornilo na přehnanou snahu hrát na efekt a vyprázdněnost všeho, co se v téhle ďábelsky impotentní sérii objevilo.

Osobní tip Spoonera: Operace v Ambulanci – Během celé Ambulance jsem si kladl otázku, jestli jsem retardovaný já, nebo Bay, a co všechno myslí mistr výbuchů v téhle konině vlastně vážně. Když ovšem dojde k operaci v jedoucí ambulanci, během níž Eiza González zachraňuje raněného policistu a je na telefonu s x doktory na golfovém hřišti a do toho křičí přehrávající Jake Gyllenhaal, byla už úroveň demence tohoto filmu na tak vysoké úrovni, že už jsem nad ním definitivně zlomil hůl.

Osobní tip do_oda: Orální sex Kennedyho v Blondýnce – Nevím, co mělo být záměrem téhle scény, ani co se při ní Andrew Dominikovi honilo hlavou, já už ale dlouho nebyl při filmu takhle znechucen. Člověk si při spojení orální sex a Ana de Armas představí různé věci, ale takhle nedůstojná, nechutně nasnímaná, bizarně zakomponovaná, zároveň nicneříkající a k tomu vlastně ještě navíc zcela zbytečná sekvence mě teda fakt zarazila, protože ani běžný hardcore porno nebývá tak moc „zlý“.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace