Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJLEPŠÍ HEREČKA

Redakční tip - Michelle Yeoh

Asijská veteránka se v Hollywoodu pohybuje už nějaký ten pátek, v posledních letech byl ovšem její výčet rolí nejistou sázkou do loterie a zdálo se, že občas jen „vydělává na nájem“. V oscarové šílenosti ale svou sázkou trefila naprostý jackpot a dočkala se kýženého amerického úspěchu a totální adorace. A naprosto po právu, jelikož coby zmatená i silná Evelyn dokáže prodat nejen své bojové schopnosti, ale také naplno ukáže svůj pestrý herecký rejstřík. V oceňovaném bizáru je k nezastavení a právě ona je tím tmelem, jenž drží tento nápady přehuštěný snímek pohromadě. Tady jsou všechny vavříny zcela zasloužené.

Osobní tip Civala: Emma Thompson – Karel mi sebral moji hlavní favoritku, tak tasím alespoň báječnou Emmu Thompson, která excelovala v citlivě napsané konverzačce Hodně štěstí, pane Veliký. A ještě nakrkla spoustu capartů jako monstrum v netflixovském muzikálu Matilda!

Osobní tip KarlaR: Renate Reinsve – Kdo že to?! Inu, pod iniciály RR se neskrývá nikdo jiný než Julie z Nejhoršího člověka na světě, od níž se norská rodačka (snad!) odpíchne k mnoha dalším viditelným rolím. Nesporný herecký talent, který Renate ve filmu předvedla, by se totiž měl vyždímat v mnoha ve filmech a ne jen v Trierově generační výpovědi, kterou nedostanu z hlavy ještě hodně dlouho.

Osobní tip Mr. Hlada: Charlbi Dean – Trojúhelník smutku by z Charlbi Dean udělal hvězdu světového formátu. Byla krásná, uměla hrát, působila exoticky, sebevědomě a charismaticky. A já si při filmu říkal, že to je přesně ten typ herečky, které budou volat producenti nové bondovky, až budou hledat bondgirl. Bohužel osud s ní měl jiné plány. Velká škoda.

Osobní tip Rimsyho: Anya Taylor-Joy – Další rok, další silné role pro sedmadvacetiletou rodačku z Miami. Objevila se hned ve třech výrazných produkcích – zdařilém masakru jménem Seveřan, příjemné satirické jednohubce Menu a opojně promrhané příležitosti na dobrý film s názvem Amsterdam. I letos si tedy musíme říct, že hvězda Anyi Taylor-Joy stále stoupá vzhůru…

Osobní tip Spoonera: Mckenna Grace – Jelikož kolegové vyplácali čtyři mé hlavní tipy, zmíním alespoň jeden mladý herecký talent, jenž loni hezky vystrčil růžky. Dětská herečka Mckenna Grace už má za sebou poměrně dost štací v hororech, v nových Krotitelech duchů ale ukázala, že z ní roste slušná sympaťačka, jež dokáže novou duchařskou generaci zcela v pohodě utáhnout.

Osobní tip do_oda: Daisy Edgar-Jones – Měl jsem tady nejdřív Anu de Armas za Marilyn, protože v té roli předvedla úctyhodný výkon, což myslím doložila i ta zasloužená oscarová nominace. Nechám ji však, aby mě ještě trochu přesvědčila za rok v Ballerině, a místo ní sahám po ultra roztomilé a herecky možná o fous zajímavější Daisy Edgar-Jones, která ve Fresh předvedla nejen parádní rejstřík (který následně ještě rozšířila rolí v nenápadné seriálové krimi Ve jménu nebes s Andrew Garfieldem), ale zároveň ten pověstný „X faktor“. Momentálně tak vyhlížím jak sequel Twisteru, tak cokoli dalšího, co tahle mladá herečka v budoucnu dostane.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace